• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

sevvala , canım çok geçmiş olsun Allah acil sifalar versin babana da kızına da sana da.
maalesef bi kere ilaçları bırakınca tekrar toparlanmak nerdeyse 1 ayı buluyor..
ben de minik kızımın durumunu öğrenmek için doktorumuza gittim. nasılsın diye sordu. kızmayın ama ilaçlara başladığım için biraz daha iyi hissediyorum dedim. sag olsun hiç kizmadi aksine beni yüreklendirdi riskli zamanı atlattın artık kullanabilirsin zaten dedi ben de bitmek.üzere olan ilacimi yazdırmak için nörolojiye randevu aldım ancak o kesinlikle kullanma bebeğini düşün diye beni ugurladi. ilacimi yazmak yerine beni passifloraya yönlendirdi ne işime yarayacaksa ...

ışte böyle. umarım sesi çıkmayan bütün arkadaşlar da iyidir Allah hepimize kolaylik versin ...

sevvala , canım çok geçmiş olsun Allah acil sifalar versin babana da kızına da sana da.
maalesef bi kere ilaçları bırakınca tekrar toparlanmak nerdeyse 1 ayı buluyor..
ben de minik kızımın durumunu öğrenmek için doktorumuza gittim. nasılsın diye sordu. kızmayın ama ilaçlara başladığım için biraz daha iyi hissediyorum dedim. sag olsun hiç kizmadi aksine beni yüreklendirdi riskli zamanı atlattın artık kullanabilirsin zaten dedi ben de bitmek.üzere olan ilacimi yazdırmak için nörolojiye randevu aldım ancak o kesinlikle kullanma bebeğini düşün diye beni ugurladi. ilacimi yazmak yerine beni passifloraya yönlendirdi ne işime yarayacaksa ...

ışte böyle. umarım sesi çıkmayan bütün arkadaşlar da iyidir Allah hepimize kolaylik versin ...

Kızlar merhabaa.. Canım iyi olmana sevindim Allahın izniyle alıcaz yavrularımızı kucağımıza.. Ne yapıcaksın şimdi nöroloji doktorun öyle konuşunca üzülmüşsündür.. Kaçıncı haftada başladın ve kaç mg kullanıyorsun ilaçlarını?? Ben 8. haftadan beri 75mg efexor kullanıyorum.. Çok şükür iyiyim geçmişe göre.. Ama bu son haftalar sanırım Baharında gelmesiyle biraz kötü oluyorum ama idare ediyorum çok şükür.. Allah sanada iyilikler versin arkadaşım bebişinede tabiki.. Kaç haftalık oldunuz?

Bahar nerelerdesin hiç sesin çıkmıyor merak etmeye başladım seni.. Umarım iyisinizdir oğluşunda arada yaz bize..

Zeynepcim yaşadıklarına çok üzüldüm.. Ama tekrar toparlanıcaksın.. Aynen dediğin gibi iyiki kızını doğurmuşsun bak biz çok mücadele veriyoruz ama erken başladı hastalık malesef bizde daha 17 yaşındaydım lise öğrencisiydim.. Şuan en azından şanslısın ki istediğin ilacı istediğin dozda kullanıp rahatlayabileceksin inşallah.. Kendine çok dikkat et..

melekcim ne yapayim doktor öyle dedi.ama ben yine de kullanmaya devam ediyorum bebeğimi Allaha emanet ettim. onu oraya yerlestiren yaratan o, koruyacak olan da yine odur diye düşünüyorum.
şu.an 25 hafta 3 günlük olduk ilaca 21. haftanın sonunda başlamıştım 20 mg paxil ve 5 mg zyprexa ilaçlarım.
Allah sana da iyilik sağlık versin.canım inşallah hayırlisi ile alırız yavrularımızi kucaklarımıza..

