Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk olmadan önce: sırasıyla kapatıcı fondoten pudra allık kaş farı eyeliner rimel takma tırpık dudak kalemi ruj sabitleyici sprey
Cocuk olduktan sonra: inşallah düğüne gitmeden önce saçımı tarayabilirim Allahım
Makyajı cok severım ısteyerek yaparım ama sımdı bı anne guzellıgı geldı anne taytı ve anne topuzuyla bide dusumu almıssam halıme sukredıyorum

Oglum doğuncaya kadar fönsüz makyajsız gezmezdim.
Sonra bir bezginlik bir üşengeçlik aman Ya Rabbi...

Makyajı unuttum,göz kalemi bile çekmedim aylarca.
Bir gün yolda bir tanıdıkla karşılaştım, bana dedi ki dehşetle "Noldu hasta mısın çok solgun görünüyorsun " üzüldüm birden kendime, acıdım halime. Çocuğum da eşim de beni bakımlı görmeli.

O gün bugündür makyajsız gezmiyorum. Ha makyaj olup da bb krem,eyeliner, rimel ve toprak tonlarında bir ruj. Kontür,highlighter vs anlamiyorum ben de.

makyajın tam aksıne cırkın oldugunu dusunuyorum ınsanlar yuzunde fondotenle nasıl gezebılıyor hala anlamıs degılım profıl resmım 5 yıl onceye aıt dugunum ve yuzumde fondoten yok sadece goz kalemı rımel ve nude ruj var saclarımda örgü :KK70: gelınbası bılmemnesı yaptırmadım bıle

ınsanlar nerdeyse kuş konduruyorlar kafalarına surup surunuyorlar onları gorunce ben agırlasıyorum gunluk nemlendırıcı ve bır rımel ıle goz kalemı yeterlı bence

Benimki 1 senedir duruyor hiç birşey olmadı sürekli de büyüyor. Haftada 3 kez suluyorum güneste duruyor balkona koydum. Karbonat limon maskesi var mesela o da yüzü gerçekten beyazlatıyor bazen yapıyorum onu da. Aloa vera benim yüzüme iyi geldi yani gözenek siyah nokta falan yok artık.
Göz çevresi için 3 yıldır aynı kremi kullanıyorum gerçekten çok iyi bence, 30 yaşındayım ama çizgi falan yok göz çevremde. Makyajı silince kendi cildin kalıyor sonuçta o yüzden bence cilt faha önemli.
Ben 21 yaşındayım henüz. Çok fazla bir makyaj deneyimim yok, o yüzden gerek görmüyorum gözaltı kremine falan. Ama bakım yağlarıyla bakımını yaparım, gözaltım için nemlendirici kayısı çekirdeği yağı aldım onu sürüyorum sürekli, morluklar gitmeye başladı mesela.
Gül suyu cilt için mucizevi birşey, aynı şekilde aloe vera jeli de öyle. Pirinç ununun yapımı çok meşakkatli, bir gece sıcak suda bekletiyorsun, sonra onu süzüp balkonda kurutuyorsun ya da aceleyse fırında kurutuyorsun, sonra rondodan geçiriyorsun kullanıyorsun. Eskiden yaptığım pirinç unu maskesinden birşey anlamazdım, şimdi ununu kendim yapınca bayağı temizledi yüzümü, asyalı kadınların güzellik sırrıymış bu, cilt tonunu eşitlediğini bizzat deneyimledim kuzum.
Kuaför bana uzun vadede cildi bozduğunu söylemişti ama ne derece doğrudur bilemedim.
İnstagramda doğal paylaşımlar yapan bir hanımı takip ediyorum, 35 yaşında ama yüzü aynı porselen makyaj yapılmış gibi pürüzsüz ve güzel. Bunu aloe verayla gül suyuyla falan elde etmiş. O yüzden ondan örnek alarak yapmaya başladım ve çok faydasını gördüm ben. Makyaj yapmama nedenim de bu aslında ama lu dışarıdaki insanları gördükçe acaba ben mi sorunluyum diyip makyajın güzellikle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Cçbu arada cildim yağlı olduğu için gül suyu kurutmuyor. Buz küplerimde maden suyundan zaten, her akşam onları yüzüme gezdiriyor. Siyah noktam, sivilcem falan bayağı azaldı.
makyaj bence lüzumsuz bir şey mesela...
makyaj yapmam...
ama cilt bakımıma önem veririm..
sivilce sevmem, yağ ve parıltı sevmem...
bunlar için önlem alırım vs...
ve sağ olsunlar ortamlarda hanım arkadaşlar 'maşallah yüzün nasıl pürüzsüz, nasıl hoş bi cildin var' derler...

