[/LIST]
canım arkadaşım, şu kış mevsimi, kapalı ve sıkıcı hava hepimizi etkiliyor, ister istemez kasvet basıyor içimizi, bir amaçsızlık, bir mutsuzluk kaplıyor. İnşallah az kaldı kızlar.. En fazla 2ay kaldı ilkbahara.. Ondan sonra hepimiz yenileneceğiz. Bu arada hepinize sigara ile olan hikayemi anlatayım.. Hayatımda hiç alkole yer olmamıştır ama ilk gençlik yıllarımda maalesef sigara içmeye başladım. Hiç unutmam ilk seferinde 5 taneyi arka arkaya yaktığımda yerimden aklkmamla oturmam bir olmuştu, çarpmıştı beni.. Daha sonrası geldi, sıkıldıkça yaktım bir tane, keyfim bu kimse karışmasın dedim, laf ettirmedim, kocayı bırakırım onu bırakmam dedim, savundum sahiplendim, gece içmeden uyumadım, gecede tam tamına 5-6 defa kalktım yarım açık gözle yaktım içtim uyudum, tam bir tiryakiydim, ama ne tiryaki.. parmaklarımda sarı lekeler oluncaya kadar.. Ama o beni bıraktı, bir gün gözümü açtığımda hastanenin acil servisinde ağzımda oksijen maskesi ile buluverdim kendimi, hikaye değil gerçek, kortizon da verdiler nefes açılsın diye ve kendimden tiksindim, işte sen busun acizsin dedim, hayatın böyle geçecek dedim, çünkü 2 durak bile yürüyemez olmuştum artık
( Tıanıyordum.. Şimdi atom karınca gibiyim çünkü beni sevmeyeni bende sevmem :)) 1.5 yıldır belki de daha çok dargınız sigarayla. Aslında 2 ay çok kritik, ama 2 aydan sonra içemiyorsun, çünkü iğrenç kokuyor. Şimdi mis gibi kokuyorum, yanaklarıma renk geldi, demek ki ben aslında sarımtrak bir renge sahip değilmişim, bayağı beyaz tenliymişimde kanımı boyuyormuş adeta, cıva gibi enerjikim, evimiz merdivenli ama maaşallah pire gibi koşturmaya çalışıyorum, bu arada 3gündür süper iyiyim, fizik tedavi süper iyi geldi, eski hızıma geri döndüm, bu kadar çabuk iyileşeceğimi bilseydim 1 yıldır çekmezdim, çok mutluyum bu konuda. Demek ki yediğim içtiğim herşeyi benden söküp alıyormuş, dahası sanırım kül tablası gibi kokuyordum, artık perdeler hiç sararmıyor, dişlerimi karbonatla ovmuyorum, nefesim tıkanmıyor, ve çok ilginç, eskiden çok sık hastalanan biriydim, son 1.5 yılda sanırım 1 defa grip geçirdim ama emin değilim sadece 2-3 gün sürdü, yani bağışıklık sistemime birşeyler oldu :)) Acaba daha anlatayım mı.. Aslında içerken bize verdiği zararın farkında değiliz, bırakınca anlıyor insan, bu nedenle en kısa zamanda çok geç olmadan bırakman ve bir daha başlamaman dileği ile.. Eğer ben başardıysam herkes başarabilir, inan buna..Sadece nefret etmen yeterli..