mrb arkadaşlar ben de kadınlar kulübüne yeni üye oldum.yorumlarınızı okudum hepimiz burada birlik içerisindesiniz.aranıza ben de katılmak istiyorum.size bir kaç sorum olucam.ben 33 yaşındayım 9 senedir bipolar hastasıyım.sadec e bir kere manik atak geçirdim onun haricinde uzun süreli depresyona girmedim.lithuril kullanıyorum.4 ay sonra düğünüm var ve nişanlımla gebelik düşünüyorum.nişanlım bipolar olduğumu bilmiyor söyleyemedim ona çünkü içimde beni bırakır düşüncesi var.şuan yeni bir psikiyatriye tedaviye başladım.lithurili bırakmak istediğimi söyledim .şuan mevsim değişikliği ve düğün heyecanı olacağı için ilacı bırakmamam gerektiğini söyledi.ne yapacağımı şaşırdım .ilacı nasıl bırakıcam nasıl hamile kalıcam ben.sizden destek bekliyorum.

mrb arkadaşlar. benimde bipolarım var . 4 yıl önce manik geçirdim şuan hamile kalmaya çekiniyorum gerçi 5 yıl olması için 1 yılım dolmadı ama HAMİLELİK SÜRECİNE BAŞLAMADAN VE HAMİLELİK SÜRECİNDE BENİMLE YAŞADIKLARINIZI PAYLAŞIR MISINIZ BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ HAMİLE KALMADAN VE HAMİLEYKEN İLACI KESTİNİZ Mİ NELER YAPTINIZ O SÜRECİ NASIL GEÇİRDİNİZ AYNI KADERİ PAYLAŞAN BAYANLAR VARSA PAYLAŞIR MISINIZ BENLEE....

Mrb arkadaşlar öncelikle bipoları yaşayanlara burdan allahtan şifa diliyorum ben 4 yıl önce manik atak yaşadım ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum. 4 yıl geçti üzerinden. Ancak ben anne olmak istiyorum bu süreçte hamilelikten önce ve hamileyken ilaç kesiliyorr mu ?bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun . Hamilelik süreci nasıl geçiyor? Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Kızlar aranızda antidepresan kullanırken tüp bebek tedavisi gören ve hamile kalan var mı? Ya da böyle bir tanıdığı olan? Okb belasıyla uğraştığım yetmezmiş gibi bir de erkek infertilitesi çıktı başımıza :14: Bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar sizlere bi soru sordum. Bu sitenin üyesi benim bildiğim 300.000 bayan var hiç mi benim durumumda olup da hamile olmak isteyen yada hamşle olan kimse yok. Bilgiye ihtiyacım var ve sizle paylaşmak istiyorum. Bipolarda hamilelik sürecine girenler varsa benle paylaşsınlar lütfenn...

evet ben ilaçlarımı bırakır bırakmaz çok kötüleştim ve mecburen yine başladım. gebelikte değişen hormonlar beni çok etkiledi. mani değilde depresyon atağı geçirdim. ama şimdi toparladım ve daha iyiyim. annenizede geçmiş olsun. allah şifa versin.

Merhaba çok geçmiş ollsun ve ve bebeğiniz belki de doğmuştur Allah analı babalı büyütsün benim size bir sorum olucak özetlemek gerekirse manik depresif nasıldır nasıl davranır nelerden nasıl etkilenir çok sinirli midir ilacı bıraktığında sinirli bir yapıya geri mi dön:54:er ?

Kızlar aranızda antidepresan kullanırken tüp bebek tedavisi gören ve hamile kalan var mı? Ya da böyle bir tanıdığı olan? Okb belasıyla uğraştığım yetmezmiş gibi bir de erkek infertilitesi çıktı başımıza :14: Bilgisi olan var mı?

Antidepresan kullanırken hamile kalan ve hala devam eden var cnm, senin kullandığın hangi ilaç..

Nilcim mesajımı görürsen yani sayfaya girersen sana sormak istediğim bişeyler var.. Buraya geldiğine dair haber verirsen sevinirim cnm..

Elifciğim, ben bayağıdır g,remiyorum nete, o yüzden kastettiğin nil ben miyim bilmiyorum ama eğer bensem, burdayım canım.. Ara ara bakacağım,sorularına cevap veririm..

Elifciğim, ben bayağıdır g,remiyorum nete, o yüzden kastettiğin nil ben miyim bilmiyorum ama eğer bensem, burdayım canım.. Ara ara bakacağım,sorularına cevap veririm..

