Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslında özellikle yabancı ismi koymak değil amacımız hem sevdiğimiz bir isim hemde hem batıda hem de araplarda kullanılan bir isim.Maria ismi gayet güzel ama neden yabancı koymak istiyorsunuz? İleride yurtdışında yaşama ihtimali vs için mi?
Bende çok güzel bizde inşallah olursa kız Sofia yada Diana düşünüyoruz dindar kadın anlamındadır bulunduğu yere bolluk bereket getirir Kuran'da gecmesi şart değil bizim gecmiyo diye cehenneme gitcek halimiz yon yada Allah seni cezalandrmiycak içinizden ne geliyorsa onu verin evladiniza şu cahil dusunleri kendinizden uzak tutun Fatma koysan nolcak Kutsancakmisiniz Harika bı isim kimseye sorma bile canım Sağlıkla dolu huzurlu mutlu bı evlat ve insan olsun inşallahHerkese merhaba,
Eşimle ikimizinde beğendiği bir isim fakat duyanlar müslüman ismi değil vs gibi tepkiler ortaya koyuyor.
Sizin Maria ismi hakkında düşünceniz nedir?
Teşekkür ederim bizde Sofia Maria arasında idik ama Maria daha güzel ve onu seçtik. Kuran da geçip geçmemesi tamamen bizim insanımızın taktığı bir konu maalesefBende çok güzel bizde inşallah olursa kız Sofia yada Diana düşünüyoruz dindar kadın anlamındadır bulunduğu yere bolluk bereket getirir Kuran'da gecmesi şart değil bizim gecmiyo diye cehenneme gitcek halimiz yon yada Allah seni cezalandrmiycak içinizden ne geliyorsa onu verin evladiniza şu cahil dusunleri kendinizden uzak tutun Fatma koysan nolcak Kutsancakmisiniz Harika bı isim kimseye sorma bile canım Sağlıkla dolu huzurlu mutlu bı evlat ve insan olsun inşallah
Evlat senin evladın anası babası sizsizniz kendi annem dahi karışamaz fikir sorarım belki ama yine kendi istediğimiz boşver canım benimde adım Kuran'da gecmiyo ne kaybettim adıyla yaşasın inşallahTeşekkür ederim bizde Sofia Maria arasında idik ama Maria daha güzel ve onu seçtik. Kuran da geçip geçmemesi tamamen bizim insanımızın taktığı bir konu maalesef
Bence konulabilir. Anne baba olarak kimsenin size karışmasına izin vermeyin. Saygı duymasını öğrenmeliler. Gönlünüz nasıl istiyorsa öyle yapınAslında özellikle yabancı ismi koymak değil amacımız hem sevdiğimiz bir isim hemde hem batıda hem de araplarda kullanılan bir isim.
Araplarda kullanılıyor olmasının insanlığa ya da size faydası ne ki? Siz beğendikten sonra koyun tabii ki ama ben özentiyim diye bağırıyor bence.Aslında özellikle yabancı ismi koymak değil amacımız hem sevdiğimiz bir isim hemde hem batıda hem de araplarda kullanılan bir isim.
Yabancı batılı kafir ismi diyenler için diyorum arap ismi olduğunu yoksa benim için hiç bir milletin bir farkı yok. Özenti olması nı neden düşündünüz?Araplarda kullanılıyor olmasının insanlığa ya da size faydası ne ki? Siz beğendikten sonra koyun tabii ki ama ben özentiyim diye bağırıyor bence.
Bu benim düşüncem değil ki, öyle zaten. Batı özentiliği bunun adı. Bu topraklarda Meryem’e yüzyıllardır Meryem deniyor çünkü. Ama konulacaksa da böyle bir isim olsun. Maria isminin tınısı güzel. Bu gözler burada Venüs Lena gördü. Ondan iyidir.Yabancı batılı kafir ismi diyenler için diyorum arap ismi olduğunu yoksa benim için hiç bir milletin bir farkı yok. Özenti olması nı neden düşündünüz?
İsim pek benlik değil,yabancı geliyorHerkese merhaba,
Eşimle ikimizinde beğendiği bir isim fakat duyanlar müslüman ismi değil vs gibi tepkiler ortaya koyuyor.
Suriyelilerin isimlerine bakıyorum, onlara özgü bizim pek duymadığımız Arapça isimler çok yaygın. İslami isimleri Türkler kadar çok koymuyorlar. Bizde herkes Ayşe, Fatma, Ali, Mehmet. Hatta sahabe isimleri falan. Adamlar bizim kadar sahiplenmemiş bile.arapça isim koyuluyorsa başka dillerdeki isimler de koyulabilir bence.. arapça isim koysanız kimse yadırgamaz, arap sevici bi toplum olduğumuz için son yıllarda.... dilediğiniz ismi koyun, kulağa hoş geliyor.
Meryem'in yabancı hali zaten Maria.Herkese merhaba,