• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

baharcım nilcim ve diğer arkadaşlarım iy geceler hepinize uzun zaman sonra anca girebildim. baharcm nasılsn oğluşun nasıl yürümeye başladınızmı? ben iyiyim bu ara birz hastlğm tavan yapyr. biraz dha idare edeym yükseltcm dozu tekrr doktorumla konştm. bebğm emdği içn ek gıdya başlayana kadar idare edelm dedi. bebğm iy teyzesi ama uykuyu sevmyr çk kısa uyuyp uyanyr hemn buda bni çk yoruyr. 15inde 5nc ayı dolduruyor. neyd o günler ya nasl olck etck derkn 5 ay btti bile yaa :) senin oğlun neler yapyor sen iyimisn cnm? nilde benm gibi pek yoğn anlaşlan göz attmda yazılnlra yok . mavim arkadaşımada geçmiş olsn daha genş zamnda detaylara girerim. bazen face bile zor girebiliyorum. ama kalbm hep sizlerle sizleri çk özlediğmi bilmenz isrem. özellkle bahar ve nil arkadaşm başta olmk üzer tüm arkadaşlrmn desteği içn tekrr teşekkrlr iyiki varsınız kocammn öpüyorm hepinz bahr oğluşnd öp bnm içn cnm mmmmuuck hepnze :54: :54: :54:

Baharım can'sın ne güzel moral verdin bana çok sağol birtanem..
Yeme içme uyumada bir sorunum yok çok şükür..
Yani bazen canım istemesede yiyorum yararlı şeyler yemeye özen gösteriyorum
Kötü olunca böyle günde en az 12 saatim uyuyarak geçiyor zaten...
Kilo endişem hiç yok Baharım alsamda metabolizmam hızlı çalıştığı için doğumdan sonra veririm çok rahat..
Bebek şeylerine bakmak almak çok iyi geliyor.. Bugünde çıktım dışarı annemle biraz yürüdüm çok yağmur yağdı burada ama iyi geldi
İlaç konusunda zaten düşük dozda 1 tane ilaç alıyorum Baharım.. Ama yetmiyor biliyorum..
Doktorumda dozu yükseltme taraftarı değil doğal olarak..
Doğumdan sonra yükseltmeyi düşünüyorum bunu doktorumla da konuşacağım..
Gerekirse emzirmem benim iyi olmam bebeğe çok daha yararlı çünkü...
Çok fazla git geller yaşıyorum bazen o kadar iyi oluyorum herşey harika oluyor
Sonra ne oluyor da böyle kötü olmaya başlıyorum anlam veremiyorum.. Sanırım hormon dedikleri tam bu anda devreye giriyor
Hamilelikte cidden dengem şaştı..
Sana nasıl teşekkür etsem baharım nasıl dua etsem azdır.. Nasıl destek oluyorsun bana...

Canlarım 14 Şubat Sevgililer gününüz kutlu olsun, hepinizi sefiyorum kızlar :)) sevgisiz geçen 1 gününz bile olmasın inşallah..

Canlarım hayırdır, hepiniz iyisinizdir inşallah, meleğim biraz düzeldin mi, Mavim sende bir değişiklik varmı tatlım, zeynooom nasıl gidiyor? Bizim oğlan gittikçe yaramaz olmaya başladı kızlar, eskiden erkenden uyurdu artık her ay yarım saat daha geç uyumaya başladı, bende ev işlerini gittikçe yapamamaya başladım ve bu durum bende sinir yaratıyor, akşam 8'de turşu gibi yorgun oluyorum, malum oğlan 10 kg. civarında kaldır kopar kimbilir günde kaç kere, kollarım kopuyor.. 10 gün sonra yaşgünümüz var, öyle büyük birşey yapmayacağız da, işte, pasta keseceğiz, maksat kutlama olsun, oğluma oyuncaklar hediye almışlar komşular, sağolsunlar, oğlum sevinecek kerata.. :))
Annesi de ona mini laptop aldı, tabii oyuncak, kendi laptopumu kurtarırım belki :)) Çünkü onun yanında laptop açamıyorum hemen istiyoır, bir kere bozdu zaten.. İşte bizim günlük hayatımız böyle, birde ayaklarımda çok ağrılar var 1 yıldır, hem topuk dikeninden hem de tarak kemiklerinde bir rahatsızlıktan dolayı, adını şimdi unuttum, onun için dün 15 seans fizik tedaviye başladım. İnşallah yaza rahatlamış olurum kızlar, 1 yıldır çekiyorum da gidemedim bir türlü. Akşamları öyle ağrım oluyor ki evde sürahi nine gibi dolaşıyorum :)) Canlarım hepinizi özledim, akşama tekrar görüşmek üzere inşallah..