Kız sen nerelerdesin, kim olacak tabi ki sensin.. Canım ben de artık hamileyim :D ve en başından beri ilacı kullanıyorum cnm 10 luk, aynı ilaçlarımız biliyosun.. Cnm ne olur bağlantımızı koparmayalım sana sormak istediğim birsürü şey var buraya çok fazla giremiyosun sanırım, ama azıcık girmeye çalış ne olur, ya da face adresini ver bana ordanda görüşelim.. Şimdi ilk sormak istediğim aslında çok salakça bi soru olacak ne olur kusuruma bakma öncelikle ama, ben şu an Allah' ın izniyle 11 haftalık oldum, dün kontrol vardı ultrasonla bakıldı gelişimi normal kalp atışı kan akışı bi sorun yoktu çok şükür ama ense kalınlığı ve 2. test için dr. 2 hafta sonra tekrar çağırdı inşallah onlarda bi sorun çıkmaz ne olur dua et bana da.. Gelelim soruya senin şu dönemlerde mide bulantın vardı ve istifra ediyordun cnm yanlış hatırlamıyorsam dimi, hani şey geldi aklıma ilacı içiyoruz ya çok fazla kana karışmadan çocuğa gitmeden belki kusmayla birlikte ilaçda çıktı gitti, benim iştahsızlığım var bişey yiyemiyorum ama bulantım çok nadir sabahları arada o da, ilacı da öğleden sonra alıyorum.. olduğu gibi gidiyo .. İşte böyle bi şey geldi aklıma cnm.. Sen nasılsın bu arada oğulların nasıl, kendimi anlatmaktan seni soramadım cnm..

Bir de hamileliğinin başından sonuna kadar ilaç kullanmış ve doğum yapmış arkadaşlara bir sorum olacak, bebeğinizde nefes almada zorluk, mavimsi bir cilt, nöbetler, vücut ısısı değişiklikleri, beslenmede zorluklar, kusma, düşük kan şekeri, katı veya gevşek kaslar, aşırı canlı refleksler, titreme, huzursuzluk, sinirlilik, uyuşukluk, sürekli ağlama, uyku hali ve uyku bozuklukları gibi durumlar oldu mu? Bunlar ilaç prospektüsünde yazan şeyler, gerçi bakıldığında birçoğu hiç ilaç içmemiş annelerin bebeklerinde de olabilecek şeyler zaten ama merak ettim :44:

Kız sen nerelerdesin, kim olacak tabi ki sensin.. Canım ben de artık hamileyim :D ve en başından beri ilacı kullanıyorum cnm 10 luk, aynı ilaçlarımız biliyosun.. Cnm ne olur bağlantımızı koparmayalım sana sormak istediğim birsürü şey var buraya çok fazla giremiyosun sanırım, ama azıcık girmeye çalış ne olur, ya da face adresini ver bana ordanda görüşelim.. Şimdi ilk sormak istediğim aslında çok salakça bi soru olacak ne olur kusuruma bakma öncelikle ama, ben şu an Allah' ın izniyle 11 haftalık oldum, dün kontrol vardı ultrasonla bakıldı gelişimi normal kalp atışı kan akışı bi sorun yoktu çok şükür ama ense kalınlığı ve 2. test için dr. 2 hafta sonra tekrar çağırdı inşallah onlarda bi sorun çıkmaz ne olur dua et bana da.. Gelelim soruya senin şu dönemlerde mide bulantın vardı ve istifra ediyordun cnm yanlış hatırlamıyorsam dimi, hani şey geldi aklıma ilacı içiyoruz ya çok fazla kana karışmadan çocuğa gitmeden belki kusmayla birlikte ilaçda çıktı gitti, benim iştahsızlığım var bişey yiyemiyorum ama bulantım çok nadir sabahları arada o da, ilacı da öğleden sonra alıyorum.. olduğu gibi gidiyo .. İşte böyle bi şey geldi aklıma cnm.. Sen nasılsın bu arada oğulların nasıl, kendimi anlatmaktan seni soramadım cnm..

