• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Canım, geçmiş olsun çok üzüldüm, gerçekten, bir yandan da kızdım biraz doktoruna, bir yanı düzeltip bir yanı bozmak tıpta bu kadar çare varken inan bana doktorluk değil, bana 1998 yılında lityum verildiğine ilk 5. gün sonunda kestik, çünkü olmadı, olmayacaktı, anladı doktorum bunu, kimine olmuyor işte her ilaç.. Ayrıca hamileleiğim boyunca hülya hanıma gitmedim, Prof. dr Kaan Kora'ya gittim ama muayene ücreti çok pahalı maalesef. 1.5 yıl önce 350 vermiştim sanırım, yani her ay her ay veya 2 ayda bir vermek bütçemizi zorlayacağı için bebek doğduktan sonra daha ekonomik olması açısından Hülya Hanımı tercih ettim. Mecburen tabii, ama durumum iyi hamd olsun, eğer Allah göstermesin kontrolden çıkarsam yine paraya kıyıp veririm tabi, sağlık için, çünkü yan tedaviler bir yana ilaç tedavisinin tam ve doğru olması gerekiyor, beynin kimyası iyi olmadıktan sonra, doğru düşünüp mantıklı olmadıktan sonra, diğer rahatlama teknikleri hava cıva oluyor, ağlama krizine giren bir hastaya meditasyon yap diyemezsin, önce ilaç tedavisi ile hastanın normal sınırlar içine çekilmesi gerekiyor, diğer tüm yan tedaviler sonra.. Eğer maddi durumunu ayarlayabilirsen Mehmet Bey'e de gidebilirsin, ben hiç gitmedim ama üçrenkmavi'ciğim çok memnun, demek ki iyi, adam şıp diye değiştirdi ilaçlarını, devlet hastanesi doktorları bir ilaç ezberleyip tüm bipolar hastalara aynı ilacı yazıyor, onun umurunda mı, akşama kadar 30 depresyon hastasına aynı reçeteyi yazmıştır inan, akşama tekrar yazacağım şimdi kapatmam lazım çok öptüm

Kızlar merhaba...
Bahsettiğim gibi prof. gittim.. nerdeyse 1 saat inceledi baktı çok çok şükür ki bebekte bir sorun yok
Aynı şekilde kordonda tek arter bulunduğunu söyledi.. Ama bu en fazla bebeğin biraz düşük kiloda olabileceğini söyledi
Şuanda çok şükür gelişimi iyi gidiyor.. Ama benim yaşadığım stres beni psikolojimi mahvetti..
Birde rahimde tek tarafta çentik var dedi.. Buda ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyona neden olabilir dedi
Raporunda preeklamsi riski olabileceğini yazmış ilerleyen haftalarda.. Ve ben bunu ne olduğunu biliyorum Gebelik zehirlenmesi
Kafamda sürekli ölücem korkusu var şimdi.. Doktorum önemli değil olursa da önlemini alırız dedi..
Bu arada kadın doğumcumu da değiştirdim.. Eski doktorum ve bana söylenmemesi gereken şeyleri daha iyi biliyor..
Bu arada bu çentik olayını daha önce 3 doktor baktı hepsi rahimde kan akışı gayet iyi dedi son gittiğim prof çentik var falan dedi
Oofff ooooff kızlar beynimi rahatlatmak için nasıl mücadele ediyorum.. Çok stresli psikolojik olarak zor bir hamilelk yaşıyorum..
Doktorlar da her zaman en son söylemesi gerekeni ilk önce söylüyorlar..
Günlerim saatlerim zor geçiyor senaryolar kuruyorum sürekli kafamda..
Benden haberler bu kadar canlarım sizler nasılsınız?

