Manuel mi otomatik mi

Ben 15 sene once ehliyet aldim. O zaman bu manuel vs ayrimi yoktu.ehliyeti duz aldim ogun bugundur hep otomatik arac kullaniyor. Motor ehliyetim bile otomatik. Onuda otamatik kullaniyorum.

Oyle akulu araba gibide gelmiyor...

Ben ehliyetimi manuel olarak aldim fakat sadee sinav alaninda sadece 5 gun kullamdim sinav sonrasi otomatik arac tercih ettim 3 senedir de o sekilde kullaniuorum su an manuel bir araci kullanamam cunku 5 gun verilen dersin trafikte kullanmak icinyeterli olacaginida dusunmuyorum bence otomatik ehliyey otomatik arac derim

Bu alışmayla alakalı sanırım
Manuel seviyorum
Vites atmam lazım benim

Büyük şehirlerde dur kalk daha fazla
Otomotik tercih edebilirsiniz
Eğitim manuel?otomatik değişti mi?

Insallah bi sekilde gecersiniz.. calisacak araba olmayinca zor malesef.. ben bu durumu yasamamak icin direkt otomatik alicam

Üniversite döneminde almıştım ehliyetimi. Bizim de aracımız yoktu. Direksiyon derslerinde hiç birşey öğretmediler. Ehliyeti aldıktan 2 sene sonra babam araç almıştı (manuel). Annemle çalıştık bir süre, sonra yavaş yavaş kullanmaya başladım. Uzun yıllar manuel kullandım. Şimdi şirket araç verdi (otomatik). Hiç zorluk yaşamadım. Arada babamların aracı da kullanmam gerekiyor (manuele alıştıktan sonra ikisi arasında geçiş zor olmuyor ve unutulmuyor). Çok gençsiniz, ileri de şartlar ne getirir bilinmez. Özellikle ailede size eşlik edebilecek, öğretebilecek birisi varsa kesinlikle manuel almanızı tavsiye ederim. Bu kadar çekingen yaklaşmanıza gerek yok. Bir süre sonra bisiklet kullanmak gibi birşeye dönüşüyor, vites geçişlerini vs farkında olmadan yapıyorsunuz zaten.

Manuel ehliyet alın, ileride otomatik zaten kullanırsınız. Bende ehliyetimi almadan önce otomatik araçla deneme yapardım otomatik alıcam derdim, manuele yazıldım ama. Ve şuan manuel aracı kullanmak bana daha keyifli geliyor. Yani bu tamamen sana kalmış birşey.
1-sık araç değiştirmeyecekseniz otomatik araç alırsınız. Otomatiklerin Ucuzuda var ama özellik farkı ve motor gücü farkı oluyor.
2- manuel araçların yokuş kalkış desteklileri var yokuşlarda sorun yaşamazsınız. Clioların manuelleri çok rahat tabii ki yeni modelleri. Ayrıca yarı otomatik araçlar var. Vites topuzunda tuş oluyor isterseniz basıp otomatik isterseniz düz kullanabiliyorsunuz.
3- ömür boyu da tek bir arabayla olacak değilsiniz. Şuanki kanunlara göre manuel ehliyet alanlar otomatik araç kullandığı için “belki şuan otomatik alıp ileride manuel alırsınız hiç belli olmaz” o yüzden ehliyeti manuel almak daha mantıklı.

Hanımlar hepinize merhaba, buradan çok güzel fikirler edindiğim için yine size sormak istedim.

Ben ehliyet almak istiyorum, yaşım 22 çalışıyorum, ailemle yaşıyorum. Bizim arabamız hiç olmadı. Yani şöfor koltuguna hayatimda hic oturmadim. Şimdi ehliyet almaya kalksam manuel alsam, altımda araba olmadıgı icin calisamayacagim. Tabii otomatik alıncada çalisamayacagim ama otomatik araba kullanmak daha kolay oldugu icin onun ehliyetini mi almaliyim. Sizce ne yapmaliyim?
Manuel de kullanmayi biliyorum ama otomatik aldim vites derdi yok kucult buyult derdi yok yokus cikis inis derdi yok bi ileri bi geri daha nolsun bi tek gaza basmak kaliyor :)) cok rahat edersin

Bu alışmayla alakalı sanırım
Manuel seviyorum
Vites atmam lazım benim

Büyük şehirlerde dur kalk daha fazla
Otomotik tercih edebilirsiniz
Eğitim manuel?otomatik değişti mi?
Değişti canım.
Eğer ehliyeti otomatik olarak alırsan trafikte Manuel araç kullanmak yasak esesim.
Fakat Manuel ehliyet alırsan, her ikisini de kullanılabiliyorsun.

Back
X