tabi şimdi hamilelikten sivilce çıkıyor yanaklarımda maalesef.. :KK43:
Ben ilk makyajımı 18 yaşında mezuniyet eğlencemde yapmıştım.özellikle makyaj yapmam bi rimel bi eyeliner benim makyaj tamam bazı yüzler makyajı çok güzel taşıyo bazı yüzlere fazla geliyor benim kızkardeşim makyajı çok güzel taşır benim yüzüme fazla gibi oluyor nişanım kınam düğünümdr full makyaj yapıldı profesyonel evet güzel oldum ama hafif yapın diye kendimi parçalaya parçalaya bazısının mizacı değişiyor başka insan oluyor sanki.. yüzümde akne yok siyah nokta yok alnımda göz ve ağız kenarlarımda tek cizgi yok cildim parlak temiz bu yüzden makyaj yapma gereği duymuyorum özel zamnlar dısında yüzüme fazlalık gibi geliyor bana görr önemli olan bakımlı olmak makyaj demek bakım demek değil.
Not:26 bitti 27 ye girdim ve bi bebişim var kızım yanımda olmayınca üniversitelimisin diyen çok minyon tipinde faydası var tabi
Makyaj ayrı bakım ayrı.Bence kendine bakmak makyajdan daha önemli.Cildime çok iyi baktığım için çoğu zaman yüzüme sadece güneç kremi sürüp çıkıyorum çoğu zaman fondöten kullanmıyorum.
yorumuna katılmıyorum, güzel olduğumu düşünüyorum ama makyaj neredeyse yok kadar hatta çoğu gün sıfır makyaj gezerim
bence bakım daha önemli
mesela sağlıklı saçlar insanı acayip farklı gösteriyor saçlar yumuşak gür ve parıltılı canlı olmalı
sonra cildine bakım yap parıldasın her gün mutlaka güneş kremini sür makyaj değil bu ama renklendiricili sürersen kusurlarını da kapatır ben solanteninkini kullanıyorum sivilce de yapmıyor harika bir şey
kaşlarını güzel biçimlendir iyi bir kuaföre
sonra iyi beslen fit bir vücudun olsun (spora gidip sıkılaşırsan zaten harika olur)
gülümse dişlerin temiz ve beyaz olsun zaten istemsizce güzel oluyorsun bunlarla ...

Kizlar fikirlerinize tamamen katılıyorum ve yardımınıza ihtiyacim var lutfen. 21 yasindayim ve okul iş streslerden dolayi ve tabi ergenlikten de oldukca akne sivilcelerim vardi roaccutane kullanmak istemedim su an cok daha iyi durumdayım kremlerle jellerle cilt bakimlariyla ve belki de hormonlarimin tam duzene girmesiyle cok daha iyiyim. Ama sivilce izlerim kaldı kırmızı sekilde çukur değil çok şükür. Bana ne önerirsiniz acaba ışıl ışıl pürüzsüz cildim olsun bi milyon borcum olsun durumundayım gercekten o kadar imreniyorum ki. Simdiden cok tesekkur ederim

Sen yine yapmayanlardansın, ben yap(a) mayanlardanım :KK70:
Demek istediğini anladım, Starbucks'ta gelinin kız kardeşi gibi oturan yüzü geleceğimden daha parlak tipler var, gördükçe kusasım geliyor :KK70:
O nasıl bir laf biri size sende makyajsız çok kötüsün kusasım geliyor dese Az saygı lütfen size kalmadı milletin makyajı.

