- 30 Kasım 2019
- 1.154
- 2.527
- 48
- Konu Sahibi Biti Zdrava
-
Bu zulalama kitlik bilincinden oluyor, malesef genetik aktariminda var.Kızlar bu konudan çok şikayetçiyim abartmıyorum saydım 15 tane eyelinerım var,5-6 tane rimel,10 tane göz kalemi vs vs.Kullanıyor musun desen evet kullanıyorum ama geçenlerde gittim siyah ruj aldım evladiyelik olarak duruyor.Atmaya da kıyamıyorum, SKT'si olduğunu biliyorum 44 tane de ojem var.Nasıl frenleyebilirim bu bağımlılığımı.Kitap konusunda da geliyor bazen alıyorum onca kitabı makyaj malzemesini kullandıklarım az oluyor.Stoklama mantığı var bende ve çok rahatsızım bu durumdan.
Ben de katılıyorum. Uygun fiyatta bir sürü ürün almaktansa araştırıyorum fiyat/performans ürünü kullanabileceğim birşey alıyorum. Bir de çok çok beğendiğim birşeyi sürekli kullandığım için bittiğinde mağazada beklemeden alıp çıkıyorum. Bir rujum lana del reyin born to die klibindeki kırmızı ruja benzettiğim için sürekli aldığım bir ruj mesela ^^Eskiden bendede vardı
Valla artık almıyorum
Elimdekileri kullanıyorum
Eskileri hep attım
Bakıyorum rimelim bitmiş yenisini alıyırum
Siyah rimel kullanıyorum zaten bitmeden yenisini almıyorum
Hatta daha çok atıp eskileri yenisini alıcam
Kaliteli ürün alıyorum
Bayağı gidiyor
Her gün makyaj yapmıyorum zaten
Hangi üründe. :)Marka onerisinde bulunabilir misiniz :)
Bende eyeliner ve oje hastalığı var.Gereksiz yere.Sevdigim seyleri bende stoklarim misal 15 ruj 9 fondotenim var ama kötü düşünmüyorum hepsini acmiyorum cogunun skt si acilinca baslar. Far paletlerimi abartmisim çünkü onları stokta tutamayip açıyorsun. Ama diğerleri uygunsa alinabilir.
1-2 aydan uzun bir sürede aldım.Aslında doğru zaten öğrenciyim pahalı alınca içime oturur ve daha da alasım gelmez.Bu 15 eyeliner ve 10 rimeli toplam ne kadar surede aldiniz 1 ayda mi 2 ayda mi????
Eger 1-2 ay icinde fazla fazla aliyorsaniz bu sekilde butcenize pahali gelecek urunleri alin, butce kalmazsa o ay fazladan alamazsiniz zaten.
Oje konusu benim en büyük hobimBende eyeliner ve oje hastalığı var.Gereksiz yere.
Siyah rujumu sadece bir kez gece dışarı çıkarken kullandım.Gereksiz alışveriş oldu maalesef okula giderken zaten sürülecek renk değilmiş onu anladım.Bir kitabı bitirmeden hatta kapagini dahi acmadan girla kitap alma hastaligi tsundoku ydu yanlis hatirlamiyorsam.. benzeri makyaj malzemeleri icin de literatüre girer yakinda.. kendinize kitaplar icin liste yapin elinizdekilerle baslayin okuyup bitirmeden yeni alinacaklar listenize gecmeyin. Makyaj malz. icin de temel 3-5 parcaniz olsun detay malzemeleri özel gun vs abarti makyaj gerektigi zamanlarda alın. Siyah ruj mesela.. günlük kullanilabilecek bir renk değil yani bu tarz malzemeleri gercekten ihtiyaç varsa alin. Zaten 3-5 aydan fazla ömür bicmeyin 6-12 dense bile kimyasal ve tene direkt nüfuz ediyor.. Atın 3-5 aydan sonra. Ojeler de oyle.
Bende de kullanırım da o yüzden tırnaklarım sararır.Ama kullanmadığım neon ojeleri de görünce ne gereksizmiş diyorum.Elimde dursun diye alıyorum kullanmıyorumOje konusu benim en büyük hobim ❤ ayni ojeden cok begendiysem 3-4 tane alırım. Ayrı ayrı birçok renk ojemde vardır. Düzgün saklarsan uzun süre dayaniyorlar ve aldıkça mutlu oluyorum onunda bir zarari yok bence.
