- 31 Ocak 2017
- 94
- 86
- 3
- 39
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
İyi yapıyosun canım bikaç gün dinlenmende fayda var ama hareket de iyi diyen doktorlar var ben de ilk 3 gün falan pek fazla hareket etmemiştim.. Sonra işe başlamıştım merdiven inip çıkmıştım kat kat her gün.. Ona bağlı değil diyolar ama bilmiyorum senin için nasıl rahat edecekse öyle yap canım kafan hiçbişeye takılmasın.. Herşeyden önemlisi psikolojin bunu unutma.. Neşeli şeyler izle filmler falan.. kitap oku zamanını düşünmeden geçirmeye çalış.. İnşallah güzel sonuçlar alacaksın
Çok sevindim, hayırlı güzel haberler alalım inşallah :) yorulma sakın. çalışıyorsan bikaç gün izin almakta fayda var, ben iki transferde de çalışmakta direndim kafam dağılsın diye ama bu kez kısmetse bikaç gün izin alacağım.Evet canım mm dün haber geldi 1 taneydi ama bölünmüş süpriz oldu bizde :) hatta dün transferim yapıldı
3. gün pgt yapıyorlar kesin onun için riskli buluyor. 4. gün yapsalar pgt'yi hücre sayısı arttığı için risk de olmuyor. ayrıca artık bu yöntem çok sık kullanıyor eskisi gibi değil riskleri. Diğer bebeklerinde olmaması bunlarda da olmayacağı anlamına gelmiyor biliyorsun. 6 embriyoyu tek tek deneyip hepsinde gebelik elde edip hepsinde gebeliği kaybetme riski de var. Bu da bir risk ve tüm bu denemeleri yaparken tekrar tekrar ilaç kullanacaksın. bak benim 6 embriyoda 5. güne ulaştı eğer hasta olanlar koyulsaydı ve tutunsaydı düşükle sonuçlanacaktı ve dediğim gib hepsi turnerlı çıkmadı başka hastalık çıkanlar da oldu. hakkında hayırlısı olsun inşallah. embriyolarının hepsi sağlıklı olur ve hepsi de sana tutunur inşallahcanım inan tüm riskleri biliyorum çok araştırdım biliyosun.. Ama doktor da PGT nin risklerinden kaçınıyo zaten eğer kayıp nedeniniz bu olsaydı bebeklere yapılan testlerde sorun çıkardı dedi.. Ben de inanki istedim çok ama risk almaya değicek bi durumda değiliz dedi doktor da ben de bişey diyemedim riskli diyince
Isallah canım benim ben evdeyim zaten kendi işimiz olunca 10 gün yatmaya düşünüyorum sadece yemek yemeye ve wc ye kalkiyorum ısallah sonuç alirizÇok sevindim, hayırlı güzel haberler alalım inşallah :) yorulma sakın. çalışıyorsan bikaç gün izin almakta fayda var, ben iki transferde de çalışmakta direndim kafam dağılsın diye ama bu kez kısmetse bikaç gün izin alacağım.
İnşallah görürsün canım hep pozitif düşün olumlama yap.. Ben bu bebek için hazırım ailemizin mutluluğuna mutluluk katıcak bu bebek diye düşün hep
Biliyorum canım tüm riskleri3. gün pgt yapıyorlar kesin onun için riskli buluyor. 4. gün yapsalar pgt'yi hücre sayısı arttığı için risk de olmuyor. ayrıca artık bu yöntem çok sık kullanıyor eskisi gibi değil riskleri. Diğer bebeklerinde olmaması bunlarda da olmayacağı anlamına gelmiyor biliyorsun. 6 embriyoyu tek tek deneyip hepsinde gebelik elde edip hepsinde gebeliği kaybetme riski de var. Bu da bir risk ve tüm bu denemeleri yaparken tekrar tekrar ilaç kullanacaksın. bak benim 6 embriyoda 5. güne ulaştı eğer hasta olanlar koyulsaydı ve tutunsaydı düşükle sonuçlanacaktı ve dediğim gib hepsi turnerlı çıkmadı başka hastalık çıkanlar da oldu. hakkında hayırlısı olsun inşallah. embriyolarının hepsi sağlıklı olur ve hepsi de sana tutunur inşallah
canım 5. gün embriyosu diye kendini şartlama , kendini strese sokma lütfen. 5. gün embriyosu konuldu bana ama olmayınca olmadı. Yumurta sayısınıda takma 1 tane yumurta yeterli olanBiliyorum canım tüm risklerizaten bizde çok yumurta embriyo elde edilemeyeceği için öyle baktı olaya riske atıcak kadar yumurtamız yok dedi.. zaten 5. güne beklemiycek muhtemelen benimkiler onu da riske etmek istemiyorum dedi.. Biz çok sayıda yumurta ve embriyo olduğu zaman bu işlemlere girmeyi tercih ediyoruz dedi.. Duruma göre 5. güne gitmeyi konuşuruz dedi ama zaten şimdi bile daha toplanıp toplanamayacağı belli olmayan 5 yumurta var.. Bakalım hepsi toplanabilecek embriyo oluşturulabilecek mi eğer kaliteli 5 embriyom oluşursa o riske girmeyi konuşurum doktorla da.. Gerçekten ben de istiyorum çünkü PGT..