Kızlar merhaba...
Bahsettiğim gibi prof. gittim.. nerdeyse 1 saat inceledi baktı çok çok şükür ki bebekte bir sorun yok
Aynı şekilde kordonda tek arter bulunduğunu söyledi.. Ama bu en fazla bebeğin biraz düşük kiloda olabileceğini söyledi
Şuanda çok şükür gelişimi iyi gidiyor.. Ama benim yaşadığım stres beni psikolojimi mahvetti..
Birde rahimde tek tarafta çentik var dedi.. Buda ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyona neden olabilir dedi
Raporunda preeklamsi riski olabileceğini yazmış ilerleyen haftalarda.. Ve ben bunu ne olduğunu biliyorum Gebelik zehirlenmesi
Kafamda sürekli ölücem korkusu var şimdi.. Doktorum önemli değil olursa da önlemini alırız dedi..
Bu arada kadın doğumcumu da değiştirdim.. Eski doktorum ve bana söylenmemesi gereken şeyleri daha iyi biliyor..
Bu arada bu çentik olayını daha önce 3 doktor baktı hepsi rahimde kan akışı gayet iyi dedi son gittiğim prof çentik var falan dedi
Oofff ooooff kızlar beynimi rahatlatmak için nasıl mücadele ediyorum.. Çok stresli psikolojik olarak zor bir hamilelk yaşıyorum..
Doktorlar da her zaman en son söylemesi gerekeni ilk önce söylüyorlar..
Günlerim saatlerim zor geçiyor senaryolar kuruyorum sürekli kafamda..
Benden haberler bu kadar canlarım sizler nasılsınız?

merhaba melekcim kafana takma dr.önlemini alırız dediyse alır sen kendini rahatlat yemene dikkat et bu günlerde geçicek inş.sende sağlıcakla bebeğini kucağına alıcaksın ve neler yaşamışım ve dayanmışım diyeceksin tıpkı nil ve diğer arkadaşlar gibi dr.gitmeyi ihmal etme ne gerekiyorsa yapar o zaten bol bolda Allah'a dua ettt rabim sağlık sıhhat versin inş. günler su gibi gelip geçsin sabırla huzurla inşallah...

Canım iyi olmana sevindim, özledim kız seni, merak ta ediyordum hani, havalar güzelleşsin gelmek isteyen herkesi Çengelköy'e bekliyorum, doktoruma da götürürüm, bize de bekleriz efendim, nasıl isterseniz... Bu aralar oğlumun büyüdüğüne şahit oluyorum kızlar, artık akşamları benim yanıma televizyonun karşısına yatıyor, ben saçlarıyla oynarken televizyonun karşısında uyuyor, ayakta sallanmayı 4 gecedir bıraktık :)) Tosbağam büyüyor teyzeleri, ve ben sizi çok seviyorum...

canım benim bende sizi çok özledim merakta ettim . oğluşun eminimki senin gibi çok ama çok tatlıdır benim yerime onu mıncıkla ve öp bizde seni çok seviyoruz bu arada hava bugün çok güzel değerlendirin kızlar benim misafirim gelicek ben çıkamıyorum herkese güzel bol gezmeli pazarlar diliyorum öpüldünüz :)))

Minik beyaz ayaklı, kumral lüle saçlı, tombul yanaklı oğlum, yarın senin doğum günün... Güneşli bir Şubat günüydü, baharı kıskandıran bir hava vardı ve 17 dereceydi hastaneye kontrole giderken, hiç doğuma gireceğim aklıma gelmemişti, kontrolden sonra alışverişe giderim diyordum :)) Acilde NST çekilirken hemşirelerin yüzünden anlamıştım bir aksilik olduğunu, hemen doktor geldi, ve bebeğin kalp atışlarının bozulduğunu hemen doğuma girmemi söylediler.. Hastane kapısından içeri girdikten sadece 8 dakika sönra ameliyat ekibi toplanmış, bende ameliyathaneye giriyordum.. Yanımda ne eşim ne annem, ne de kapıya hazırladığım doğum çantam, hiçbirşeyim yoktu.. Kimseye haber verecek vaktim de yoktu çünkü 1 dakikanın bile önemi vardı.. Amerikan filmlerindeki sahnelerde olduğu gibi hızla girdik ameliyathaneden içeri... Saat 12:09'da minik oğlumu gördüm, 45 santimdi, 2 kilo 700 gramdı, çok tatlıydı, hala da çok tatlı... Ama tombiş şimdi, doğumun acısını çıkartır gibi.. Canım oğlum, ben var olduğum sürece hatanda doğrunda, günahında sevabında, her kararında maddi manevi yanındayım, yanında olacağım, sırtının yere gelmemesi için çabalayacak, imkanlarım dahilinde tüm istediklerini yerine getirmeye çalışacağım, annenin yaşayamadığı herşeyi sen yaşarsın inşallah.. Bahtın açık, ömrün uzun, sevdiklerini hep yanında olsun, doğum günü kutlu olsun canım oğlum..

