Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konunun hepsini okudum adamın gelir konusunda yalan söylediğini düşünmüyorum, ayda 20-30 bin geliri olan adam enayi değildir isterse milyonları olsun sırf evlenecek diye maaşıyla orantılı olarak bi hayat tarzı sunmak zorunda değil size, ilgisizliğinden alakasızlığından dem vurmuşsunuz fakat bu ilişkide ortaya ne koydunuz da ne hak talep ediyorsunuz anlamadım. mantık ağırlıklı evliliklere her zaman karşı çıkmışımdır isterseniz babasız büyümenin bi sonucu olduğunu öne sürün ya da geçmiş ilişkilerinizden ağzınızın yanmasını adam iyi ki körkütük aşık değil size yoksa ilişkideki mantıksal hareketlerinizle karşınızdakini de hak etmediği halde üzerdiniz. görünüşe göre adam neler olup bittiğinin farkında ve maddi olarak herhangi bi ciddi adım atmadan önce bu evliliği imzalardan sonra test edecek ona göre de yol çizecek kendine

Ev 1300 lira kirası aidatı da 500 her ay 1800 civarı para ödeyecek . Neyse zaten 300 ü 500 ü çok da önemli değil pazarlık bişe yapmış demekki.

Ben kısa bir süre evlenip boşanma niyeti olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir niyeti olan insan tüm düzenini komple değiştirmez. Kendi yaşadığım şehre gel zaten çalışmıyorsun diyebilirdi diye düşünüyorum. Ama ailemden çevremden ayrı kalmamam adına benim olduğum şehre başka bir sistemle değişiklik yaptı. Bu kısmı da biraz maddi olarak zorladı onu. Elemanlarını komple değiştirdi vs. Radikal bir süreçti. Geçmişte hiç evlenmeyi düşünmemiş. En azından bana söylediği kadarı ile . Ve parayı biraz da barlarda vs yemiş. Zaten gece clubünde tanımıştım. He tabi bir de iflas süreci geçirdiğini biliyorum. Ailesinden çevresinden herhangi birinden bir lira destek almaksızın bu evliliği gerçekleştirmesinin de bir payı olabilir.

Düğün takı olayını bana söyledi evet . Laf arasında da olsa düğün parası ne ya gelecek altınlarla hallolur o dedi ama detaylı konuşmamıştık. Tabiki düğün sonrası altınları almaya kalksa ciddi sorun olur. Bana açık açık söylemedi. Ama dediğim gibi laf arasında öyle bir şey duyduğumu anımsıyorum.

Toplam 9 ay oldu. Tanıştıktan 5 ay sonra evlenme teklif etmişti.

Düğün takilarini alır diye düşünüyorum masrafı ben yaptım diyerek. Ben il değiştirdiği kısmını kaçırmışım. Senin için yaşadığı şehri bırakıp yanına geliyor o zaman? Ya ben çok şüpheci Bi insanım niye beni çağirmiyor da kendi geliyor diye düşünürdum. Ne is yaptığını bilmjyorum gerçi belki kolay adapte edebileceği bir iştir.

Geçmişte benim vardı böyle bi erkek arkadaşım sevgilim demiyorum çünkü mantık çerçevesinde başlamıştim biraz. Maden mühendisiydi ve yakında şirkete ortak olma planı olduğunu söylerdi, yaşadığımız ilin en lüks yerinden daire bakıyordu sürekli yatirimlik. Altında çok lüks bir araba, çok lüks yerlere götürür ciddi paralar harcardi. Gayet saygılı davranirdi bana öyle cinsellik beklentisi içinde bir halini görmedim öyle bir yaklaşımı olmadı.

Sonra Bi gün farkettim bir mekanda hesap ödedikten sonra fiş istiyor özellikle. Çay içmiştik bir keresinde onun bile fişini isteyince sordum. Çayın fişini ne yapacaksın ki diye? Meğer yurtdışından gelen yabancı misafirleri falan gezdirdiginde tüm ödemeleri şirket karşılıyormus. Çok ciddi müşterileri bağladığı için bütçede pek sınır koymamışlar sanırım, yeme içme serbest. Meğer bana yaptığı masrafları hiç cebinden ödemiyormus. Hediye olarak bir peluş bile almamıştı zaten ama bir yere gidince hep vip masalar ayriliyordu insan bir şey sanıyor işte hep göz boyama. Altındaki araba da şirket arabasıymis. Sizde de öyle bir şey olabilir mi ki

Bir de hadi 1+1 eve bir şekilde okeyim ben ama sigara içmiyorsun ve çok hassas olduğunu söylemişsin buna rağmen bu kadar reddetmene rağmen ne diye diretiyor o balkonsuz ev için. Düğünü onun yaşadığı yerde mi yapacaksınız?

