kendi ailelerine gelince laf söyletmezler tabii. bende zamanında bunları çok yaşadım. kızımda yaşadı. onlar ana kuzusu, biz soğan cücüğü bile değiliz. benimkide köyde büyümüş canım. ne gördüyse ve öğrendiyse benden gördü. çok çabaladım bende. bir yere kadar oldu. ötesini aşamadı. ama ona sorarsan çok yol katettiğini söyler.
malatyada şunu gözlemledim. kız evlenince o ailenin emrinden dışarı çıkmayacak. onlar izin verirse ailesini görebilecek. onların esiri gibi yani. kız ailesini yok sayacak. bence bu çok çok yanlış. o da bir ana kuzusu. bunu hiç düşünmüyorlar. ben bu tabuları yıkmayı diliyorum.
seni sevmeleri senin iyi ve hoşgörülü olmandan kaynaklanıyordur güzelim. birde oğullarını düşündükleri için tabii.
eh öğretmenler hep öğrencilerine yardımcı olmaya çabalar. bu bizim hamurumuza işlemiş. kaydirigubbakcemile3 yalnız çok erken mi evlendin. bunu merak ettim. benim kız üniversite son sınıftaydı. yani 22 yaşında evlenmişti. biz bile bu duruma karşı çıkmıştık. okulun bitsin, bir işe gir ondan sonra demiştik. ama diretince mecburen razı olmuştuk. şimdi keşke sizi dinleseydim de gerçek yüzlerini görseydim diyor.
neyse yinede eşini seviyorsan bazı şeylere göz yumman gerekiyor. ama dayak olayı olmaması kaydıyla. bu beni çok üzmüştü. bunu bir acizlik olarak düşündüm hep. umarım bundan sonrada eli havaya kalkmaz.opuyorumnanaktan