Ya o sevdigim rengi bir daha bulamazsam
Sanki bitecekmiş elimizdeki ürün diye korkuyoruz.Aslında en fazla 2 tane olmalı oje hariç.Ruj konusunda da genelde nude renkte mat rujları severim.Siyah,şeftali tonlarında vs o kadar ruj almışım ki kullanmıyorum.Birine vereyim desem makyaj malzemeleri kişiye özel atsam kıyamıyorum.Bu zulalama kitlik bilincinden oluyor, malesef genetik aktariminda var.
Yani sanki bidaha bulamayacak ortada kalacak hissiyle insanin belli seyler stoklamasi.
Sizinki yine iyi, makyaj malzemesi asiri yer kaplamaz.
Bunun kiyafet/ yemek/ ayakkabi versiyonlari var ki evlere senlik
Makyaj değilde oje bağımlılığım var evin heryeri sayısızca oje hatta aynısından 2 3tane olan bile var. Kendimi kozmetik ürünleri satan yerlere girmeyerek frenliyorum girdiysem zaten en az 2 oje alip cikiyorumKızlar bu konudan çok şikayetçiyim abartmıyorum saydım 15 tane eyelinerım var,5-6 tane rimel,10 tane göz kalemi vs vs.Kullanıyor musun desen evet kullanıyorum ama geçenlerde gittim siyah ruj aldım evladiyelik olarak duruyor.Atmaya da kıyamıyorum, SKT'si olduğunu biliyorum 44 tane de ojem var.Nasıl frenleyebilirim bu bağımlılığımı.Kitap konusunda da geliyor bazen alıyorum onca kitabı makyaj malzemesini kullandıklarım az oluyor.Stoklama mantığı var bende ve çok rahatsızım bu durumdan.
Kesinlikle o videolardan oluyor ya. Bendeki de o şekilde gelişmişti. Kadın anlaşıyor bir markayla şöyle iyi böyle iyi anlatıyor, biz de saftirik gibi aaa iyiymiş diye alıyoruz. Bir süre böyle devam etti bende de sonra kestim o işi, uğramıyorum bile dükkanlara valla artık.Ben de bir ara kullanmadığım halde bir sürü kozmetik ve cilt bakımı ürünü biriktirdim. Bunun sebebi de makyaj videoları alışveriş videoları izlememiş. Sonra baktım sonu yok. İyi markadan bir kaç ürünü ayıkladım. Diğerlerini dağıttım. Şimdi ürünlerim bitmeden almıyorum hiç birşey. Ama bir dönem iyi para harcamıştım.
Krizi firsata çevirmekMarka onerisinde bulunabilir misiniz :)
Öncelikle şunu söyleyeyim oje zaten emin ol kullanan her insanda en az 20-30 tane olan bişey renk skalası bakımından, ama göze sürülen ürünler özellikle kirpik dibine giren ürünler göz kalemi,eyeliner ve maskara için konuşacağım açıldıktan sonra skt diye bişey olmaz, skt raf ömrü için geçerlidir (eşim muhtemelen bayıldığınız markalardan birinde çalışıyor), 3 maksimum 6 ay içinde bitmese de atılması gereken ürünlerdir. O yüzden o eyelinerların çoğunu zaten atmanız gerekecek üzgünüm amaKızlar bu konudan çok şikayetçiyim abartmıyorum saydım 15 tane eyelinerım var,5-6 tane rimel,10 tane göz kalemi vs vs.Kullanıyor musun desen evet kullanıyorum ama geçenlerde gittim siyah ruj aldım evladiyelik olarak duruyor.Atmaya da kıyamıyorum, SKT'si olduğunu biliyorum 44 tane de ojem var.Nasıl frenleyebilirim bu bağımlılığımı.Kitap konusunda da geliyor bazen alıyorum onca kitabı makyaj malzemesini kullandıklarım az oluyor.Stoklama mantığı var bende ve çok rahatsızım bu durumdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?