Kizlar fikirlerinize tamamen katılıyorum ve yardımınıza ihtiyacim var lutfen. 21 yasindayim ve okul iş streslerden dolayi ve tabi ergenlikten de oldukca akne sivilcelerim vardi roaccutane kullanmak istemedim su an cok daha iyi durumdayım kremlerle jellerle cilt bakimlariyla ve belki de hormonlarimin tam duzene girmesiyle cok daha iyiyim. Ama sivilce izlerim kaldı kırmızı sekilde çukur değil çok şükür. Bana ne önerirsiniz acaba ışıl ışıl pürüzsüz cildim olsun bi milyon borcum olsun durumundayım gercekten o kadar imreniyorum ki. Simdiden cok tesekkur ederim

Ben şoyle yapiyorum...
Cilt tipime uygun dogal içerikli (paraben, yapay parfüm gibi maddeler içermeyen bir urun) bir yüz temizleme köpüğü/jeli ile yüzümu yıkıyorum sabah ve akşam...yüzümü yıkadıktan sonra ( soguk suyla yıkıyorum) temiz bir havlu ile hafifce bastirarak kuruluyorum. Sonra iki tane ped pamuk alıyorum elime her birine 5 er damla eğer sabahsa çay ağacı yağı damıtıyorum eğer gece ise biberiye yaği damlatiyorum ve yüzümü aşağıdan yukarı olacak sekilde göz cevreme gelmeyecek de gelmeyecek şekilde siliyorum masaj yaparak...bu yağ uçucu bi yağ olduğu için ferahlık verirken cildi de sıkıştırır.
Yağ 2 3 dakika sonra baya bi uçuyor zaten o arada diş fircalama falan zaman geçiyor.
2 3 dakika geçtikten sonra yine cilt tipime uygun doğal içerikli bir krem ile yüzümü nemlendirip yatıyorum...

Bu sekilde ben yuzumde baya ilerleme kaydettim...
1,1.5 aya değişimi görürsünüz insallah

Önceden cilde bakım yapınca düzelir sanıyordum çok sivilcem vardı ama yok cilde bakım yapmak evet olumlu etkiliyor ama asıl beslenme spor ve iç huzur etken bence. Yaştan dolayı hormonların hala daha dengesizdir sivilcelerin çıkmaya devan edebilir ama en azından sağlıklı beslenerek spor yaparak biraz daha minimuma indirebilirsiniz ( spor seratonini artırıp huzuruna katkıda bulunurken hormonal dengene de yardımcı olur çünkü)

Kızlar yaaa eyeliner çekmeyi nasıl öğrendiniz 😩 Yaa çok seviyorum çok istedim yapabilmeyi ama bir türlü beceremedim 😭😭 şu plastik eyeliner çekme şeylerinden aldım kartonla kartla onunla bununla tek denedim olmuyor olmuyor yapamıyorum 😢

Eğer bir Kadın kendini öyle mutlu hissediyorsa maymuna çevirmez.Herkesin kendi kararı kimseye kalmadı eleştirmek
Eleştirmedim ,fikrimi söyledim.
İsteyen istediği kadar yapar,benimde haddime deil kimin nekadar makyaj yapacağı.
Ama ben ağır makyajı sevmeyenlerdenim.
Güzel olcam diye komik oluyor badana gibi makyaj.
Tabiki yapan yapar buna kimse karışamaz.

