Malatya///44

firstlady ablacım ne yapmalıyım peki...şimdi iyide davranıyolar bana nasıl tepki verebilirimki...odama izinsiz girmekmi her geldiğimde bizdelerse ben odama çekinerek giriyorum.kimbilir odaya hangi çocuğu atmışlar düşüncesiyle...bu bezden dolaplar varya onlardan alıcam dizsinler içine odamıda kitlicem yoksa sinirden çatlicam...

eşimde laf söyletmiyo bana ama bende laf söyleyemiyorum onlara hemen kızıveriyo...birazda diğerlerinde kalsınlar diyorum napim zeko durmuyolar sende görüyosun işte diyo...hakikaten ne yapabilir kafamız çocuk almıyo diyolar onlar annesiyle babası ne yapabilir...oda meselesine gelince ailesindende öyle görmüş herkes herkesin odasında rahat girip çıkıyo...kimseyi kırmadan nasıl yapabilirim.çünkü Allahı var onlar şimdi bana iyi davranıyolar hatta dillerinden düşürmüyolar...

daha bu neki ablacım oyyy oy 25 yaşındayım ama neler yaşadım Allahım beterinden korusun sabır güç versin ne diyeyim.iyi niyetin için sağol lisedeyken çok sevdiğim bi hocam vardı izmire gitti oda sende o havayı teneffüs ediyosun diyemi bilmem sanki karşımda o varmışta onunla dertleşiyomuşum gibi geliyo.

zekocum canım hayat acımasız ben 26 yaşındayım 6 yıldır yaşıyorum.çocuk filan olmaması normal o kadar sıkıntı,dert psikoloji alt üst gelde çocuk olsun.allah yardımcımız olsun ne diyim.:gitme:

herkese mrb!!sonunda internetimiz geldii.ne var ne yok millet??zekocum ya inan üzüldüm senin adına.nedir bu eşlerin ailesinden çekilen valla.Şimdi diyorumki iyiki eşimin ailesi başka şehirde.Gerçi pek birşeylerini görmedim ama olsun.İlerde nolur bilinmez.Sanada Allah kolaylık versin.

ay canım benim. ben hepinizi kızım yerine koydum. sizler üzüldükçe ben burda bir ana olarak içerliyorum. ne olur beni bağışlayın. bu konuda çok hassasım. eh benim kızımda 84 lü. yani sizin yaşlarınızda.
bez dolap işi harika güzelim. hem öyle çok pahalı birşeyde değil. yalnız çabuk bozuluyor. bunada dikkat çekeyim. benim kızım ayrılırken yatak odasının gardolabını getirmediydi. çünkü taşına taşına biraz yıprandı dedi. bizde burda koçtaşa gidip 3 lü bir gardolabı aldık. öyle çok büyük değil. koridora bile konulacak ebatta. hemde dekoratif. ucuzda üstelik. bez dolaptan ziyade bunuda düşünebilirsin. 50 lira vereceğine, 150 ver tahta al derim. ilerde de kullanırsın.
bu bir öneri sadece.opuyorumnanaktan

kendi ailelerine gelince laf söyletmezler tabii. bende zamanında bunları çok yaşadım. kızımda yaşadı. onlar ana kuzusu, biz soğan cücüğü bile değiliz. benimkide köyde büyümüş canım. ne gördüyse ve öğrendiyse benden gördü. çok çabaladım bende. bir yere kadar oldu. ötesini aşamadı. ama ona sorarsan çok yol katettiğini söyler.
malatyada şunu gözlemledim. kız evlenince o ailenin emrinden dışarı çıkmayacak. onlar izin verirse ailesini görebilecek. onların esiri gibi yani. kız ailesini yok sayacak. bence bu çok çok yanlış. o da bir ana kuzusu. bunu hiç düşünmüyorlar. ben bu tabuları yıkmayı diliyorum.
seni sevmeleri senin iyi ve hoşgörülü olmandan kaynaklanıyordur güzelim. birde oğullarını düşündükleri için tabii.

eh öğretmenler hep öğrencilerine yardımcı olmaya çabalar. bu bizim hamurumuza işlemiş. kaydirigubbakcemile3 yalnız çok erken mi evlendin. bunu merak ettim. benim kız üniversite son sınıftaydı. yani 22 yaşında evlenmişti. biz bile bu duruma karşı çıkmıştık. okulun bitsin, bir işe gir ondan sonra demiştik. ama diretince mecburen razı olmuştuk. şimdi keşke sizi dinleseydim de gerçek yüzlerini görseydim diyor.
neyse yinede eşini seviyorsan bazı şeylere göz yumman gerekiyor. ama dayak olayı olmaması kaydıyla. bu beni çok üzmüştü. bunu bir acizlik olarak düşündüm hep. umarım bundan sonrada eli havaya kalkmaz.opuyorumnanaktan

herkese günaydın
21 yaşında evlendim ablacım bende kızın gibi 84 lüyüm.ailem ne bilsin tanıdık beni ezmezler diye verdi...kızım sen safsın kendini ifade edemezsin onlar seni kızlarından ayrı tutmaz diyerek verdiydi babam...ayrılma arifesindede en çok o üzüldü.herkes onu suçladı çünkü...hayır dedim kaderdi bu benim kaderim kim evladını sorunların içine atarki nerden bilebilirdi.zeko bide meşhur geçimsiz kardeşimi kastederek her biri beni 10 yıl yaşlandırdı demişti babam...kardeşimi bilmem ama ben hep borçlu hissediyorum kendimi aileme karşı gönül borcu istemesemde onların benim için üzülmelerinin vermiş olduğu bi borç bu... bu yüzden en ufak üzüntülerine dayanamıyorum bazen sanki ben büyüğüm ve onları korumalıyım diye düşünüyorum.bizi kötülüklerden iki yüzlülüklerden uzakta yetiştirdi ailemiz bu yüzden bu sorunlarla bu çirkefliklerin içinde bu denli üzülmem,boğulmam... bilmem kendimi ifade edebildim mi...