Canım annem, sabırlı, fedakar annem... İyi ki dünyaya getirdin beni, iyi ki annemsin.. İlaç içiyorum hastayım demedin, doğuştan rahmim ters demedin, benden önce bir bebek kaybettin yılmadın, korkmadın.. Doktorları bile dinlemedin.. Seni seven tüm teyzelerimin duaları ile şimdi buradayım.. İlk doğumgünü mumumu üflemeden önce bir dilek tutmam gerekiyor ya, o dileği söylesem olur mu.. Melek teyzemin minik ayaklı kızının sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi ve buradaki tüm teyzelerimin sağlıklı bir tombişe kavuşması dileği ile ilk mumumu üflüyorum.. Püffff... Seni seviyorum annneee

Baharcım gözlerim doldu okurken canım benimm.. İyiki gelmiş küçükk tatlı oğluşun.. İyi ki seninle ve hep seninle olsun canım...

konuyu tesadüf eseri gördüm.dua etmek istedim.birde bldigim bi bilgiyi söylemek istiyorum.öncelikle insallah bebegin çok sağlıklı olur hayırlısıyla.ve sende bebegının dogusuyla manık depresyondan sonsuza kadar kurtulursun inşallah.hamileyken tam dogum yaptıgın anda gercı o kadar agrıyla aklına gelirmi gelmezmi insanın bilmiyorum ama o dogum esnasında ne dua edersen gercek olurmus.aklında bulunsun o an gerekırse hemsıreye söyle hatırlatsın sana mutlaka dua et tam dogururken :)

of gec kalmısım konuyu görmekte ya ben ılk msjı okudum yazdım sonra sayfaya bı bakarımkı bebek dogmus bıle :) allah hayırlı uzun ömur versin :)

kızz gözlerim doldu içim bi tuaf oldu nedense bu aralar çok duygusalım zaten ağlatıcaksın benii pıtırcık oğluşun iyiki doğmuş sağluklı,mutlu huzurlu başarılı nice senelere inşallah zeynep teyzesinin yerine onu öp ve tombik yanaklarından sıkk yerim ben onu çok tatlıdır şimdi o yaaa :)))

Arkadaslar merhaba. yaklasik 9 gun once dunya tatlisi bir oglum oldu. sezeryandan 2 gun once ilaci kesmistim. simdi de onun masum yuzune baktikca icmek istemiyorum doktor zoruyla basladik ama cok dusuk doz. kafamda surekli kurgular var. bebekle ilgilenemiyorum benim mi diye dusunuyorum bazen kafayi siyiricam cok uzuluyorum ogluma ben onu haketmiyorum cunku. aklimda surekli aldigim ilaclarin sutume gectigi var. takintilarim cooook artti. destek ve tecrubelerinizi bekliyorum

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun, ömrü uzun talihi açık olsun bebeğin.. Sana da geçmiş olsun.. Annelik yolunda kolaylıklar dilerim. Sevgili Moon, ilaçlarına başlaman iyi olmuş, sonuçta annelik yolu çok uzun ve bebeğin sana ihtiyacı var, bende hiç emzirmedim ve inan hep mama ile büyüdü, çünkü bebeğin karnı bir şekilde doyuyor ama anne ilgi ve sevgisinin yerini hiç kimse dolduramıyor, senin ayakta durmaya ihtiyacın var, ve ne şekilde daha sağlam durabileceksen o şekilde dur ama yeter ki dur... Anne sütü kesilen bebekler ne yapıyor ya da hiç olmayan? Ben de aynı duyguları yaşadım, ama bir arkadaşım vardı, göğüs kısmında mantar olmuştu, mecburen emziremedi yani şartlarımız eşitti, mama ile beslenen bebeklerde bir eksiklik olmuyor, ben yaşadım gördüm, kendimden tecrübeliyim, sezaryen sonrası doktor ilaçlarımı kesince çok kötü olmuştum, sinir krizi geçirip 24 saat saat sonra hemşireleri odadan kovdum, sonra başladık, kestiler de ne oldu, bebek aç mı kaldı, dediğim o ki, insanın karnı bir şekilde doyuyor, şahane mamalar var, sen iyileş ki oğluna sevgi şefkat ve ilgi verebilesin, onunla ilgilenebilesin.. Herşey geçecek ve sen iyileştiğinde doktorun kararının ne iyi ne doğru olduğunu anlayacaksın... Tekrar hayırlı uğurlu olsun..

