Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ceylan konunu düzenli olarak takip ediyorum ve sonu nereye gidecek çok merak ediyorum.
Tüm yazınızı okudum. Çok güzel yazmışsınız.
Hepimiz ne yapacağını merak ediyoruz.
Kendisi 2 kez nişan atmış. Ama nişanlısını hiç istemediği halde ilişkisini ısrarla devam ettiriyor. Anlamadık gitti..
Bakalım ne olacak..

Bu arada 7 Ağustosta evlenecek ceylan..olursa..
Bende ne olacağını merakla bekliyorum.

Ceylan evlenip namus temizlemek ne
Biriyle ya da birileriyle beraber oldun diye kendini namussuz mu goruyorsun yoksa evleneyim dul olurum falan mi diyosun.ya pes pes cok sinirleniyorum ben ya

Bireysiniz siz...isterseniz biriyle beraber olursunuz istemezseniz olmazsiniz.bunun icin suclu olmazsiniz bu kadar basit.sevmedigin adamla evlenince temizlenecek namus da neyse ya sabah sabah sinirlenmeyecegimu

Konunuza sürekli denk geliyorum ama bir cok sayfayı okusam da bitiremedim. Bu sebeple yorumumda bir yanlışlık olursa şimdiden affola.

Anladığım kadarıyla bir rahatsızlık sebebiyle bakire değilsiniz ve bu sizi psikolojik olarak yaraladı. Tekrar belirteyim yanlış anlamışsam lütfen uyarın.

Şuanda sizin deyiminizle psikolojik bir namus temizleme? amacıyla hiç istemediğiniz hatta tiksindiğiniz bir adamla evlenmek üzeresiniz. Cinsellik yaşamak da istemiyorsunuz.
Gerekirse boşanırım takıları ona veririm yaptığı masraf boşa gitmemiş olur diyorsunuz.
Size mantıklı gelen bu planın sizi ruhsal olarak daha kötü durumlara sürüklemeyeceğinden nasıl bu kadar eminsiniz?

Ya adam istemediğiniz bir şey yapmaya çalışırsa ki yorumlardan anladığım kadarıyla bu potansiyel yok değil? Ya da fena bir buhrana sürüklenirseniz?

Hadi her şeyi geçtim. Bu adam sizin planınızın konu mankeni oldu diyelim. Masraf yaptı takılarla masrafını karşılarım dediğiniz adam evlenip sebebini bilemeden ayrılmış olmayı neden hak ediyor? Onun yaşayacağı ruhsal zorluklar için bir planınız var mı?

Ama adamda evlenmiş,boşanmış biri olacak ki,bu bence eksik bir durum değil ama toplumsal açıdan tekrar toparlanıp evlenmesi için zaman kaybetmiş olacak .Siz belki tekrar evlenebilecek yaşta olacaksınız ama onun için evlenmek daha zor olabilir yaş açısından.Bence bencilce davranıyorsunuz,kendinizi düşünmüyorsanız bile karşınızdakini düşünün.Boşanan arkadaşlarımin bir çoğu çok zor toparlandı.Sizin için ayrı bir travma olacak.Adam da elbet bir gün sizin kaprislerinize dayanamayacak ve ayrılmak isteyecekcek.Siz ne kadar rol yapmaya çalışsanız da iki taraflı mutsuzluk.Kendi mutsuzlugunuza birini daha eklemiş olacaksınız.Biraz empati kurun,onun yerinde siz olsaydınız.Sizden iğrendigini belli etmeyen,duygu ve düşüncelerinde dürüst olmayan biri ile beraber olsaydiniz.Bir başkası kendi sorunlarını çözmek için sizi deneme tahtası gibi kullanilsaydi hoşunuza gider miydi.Tamam anladık kendinizden vazgeçmişsiniz ama adamı da sürüklüyorsunuz mutsuz bir evliliğe.Belki nişanlaniz onu gerçekten sevecek biri ile tanışacak sizden sonra.Asıl vebal bu bence.Eşya ,para yerine koyulur,halledilir.Mutsuz olmayı planliyorsaniz tek kişilik plan yapın.

