Manuel mi otomatik mi

Manuel ehliyeti alin tabi ki, kendinize otomatik arac alirsiniz ama atiyorum sirket manuel verir, ya da acil durumlarda kullnmak zorunda kalirsiniz yeniden ehliyet degisimiyle ugrasmayin

Tabiki otomatik :) asla sasmam otomatikten buyuk kolaylik hele istanbul trafiginde. Ama mesela ben manuel kullanamam. Ehliyetimi manuelde almama ragmen. O nedenle isyerinde arac verdiklerinde otomatik arac kullanmis olmanim bir faydasi olmuyor. Manueli de bilin ama araciniz otomatik olsun.

Hanımlar hepinize merhaba, buradan çok güzel fikirler edindiğim için yine size sormak istedim.

Ben ehliyet almak istiyorum, yaşım 22 çalışıyorum, ailemle yaşıyorum. Bizim arabamız hiç olmadı. Yani şöfor koltuguna hayatimda hic oturmadim. Şimdi ehliyet almaya kalksam manuel alsam, altımda araba olmadıgı icin calisamayacagim. Tabii otomatik alıncada çalisamayacagim ama otomatik araba kullanmak daha kolay oldugu icin onun ehliyetini mi almaliyim. Sizce ne yapmaliyim?

İkisini de dene tarafını seç

Valla ben ehliyet aldığımda öyle bir ayrım yoktu . Bizim ehliyetler ikisinin yerinede geçiyor . 10 seneyi aşkındır trafikteyim ama Manuelle çıkamam . Bu rahatlığa alıştıktan sonrada merakım da yok , ama çok fark var var. Keşke onada alışsam , zorunlu kalsak , kullanmak zorunda kalacağımız zamanlar olabilir .

Bizim hiç arabamız yoktu haliyle araba kullanma deneyimim olmadı, 7 sene önce böyle bi seçenek yoktu aldık ehliyeti bi şekilde ama manuel kullanmayı pek deneyemedim. Eşim de evlenmemizin ardına otomatik aldı, o kadar rahatım ki. Hem trafikte dikkatim daha çok aynalar falan. Vites değiştirme olsa aynaları ihmal edebilirdim diyorum kendime .

10 yıllık ehliyet sahibiyim, 10 yıldır aktif olarak araba kullanıyorum. Ilk 2 yıl annemin manuel aracını kullandim. Universite son sınıfta bana araba aldılar.(zira yasadim ulkede toplu taşıma pek yok, bu nedenle bir nevi mecburen alındı). Arabam otomatiktir. Hala da ayni arabayi kullaniyorum 8 yıldır... Esimin manuel aracını da kullandim bir kac kez ama otomatik gibi rahat degil benim icin artık.. ve sonuc olarak; manuele alışırsanız, otomatiği de cok kolay kullanırsınız..

Ben aynı tereddütü yaşadım herkes Manuel al dedi sonuç manuele yazıldım ve sınavı geçemiyorum pişmanım :)

Ben kesin otomatik araba alıcam mesela tamamen boşuna uğraş oldu bana giden para da cabası

Bu arada ben Manuel mantığını kavradım ama sizin gibi benim de ekstradan çalışma durumum yok o yüzden geçemiyorum
Insallah bi sekilde gecersiniz.. calisacak araba olmayinca zor malesef.. ben bu durumu yasamamak icin direkt otomatik alicam

Ama konu sahibi, ben otomatik rahat, öyle aldım falan filan diyorum da, bir de işin doğruya doğru kısmı var. Manuel almak daha mantıklı. Çünkü arkadaşların da dediği gibi, o şekilde iki aracı da kullanabilirsin. Yine de kendi tercihin. Şimdiden başarılar.
Evet mantikli olan o tabii ki. Ama ben manuel almaya kalkarsam sinavi gecemem birde bu tarafi var..

Manuel kullanırsan ikisini de kullanırsın. Otomatik öğrenirsen manueli hiç suremezsin ancak zaten ilerde manuel kalmayacak bana göre.
Öyle çokta kasmanin manası yok.

Özellikle trafikte otomatik araba çok konforlu.

Bizim hiç arabamız yoktu haliyle araba kullanma deneyimim olmadı, 7 sene önce böyle bi seçenek yoktu aldık ehliyeti bi şekilde ama manuel kullanmayı pek deneyemedim. Eşim de evlenmemizin ardına otomatik aldı, o kadar rahatım ki. Hem trafikte dikkatim daha çok aynalar falan. Vites değiştirme olsa aynaları ihmal edebilirdim diyorum kendime .
Benimde oyle daha hic araba direksiyonuna dokunmadim.. otomatikte karar kildim

Hanımlar hepinize merhaba, buradan çok güzel fikirler edindiğim için yine size sormak istedim.

Ben ehliyet almak istiyorum, yaşım 22 çalışıyorum, ailemle yaşıyorum. Bizim arabamız hiç olmadı. Yani şöfor koltuguna hayatimda hic oturmadim. Şimdi ehliyet almaya kalksam manuel alsam, altımda araba olmadıgı icin calisamayacagim. Tabii otomatik alıncada çalisamayacagim ama otomatik araba kullanmak daha kolay oldugu icin onun ehliyetini mi almaliyim. Sizce ne yapmaliyim?
Manuel alırsan her ikisinde kullanırsın

Otomatik alınca sadece otomatik aracta geçerli diye biliyorum ehliyetini

Manuel araclarin piyasası dusikmus eşimin söylediğine göre alım satım da talep azmis yani yaklaşık 1.5 yıldır manuel kullanıyorum çok da rahat :)

Manuel öğrenin otomatiğü nasılsa kullanırsınız ama otomatikle öğrenirseniz manuelde zorlanırsınız. Ben manuelden şaşmam otomatik insana unutturuyor. Simülatör kullanıyor gibi hissediyorum :) tiptronik alın eğer bütçeniz çoksa ikisini dener tarafınızı seçersiniz

Evet mantikli olan o tabii ki. Ama ben manuel almaya kalkarsam sinavi gecemem birde bu tarafi var..
En fazla 2. 3. Sınavda geçersin eğer becerdin varsa

Tek sorun debriyaj ayarına dikkat etmek debriyaj ayarını güzel yaptıktan sonra püf noktaları bil yeter

Sınav güzergahında nerde kacla gitmen gerekiyor nerde Fren yapmwn gerekiyor bunu hocana sor

(Sen sormadan onun da tembihlemesi gerekir seni zaten)

Ondan gerisi kolay :))

Ben manuel de 2. Sınavda geçmiş biriyim tek hatam ilk sınavda geri park sensörünun 0.4 tek durmam gerekirken 0.3 yaomamdi sonrasını toparlayamayinca 10 cm le kaldırıma degdim tabi ikinci sınavda buna çok dikkat ettim

Derslerde yapamadım şeyleri dikkat etmen gerekir

Derslerde hata yapmak nasıl toparlayacagini öğretiyor insana ben hiç hatasız kullanıp :rapci:

Derste bı 10 cm fazla gidince nasıl toparlayacsgimi bilemedim tabisi:KK45:

Back
X