Manuel mi otomatik mi

Benim arabam manuel. Hayatımda hiç otomatik kullanmadım. Ama değiştirirsem otomatik almayı düşünüyorum. Eşim dahil bir çok kişi otomatiğin çok konforlu olduğunu söylüyor. Bazen trafikte dur kalk dur kalk ayaklarım ağrıyor.

Kolayi varken neden zorunu secesin ki? Bir 10 seneye millet surucusuz arabaya gececek biz hala vites guzellemesi yapiyoruz. Kendi araban disinda birinin arabasini kullanman cok gerekmeyecek ise otomatikten sasma. Sikisik trafikte dur kalkta yorulmazsin, yokusta stres olmazsin, reflekslerin gelisene kadar canini tehlikeye atmazsin cunku ayni anda birden fazla sey dusunmek daha zordur. Maddi dezavantaji var ama satarken de kara donustugu icin tam olarak zarar sayilmaz.

Manuel icin ayri otomatik icin ayri bi ehliyet yoktur tek bir sinif ehliyet vardir ama ehliyet sinavinda manuel kullandiriyorlar.. yani ehliyetinizi aldiktan sonra arabayi otomatik almanizi tavsiye ederim cok daha rahat kullanirsiniz conforlu olur sizin icin ;)

Hanımlar hepinize merhaba, buradan çok güzel fikirler edindiğim için yine size sormak istedim.

Ben ehliyet almak istiyorum, yaşım 22 çalışıyorum, ailemle yaşıyorum. Bizim arabamız hiç olmadı. Yani şöfor koltuguna hayatimda hic oturmadim. Şimdi ehliyet almaya kalksam manuel alsam, altımda araba olmadıgı icin calisamayacagim. Tabii otomatik alıncada çalisamayacagim ama otomatik araba kullanmak daha kolay oldugu icin onun ehliyetini mi almaliyim. Sizce ne yapmaliyim?

Ehliyetin otomatik veya manuel diye ayrımı yok. Ehliyeti alıyorsun, araba seçimin sana kalıyor.

Manuel icin ayri otomatik icin ayri bi ehliyet yoktur tek bir sinif ehliyet vardir ama ehliyet sinavinda manuel kullandiriyorlar.. yani ehliyetinizi aldiktan sonra arabayi otomatik almanizi tavsiye ederim cok daha rahat kullanirsiniz conforlu olur sizin icin :KK66:
Nasil yani ehliyet sinavinda her turlu manuel mi kullanacagim

Kadin olmayla ne ilgisi var manuelin?
Polemik yaratılması için yazmadım bunu. Yanlış anlamış olabilirsiniz. Ben bir bayanım ve benim için fazlasıyla konforlu. Tanıdığım, bu konuda konuştuğum bayanlar da bu şekilde düşünüyor. Aksini düşünen de vardır elbette ki saygı duyarım. Burada herkes kendi fikrini paylaşıyor. Mesajımın başına bu benim fikrim diye ayrıyetten belirtmeliydim sanırım kusura bakmayın.

Dayılar gibi manueli övmeye geldim.
Debriyaj ayağımın altında olmayınca bi yanım eksik kalıyor; o vites atış, o hakimiyet...
Otomatik ne abi, ne o öyle araba kullanıldığı mı anlaşılır? Manuel al, alışınca kopamazsın, bağımlılık yapıyor meret.

Manuel alamam diye dusunuyorum o yuzden otomatige daha sicak bakiyorum ama dediginiz gibi otomatik alirsam manurl kullanamayacagim
Otomatik vites araç için ehliyet alanlar manuel araç kullanamayacak, sadece otomatik araçlarda geçerli olacak gibi bir şey duymuştum. Tabii doğru da olmayabilir sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum bilen kişilere sormak gerek şu an öyle bir kaide var mı diye. Ehliyetimi aldığım dönemde de böyle bir söylenti vardı, sırf o yüzden manuel aldım ehliyetimi.

Hem manuel hem otomatik kullanan biri olarak kesinlikle otomatik tavsiye ederim. Boyle bi rahatlık varken ozellikle yogun trafikte dur kalkta neden gerilesin ki acemi bir sofor olarak?

Ben manuel tavsiye ederim hiç araç kullanmadım 1 ayda öğrenip trafiğe çıktım
Ama özel derste alın ehliyetten sonra baya faydası oluyor
( manuel aldım otomatik te kullanabiliyorum ama otomatik alan hiçbir arkadaşım manuel kullanamıyor)
Tavsiye manuel .
Sanıldığı kadar alıştıktan sonra çokta zor değil ..

artık ehliyet manuel yada otomatiğe göre mi veriliyor:KK53:

B1 ve B olarak ayrıldı diye biliyorum ben. Yaklaşık bi 3-4 yıl kadar önce :/
Yanlış mı biliyom ki?

İlave: Bi baktım da manuele ayrıca veriliyormuş, b1 atv türüymüş.
Adını yanlış biliyormuşum.

Son düzenleme:
otomatik al manueller tarih oluyor. bir de hiç araba kullanmamış birisi için direkt manuel baya zor olur otomatikten sonra araban da olur eğer sürmeye başlarsan sadece direksiyon sınavına girip manuel alabiliyordun sanırım. hem çalışamazsın manuele hem de direksiyon hakimiyeti öğreneyim aynaları kontrol edeyim geri ileri çarpmadan gideyim derdindeyken debriyaj vites olayı fazla sıkıntıya sokar ilk aşamada.

Polemik yaratılması için yazmadım bunu. Yanlış anlamış olabilirsiniz. Ben bir bayanım ve benim için fazlasıyla konforlu. Tanıdığım, bu konuda konuştuğum bayanlar da bu şekilde düşünüyor. Aksini düşünen de vardır elbette ki saygı duyarım. Burada herkes kendi fikrini paylaşıyor. Mesajımın başına bu benim fikrim diye ayrıyetten belirtmeliydim sanırım kusura bakmayın.
Ne ilgisi oldugunu merak ettigim icin sordum neden polemik olsunki. Benim esim otomatik kullaniyo ben manuel. Ben zaten normal bi kadin degilim kabul ediyorum:)

Back
X