- 2 Aralık 2011
- 2.937
- 8.839
Evet bu konuya çok yazdım.
Çok yorum yaptım farkındayım.
Çünkü evlenirse burada daha mazallah çok konularını göreceğiz. Çaresizliği beni üzdü. Bende bekarım konuyu bekar olduğum için biraz içselleştirmiş olabilirim. Ama konu sahibinin yaptıklarına kimse destek vermedi. Bende vermedim. Hatta burada ne ağır laflar geldi konu sahibine. Hiç çizgisini bozmadı. Ben onun yerinde olsam bazı yorum yapanları kesinlikle kiblerdim. Bazı yorumlar çok ağırdı.
Sadece empati kurdum. Tabi burada çoğu üye; sizi kast etmiyorum genelleme yapıyorum, usluba bakmadan düşünmeden yorum attığı için beni pohpohlayıci buldunuz. Sorun değil.
Size katılmıyorum ama saygı duyuyorum.
Ben yaptım fayda görmedim de o evlilik fobisi şeklinde değildi. Benim anlatmaya çalıştığım zaten beni tedavi etsin değildi. O yaklaşımı çok hoşuma gitmişti. Bak elele bir şeyler yapıyoruz o önemliydi. Sonra birden delirdi. Hiç bir şey yokken . Bu sorunu yüzüme vurdu aşşağıladı.
İnsanların -agir konusanlar haric- neden tepki verdigini iyi analiz etmelisiniz.
Adam kotu biriyse evlenmeyecek.
Evlenmek istiyor cunku bircok yonden kendisi zarar etmeyecek, boyle dusunuyor.
Gerekirse bosanacak o zaman da karlı cunku iste bekaret meselesi.
Konu sahibiyle empati kuruyor ve hepimiz evlenme diyoruz.
Sonuc?
Evleniyor.
Gerekirse nikah masasinda bile birakmayi dusunerek evleniyor.
Empati sadece konu sahibine kurulmamali.
Beni onemsemiyor ben sadece vitrin mankeniyim diyor.
Adamin sucuysa -diger konulardan bagimsiz olarak- dugununu sasaali yapmak istemek.
Tekrar ediyorum bu kisi sizin abiniz dayiniz amcaniz ya da akrabaniz olabilirdi.
Bu boyle olmamali.
Yine baska ornek
Adamin sucu once terapiyi onermek sonra ise terapiden bahsetmemek.
Konu sahibi napiyor
Bana bir daha terapi demedi(((
Ay ceylancim gel vazgec adami nikah masasinda birakma sen cok iyi bir insansinn(((((( yapmak zorunda degiliz ki.
Biri de cikip bu vicdansizlik diyebilir ve haksiz olmaz.
Adamın bazı tavırları ve karakteri çok değişik evet ama ben şu konuda kararsızım; bu evlilik sürecinde ceylan ne yaptı? 1+1 eve sinirlendik ama ceylan ev görmeye dahi gitmedi her şeyi telefonda konuşarak halletmeye çalıştı, isteklerini net ifade etmedi. Bildiğim kadarıyla para işleri de yüzde doksan adama ait. Ceylan adamı sevmiyor, cinsellik istemiyor dokunma sarılma falan da pek yok anladığım kadarıyla. Adam güzel bir düğün organize ediyor, gösterişliymiş. Ona bile beni vitrin olarak mı görüyor diyor. Gelinlik seçimi bile çok garip görmeden almış sanırım adam da salak değildir belki o da bizim onun hakkında düşündüğümüz gibi bu kadında bir gariplik var diye düşünüyor ama emin olamıyor. Ceylanın gel gitli tavrı, isteksizliği ve pasif agresifliği karşısında nişanlısının tavırlarının değişmesi de normal değil mi? Nasıl stabil kalabilir ki? Adam sorunlu mu yoksa onun da kafası karışık ve haklı mı karar veremiyorum benAdamın seni önemsemediğini hissediyorsun.
Ve çok önemsemiyor.
Önemsenmediğin yerde kalınmaz.
Duygusal çöküşe götürür.