Yok canım kendimi şartlama değil de PGT için 5. güne gitmesi gerekiyo gidemezsek yaptıramıycağım için öyle söyledim.. Zaten benim de 3. gün embriyolarım tutunmuştu önceki tedavide ondan yana bi skıntım yok ama yaşla gelen bi riskim olduğu için aslında PGT de yaptırmak istiyorum.. Ama doktorum böyle az sayıda yumurta için o riski almayı uygun bulmuyo.. Bilmiyorum ben de bu konuda biraz kafam karışıyocanım 5. gün embriyosu diye kendini şartlama , kendini strese sokma lütfen. 5. gün embriyosu konuldu bana ama olmayınca olmadı. Yumurta sayısınıda takma 1 tane yumurta yeterli olan
Yok canım kendimi şartlama değil de PGT için 5. güne gitmesi gerekiyo gidemezsek yaptıramıycağım için öyle söyledim.. Zaten benim de 3. gün embriyolarım tutunmuştu önceki tedavide ondan yana bi skıntım yok ama yaşla gelen bi riskim olduğu için aslında PGT de yaptırmak istiyorum.. Ama doktorum böyle az sayıda yumurta için o riski almayı uygun bulmuyo.. Bilmiyorum ben de bu konuda biraz kafam karışıyo
sırf transfer yapmış olmak için transfer yapmak daha büyük bir risk değil mi? sağlıklı mı değil mi bilmeden rastgele 2 embriyo transfer edilecek bence bu daha büyük risk. Gerçi burda konuşuyoruz ama süreci embriyoların belirleyecek :) inşallah herşey olması gereken gibi ve çok güzel olacak :)Yok canım kendimi şartlama değil de PGT için 5. güne gitmesi gerekiyo gidemezsek yaptıramıycağım için öyle söyledim.. Zaten benim de 3. gün embriyolarım tutunmuştu önceki tedavide ondan yana bi skıntım yok ama yaşla gelen bi riskim olduğu için aslında PGT de yaptırmak istiyorum.. Ama doktorum böyle az sayıda yumurta için o riski almayı uygun bulmuyo.. Bilmiyorum ben de bu konuda biraz kafam karışıyo
36 canım yaşım.. İnşallah herşeyin hayırlısı olsun :)Ya kaç ki canım? sen içini ferah tut..
Orası öyle tabi risk ama demekki o risk bu riskten daha düşük doktorun gözünde canım.. Bilemiyorum işte.. Sonuçta normal gebelikte de o risk her zaman vardı.. Benim açıkçası PGT (özellikle CGH) araştırmamın sebebi doktorum iki bebeği de kaybedince kromozomsal sorun olabileceğini söylemişti test sonuçları çıkmadan araştırmaya o yüzden başlamıştım.. Ama şükür bebeklerde de bişey çıkmayıp bizde de çıkmayınca zaten genetikçi de size PGT gerekli değil demişti önceki hastanede de.. Sonra kayıplarımın nedenleri başka olduğu netleşince de bu PGT olayının üstünde fazla durmadım açıkçası.. Hakkımızda hayırlısı canım bi o aşamalara gelelim de inşallah belki yeniden gündeme de gelir PGT olayı.. Şimdilik durum böyle :)sırf transfer yapmış olmak için transfer yapmak daha büyük bir risk değil mi? sağlıklı mı değil mi bilmeden rastgele 2 embriyo transfer edilecek bence bu daha büyük risk. Gerçi burda konuşuyoruz ama süreci embriyoların belirleyecek :) inşallah herşey olması gereken gibi ve çok güzel olacak :)
Canım üzülme Allahtan hayırlısını dile.. İlk denemen miydi?benden negatif- Anti Toksoplazma lgG 44 gibi bir değer çıktı. rahim testi ve diğer kan tahlillerimin çıkmasını bekliyorum.
ocakda düşük yapmıştım- mart ta tüp bebek demişlerdi . Doktor değiştirdim. düşüklerimi söyleyince direk nedeni araştırılmaya başlandı. Meğer anti toxoplasma sorunluymuş ve forumdan okuduğuma göre bu da düşük sebebi. Allah hepimize iyi doktorlarla karşılaşmayı nasip etsin.Canım üzülme Allahtan hayırlısını dile.. İlk denemen miydi?
ben ankarada baskent uni. hastanesinde cektirdim anestezili 150 tl ye yumurta rezervinizmi düşük ?
Tabi düşük sebebi canımocakda düşük yapmıştım- mart ta tüp bebek demişlerdi . Doktor değiştirdim. düşüklerimi söyleyince direk nedeni araştırılmaya başlandı. Meğer anti toxoplasma sorunluymuş ve forumdan okuduğuma göre bu da düşük sebebi. Allah hepimize iyi doktorlarla karşılaşmayı nasip etsin.
valla bilmiyorum ki , her doktor farklı birşey dedi. bende heveslenmiştim. dinlenme ne kadar sürüyor, düşükten sonra ilk adetim 2 hafta önce oldu.Tabi düşük sebebi canımocakta düşük yapıp martta nasıl tüp bebek yaparlar daha 2 ay geçmeden yaa rahim bile daha dinlenmemiştirki 2 ayda
Canım benim de bir sürü kayıplarım var ama en az 3 adet geçmesi gerekiyor korunmayı bile bırakmak için ona eminim bazı doktorlar 6 ay süre bile verebiliyor..valla bilmiyorum ki , her doktor farklı birşey dedi. bende heveslenmiştim. dinlenme ne kadar sürüyor, düşükten sonra ilk adetim 2 hafta önce oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?