canım benim sağolasın...sana şunu söyliyeyim ki eşimin aileside şehir dışında malatyada....ama hastalıktı,kıştı,soğuktu zırt bir burdalar...insanın içinde olucak isteseler fenalık yapmayı kilometreler engel olurmu sanırsın.Rabbim iyilerle karşılatırsın...gerçi bunada şükür eskiden fenalıklarından çekiyodum şimdi iyiler iyi olmalarına ama düşüncesizliklerinden çekiyorum.

Selam kızlar nasılsınız
Zekocuğum canım inan yaşadıklarına çok üzüldüm umarım bundan sonraki hayatında mutlu ve rahat olursun ben 27 yaşındayım ve inan evlilik hakkında olumsuz bişey duyduğumda soğuyorum :umursamaz:
Yabangülüm sende haklısın stres insanı çok etkiliyor
Allah hepimizin yardımcı olsun

zekom ben seni anlıyorum güzelim. çünkü benzer olayları bende çok yaşadım. sende bazen kendimi buluyorum. bu yüzden sana yaklaşıyorum. evet ailen mutlaka seni düşünerek bu işe onay vermiştir. karpuz değil ki açıp baksınlar. aslında alnımızda ne yazıyorsa o oluyor.
yalnız ben dayak olayına takıldım. böyle bir olayı ben yaşamadım çok şükür. ama eğer olsaydı.. gerisini getiremiyorum. bugün bu evlilik tarih olmuş olurdu. hala aklım almıyor. senin yüzüne nasıl bakabiliyor diye. ne olur bana gücenme. ben biraz fazla takıntılıyım galiba.
aslında senin kalbinin ne temiz ve ne sevgi dolu olduğunu hissediyorum. sen yine bu yolda yürü. mükafatını ilerde göreceğine inanıyorum. opuyorumnanaktan

hayırlı cumalar hanımlar... sağolasın ablacım iyi temennilerin için aslında bizim evliliğimizde tarih olma yolunda ilerliyodu sonra araya büyükler girince ailemde bi şans daha vermemi istedi...bilemiyorum kıyamıyorum onlara şimdi dayak olayı yok ama kavga olayları eskiye nazaran az olsada hala devam.mesela dün 2 hafta sonu üst üste aileme gitmek istedim diye dalaştık. geldiklerinde gidemicem yine sorun çıkartıcaklar gitsem stoklasam ne var...oda tabi gelmezlerse...

neler gördüm Yarabbim...ne laflar duydum,ne hakaretlere,iftiralara maruz kaldım.yaptığım ettiğim değil ama hakkımda ettikleri iftaralar...dil yarası hakikaten başka bişey...şimdi bunları yazarken bile ağlıyorum. hak etmiyorum ben bunları....onlarda benim gösterdiğim iyiliği haketmiyolar...yapamıyorum ama ben melek gibi bi ananın kızıyım bana yakışmaz..

kavga esnasında git anana söyle bakalım kime hak vericek önce kendi yuvanı düşünmelisin dedi.sen düşünüyo musun dedim.düşünüyorum tabi git o zaman gelme dedi.merak etme gittim mi gelmem dedim. cumartesi gidicem yeter artık annemi babamı hatta köpekleri yesi bile özledim.eğer gelirse onunla dönerim gelmezse o zamanda...bilemiyorum kavga ediyoruz sebep 2 hft. üst üste anneme gitmek isteği...

gözümün önüne geldi şimdi tüm yaşadıklarım...yoruldum artık...

Zeko canım ne olur artık önceden yaşadıklarını düşünüpte kendini daha fazla yıpratma artık herşey geri kaldı. Umarım bundan sonra ki hayatında herşey istediğin gibi olur :Saruboceq:

Zeko canım ne olur artık önceden yaşadıklarını düşünüpte kendini daha fazla yıpratma artık herşey geri kaldı. Umarım bundan sonra ki hayatında herşey istediğin gibi olur :Saruboceq:
sağolasın canım...söylemesi kolay ama inan yapması çok zor...kavgalarımızda şerit gibi olaylar gözümün önünden geçiyo...ağır geliyo artık kaldıramıyorum...

zeko canım sen öyle söylemesine bakma benimde eşim bana söyler bu kadar meraklıysan git gelme der.hatta gelirsen senden adisi yok der sonrada bana ben sen bırakırmıyım hiç der.hepsi aynı erkeklerin ya bende annemlere gitmek istediğimde hep kavga ile giderim daha geçen annenlerdeydin der.3 haftaya der öyle.kendi anneleri olunca değişiyor ama ah kadın olmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…