Baharcım nasıl gidiyor fizik tedavin başladın mı?
Benim moralim çok bozuk ayrıntılı usg ye girdim
Bebişimin tüm organları çok iyi hiçbir sorun yok çok şükür
Ama kordonun da 3 damar yerine 2 damar gözlendi
Ve doktorum çok moralimi bozdu
Ataklarım tekrarlıyor halbuki çok iyiydim
Kalp çarpıntım hiç durmadı bugün..
Dualarınıza ihtiyacım var..

Bu aralar biraz sıkıntılı hissediyorum, beynim genelde olumsuz düşünüyor ve senaryolar yazıyor bir amacım yok belkide bahar bir mesajında dediğin gibi amaçsızlık kötü en kötüsü çok sigara içiyorum bütün enerjimi alıyor ve bir de bu yüzden hastalanacam diye korkuyorum sigarayı nasıl bırakacağım bebeğe hazırlık yapmam lazım bir de hoşlanmadığım fakat beni ilgilendirmeyen bir konuda bile heyecanlanıyor ve sinirleniyorum vücudum tepki veriyor ve hemen hislerimi açığa vuruyorum sizede öyle oluyor mu?

sevgili meleğim, bebeğim sakın panikleme, gerçekten moralini düzeltmek için değil, daha önceden söylemedim ama benim arkadaşlarımdan birinin ayrıntılı ultrasonunda kalbinde ekojenik odak çıkmıştı, doktor kalbinde delik olabilir dedi, kızcağız nasıl kahretti kendini, anlatamam, 6. ayın sonunda tekrarlanmasını istediler ayrıntılı ultrasonun, tekrarlandı ve normal çıktı, maalesef ayrıntılı ultrasonda yapılan milimetrik hatalar bir süreliğine anne adaylarının hayatını karartıyor. Ama ne olur ne olmaz diye bu konuyu kendi kadın doğumcuma bir soracağım bir araştıracağım... İnşallah hayırlı haberler alırız.. Kordona kan gitmesini sağlayan damarlardan eğer biri eksikse ne olur, ileride bir sorun teşkil edermi, bunu araştıracağız.. En azından hayati bir organda anormali görülmemiş, yani kalp gibi, beyin gibi, bu çok önemliydi.. Canım yarın kadın doğumcuma ulaşacağım en azından not bırakacağım. Bu zamana kadar Allaha emanet olun, melekler sizi korusun..

Bahar'ım çok sevinirim bugün hep ağladım
Aslında araştırdım bu durumu yaşayan ve sağlıklı bebek doğuran çok insan var
Benim kendimi toparlamam lazım.. Sonuçta hamilelik bu hemen yıkılıyorum kendime çok kızıyorumm..

[/LIST]
canım arkadaşım, şu kış mevsimi, kapalı ve sıkıcı hava hepimizi etkiliyor, ister istemez kasvet basıyor içimizi, bir amaçsızlık, bir mutsuzluk kaplıyor. İnşallah az kaldı kızlar.. En fazla 2ay kaldı ilkbahara.. Ondan sonra hepimiz yenileneceğiz. Bu arada hepinize sigara ile olan hikayemi anlatayım.. Hayatımda hiç alkole yer olmamıştır ama ilk gençlik yıllarımda maalesef sigara içmeye başladım. Hiç unutmam ilk seferinde 5 taneyi arka arkaya yaktığımda yerimden aklkmamla oturmam bir olmuştu, çarpmıştı beni.. Daha sonrası geldi, sıkıldıkça yaktım bir tane, keyfim bu kimse karışmasın dedim, laf ettirmedim, kocayı bırakırım onu bırakmam dedim, savundum sahiplendim, gece içmeden uyumadım, gecede tam tamına 5-6 defa kalktım yarım açık gözle yaktım içtim uyudum, tam bir tiryakiydim, ama ne tiryaki.. parmaklarımda sarı lekeler oluncaya kadar.. Ama o beni bıraktı, bir gün gözümü açtığımda hastanenin acil servisinde ağzımda oksijen maskesi ile buluverdim kendimi, hikaye değil gerçek, kortizon da verdiler nefes açılsın diye ve kendimden tiksindim, işte sen busun acizsin dedim, hayatın böyle geçecek dedim, çünkü 2 durak bile yürüyemez olmuştum artık :(( Tıanıyordum.. Şimdi atom karınca gibiyim çünkü beni sevmeyeni bende sevmem :)) 1.5 yıldır belki de daha çok dargınız sigarayla. Aslında 2 ay çok kritik, ama 2 aydan sonra içemiyorsun, çünkü iğrenç kokuyor. Şimdi mis gibi kokuyorum, yanaklarıma renk geldi, demek ki ben aslında sarımtrak bir renge sahip değilmişim, bayağı beyaz tenliymişimde kanımı boyuyormuş adeta, cıva gibi enerjikim, evimiz merdivenli ama maaşallah pire gibi koşturmaya çalışıyorum, bu arada 3gündür süper iyiyim, fizik tedavi süper iyi geldi, eski hızıma geri döndüm, bu kadar çabuk iyileşeceğimi bilseydim 1 yıldır çekmezdim, çok mutluyum bu konuda. Demek ki yediğim içtiğim herşeyi benden söküp alıyormuş, dahası sanırım kül tablası gibi kokuyordum, artık perdeler hiç sararmıyor, dişlerimi karbonatla ovmuyorum, nefesim tıkanmıyor, ve çok ilginç, eskiden çok sık hastalanan biriydim, son 1.5 yılda sanırım 1 defa grip geçirdim ama emin değilim sadece 2-3 gün sürdü, yani bağışıklık sistemime birşeyler oldu :)) Acaba daha anlatayım mı.. Aslında içerken bize verdiği zararın farkında değiliz, bırakınca anlıyor insan, bu nedenle en kısa zamanda çok geç olmadan bırakman ve bir daha başlamaman dileği ile.. Eğer ben başardıysam herkes başarabilir, inan buna..Sadece nefret etmen yeterli..

