burdayım geldim hihoyyyt
hoşgeldin nasılsın bakim
dıptısın annesi sana yoğrtlu ıspanaklı köfte tarifi..
ISPANAKLI YOĞURTLU KÖFTE
Malzeme olarak 1 kg. ıspanak, 1.5 kg. yoğurt, tuz, sarımsak, iki kase yarma gerekmektedir.
Bir kaba yarma ve biraz tuz konur. Su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulduktan sonra toplanır ve hamur sıkmalanır. Sıkmalanan hamur küçük küçük çimdiklenerek yuvarlanır. Kaynamakta olan suya yuvarlanan hamurlar bırakılır. Haşlanması beklenir. Diğer taraftan ıspanaklar ayıklanıp yıkanır ve fazla büyük olmadan doğranır ve haşlanır. Süzülür. Haşlanan köfteler de süzülür. Sarımsak, bir tutam tuzla dövülerek yoğurta katılır. Süzülmüş ıspanakla süzülmüş köfte bir tepsiye alınarak birbirine karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. Dağıtım tabağına alınır. Eğer köftenin sulu olması istenirse içine biraz su da konulabilir
bu nasıl birşey merak ettimmcokacimcoook
bende iyiyim canım.çok güzel bi yemektir özellikle yazın sıcaklarda...kışın yoğurtlu ya o yüzden yaza daha güzel oluyor.lezzetli bi yemek..
yabangülüm çok teşekkür ederim canım. bir kere yemiştim. çok beğenmiştim. nasıl yapıldığını utandığımdan soramamıştım. eşimin amcasının hanımı yapmıştı. nihayet öğrendim. aslında bizim yörenin sarmısaklı köftesine benziyor. ilk fırsatta yapacağım. acaba o tadı bulur muyum bilemiyorum. yarmaya un konmuyor galiba. ay sizden ne çok şey öğreneceğim. çok mutlu oldum.
ya geç cevap verdiğim için kusura bakma...valla neden olmasın akraba çıkmak canıma minnet...timirhanlılar diyolarmış bizim oraya...pek kimse oturmazmış ama oturanlarda gün görmüş insanlarmış...valla söyleyenlerin yalancısıyım bende belkide köylerini övmek için diyolardır...fırat manzaralı tepede dağlık bi köymüş...emeklilerin yeri yani...görmek çok istiyorum ama gidersem kaynanamda kalmam gerek onlarda sorarsan oraya yerleştiler ama zırt pırt burdalar sanki bende çok meraklı gibi yazın yanınamı gidim...bi o ara kurtuluyom zati...bitanem bende isimle bilyorum bisefer gittim pötürgeye baglı annem senın saydıgın köyleri bilyo zaten annemde cok olmuş geleli biz burda dogduk büyüdük annem 73 yaşında amcam lar teyzemler hepsi köydler malatyada akrabalarımız var peki kız sen istanbulun neresindensın yaa akraba cıkmayalım
ya geç cevap verdiğim için kusura bakma...valla neden olmasın akraba çıkmak canıma minnet...timirhanlılar diyolarmış bizim oraya...pek kimse oturmazmış ama oturanlarda gün görmüş insanlarmış...valla söyleyenlerin yalancısıyım bende belkide köylerini övmek için diyolardır...fırat manzaralı tepede dağlık bi köymüş...emeklilerin yeri yani...görmek çok istiyorum ama gidersem kaynanamda kalmam gerek onlarda sorarsan oraya yerleştiler ama zırt pırt burdalar sanki bende çok meraklı gibi yazın yanınamı gidim...bi o ara kurtuluyom zati...
slm malatyalılar nasılız bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?