Hay elini öpeyim.Öte yandan bu adam özelinde konusmazsak konu sahibi kocaman kadin.
İliski yurutmeyi bilmiyor, hep almak hicbir sey vermek istemiyor bu iliskide.
Kocaman bir kadinin artik kendi ayaklari ustunde durmasi gerekmiyor mu
Kandiracagim onu cunku erkeklere acimak gereksiz kafasiyla evlenmemeli
Ne yaptigini ne soyledigini bilmiyorsa evlenmemeli
Ama evleniyor cunku bir amaci var
Bu adam kullanmaktir, cok ayip
Ceylân zaten isteksiz. Evliliği istemiyor adama yansıtıyor aslında. Ama adam fark edemiyor.Adamın bazı tavırları ve karakteri çok değişik evet ama ben şu konuda kararsızım; bu evlilik sürecinde ceylan ne yaptı? 1+1 eve sinirlendik ama ceylan ev görmeye dahi gitmedi her şeyi telefonda konuşarak halletmeye çalıştı, isteklerini net ifade etmedi. Bildiğim kadarıyla para işleri de yüzde doksan adama ait. Ceylan adamı sevmiyor, cinsellik istemiyor dokunma sarılma falan da pek yok anladığım kadarıyla. Adam güzel bir düğün organize ediyor, gösterişliymiş. Ona bile beni vitrin olarak mı görüyor diyor. Gelinlik seçimi bile çok garip görmeden almış sanırım adam da salak değildir belki o da bizim onun hakkında düşündüğümüz gibi bu kadında bir gariplik var diye düşünüyor ama emin olamıyor. Ceylanın gel gitli tavrı, isteksizliği ve pasif agresifliği karşısında nişanlısının tavırlarının değişmesi de normal değil mi? Nasıl stabil kalabilir ki? Adam sorunlu mu yoksa onun da kafası karışık ve haklı mı karar veremiyorum ben
Öte yandan bu adam özelinde konusmazsak konu sahibi kocaman kadin.
İliski yurutmeyi bilmiyor, hep almak hicbir sey vermek istemiyor bu iliskide.
Kocaman bir kadinin artik kendi ayaklari ustunde durmasi gerekmiyor mu
Kandiracagim onu cunku erkeklere acimak gereksiz kafasiyla evlenmemeli
Ne yaptigini ne soyledigini bilmiyorsa evlenmemeli
Ama evleniyor cunku bir amaci var
Bu adam kullanmaktir, cok ayip
Adam düğün yapıyor, bütün masrafları karşılıyor ceylandan çeyiz dahi istemiyor. Ceylan da ama ev 1+1Adamın bazı tavırları ve karakteri çok değişik evet ama ben şu konuda kararsızım; bu evlilik sürecinde ceylan ne yaptı? 1+1 eve sinirlendik ama ceylan ev görmeye dahi gitmedi her şeyi telefonda konuşarak halletmeye çalıştı, isteklerini net ifade etmedi. Bildiğim kadarıyla para işleri de yüzde doksan adama ait. Ceylan adamı sevmiyor, cinsellik istemiyor dokunma sarılma falan da pek yok anladığım kadarıyla. Adam güzel bir düğün organize ediyor, gösterişliymiş. Ona bile beni vitrin olarak mı görüyor diyor. Gelinlik seçimi bile çok garip görmeden almış sanırım adam da salak değildir belki o da bizim onun hakkında düşündüğümüz gibi bu kadında bir gariplik var diye düşünüyor ama emin olamıyor. Ceylanın gel gitli tavrı, isteksizliği ve pasif agresifliği karşısında nişanlısının tavırlarının değişmesi de normal değil mi? Nasıl stabil kalabilir ki? Adam sorunlu mu yoksa onun da kafası karışık ve haklı mı karar veremiyorum ben
Belki de adam cin olmadan adam çarpmaya çalıştığını anlamıştır? Sandıgımızdan daha zekidir?Nisanlisi da zaten kizi kandiriyor bu acidan birbirlerini dengelediklerini dusunuyorum.