Birşey daha soracağım, doktor bir daha tekrarlayalım ileriki tarihlerde dedimi , ne dedi tam olarak...

Canım hayır demedi.. Organlarda hiç bir sorun yok haftasına göre gelişimi de normal..
Ama ileride gelişim geriliği olabilir dedi.. Tekrar değerlendirme yapayım dedi
Kromozom bozukluğu var mı yokmu aminiyosentez gerekebilir dedi...
Yani hiç kesin birşey konuşmadı ama takip edicez sık sık dedi..
Dinlen dedi.. O kadar canım..

merhaba kızlar, ben son 1 haftadır kendimi çok kötü hissediyorum, bu hastalık sanki beni diğer insanlardan eksik kılıyormuş, bir daha sağlıklı insanların yaşadığı hayatı asla yaşayamayacakmışım kısıtlanmışım gibi hissediyor ve sürekli ağlıyorum. eski günlerimi çok özledim. sanki artık eski özgürlüğüm yok elimden alınmış gibi hissediyorum. baharcım sana mesaj attım dr unun ismini sordum ama gelmedi mi ? kızlar içinde bulunduğum psikoloji gerçek mi yoksa depresyona mı girdim ben ? yardıma ihtiyacım var:(

Sanırım herkes kötü bu aralar geçmiş olsun arkadaşlar..
Baharcım sana birşey danışmak istiyorum
Burada bir doktor var ve ayrıntılı ultrasonda çok iyi profösor..
Bugün bir doktora daha gittim ben bebeğin durumu gayet iyi gidiyor
En kötü ihtimal erken doğum yapabilirsin ama o da olmayabilir dedi..
Ama kordonda ki kan akışına bakılması gerekiyormuş ve beni o doktora yönlendirdi..
Amniyosentez içinde o en kesin şeyi söyler dedi.. Bu konuda uzmanmış daha öncede duymuştum adını..
Ama psikolojim açısından gidip gitmemekte kararsızım.. Çok yıprandım çok yoruldum Bahar
4 saatlik uykuyla duruyorum kafama takmamaya çalışıyorum ama en ufak birşey tetikledi işte yine..
Ama gitmezsemde hep aklımın bir köşesinde olucak çok kararsızım
Sen olsan ne yapardın nasıl bir yol izlerdin?
Kötü birşey duymaktan çok korkuyorum...
Anksiyetelerim çarpıntılarım çok arttı..

Canım bence depresif atak belirtileri var, bence ya doktoruna görün yeniden ve durumunu anlat, ya da doktorunu değiştir, eğer benim doktorumun adresini istersen vereyim canım. Çengelköy Özel Estevia Kliniği Psikiyatri uzmanı Dr. Hülya Eltutan Öncüloğlu.. Muayene ücreti sgk indirimiyle sanırım 50-60 tl idi n son. Çengelköy merkezde, havuzbaşı otobüs durağının 20 metre ilerisinde, ana cadde üzerinde, benzincinin karşısında. Telefonu ise 0 216 318 32 32. Eğer istersen seni otobüs durağından karşılar kendim de götürebilirim, bir de hangi semtten geleceğini bilirsem eğer sana çengelköye nasıl en kestirme yoldan geleceğini anlatırım. Allah korusun daha kötü düşünceler sarmadan seni bir görün derim canım.. Geçmiş olsun mavim

