Manuel mi otomatik mi

Bende manuele gidersem muhtemelen dosyam yanacak ve o kadar para cope gidecek sanirim bende otomatik alacagim
Ben 25 yasında almıştım ve hiç bir şekilde direksiyon tutmamıştım öylesine yazıldığım kurstan 1 ayda hem sınavı hem direksiyon sınavından tek seferde geçtim yanmaz yani dosyanız merak etmeyin ..

Nasil yani ben otomatik araba kullanamiyor muyum ehliyet sinavinda

Benim zamanımda öyle bir ayrım yoktu ancak şimdi baktım iki ayrı seçenek varmış. Manuel ehliyet alırsan hem manuel hemde otomatik araç kullanmana izin veriyorlar, otomatik ehliyet alırsan sadece otomatik araç kullanabiliyormuşsun. Sınav esnasında manuel araç kullanamam diyorsan otomatik ehliyet al, ama bence her ikisini de kapsayan ehliyeti alman daha mantıklı olur.

Ben aynı tereddütü yaşadım herkes Manuel al dedi sonuç manuele yazıldım ve sınavı geçemiyorum pişmanım :)

Ben kesin otomatik araba alıcam mesela tamamen boşuna uğraş oldu bana giden para da cabası

Bu arada ben Manuel mantığını kavradım ama sizin gibi benim de ekstradan çalışma durumum yok o yüzden geçemiyorum

Manuel aldım ehliyetimi ama otomatik kullanıyorum. Şu n arabanız yok ben olsam manuel alırdım. Sonuçt ilerde belki bütçeye bağlı olarak otomatik alamayabilirsiniz.

Canim bende otomatik ehliyet aldim,yaşım geçmişti keske erken alsaymışım ama otomatik aldim. Babamin arabasi otomatikti. Evlendim kocaminki manuel degistir diyorum degistirmiyor da arabayi maymun
Bu trafikte bu kalabalikta zor is ya manul vites cok zor ve korkutucu ben bi kez duvara girmistim o arabayla sanki hemen hızlanıyor kadinlar ivin rahatlik bence otomatik araba ama ileride ötekini kullanamazsin bilmedigin icin tekrar birisi sana ogretcek ohoo

Sinavda arabayı stop ettirsen falan manuel bu anlamda riski ben o arabalari hep durduruyorum ve gicirdatiyorum vitesi bence basini belaya sokma
Git otomatik al en temizi rahat rahat surersin

Ben ehliyeti 10 yıl oldu alalı otomatik yoktu o zaman olsaydı otomatik alırdım
Hiç manuel araba kullanmadım bana kalırsa hiç gerek yok manuele
Tabi genede siz bilirsiniz

Hayır. Otomatik ve manuel olarak ayrı artık. Otomatik olarak kaydolup otomatik araçta eğitim aldıysanız, direksiyon sınavına da otomatik vites araç ile girersiniz.

Ben o şekilde aldım.
Aa sistem nekadar da degismis boyle bizim zamanimizda boyle ayrim yoktu 10 sene oldu alali biz ehliyeti herdaim manuel surduk :oops:

Ozaman soyle yorumlayayim ben bence manuel ehliyeti al her ikisinide kullanabiliyormussun manuel ehliyette.. manuel ehliyeti aldiktan sonra otomatik arac alir onu kullanirsin daha rahat olur senin icin.. benim icin manuelmis otomatikmis pek farketmiyor ama istanbul gibi bir sehirin trafiginde otomatik daha rahat oluyo kesinlikle :)

Kesinlikle manuel ehliyeti al. İleriyide düşün çok gençsin. Çalıştığın zaman şirket aracı kullanman gerekirse benim ehliyetim otomatik manuel kullanamam diye sıkıntı çekme. Ben 15 senedir manuel kullanıyorum ama şirket araçlarımız otomatik o yüzden hertürlü araç kullanabilmenin rahatlığını yaşıyorum.

Aa sistem nekadar da degismis boyle bizim zamanimizda boyle ayrim yoktu 10 sene oldu alali biz ehliyeti herdaim manuel surduk :oops:

Ozaman soyle yorumlayayim ben bence manuel ehliyeti al her ikisinide kullanabiliyormussun manuel ehliyette.. manuel ehliyeti aldiktan sonra otomatik arac alir onu kullanirsin daha rahat olur senin icin.. benim icin manuelmis otomatikmis pek farketmiyor ama istanbul gibi bir sehirin trafiginde otomatik daha rahat oluyo kesinlikle :)

Evet, ben de yıllarca panik yaptım ve yanaşmadım manuele. O yüzden otomatik araçtan ehliyet aldım. Arabam da otomatik. Amaaaaa, olur da bir gün manuel kullanmam gereken bir an olursa, devekuşu misali başımı kuma gömmeyi düşünüyorum :KK48::KK70::KK70::KK70:
ve dediğiniz gibi, kesinlikle İstanbul trafiğinde otomatik araç büyük kolaylık. Hiç zorlanmıyorum.

Ama konu sahibi, ben otomatik rahat, öyle aldım falan filan diyorum da, bir de işin doğruya doğru kısmı var. Manuel almak daha mantıklı. Çünkü arkadaşların da dediği gibi, o şekilde iki aracı da kullanabilirsin. Yine de kendi tercihin. Şimdiden başarılar.

Bir yakınım şu an manuel direksiyon dersleri alıyor. Sınav manuel araçla olacağı için dersler de manuelle oluyormuş haliyle. Ona öyle denilmiş.
Otomatik kullanmak manuel kullanmaktan daha kolay. Ama her zaman otomatik araç kullanamayabilirsiniz. Mesela acil bir durumda başkasının manuel aracını kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Bir yakınım şu an manuel direksiyon dersleri alıyor. Sınav manuel araçla olacağı için dersler de manuelle oluyormuş haliyle. Ona öyle denilmiş.
Otomatik kullanmak manuel kullanmaktan daha kolay. Ama her zaman otomatik araç kullanamayabilirsiniz. Mesela acil bir durumda başkasının manuel aracını kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Kesinlikle:KK19:

ikisinide kullaniyorum:

otomatik= rahatina düskünlere normal sürmek icin iyi

manuell= daha zevk verici vitesi atarken arabanin seni nasil cektigini hissetmek vs vs anlatilmaz yasanir.

manuell de hizli kalkis yapmasi daha kolay. otomatikde daha zor o vitesi hemen hiza göre ayarladigi icin birden gaz veremiosun yavas yavas hizlaniyorsun. ama tabi ps de önemli. cok sehir arasi kisa mesafe olcaksa düsük ps al uzun yollar yüksek en az ama 120 olsun araban kücük olsun onun yerine

Back
X