20-30 bin kazanan insan 1+1 evde basaksehirde oturmaz. Ticarette kazanci degiskendir ama ucurum oynamaz. Net kazancim bu deyip de davetiye parasini kizdan isteyip, bilmem nasil bir uyduruk yuzukle evlilik teklifi edilmez. Parasi yoktur amenna.
Zaten isteme, nisan vs.hic olmamis. Takilarla da adam dugun salonunu odeyecekmis. Bu durumda kim kimi kullaniyor tartismaya acik :)
Ikisi de gun icinde birbirlerinden bihaber gibi sanki. Ceylanin arayip sormak tarzi degilmis. Adam zaten ilgisiz. Birbirlerini arayip sormuyorlar bile. Hic boyle bir evlilik gormedim, duymadim. Ceylanin nedeni gibi adamin da nedenleri var ben asil oraya takildim.
Zevk mi alıyorum ? Şurada iki espri yaptım diye iki aklımı dağıttım diye zevk mi alıyorum gibi geldi ? Yahu ben ne kadar acı çekiyorum biliyormusunuz ? Ya işte ben başıma gelecekleri biliyordum biliyordum da o yüzden uzatıp nedenleri vs yazmak istemedim. Ama zorladılar beni yazdım işte bir nedenle . Keşke yazmasaydım. Zevk alıyormuşa döndüm. Sabahlara kadar ağlayan yüzü gülmeyen ne yapacağını bilmeyen resmen kendine işkence çektiren ben çok zevk alıyorum çokHayir arkadasim bu erkekleri dusunmek korumak savunmak degil.
Caresiz kalmis biri dedigi icin bir üye senin icin, ben de bu caresizlik degil dedim.
Ayrica tarzin da tavrin da cok itici.
Adam dunya kotusu olsa su halin yuzunden adami savunasim gelir.
Cunku sen adami kullaniyorsun.
Neler neler soyleyip gerekirse evlenip bosanmak istiyorsun cunku dedigin gibi namus temizleme meselesi.
Sen boyle bir evlilik ister miydin ya
Azicik vicdanli olmak zorundasin
Ustelik adami kandirmaktan zevk alan bir halin var.
Bu senin icin cok kotu bir pozisyon.
Adam ne yaparsa yapsin ne dusunurse dusunsun sen kendine yakisani yapmalisin.
Acikca sacmaliyorsun ve bu psikolojiyle evlenmemelisin.
Belki de adam cin olmadan adam çarpmaya çalıştığını anlamıştır? Sandıgımızdan daha zekidir?
Nisanlisi da zaten kizi kandiriyor bu acidan birbirlerini dengelediklerini dusunuyorum.
20-30 bin kazanan insan 1+1 evde basaksehirde oturmaz. Ticarette kazanci degiskendir ama ucurum oynamaz. Net kazancim bu deyip de davetiye parasini kizdan isteyip, bilmem nasil bir uyduruk yuzukle evlilik teklifi edilmez. Parasi yoktur amenna.
Zaten isteme, nisan vs.hic olmamis. Takilarla da adam dugun salonunu odeyecekmis. Bu durumda kim kimi kullaniyor tartismaya acik :)
Ikisi de gun icinde birbirlerinden bihaber gibi sanki. Ceylanin arayip sormak tarzi degilmis. Adam zaten ilgisiz. Birbirlerini arayip sormuyorlar bile. Hic boyle bir evlilik gormedim, duymadim. Ceylanin nedeni gibi adamin da nedenleri var ben asil oraya takildim.
Hay elini öpeyim.
Kaç zamandır yalvarma moduna geçtiler.
Kadın resmen kandırma planı yapıyor üstüne de haklı görüyor.
Haketmiyorsa bırak o halde.
Adam sana birisiyle beraber yaşadıgını söylemişse cinsel bir birliktelik yaşadıgı aşikar zaten, agzınızla sorup komik duruma düşmeye gerek bile yoktur ama sırf bu yüzden bile hakediyor(muş).
Yok cinsellik olmasın.
Yok olmazsa masada bırakıp giderim.
Yok onun şimdi ne hayalleri var yıkmaktan korkuyorum.