Canım benim, ben olsaydım muhakkak öteki doktorada giderdim, çünkü ense ölçümlerinde 12 haftalıkken gittiğim ilk doktor oğlumun ense ölçümü için fazla söyledi, sınırda dedi, yeniden ölçüm yapılacak dedi, o anda hak ile yeksan oldum, yani yok oldum, o psikolojiyi de biliyorum, ama 1 hafta sonra yeniden doktora gittik, evet oğlumun ensesi kalın ama dedesine çekmiş, bizi boşuna korkuttular, eğer maddi durumun varsa, git ne olur, amniyosentezden de o kadar korkmayın, işinin ehli ellerde o denli korkulacak birşey değil, şu anda yaşadığın psikoloji daha zarar, içini ferahlat, git derim, bende olsam giderdim, tüm kapıları çalardım, göbek kordonunun incelenmesi diye birşey vardı, kordosentez, belki ondan yaparlar, amniyosentezden faklı birşey, ama kararı doktorlar verir, tıbbın el verdiği tüm imkanlardan yararlan, yoksa bu kadar insan tıp için niye emek veriyor, bizler için.. Hayırlı haberlerini bekliyorum, yalnız yeni yazan arkadaş ne demek istemiş onu anlayamadım, hangi konuyu ilgili birime aktarmış anlayanınız varmı arkadaşlar..

iyi akşamlar arkadaşlar ya ben bu ara fazla giremedim internet sürekli kesiliyor hiçbir sayfayı açmıyordu sinir oldum valla burdan uzak kalmak istemiyorum yabancı kaldım konulara :(((
baharcım havalar biraz düzelsin gelicem o taraflara benide götür druna yaa biz senin ne başbelalarınızz bıkma bizdem ama tamam mı arkidişimm :)
melekcim aklına kötü şeyler getirme ve araştırsınlar baksınlar anne karnında bile tedavi edebilirler tıp çok ilerledi Allah'a dua ettt bol bol bizimde dualarımız seninle iyi düşün iyi olur inşallahh morelini bozma görüşürüz hepinizi çok seviyorum ve öpüldünüzz....

Canım iyi olmana sevindim, özledim kız seni, merak ta ediyordum hani, havalar güzelleşsin gelmek isteyen herkesi Çengelköy'e bekliyorum, doktoruma da götürürüm, bize de bekleriz efendim, nasıl isterseniz... Bu aralar oğlumun büyüdüğüne şahit oluyorum kızlar, artık akşamları benim yanıma televizyonun karşısına yatıyor, ben saçlarıyla oynarken televizyonun karşısında uyuyor, ayakta sallanmayı 4 gecedir bıraktık :)) Tosbağam büyüyor teyzeleri, ve ben sizi çok seviyorum...

Canım bence depresif atak belirtileri var, bence ya doktoruna görün yeniden ve durumunu anlat, ya da doktorunu değiştir, eğer benim doktorumun adresini istersen vereyim canım. Çengelköy Özel Estevia Kliniği Psikiyatri uzmanı Dr. Hülya Eltutan Öncüloğlu.. Muayene ücreti sgk indirimiyle sanırım 50-60 tl idi n son. Çengelköy merkezde, havuzbaşı otobüs durağının 20 metre ilerisinde, ana cadde üzerinde, benzincinin karşısında. Telefonu ise 0 216 318 32 32. Eğer istersen seni otobüs durağından karşılar kendim de götürebilirim, bir de hangi semtten geleceğini bilirsem eğer sana çengelköye nasıl en kestirme yoldan geleceğini anlatırım. Allah korusun daha kötü düşünceler sarmadan seni bir görün derim canım.. Geçmiş olsun mavim

Merhaba kızlar, baharcığım seninle buluşuruz dr a götürürüm demişsin canım benim çok teşekkür ederim, ilaç gibi geliyorsun bana, bunu çok isterim ama hala ekonomik olarak rahatlayamadığım için aynı devlet hastanesine kontrole gittim. son dönem titremelerimden bahsetmiştim hatırlarsan. maalesef lityum yan etkisini gösterdi bahar guatr olmuşum :( ama oradaki dr ısrarla lityuma devam etmemi ek olarak da guatr ilacına başlamamı söylüyor. sizlere anlattığım duyguları ona da anlattım depresyon geçirmiyorsun bu endişeler normal dedi. maddi durumu ayarlar ayarlamaz senin dr una ya da üçrenkmavinin önerdiği mehmet beye gitmeyi düşünüyorum. baharcım senin hamilelik sürecindeki dr un hülya hanım mıydı? üçrenkmaviye mehmet beyi sen tavsiye etmişsin sanırım. hangisi bipolarda daha iyi sence ?

fakat şu guatr işi epey moralimi bozdu :( bir tarafı düzeltelim derken diğer tarafı bozduk :(

Melekcim umarım bebiş de sende iyisinizdir. kaç gündür yazmamışsın merak ettim. güzel haberlerini bekliyorum.

Back