• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aaa aynı benim döngü şeklim işte. 26-28-30

30 gün tamamlanmadan da belli olmaz sanki ya. Sonuçta yumurtlamadan da emin değilsln kesin değil günü yani.
Regli gününü bekleyip göreceğiz canım. Bundan önceki 2 gebeliği de adete 1 hafta kala öğrenince kesin yok diye düşünüyorum açıkçası. Sende durum nedir var mı bir gelişme? Test yapmadım demişsin ama

Amin canım inşallahh, oğlunu Allah bağışlasın.. inşallah yeni gebeliğinde sağlıkla devam etsin, progestan filan verirdi belki doktora gitseydin, düşük riski var mıdır onu da bilmiyoruz gerçi, yerleşme kanaması da olabilir, hcg artışın nasıl onu takip ettin mi
Evet zsten hcg baktirdigim gunun aksamina kanama oldu. 2gun sonra tekrar verdim arttigini gorunce daha vermedim

Herkese merhaba bana yardımcı olursanız şok sevinir genetik test yaptırdık çok önemli bir şey çıkmadı yalnızca iki genimde pıhtılaşmaya yatkınlık var doktor coraspirin başladı 1 ay daha korunun etkisini görelim dedi ancak biz korunmak istemiyoruz artık zaten testleri de çok bekledik böyle bir yoldan geçen var mı?

Herkese merhaba bana yardımcı olursanız şok sevinir genetik test yaptırdık çok önemli bir şey çıkmadı yalnızca iki genimde pıhtılaşmaya yatkınlık var doktor coraspirin başladı 1 ay daha korunun etkisini görelim dedi ancak biz korunmak istemiyoruz artık zaten testleri de çok bekledik böyle bir yoldan geçen var mı?
Doktorun bana söylediği kadarıyla kan sulandırıcı haplar gebelik düşünmeden 2 ay önce başlanılmalıymış etkisi olsun diye. İyi düşünün Allah korusun hamile kalıp kaybetmektense kontrollü ilerleyin. Anlıyorum sizi ben de kasımda 12 haftalık düşük yaptım içim yanıyor bir an önce kaybımın yerini doldurayım istiyorum ama çok acı şekilde anladımki önce tedbirli olmak gerekiyor.

Regli gününü bekleyip göreceğiz canım. Bundan önceki 2 gebeliği de adete 1 hafta kala öğrenince kesin yok diye düşünüyorum açıkçası. Sende durum nedir var mı bir gelişme? Test yapmadım demişsin ama
doğru senin 2 gebelik vardı, az çok bünyeni tanıyorsun. Yine de mecbur bat gününü bekleyeceğiz. Bende hiç gelişme yok. Hamilelik için söylenilen hiçbir belirti de yok. Regl bekliyorum, o gecikmese bari diyorum :KK14:

Doktorun bana söylediği kadarıyla kan sulandırıcı haplar gebelik düşünmeden 2 ay önce başlanılmalıymış etkisi olsun diye. İyi düşünün Allah korusun hamile kalıp kaybetmektense kontrollü ilerleyin. Anlıyorum sizi ben de kasımda 12 haftalık düşük yaptım içim yanıyor bir an önce kaybımın yerini doldurayım istiyorum ama çok acı şekilde anladımki önce tedbirli olmak gerekiyor.
Anladım tabi doğru ama böyle bir şey dememişti daha önce kafam o yüzden karıştı açıkçası ve dediğim gibi test sonuçlarını da çok bekledik daha da beklemek istemediğimizden soruyorum 😓

Sana yardımcı olur mu bilmiyorum ama ilk gebeliğim kürtaj oldu. İlk gebelikte genetik test yapılmıyor biliyorsun. Özel bir doktora kontrole gittim. Bana her ihtimale karşı coraspin verdi. Coraspinin sana hiçbir zararı olmaz zaten genetik problem çıksa da bunu veriyoruz ve bebek olup doğana kadar bunu kullan dedi. Rahmi kontrol etti ve kesinlikle korunmayı bırak korunman için bir neden yok dedi. Ben kürtaj sonrası ilk regliden sonra korunmayı bıraktım.

Kizlar dün sağlık ocağında tahlil verdim enabiza baktım şimdi sonuçlar çıkmış ama HCG yok.
Aradım sağlık ocagini daha çıkmamış sonra da çıktı dedi negatif dedi 😥
Ama ben hala enabizda göremiyorum acaba eski HCG yi mi gördü ya
Hadi yaaa acaba erkenmi daha Nezamandi senin adet ?

Sana yardımcı olur mu bilmiyorum ama ilk gebeliğim kürtaj oldu. İlk gebelikte genetik test yapılmıyor biliyorsun. Özel bir doktora kontrole gittim. Bana her ihtimale karşı coraspin verdi. Coraspinin sana hiçbir zararı olmaz zaten genetik problem çıksa da bunu veriyoruz ve bebek olup doğana kadar bunu kullan dedi. Rahmi kontrol etti ve kesinlikle korunmayı bırak korunman için bir neden yok dedi. Ben kürtaj sonrası ilk regliden sonra korunmayı bıraktım.
Çok sağolun umarım güzel haberler alırız 🤲🏻

Aaaaa nasıl olur sen altını kraliçesisin kız nasıl beceremedin 😁😘
Ahaha 😄Sorma canım alıntı ekle dememişim
Genetik test yaptırdığına göre daha önce düşük ya da kimyasal gebelik geçirmiş olduğunu anlıyorum. Doktorunun korunmayı tavsiye etmesi tekrar aynı şeyi yasamaman adına. İlaçların etki etmesini beklemeni öneririm geç olsun güç olmasın.Allah muhafaza sağlıksız bir gebelik oluşur kaybedersin üzüntüsü ayrı sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar ayrı risk. Üstelik belki daha uzun beklenen gerekir. Bence bu süreçte vücudunu destekle hamileliğe hazırla doktorun tavsiye ettiği dönemde calismalara başla ☺️

Atayım canım tabi ilk yaptığım test, sağ olsun burdan bir arkadaş renkleri ile oynamıştı 🥰 normal ve karartılmış halini atıyorum
Ama bu benimkinden baya koyu benim clear blue böyle dur bak atayım sana ama sonraki test çok hassas değiş ama şimdiye çıkar diye bekliyordum çıkmadı

Eklentiler

• F8D57146-74C4-4201-BBF1-82666F626819.png
    F8D57146-74C4-4201-BBF1-82666F626819.png
    275,9 KB · Görüntüleme: 59
Back