Siz zamanında fazla Aşk-ı Memnu izlemişsiniz sanırım, kendinize bir Bihter efendime söyleyeyim Firdevs hanım rolü çizmişsiniz de sonunuz hayrolsun.
Yıl olmuş 2020, hala evleneyim de adamın sırtından geçineyimci kadınları gördükçe hemcinslerim adına utanıyorum. Neyiniz eksik? Çalışın maddi gücünüz olsun, sözünüz geçsin. Öbür türlü adamın gönlünden ne koparsa onunla idare etmek zorunda kalırsınız işte. Sonra da siz çok vericiymiş, birlikte kurmak üzere olduğunuz hayata çok emek vermişsiniz gibi kalkıp yüzük küçük ev küçük demeyin yani.

Yok asıl şöyle bizim ailelerimiz istanbulda ikimizinde. Fakat onun iş merkezi anadolu idi. Dolayısıyla evi de ordaydı. İstanbula ara sıra gelirdi biz de geldiği zamanların birinde tanışmıştık. Anadoluda yaşadığı evden görüntüler videolar atmıştı yerini de söyledi şehri biliyorum. İstanbul da da bir ofisi vardı. Yani zaten vardı. Fakat merkezi ağırlığı değildi. Şimdi ise tamamen istanbula taşıdı. Farklı bir şekle geçti. Elemanlarını komple yeniledi. Her nekadar hali hazırda istanbulda bir ofisi vardıysa da komple bir değişim gibi oldu bu. Şimdi geçici olarak kendisi de bu ofiste kalıyor.

Aracı gayet normal orta halli bir araç. Öyle çok lüks değil. Bir kaç tane de iş aracı vardı onlarda bildiğiniz doblo tarzı araçlar .

Çok vip masalara falan götürmedi öyle bir göz boyaması olmadı ama güzel yiyip içiyorduk.

Düğün istanbulda olacak. Bana söz verdi evde sigara yok diye belki de benim ciddiyetimi kavrayamadı bilemiyorum ki. Ama önceki sert hareketlerimden kavraması gerekirdi diye düşünüyorum.

Adam da adnan ziyagil zaten evet bulunca kaçırmayım dedim şimdi boğazdan bir yalı satın almaya gidiyoruz

Bence istediğiniz gibi bir insan değil bu kişi. En azından evlenmeden önce bir kez daha evlilikten beklentilerinizi konuşsanız. Sizi mutlu edebilir mi? Bu adamla bir ömür mutlu geçirebilir misiniz? Bunları tekrar gözden geçirseniz bence iyi olur.

40 yasina gelmis aylik 20-30 bin geliri olan adamin ne evi olmamasi normal karsilanabilecek bir sey ne size aldiklari..
pelus ayi konusunu hatirliyorum da ben konudan dolayi yasini 25-27 vs sanmistim. onu bile garipsemistim. 40 yasindaki adama al desen cocuk musun sen ne pelus ayisi gel sana suradan yuzuk, kupe kolye kucuk bir sey alayim demesi lazim..

kalkip 1+1 de oturacaksan bin liraya geri kalan 29 bin lirayi kazanmak icin neden cabalar insan? bazi verdiginiz bilgiler birbiriyle uyusmayan mantiksiz seyler. size bu sekilde sunmus ve siz kabul etmissiniz devam ediyorsunuz.

ya geliri yalan, ya cok cimri ki bu kesinlikle cok buyuk sorun oluyor evlenince, ya da size deger vermiyor. bir pelusa, 8 ayara layik goruyor.. yasinizi bilmiyorum bu arada..

kuvvetle muhtemel o da size asik degil. asik, varlikli bir adam dunyalari onunuze sermesi lazim.

bence acikca konusun. bu kadar gelirin varsa bu yaptiklarin normal degil. niyetin ne ya da bana yalan mi soyluyorsun gelirinle ilgili deyin. cok cok sacma..

Adam da adnan ziyagil zaten evet bulunca kaçırmayım dedim şimdi boğazdan bir yalı satın almaya gidiyoruz
Adamın Adnan Ziyagil olduğunu söylemedim zaten 20-30 bin bandında ancak normal standartlarda geçinebilecek bir insandır, siz gözünüzde büyütmüşsünüz adamı :) size önerim bunu bırakıp gerçekten zengin sayılabilecek birini bulmanız, tabi biraz da salak olması lazım bulduğunuz kişinin ki rahat rahat parasını yiyebilesiniz

benim de kafamda oturtamadigim bir seyler var. ben de bir seyler sakladigini dusunuyorum. borc mu olur. buyuk bir iflas mi.. ailesine mi bakiyordur bilemem.. bana hic bir kosulda mantikli gelmiyor o kadar geliri olan insanin 1+1 de oturmasi.

