- Konu Sahibi bahargunay
-
Canım benim, inan ki doktorun en doğru kararı vermiş, en fazla 1 aya kadar düzeleceğini biliyorum, benimki 1 ay sürmemişti, hemen toparlanmıştım. Hamilelik sonrası sütünü kesmek için hormon bazlı bir ilaç içmemeni, bunun yerine sütü kesmek istiyorsan sıkı iç çamaşırı giyerek veya göğüs kısmını sıkıca bağlayarak sütü geri çektirmeni tavsiye ederim, depresyon geçiren hastalarda hormon ilacı kullanmak bazen atakları tetikliyor, aklında bulunsun.. 1 ay içinde anneliğe daha da alışacaksın ve bebek artık ağladığında neden ağladığını anlayacak, tecrübe edineceksin. Bu da seni rahatlatacak.. Emin ol şu zor günler geçecek, biraz zor geçecekni ama sayılı günler elbet geçiyor bir şekilde.. ,bebeğin mamadan kaynaklı gaz sancısı olursa haber ver, ona da bitkisel kaynaklı bir şurup tavsiye ederim, bana dua edersin. Sevgiyle kal sevgili moon...
selam kızlar..bende bipolarım memnun oldumyazın majör depresyondan kliniğe yatırıldım 1 ay kadar sonrasında bipolar olduğumu öğrendim..yaşadıklarıma,anormal düşüncelerime,dengesiz hareketlerime ozaman anlam verdim.dedim yandığımın resmidir.ben bipolar olduğumu şimdiye kadar biliyomuydum bilmiyodum.evlendimde,çocuğumda oldu. tamam ozamnki hallerimi şimdi anlıyorum ama bu bipolar benim yeniden çocuk doğurmama engel olmamalı..bende çocuk istiyorum tekrar ama nasıl bırakıcam,bıraktırıcak dktorum ilaçlarımı bilmiyorum..
klinikte yatarken sabah 4te pat diye gözlerim açılırdı.bekçiden bile erken kalkar güneşin doğuşunu izlerdim.12 kilo vermiştim 40lara düşmüştüm ama umrumda bile değildi.depresyondan manik atağa geçmişim meğersem haberim yokbana olduğum durum öyle komik geliyorki şimdi.uçuyodum resmen nerdee o intihar eden krizlerde iğneler fayda etmeyen kadın.. kendimi bağımsız heyecanlı çok mutlu hissederdim.kimseyi görmezdi gözüm dinlemezdim bana gören delirmişsin diyodu. meğer bipolarmışımmm..aman bişey değişmedi çocukta doğururum,klinik bile olsa sonu razıyım.ben hayatımı yaşarım arkadaş
bipolar =iki uçlu duygu durum bozukluğu..iki ucun biri depresyon iken ,diğeri aşırı hareketlilik mutluluk,hiperaktivitelik hali. bu iki uç arasında gideeeer gelirsin.artık bu ataklar arası nekadar sürer o hastaya bağlıdır.ben majör depresyondan kliniğe yatırılmışken; sürekli uyumak istemek,hayattan soğumak ölmek istemek,intihar girişimleri,ağlama krizleri vs vs bunları yaşarken.klinikte manik atağa geçiş yaptım;gece geç uyumama rağmen sabah 4 te uyanıp gün boyu hiç uyku isteği gelmedi.uyku ilaçlarıda fayda etmedi.iştahsızlık kilo kaybı(12 kg)mutluluk enerji hayata bakış açının değiştiğini yenilendiğini hissetme,dışa dönük çok yönlü girişimler(birden fazla işlerle uğraşma).bunları yaşadığın an seni gözlemleyen doktorun bipolar olduğunu söyler zaten.majör depresyon geçicidir belli evreden sonra atlatırsın ve geçer normal hayatına dönersin.belki 1 yıl belki 2,3 yıl ilaç kullandıktan sonra.ama bipolar hastasında depresyon sadece onun bir ucudur.diğer ucuysa manik.bu ikisi arasında gider gelirsin bunada manik depresif derler,diğer adıyla bipolarTam olarak neler yaşıyor bipolar hastaları?
Belirtiler neler oluyor, biraz bahseder misin?
Konuyu okumadım ama bende de majör depresyon var. Merak ettim.
İlaç kullanmaya başlayalı tam 10 gün oldu ama ne yazık ki durumumda iyileşme yok
İsimleri paxil ve zyprexa bahar hanım
Ayrıntılı ultrason sonuçları iyi fakat kalp ritminde sorun var gibi dedi endişe edilecek bir şey yok fakat yine de 4 boyutlu ultrasonla bakılmasında fayda varmış
boguluyorum çok mutsuzum
Canım 10 gün çok erken etki göstermesi için ilaçların 3 haftayı buluyor rahatlaman..
İnşallah bir an önce iyi olursun..
Nasıl zordur yaşadığın çok iyi anlıyorumm
Canım 10 gün çok erken etki göstermesi için ilaçların 3 haftayı buluyor rahatlaman..
İnşallah bir an önce iyi olursun..
Nasıl zordur yaşadığın çok iyi anlıyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?