Oyyy oy nerelrde olacam, evin içindeyim canım, pehlivanımla uğraşıp duruyorum.. Bebişim biraz huysuz, onunla nete girmem mümkün olmuyor.. Olsada 5 dk. okuyup çıkıyorum.. Tamam canım ben ara ara uğrayıp bakarım, senle bağ kopmaz inşaAllah merak etme..
Bu arada haırlı olsun bebeişin, Rabb'im kollarına almayı da nasip etsin.. İnşaAllah çok kolay bir hamilelik geçirisin canım benim..
MaşaAllah bak, herşey normalmiş.. Canım ben 2. testi de , 3. testi de yaptırmamıştşm, çünkü yanolma payları çok oluyor.. Bana şimdi nbirşey derler 9 ayım zaten kötü geçti, hepten berbat olurdum herhalde.. Ben sadece ayıntılı ultrasonu yaptırmıştım, o da cerrahi bir müdahale gerekirse, erken teşhis amaçlıydı.. İnşaAllah senin testlerin iyi çıkar.. Ama ola ki birşeyler derlerse, hemen takıntı yapma.. Yapacaksan, testleri yaptırma bence..
Evet canım benin bu aylarda bulantım vardı, hemde nasıl.. Ayyy hatırlamak bile istemiyorum.. Ben ayağa bile kalkamıyordum.. Hastanelerde yata yata, serumlarla geçirdim hamileliğimi.. Ama bende aşırı bulantı vardı, kusamıyordum canım yaa.. Kussam biraz rahatlardım ama kusamamak çok kötü.. Benim bulanım gece, gündüz hiç geçmiyordu ve 5. aya kadar sürdü.. O yüzden aşırı açlıktan hep serum verdiler bana, hep yatırdılar..
Kusunca ilaç çıkıyorsa eğer, benimki hiç çıkmadı yani.. :)) Tamamen bende kaldı.
Off takma kafana yaa.. Rabb'ine sığın.. O izin vermez isterse hiçbir şeye.. Biliyorsun.. Rabb'imize emanet bebişlerimiz..
Oğluşlarım iyiler teyzesi.. Ömer Faruğum 6,5 aylık oldu.. Öyyyle bir tosun ki.. kilosu normalin bayağı üstünde ama obez değil.. Çünkü boyuda uzun.. İri bir bebek yani.. Büyük oğlumda yazılılarıyla boğuşuyor.. Bende küçük oğlumla boğuşuyorum işte.. Uyku sıkıntımız var.. Doğduğundan beri uyumayan bir çocuk benimkisi.. Uykusuzluk beni çok zorşuyor.. Hamdolsun onun dışında iyi sayılırım..
Canım dediğim gibi, ara ara uğrarım.. Ama istersen face adresimi de veririm. Bence sıkıntı olmaz.. Kendine iyi bak.. Dualarını esirgeme tamam ömıı?

Bir de hamileliğinin başından sonuna kadar ilaç kullanmış ve doğum yapmış arkadaşlara bir sorum olacak, bebeğinizde nefes almada zorluk, mavimsi bir cilt, nöbetler, vücut ısısı değişiklikleri, beslenmede zorluklar, kusma, düşük kan şekeri, katı veya gevşek kaslar, aşırı canlı refleksler, titreme, huzursuzluk, sinirlilik, uyuşukluk, sürekli ağlama, uyku hali ve uyku bozuklukları gibi durumlar oldu mu? Bunlar ilaç prospektüsünde yazan şeyler, gerçi bakıldığında birçoğu hiç ilaç içmemiş annelerin bebeklerinde de olabilecek şeyler zaten ama merak ettim :44:

Ben 6 senedir hiç bırakmadan kullanıyorum ilacı.. Bu arada hamile kaldım ve 6,5 ay önce doğum yaptım.. Canım dediklerinin (hastalık anlamında) hiçbiri olmadı çok şükür.. Hamdolsun çok sağlıklı bir oğlum oldu.. Hatta şimdi görsen, bayağıda iri , tosun gibi bir bebek.. Haa, uyumayan ve çok ağlayan bir çocuk evet ama benim ilk oğlum bundan beterdi.. Ozaman ilaç falanda kullanmıyordum.. Saydıklarının hiç biriin ilaçla alakası yok canım.. Mümkün olan en düşük dozda kullanmak en mantıklısı ama..