Bayılıyorum böyle yargı dağıtanlara. Yahu sen aşk evlili yapıp evde soğan ekmeğe razı olursun başkası aşktan umudunu kesmiştir bari rahat edeyim der bunun nesini anlamıyorsunuz? Görücü usulü evlilik diye bir şey var o da mantık evliliği değil mi bir nevi? Aileler bakıyor bu kız bu oğlana uygun. Kız güzel, oğlanin da durumu iyi tamam o zaman. İstemelerdeki damadın mesleğini sorma ritueli mesela. İşini beğenmezse vermiyor baba.

Bir adam bir kadını sırf güzel diye seçiyor da bir kadın bir erkeği maddi durumu iyi diye seçince mi suç? Kaldı ki tek tercih sebebi bu değil, kendisini sever el üstünde tutar rahat da yaşatır demiş bu niye bu kadar battı bazı üyelere anlamadım. Kadının düşmanı yine kadın işte. Sizi bilmem ama bazı yorumlarda ciddi kıskançlık sezdim.

Erkeklerin hemen hemen hepsi kadının güzelliğine aşık oluyor bu maalesef ki erkeğin doğasında var. Şimdilerde bir de özellikle çalışan kadın isteme furyası çıktı, kadının maaşıyla krediye girip erkeğinkini evde harcama durumu. Herkes böyle bir örnekle karşılaşmıştir çevresinde. Bunu erkek yapıyor da kadın yapınca mı suç? Burada kınayanlarin belki ana babası bile görücü usulü mantık evliliği yapmıştır.

Yani hep bi yargılama hep Bi aşağı çekme hali. Kadın burada bir derdini anlatıyor kendi de mutlu değil ama bir çıkış yolu olarak seçmiş işte neden yardımcı olup fikir uretmek varken dalga geçer gibi eleştiriyorsunuz? Size cevaben yazdım ama sizin nezdinizde bu şekilde yorum yapan herkese cevap verdim

Benim anladığım kadarı ile 20 binle kendisini dönürüyor . Yani maaş gibi değil de şirketi de döndürme söz konusu gibi. Bana ayda 10 bin sırf kişisel masrafım oluyor demişti tabi ne kadar doğrudur bilemem Ev tutma konusunda bana fiyatlardan dolayı kavga ederken istiyorsan 5 binlik evde oturur 15 binle de geçinirim. 15 binlik evde de otururum 5 binle de geçinirim diye üste çıkmıştı. Ben de insanları zora sokmayı sevmiuorum . İyi tamam tut desem Restleşsem belki inadına 5 binlik ev tutardı.

Şunu da eklemek isterim ki ben teklifi kabul ettiğimde nişanlımı seviyordum, sevmiştim. O zamanlar açtığım konuyada geldim yazdım içim kalbim ısındı evlenme kararı aldım diye. Sevmeden böyle bir evliliğe de girişmedim. Fakat sonraki hareketler soğuttu beni. İnsanlar 20 yıllık aşık oldukları eşlerinden soğuyor. Ben de soğuyabilirim normal.

Dediğim biraz yanlış anlaşılmış sanırım. Ben aşktan umudunu kesen kadının aşksız evlenmeye razı olup yeni bir hayat kurmaya çalışmasına laf etmedim. Mantık evliliği sadece zengin veya maddi durumu yerinde koca bulmaya çalışmak mı olmalıdır sizce? Koca adayının karakteri güzeldir, iyi insandır, ömür geçirilebilecek sorumluluk sahibi vs.insandır, aşk yoktur ama ömür geçer bu insanla der evlenirsin. Bu da mantık evliliğidir mesela ve yargılamam. Herkes aşık olup evlenmiyor sonuçta.

Benim karşı çıktığım şey kadınlarımızın kendi güçlerinin farkında olmamaları. Hiçbir şey yapmayıp her şeyi erkekten beklemeleri. Hayatını bir erkeğin vicdanına endeksli yaşamaya razı olmaları. Her insan maddi zorluk çekmeden, düzgünce yaşamak ister tabi ki. Ama bunu istiyorsa az çok demeden üretmeli, bunun için çaba göstermelidir. Ben de aşk evliliği yapıyorum diye soğan ekmek yemeye razı değilim ayrıca tabiki. Kim demiş aşk evliliğinin soğan ekmek yemek olduğunu? Her iki taraf da elinden geleni yapar, emek gösterirse gayet iyi şartlarda yaşayabilir.