Neden ? Bu noktaya getiren o ama işleri. Başta böyle düşünmüyordum ki. Düzgün davransaydı ? Ben böyle olduğunu bilsem sütten ağzım yanmış 3. Kez kendimi nişanlar mıydım, yok . O zaman da aynı sorunum vardı ama yapmazdım. Beni çıkmaz bir sokağa sürükleyen kendisi. Şimdi de hiç değilse hadi o kadar masraf yaptı bari ödeşeyim burdan atsam da aynı yıkımı yaşayacak kalmış tam 14 gün . Düğün dans şarkısını bile büyük bir heyecan ile seçti. Şimdi evlenmiyoruz desem yıkılmayacak mı ? Gene yıkılacak . Peki bunun karı kime olacak bana mı ona mı ? Yok işte iki türlü de pek bir farkı yok. Birinde sadece devletin bağı var kurtulması biraz çetrefelli . Ama ikisinin de yıkımı çok benzer.
Yıllarca bir kızla beraber olup onun yıllarını çalıp evlenmeyen de o . Çocuğu olmasına rağmen. Demekki evlenmek onun için elzem bir şey değil.

İşte yazmak istememe sebebim buydu asıl nedenimi. Olmaz yani anlayamazsınız . Zor . Ben de çok açıklayamıyorum. Zaten açıklayabilecek kelimeleri de bir arada kuramıyorum. İfade edemiyorum. Normal bir namus temizlemesi değil. Öyle bir şey olsa o kadar olsa ah keşke olsa

Şaka gibisiniz. Evlilikte cinsellik şart değil diyebilmemiz için adamın da aynı düşünce de olması gerekiyor. Bana yalan söyledi onunla yatmam düşüncesi çok çiğ. Siz yalanını öğrendiğiniz halde kendinizi adama yamamaya (bu sizin bakış açınız) çalışıyorsunuz.
Adam 1 haksız siz 5 haksız. Yaşını yalan söylediğine göre reglime denk getirip evlilik boyunca yatmayabilirim. shdjfjf
Madem bu kadar sorun yaşı evlenmezsiniz olur biter. Daha çooook pişman olacaksınız.

İnsanlar hata yapabilir ancak onları cezalandiran biz olamayız.Adam sizin ona karşı gerçek duygularınızi bilmediği için böyle,aynı eve girdiğinizde anlayacak bir şekilde mutsuz olacak ya da o da sizin gibi kaderim bu deyip çekecek ya da ayrılmak isteyecek ama bir ömür heba olacak.Tamam o şu anda göremiyor eskisi gibi olduğunuzu düşünüyor.Ayrıca nişan donemi tanıma dönemi olmuyorsa olmuyordur.Evlilikten dönmek daha ağır bence,çocuk oyuncağı degil ki.Evlenip boşanırım demek yanlış bence herkes daha büyük bir yıkıma uğrayacak.Ayrıca boşanmak sadece devlet bağını koparmak mı bu kadar basit mi?Adam düğün müziğini falan seçiyor umutları var kendince demek ki,yazık adama.Duygusal yıkımını nasıl karşılayacaksınız?

Son düzenleme:
Bu konu noolmuş boyle ya.
Ara sira girip bakiyordum da konu sahibi iyice sacmalamaya baslamis.

Burdakiler de ay yapma ceylancim iyi niyetlisin ama uzuluyoruz sana amaağğ diye diye pohpohluyorlar.

Ayol kadin nikah masasinda birakirsam ne hisseder diye bile kurguluyor, adetliyken iliskiye girerim anlamaz, ay yok iliskiye giremem dedim, ay vay ruhuma da sahip olma ama bedenime asla tavirlarinda.

Bu nedir ya
İlgi gordukce sacmalama dozu artan bir baska konu daha once hic okumamistim.

Hayir karsindaki de bir insan.
Sevmiyorsan istemiyorsan hatta bakire olmadigin icin kandirmayi dusunuyorsan ama buna ragmen nikah masasinda da birakabilirim bana fark etmez yapiyorsan konu sahibi sen iyi biri degilsin.
İyi niyetli de degilsin benim bakis acima gore.
Plan plan plan, atraksiyon ariyorsun valla ama bu is sana patlar.

Adamı en başından beri sevmemiş ki hep taktikle ilerlemiş parası var salakta kandırır misler gibi yaşarım diye düşünmüş
Ben eski sevgililerim için bile ay şurası kıllı burası göbekli ayy kell pek fodul demedim bu zamana kadar. Ennn basından beri ilgisini çekmiyor sadece adamı keklemeye çalışıyor. Paralar da suyunu çekmeye başlayınca gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Üyeler de kalpcik modunda.