Eleştirmedim ,fikrimi söyledim.
İsteyen istediği kadar yapar,benimde haddime deil kimin nekadar makyaj yapacağı.
Ama ben ağır makyajı sevmeyenlerdenim.
Güzel olcam diye komik oluyor badana gibi makyaj.
Tabiki yapan yapar buna kimse karışamaz.
Maymuna benzetmek düşünce olmaz .Makyaj zevk konusu herkes kendi karar verir.

makyaj yapanları gereksiz eleştirenleri anlamıyorum . ihtiyaç meselesi bu. gözaltı morluğuna, cilt lekelerine sahipseniz makyaj yapma isteği duyarsınız .
herkes cildinin yüzünün ihtiyacına göre makyaj yapar.pürüzsüz bir cilt elbette fondötene kapatıcıya ihtiyaç duymaz.

Konu ile alakasız ama ben pirinç maskenizi ve gül suyu tarifinizi merak ettim.Size zahmet verebilir misiniz.Ayrıca dogalliktan yanayım makyaj çok yapmacık geliyor ve makyaj yapmayan insanlar daha genç görünüyor.Yazık degil mi ya en kiymetli yer olan yüzümüzü kimyasallara maruz birakmak.Ben kendimi beğeniyorsam başkasınınne dedigi umrumda olmaz.Ancak bu arada kıyafetlerimde dikkatliyimdir.

Sizin sorununuz makyaj değil , siz kendinizi sevimiyorsunuz içinizde enerji kalmamış, belki etrafımızdakiler tarafından emilmis, evliyseniz eşiniz size kendinizi güzel hissettirecek şekilde davranmamış veya güzel sözler soylemiyor. İnanın bu his bitmeden en pahalı ürünleri de kullansanız ise yaramayacak, zaten makyaj sektörünü döndüren şey bu.
Aynaya baktığınızda gözünüzde bir yaşama sevinci var mı yok mu ona bakın. Yoksa fondöten para vermek yerine bı uzmana gidin ve psikolojinin iyileştiğinde her şey iyilessin.

Huhuuuuu... Makyaj gurusu geldi haaa nıııım... Ayy ne çirkin bi giriş yaptım öyle. Neyse, ben makyajı çok severim, gerçekten yapınca hakkıyla da yaparım ama
1. Bu Allah vergisi yetenek değil. Ben kimse kontür bilmezken kendi kendime öğrenmiştim. Çünkü yüzümü tanıyorum, hatlarımı biliyorum, gerisi pratik, deneme yanılma.
2. Makyajlı olup da geeeerçekten bakımsız ne insanlar gördüm. Full makyaj değil olay yani
3. Ben doğalım ayağına neeenomakeuplar da gördü bu gözler. Bence güzel yöntem.
4. Kendini her halinle sev. Çünkü senden bir tane var. Eşsizsin. Makyajlı senden güzel bulduğun kişi gerçekten güzel mi? Kimegöre neye göre? Belki ben görsem beğenmicem ama sen o an kendini kıyaslıyosun.
Bu arada ben eskiden ne makyaj yapardım haaa, ne biçim üzülmüştür kızlar benim yüzümden. Halbuki insanız işte. Ağzımız ağız. Gözümüz göz... Beğenmeyen de küçük oğluna almasın.

İki insanı karşılaştırın doğal halleriyle hangisi size daha güzel geliyor ? İkisine de aynı makyajı uygulayın, yine sonuç aynı olur. Ayrıca güzellik görecelidir.

İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor :KK70:
Bb ve cc creamle baslaysbilirsiniz youtubeda o kadar cok makyaj videosu var ki

Evet her gün yaparım nerdeyse :KK70:
Makyaj yapmadım dediğim gün sadece göz altlarımı kapatmışımdır, eyeliner çekmişimdir.
Benim makyaj yapmama anlayışım bu yani o eyeliner olacak ille ki :KK70:
Ama full makyaj deyince rimel, eyeliner, fondöten, pudra ve kırmızı ruj
Ay kırmızı rujum da olmazsa olmaz :KK70:
Allık sevmiyorum ben renkli olmak istemiyorum
Daha soluk ve vamp makyajları tercih ediyorum :KK8:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X