Karşınızdaki adamın size verdiği kadar değerli değilsiniz, onun avcuna bakmak zorunda değilsiniz. Gençsiniz, elinizde mesleğiniz var, kendi ayaklarınız üstünde durun kimseye muhtaç olmayın konu sahibi.

Ama keyfi sebeplerden çalışmak istemiyorsanız da kocanız size ne kadar verirse onunla yetinmek zorundasınız, bunu da unutmayın.
(Çocuğuna bakmak zorunda olduğu için veya bir hastalık vs.ile çalışamayan, veya istediği gibi bir iş bulamayan insanlardan tabiki bahsetmiyorum. Keyfi sebeplerle çalışmayıp “kocam değil mi geçindirsin” diyenlerden bahsediyorum.)

Soğuyabilirsiniz tabi, aşık olmadan evlenmeye karar da verebilirsiniz elbette. Sorun hem adamı sevmeyip hem de size deliler gibi aşık olmasını beklemenizde. Hem hiçbir şey yapmayıp (maddi manevi), hem dünyaları önünüze sermesini beklemenizde. Böyle bir ilişki ne yazık ki mümkün değil.

Sebeplerim keyfi değil. Bunları burada uzun uzun anlatamam . Çok şeyler anlattım ama iyice anlatmaya kalksam ne ben yazabilirim ne siz okuyabilirsiniz. Konumuz zaten bu da değil.

Kaldı ki keyfi bile olmuş olsaydı bu benim tercihim . Ben sadece bu adamla evlenmek doğru mu değil mi bunu ölçmeye çalışıyorum. Benim nedenlerim niçinlerim , hayat görüşüm , evlenme sebebim aslında bu konu için önemsiz.

Adam öyle çok zengin değil ki, kendi kafamda mantıklı bir oturtma yapmak istedim . Bu mantığıma uyuyordu başta ve seviyordum da tamam dedim ne armudun sapı üzümün çöpü yapıcam. Evlenebilirim. Çok aşık olmasını da beklemedim. Benim sevdiğimden daha çok sevsin istedim. Hep büyüklerimiz de der erkek daha çok sevsin ki mutlu ol. Bu da mantıklıdır aslında. Ki değer kıymet bilir mutlu eder. Ben minimumda bir sevgi saygı sıcaklık güven istedim. Bunları sağlaması beni tatmin eder. Fakat bana deli divane aşık olmasını bekliyorum olarak anlaşılmış. Ben ona o tutkuyu veremiyorum ki platonik durumlar dışında bunun olamayacağını bende biliyorum. Son zamanlarda ise iyice bu minimumda beklediğim ilgiyi değeri bile göremeyince çok telaşlandım. Sinirlerim bozuldu. Olmuyor dedim.

Allah aşkınıza bir kadınla evlenirken 2+1 ev tutmak , ona evlenme teklifi ettiğiniz yüzüğün 14 ayar yani altın olması, günde bir kaç kez hiç değilse mesajlaşma isteği . Bunlar dünyaların önümüze serilmesini mi istemek gerçekten

Dünyaların önüme serilmesi dediğiniz şeyler bunlar ya bunlar Bana nişanda 10 tane bilezik takmadılar, düğünde trabzon seti almadılar , bilmem hangi tasarımcının gelinliğini istiyorum her gün bana şiir yazsın bi buket gül de göndersin değildi .

Adam maddi manevi cimri yalnız. Geliri ondan çok daha düşük olan erkeklerin dahi standart diyeceği şeyleri size vermiyor. Bu size verdiği değer ile ilgili çok fikir vermeli.

Yüzük olayı gerçekten çok kötü. Altın yüzük alsaydı bari taşı gerçek olmayanlardan. En azından etik olarak daha doğru olurdu, yüzük kısmı da daha kaliteli olurdu. Pırlantalar arasından en ucuzunu almış şaka gibi. Gerçi o yüzüğü aldığı yerdekilerin çok büyük bir çoğunluğu 8 ayar. Ben de dün baktım. 6 bin civarındakiler bile rengi berraklığı kötü ve 8 ayar hepsi. Yine de gidip en ucuzu alması . Asgari ücretle çalılan erkekler dahi borca giriyor yine de güzeli iyisi olsun diye uğraşıyor. Ki o dönemde siz seviyormuşsunuz onu. O zaman bile öyle yapması çok daha kötü.

Bence tutmazdı, istanbulda 1000 lira kirayı asgari ücretli çalışanlar veriyor. Daha önce de yazmıştım, seçtiğiniz mantık evliliği için kendinize yazık ediyorsunuz. Bu işin altından beklemediğiniz şeyler çıkıcak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…