Bir de çıkmaz sokağa kendiniz girmişsiniz kusura bakmayın,adamin suçu yok.Kocaman kadinsiniz.Kendi aklınız fikriniz var ,niye sevmediğiniz yemeği zorla yiyorsunuz.Sizin de bir menfaatiniz var demek ki ya da tehdit ediliyorsunuz.Kanun var polis var.Yardım alın o zaman.

Konu bende "adetliyken iliskiye girerim, erkekler anliyorum saniyolar ama anlayamaz" deyip gulucukler koymasiyla koptu.
Madem bu bir travma neticesinde gelisti, bunu boyle anlatmazsin.
Hassas oldugun bir seyi boyle anlatmazsin.
Bu kadar hassas bir seyde herkesi aptal kendini akilli sanmazsin.
Adami da salak yerine koymuyor, direkt salak olduguna inaniyor.

Kendi içinde bile ne kadar çelişiyosun? Adam düzgün davransaydı diyosun ama ne hikmetse yine aynı adam düğündeki dans şarkısı için büyük bir heyecan yaşıyor. Kendi vicdanını rahatlatmak için nişanlının açığını arıyosun resmen.
Bir de demişsin ki yıllarca bir kızla beraber olup evlenmeyen o. Peki bundan sana ne, iki kişi arasında yaşanan bir olay ama bu durumdan rahatsız oluyosan evlenmezsin.

Karşındakinin hayatını karartmayı önemsemiyosun ve bencilsin.
Evlenip boşanmanın kime karı olacak söyleyim sana. Nafakanı alacaksın, namusunu(!) temizlemiş olacaksın.

Konuyu ilk okudugumda adama kızmıstım su an üzülüyorum açıkcası. Onu sevmeyen sevismemek icin türlü planlar kuran etrafta laf söz olmasın diye kendisine kitlemeye calısan bi kadınla evlenmek üzere. Belki de adam sandıgından akıllı ve insan sarrafıdır o yüzden 1+1in üstünü layık görmüyordur.

Bize anlattıklarınıza göre adam yaşına kadar yalan söyleyen, kazandığını iddia ettiği parayı göstermeyen, altın suyuna batırılmış takılar alan, kutu gibi eksik eşyalı bir eve sizi götüren, ilgisiz bir adam. Eski sevgilisini oyaladığından tut, çocuğu zorla aldırttığına kadar yazdınız. Bunlar doğru ise adam zaten asla evlenilecek birisi değil. Sayfalar boyunca insanlar size evlenmeyin, kaçın kurtarın kendinizi yazdı. Herkes sizin evde baskı gördüğünüzü, üçüncü kez nişan atmaya korktuğunuzu, bu adama bir mecburiyetiniz olduğunu sandı. Hepsine itiraz edip anlatamayacağınız şeyler olduğunu evlenmek zorunda olduğunuzu yazdınız. İnsanlar sizin halinize üzüldü.

Ancak nikah tarihi yakınlaştıkça yazdıklarınız ile iyice çirkinleştiniz. Burada çalışmayacağım, mantık evliliği yapacağım diye başladığınız konuda insanlar bu kararınıza bile saygı duydu. Ama artık bu son yazdıklarınız nedir? Evlenince sevişmeyeceğim, sevişirsem adet kanamasına denk getirtip bakire olduğumu sandıracağım vs o kadar çirkin şeyler ki. Zengin diye sevgili olmuşsunuz ama sonradan adamın kötü çıkması resmen işinize gelmiş, ne kadar inkar etseniz de adamı kullanıyorsunuz, bahaneniz de adamın hataları. Mantık evliliğinde bile kadın adama eşi gibi davranır, siz resmen adamın asla eşi olmayacaksınız. Verdiğiniz cevaplara bakılırsa içinizde baya rahat.