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun, ömrü uzun talihi açık olsun bebeğin.. Sana da geçmiş olsun.. Annelik yolunda kolaylıklar dilerim. Sevgili Moon, ilaçlarına başlaman iyi olmuş, sonuçta annelik yolu çok uzun ve bebeğin sana ihtiyacı var, bende hiç emzirmedim ve inan hep mama ile büyüdü, çünkü bebeğin karnı bir şekilde doyuyor ama anne ilgi ve sevgisinin yerini hiç kimse dolduramıyor, senin ayakta durmaya ihtiyacın var, ve ne şekilde daha sağlam durabileceksen o şekilde dur ama yeter ki dur... Anne sütü kesilen bebekler ne yapıyor ya da hiç olmayan? Ben de aynı duyguları yaşadım, ama bir arkadaşım vardı, göğüs kısmında mantar olmuştu, mecburen emziremedi yani şartlarımız eşitti, mama ile beslenen bebeklerde bir eksiklik olmuyor, ben yaşadım gördüm, kendimden tecrübeliyim, sezaryen sonrası doktor ilaçlarımı kesince çok kötü olmuştum, sinir krizi geçirip 24 saat saat sonra hemşireleri odadan kovdum, sonra başladık, kestiler de ne oldu, bebek aç mı kaldı, dediğim o ki, insanın karnı bir şekilde doyuyor, şahane mamalar var, sen iyileş ki oğluna sevgi şefkat ve ilgi verebilesin, onunla ilgilenebilesin.. Herşey geçecek ve sen iyileştiğinde doktorun kararının ne iyi ne doğru olduğunu anlayacaksın... Tekrar hayırlı uğurlu olsun..

Canim cok sagol destegin icin. bugun tekrar dpktora gidicem. cok zor ya allah kimseye vermesin. dualarinizi beklyorum

Arkadaslar merhaba. yaklasik 9 gun once dunya tatlisi bir oglum oldu. sezeryandan 2 gun once ilaci kesmistim. simdi de onun masum yuzune baktikca icmek istemiyorum doktor zoruyla basladik ama cok dusuk doz. kafamda surekli kurgular var. bebekle ilgilenemiyorum benim mi diye dusunuyorum bazen kafayi siyiricam cok uzuluyorum ogluma ben onu haketmiyorum cunku. aklimda surekli aldigim ilaclarin sutume gectigi var. takintilarim cooook artti. destek ve tecrubelerinizi bekliyorum

merhaba moon hayırlı uğurlu olsun Rabbim analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin inş.içimizde en tecrbeli baharcım onun dediği gibi önemli olan senin ilgin sevgin emzirme ne olucak ki tamam zor ama başka çaremiz varmı yeterki o iyi olsun biz birşekilde ilaçla düzeliyoruz ev azından rabbim dermansız dert vermesin bende kızımı emzirememiştim çok zor çok ağlamıştım rüyalarımda çok gördüm bebek emzirdiğimi ama bi şekilde büyüdü çook şükür senin içinde hayırlısı olur inş.doğru kararı verirsin ikiniz içinde...

canım yiğidim annen seni öyle tarif ediyorki biz teyzelerin seni tanıyor kucakladığımız hissediyoruz.
kurabiye ayaklarını canım çok çekiyor bak söylemedi deme fırsat bulduğum an ısırıcammm :) hatta buradan annene bir ısırık şöyle kocaman öpücük ve bol mıncırma siparişi veriyorum o bu yazıyı okuduğunda eminim siparişi sana ulaştıracaktır :) doğum günün kutlu olsun teyzecim ...

merhaba mooncuğum öncelikle tebrik ederim, oğluşunu kucağına almışsın darısı başıma olsun diye bana dua edermisin lütfen, loğusaların duası kabul olurmuş... bak rahatsızlığın neydi bilmiyorum ama sen zaten zor bir sürecin üstesinden başarıyla gelmişsin. rahatsızlığına rağmen hamileliğini tamamlayıp sağlıkla bebeciğini kucağına almışsın. ne mutlu..ee denizde boğulmadın şimdi derede boğulacak değilsin ya... elbette bebiş için süt önemli keşke içse ama hayatta herşey istediğimiz gibi olmuyor bazen. baharın da dediği gibi mamayla da gayet güzel büyür bebişin ama sen sağlıklı olmazsan o zaman etkilenir asıl. benim kuzenim annesinin sütü olmadığı için mamayla büyüdü örneğin gayette sağlıklı. ama seni inan çok iyi anlıyorum, sen şimdi evladının anne sütünden mahrum kalmasının üzüntüsünü yaşıyorsun,buruklaşıyorsun, bu çok normal çünkü sen çoook iyi bir annesin. bebişi öp benim için olur mu