Bak, hatta oğluşumun resmini de yollayayım size ki, benim durumumda olan arkadaşlara cesaret olsun..
MaşaAllah deyin ama...:emir_bebek:

$Resim 158.JPG

Kız Maşallah Allah' ım nazarlardan saklasın ikisine de uzun hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah analı babalı bir şekilde.. Ahhh kuzum benim çok tatlı çoook.. Allah' ım bana da cümlemize de nasip etsin inşallah Yarabbim, ben de bölee fotolarını koyayım inşallah çabucak geçsin vakit.. Ayy canım şimdi sen hergün aldın yani ilacını kusma falan olmadı çıkmadı ilaç :))) doğuma kadar aldın dimi nil hiç kesmedin emzirirken de aldın yine cnm ? ayyyy çok zor bu durumu mu bilenler ne cesaret diyolar ama kesmek inan olsun sen de biliyosun mümkün değil en fazla 1 ay sonra ben bozuluyorum yani, nil şimdi ultrasonda bakıyolar ya hani ayrıntılı değil ama gözle görülür bişey olsaydı görülürdü dimi cnm ya en azından şu anki durumu için, bilgin var mı bu konuda.. inşallah testlerim iyi çıkar cnm tekrar dualarında beni de unutma cnmmm.. Allah' ım hepimizin yanında olsun yar ve yardımcısı olsun inşallah...

Ben Citoles 10 mg kullanıyorum canım. Peki tüp bebek tedavisiyle mi hamile kaldı? Tüp bebekte kullanılan ilaçlarla etkileşime geçer mi acaba diye endişeleniyorum :18:

Yok cnm ben normal yollarla kaldım ama hani dr. a söylesen o sana gerekli açıklamayı yapar ama, netten falan da bakabilirsin cnm araştırabilirsin herhangi bi etkileşim olur mu diye, sen başladın mı tedaviye ya da ne zaman başlayacaksın, ilacını bırakmayı düşünmüyosun galiba sen de cnm.. Allah en kısa zamanda hayırlısıyla sana da nasip etsin inşallah.. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Kız Maşallah Allah' ım nazarlardan saklasın ikisine de uzun hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah analı babalı bir şekilde.. Ahhh kuzum benim çok tatlı çoook.. Allah' ım bana da cümlemize de nasip etsin inşallah Yarabbim, ben de bölee fotolarını koyayım inşallah çabucak geçsin vakit.. Ayy canım şimdi sen hergün aldın yani ilacını kusma falan olmadı çıkmadı ilaç :))) doğuma kadar aldın dimi nil hiç kesmedin emzirirken de aldın yine cnm ? ayyyy çok zor bu durumu mu bilenler ne cesaret diyolar ama kesmek inan olsun sen de biliyosun mümkün değil en fazla 1 ay sonra ben bozuluyorum yani, nil şimdi ultrasonda bakıyolar ya hani ayrıntılı değil ama gözle görülür bişey olsaydı görülürdü dimi cnm ya en azından şu anki durumu için, bilgin var mı bu konuda.. inşallah testlerim iyi çıkar cnm tekrar dualarında beni de unutma cnmmm.. Allah' ım hepimizin yanında olsun yar ve yardımcısı olsun inşallah...

Evet canım ben 1 gün bile bırakmadım.. Emzirirrkende kullandım.. Zaten 4 ay emdi benimki.. Emmeyi bırakınca da hiçbir fark hissetmedim bebğimde.. Geri çekilme sendromları falan yani.. Hiç kusmadım ben. İçin rahat olsun.. ZAten olacağı varsa ilaç kuyllanmadanda oluyor canım yaa. Nasip işi bu.. Etraftaki sakat bebekler hep ilaç kullannan annelerin eseri değil di mi? Allah'a tevekkül et.. Bizim başka şansımız yok çünkü.. Ya ilaçlı hamilelik ya da çocuk yapmamak...
Ultrasonda dış fiziksel özellikleri görülür evet.. Ama ense kalınlığı ölçümleri falan yanıltıcı olabilir.. Bazen ırsi olarak bebekler babaya, dedeye falan çekip kalın enseli olabiliyorlar.. Ama dr. lar onlara da dawn sendromu olabilir diyorlar.. Bu konularda dikkatli ol diuyorum ben sana.. Etrafımda çok gördüm sakat denilipte, zekası geri denilipte süper zeki çocuklar doğduğunu..
Dualar karşılıllı olsun inşaAllah. Mübarek 3 aylarda bol bol dua edelim...:54:

Back