Önce adam zengin diye evlenmek istiyordu.
Sonra yüzügün ayarı ve fiyatı mesele oldu.
Sayfalarca insanların bir kısmı da buna çanak tuttu.
Almak zorunda mı pahalı bir yüzük ?
Değil.
Memleket meselesi gibi uzadı da uzadı.
Sonra namus(!) meselesine döndü.
Sonra aralarda adama acıdığı için boşanırsa nafaka talep etmeyecek ve hatta altınları da ona bırakacak ama konunun ilk başı mantık (!) yani para için evleniyordu ..
Şimdi hangisi gerçek Ceylan bunların ?
Agzında kırk türlü sakızı var, evirip çevirip duruyor.
Zevk mi alıyorum ? Şurada iki espri yaptım diye iki aklımı dağıttım diye zevk mi alıyorum gibi geldi ? Yahu ben ne kadar acı çekiyorum biliyormusunuz ? Ya işte ben başıma gelecekleri biliyordum biliyordum da o yüzden uzatıp nedenleri vs yazmak istemedim. Ama zorladılar beni yazdım işte bir nedenle . Keşke yazmasaydım. Zevk alıyormuşa döndüm. Sabahlara kadar ağlayan yüzü gülmeyen ne yapacağını bilmeyen resmen kendine işkence çektiren ben çok zevk alıyorum çokAdetim aşırı düzenlidir günü misal pazartesi ise onu bile şaşmaz adet olamadım ben ya stresten ilk kez bu kadar stres yaşamışım ki vicudum bile tepki vermeye başladı. Zevk i sefa içinde yüzüyorum cidden . Ben adamı bana ne kadar kötü düşündüğünü düşünsem sevmesem de düşünmüyorum sanıyorsunuz öule mi ? Düşünmeyen biri burda çırpınır bu kadar acı çeker mi ya ? Tek ben mi ? Onu da düşündüğüm için ya asıl bu kadar acı çekmem. Her ne kadar sinirlensem de ona hak etmiyor üzülmeyi diye düşünüp kendi kendimi yiyorum ben ya .
Adam dengesiz oldugunun farkinda.
Gel git akilli da demis zaten konu sahibine.
Ama bir sekilde kabullenip onune baktigi icin adam da o kabulleniyorsa bana noluyor zaten bir sekilde ortada bulusuyoruz ya da isteklerim oluyor zaten diyor olabilir.
Dugunun parasini takilan paradan vermek kullanmak mi oluyor
Maddiyat isi tamamen adamda, bu bir cozumdur kullanmak degil.
Ayrica geliri ceylanin tahmini.
Adam gelirinden hic soz etmedi benim bildigim kadariyla.
Adamı görsem ilk ben diyeceğim;İnsanların -agir konusanlar haric- neden tepki verdigini iyi analiz etmelisiniz.
Adam kotu biriyse evlenmeyecek.
Evlenmek istiyor cunku bircok yonden kendisi zarar etmeyecek, boyle dusunuyor.
Gerekirse bosanacak o zaman da karlı cunku iste bekaret meselesi.
Konu sahibiyle empati kuruyor ve hepimiz evlenme diyoruz.
Sonuc?
Evleniyor.
Gerekirse nikah masasinda bile birakmayi dusunerek evleniyor.
Empati sadece konu sahibine kurulmamali.
Beni onemsemiyor ben sadece vitrin mankeniyim diyor.
Adamin sucuysa -diger konulardan bagimsiz olarak- dugununu sasaali yapmak istemek.
Tekrar ediyorum bu kisi sizin abiniz dayiniz amcaniz ya da akrabaniz olabilirdi.
Bu boyle olmamali.
Yine baska ornek
Adamin sucu once terapiyi onermek sonra ise terapiden bahsetmemek.
Konu sahibi napiyor
Bana bir daha terapi demedi(((
Ay ceylancim gel vazgec adami nikah masasinda birakma sen cok iyi bir insansinn(((((( yapmak zorunda degiliz ki.
Biri de cikip bu vicdansizlik diyebilir ve haksiz olmaz.