Ben konuyu ilk açtığım zamanlardan bir müddet sonraydı buraya da hepsini yazdım zaten . Evlilik fobisine ilk girmeye başladığımda ona sürekli bunu açık açık söyledim telefonda . O zaman yüzyüze görüşememiştik . Sebeplerimi, önceden bir şiddet hikayem olduğunu vs vs( önceki şiddetini yeni mi öğrendi diyecekseniz evet çünkü kendisi eski nişanlarımdan dahi asla bahsettirmezdi duymak istemiyorum eskisini derdi ama bende sorun çıkmaya başlayınca duymak zorunda kaldı) anlattım. Bu ilk anlattığımda yanımda oldu destekledi gel terapiste gidelim veya ben geleyim beraber gidelim muhakkak gitmeliyiz dedi çok sevindim. Gene ona ısındım . Sonra ertesi gün birden beni aradı ufak bir şeyden birden bağırınmaya başladı . Zaten sen gel git akıllısın şu bu diye kavga etti benle . Ortada ne terapist kaldı ne bişe. Hani seviyordu beni hani yanımda olacaktı hani anlıyordu ? Nerde ? Kavgayla daha da mı evlilik fobisine beni çıkmazlara itiyor ? O kavga zamanları fln hep konuda yazdım. Neyse sonra o suudi arabistan meselesinde bilen bilir gene konuda yazıyor. Terk ettim. Bu sefer kendisi aradı şu bu derken barışıldı. Ben istanbula gittim gene ne terapist var ne bir şey. Ortada hiç bir sorun yokmuş gibi davranmaya başladı. Benim yanıma istanbulda olduğum süre boyunca daha heyecanlı olacağına bakımlı güzel geleceğine hepsinde saçı sakalı birbirine karışmış vaziyette geldi. Arkadaşımla tanışmaya götürdüm onu o zaman kendinden rahatsız olup kafasına şapka aldı şapka takıp öyle çıktı kızın karşısına . Yani ne ? Elalem önemli ! Ceylan değil! Ben ceylanın yanına bu kılıkta gelirim nasılsa ceylanı aldım artık ama elalem bu kılıkta görmesin beni! Zaten düğüne kadar traş olmak istememe sebebi de o değil mi elalem görsün ceylan ben iğrenç de görünsem koynuna almak zorunda !!!! Neden ?
Yine istanbulda olduğum süre boyunca düğünle alakalı pek çok şeyde elalemi düşündü elalem gözündeki intibasını ! Düğün şarkımızı başka bir dilde bir şarkı olarak seçti onda bile çevirisine bakıyor dedi ki ya düğüne gelenlerden biri şu dili biliyorsa da sözleri kötüyse bunu mu seçmişler dans şarkısı olarak derse
Konu farklı bir yere gitmiyor aslında. Konu devamlı mecburen şekilleniyor. O benim sorunlarımı biliyor . Buna rağmen ört bas eden yokmuş gibi davranan üstüne daha da uzaklaştıran o. Varsa yoksa düğün düğün düğün. Benim sorunlarım konuşulamıyor. Umrunda değil.

Nafaka istemediğimden defalarca söz ettim hanımefendi . Düğündeki masrafları karşılasın diye altınların tamamını vermek de istiyorum zaten. Kendi rızamla. Maddi bir kısmını düşünüyor olabilir miyim sizce ? Sonuşta benim de düğünüm benim de akrabalarım ben de bir daha evlenmek istesem takı alamayacağım ama ona bırakıyorum neden ya hiç düşündünüz mü ? Halbuki istersem bir gün evli kalayım takılar benimdir kimse de alamaz . Ne nafakası Allah aşkına ya .

Ve siz de size gel git akıllı diyen biri ile devam ettiniz.Sanırım kendi başınıza hareket edemiyorsunuz.Birilerinin sizin yerinize karar verip yaşamınıza öylece devam ediyorsunuz.Bence ciddi psikolojik yardım almalısınız.Allah sizin de ,evleneceginiz kişinin de yardımcısı olsun.Ancak bu psikoloji ile evlilik çok zor,inşaallah hemen çocuğunuz olmaz.Üçüncü kişiyi de heba etmeyin.Ben çok böyle ailelerde büyüyen çocuklara üzülüyorum çünkü onların seçim şansı yok.

Son düzenleme:
Adam sizin psikolojik probleminizin peşinden koşmamış, ilgilense cok guzel olurdu haklisiniz neticede bir hayati paylasacaksiniz.
Ama bunu neden nisanlinizdan bekliyorsunuz? Bunca yil neden kendinizi iyileştirmek yolunda birseyler yapmadınız?
Hadi adam ilgilenmedi. Neden bunu sormadiniz? Ya sen bu konuya ilgiliydin, terapiste baslamistik, hadi devam edelim diye neden demediniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…