Canım ne yaptın, gittinmi doktora, bir gelişme varmı.. İnan bana 3. gün hastaneden eve geldiğimizde duşa girdim suyun altında 20 dakika "Allah'ım yardım et aklımı kaçırmayayım, oğlumun bana ihtiyacı var diye yalvardım" deli gibiydim, 1 yılda ancak kendime gelebildim, her işimi görüyor, çocuğa bakabiliryorum, henüz annelik yolunda çok yenisin ya bocaladın biraz tabii, hele 3 ay bir geçsin, süper anne olacak, bebeğin her dilinden anlayacaksın.. İlk 21 gün tv bile açamadım, 4.5 ay haber seyretmedim, söylemesi ayıp aylarca epilasyon yapamadım, bunların hepsi normal, 6 ay- 1 yıl süre tano kendine, sudan çıkmış balık gibisin şimdi, ama hepsi geçecek ve sen yeni düzene alışacaksın bebeğim.. Annelik yolunda ve hayat yolunda yanındayız, sen yeterki ilaçlarını kesme.. Bebişini öpüyorum annesi.. Adını ne koydunuz, benimkinin adı Yiğit Hasan.

Yakışıklı oğlumun doğum günün kutlayan tüm can dostlarıma teşekkür ederim, sizi çok seviyoruz.. Bahar ve kurabiye ayaklı oğlu Yiğit

Canım ne yaptın, gittinmi doktora, bir gelişme varmı.. İnan bana 3. gün hastaneden eve geldiğimizde duşa girdim suyun altında 20 dakika "Allah'ım yardım et aklımı kaçırmayayım, oğlumun bana ihtiyacı var diye yalvardım" deli gibiydim, 1 yılda ancak kendime gelebildim, her işimi görüyor, çocuğa bakabiliryorum, henüz annelik yolunda çok yenisin ya bocaladın biraz tabii, hele 3 ay bir geçsin, süper anne olacak, bebeğin her dilinden anlayacaksın.. İlk 21 gün tv bile açamadım, 4.5 ay haber seyretmedim, söylemesi ayıp aylarca epilasyon yapamadım, bunların hepsi normal, 6 ay- 1 yıl süre tano kendine, sudan çıkmış balık gibisin şimdi, ama hepsi geçecek ve sen yeni düzene alışacaksın bebeğim.. Annelik yolunda ve hayat yolunda yanındayız, sen yeterki ilaçlarını kesme.. Bebişini öpüyorum annesi.. Adını ne koydunuz, benimkinin adı Yiğit Hasan.

Gittim baharcim. emzirmeyi kestik. ilaclari artirdi. gun icinde bazen oyle bir sikinti geliyorki dusunceler beynimde ucusuyor. ben nasil iyi olup hem ona bakip hem ise gidicem. yalniz kaldigimda oglumla ne yapicam hep kurguluyorum su an. bi sure sonra ilaclardan sanirim sakinlesiyorum. ama cok zormus cidden. bu arada oglunu allah bagislasin. opuyorum ikinizi de

Gittim baharcim. emzirmeyi kestik. ilaclari artirdi. gun icinde bazen oyle bir sikinti geliyorki dusunceler beynimde ucusuyor. ben nasil iyi olup hem ona bakip hem ise gidicem. yalniz kaldigimda oglumla ne yapicam hep kurguluyorum su an. bi sure sonra ilaclardan sanirim sakinlesiyorum. ama cok zormus cidden. bu arada oglunu allah bagislasin. opuyorum ikinizi de

canım en doğru kararı vermişsin inşallah ilaçlarda tez zamanda faydasını gösterirde düzelir ve bebeğine yeterince vakit ayırabilirsin hiç merak etme hepsinin üstesinden gelirsin Allahın izniyle...

Back