Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor :KK70:
Yaptıkça elin alışıyor. youtube da bir sürü video var. izle, ve yavaş yavaş kendi yüzünde dene bence.

Huhuuuuu... Makyaj gurusu geldi haaa nıııım... Ayy ne çirkin bi giriş yaptım öyle. Neyse, ben makyajı çok severim, gerçekten yapınca hakkıyla da yaparım ama
1. Bu Allah vergisi yetenek değil. Ben kimse kontür bilmezken kendi kendime öğrenmiştim. Çünkü yüzümü tanıyorum, hatlarımı biliyorum, gerisi pratik, deneme yanılma.
2. Makyajlı olup da geeeerçekten bakımsız ne insanlar gördüm. Full makyaj değil olay yani
3. Ben doğalım ayağına neeenomakeuplar da gördü bu gözler. Bence güzel yöntem.
4. Kendini her halinle sev. Çünkü senden bir tane var. Eşsizsin. Makyajlı senden güzel bulduğun kişi gerçekten güzel mi? Kimegöre neye göre? Belki ben görsem beğenmicem ama sen o an kendini kıyaslıyosun.
Bu arada ben eskiden ne makyaj yapardım haaa, ne biçim üzülmüştür kızlar benim yüzümden. Halbuki insanız işte. Ağzımız ağız. Gözümüz göz... Beğenmeyen de küçük oğluna almasın.

Kızlar niye üzülsün sizin makyajınız yznden... Ne demek istiyorsun hayırdır.

calismadigim zamanlar ki suan tatil evdeyim makyaj yapmak bana iskence gibi geliyor.gozaltima aydinlatici ve kapatici uyguluyorum bide ruj suruyorum bitti.onlar bile iskence biriyle bulusmayip islerimi halledeceksem sadece ruj surup gozluk takip cikiyorum.

Yaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun :KK70:
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin
Merhaba Pirinç ununu kendiniz yapıyorsunuz sanırım. Blender ile un gibi oluyor mu? Ben de gözeneklerden yana dertliyim. Sizin yaptığınız bakımlar dikkatimi çekti. Biraz anlatır mısınız? ☺️

Kızlar niye üzülsün sizin makyajınız yznden... Ne demek istiyorsun hayırdır.

Çünkü kleopatra gibiyim 😝 şaka şaka... niye üzülcek be, tabii ki sabahın köründe bu kız bu enerjiyi nereden buluyor, kaçta uyanmış, nasıl hazırlanmış diye üzülüyordur. Siz olsanız neden üzülürdünüz mesela, ne demiş olabilirdim sizce, bu önemli bence. Burada sizin neden alınganlık ettiğinizin detayını yakalayabiliriz 😂 herkesin mizacı, tarzı, üslubu aynı değil ki. Hepsini geçtim. Belki kendimi çooook güzel buluyorm ya da belki makyajla çooook güzel oluyorum. Ne bileyim, olamaz mı? Olabilir.

Edit: kazayla cevaplaya bastım, daha yazmam bitmemişti 😄😄

Bence siz makyaj yapmayi bilmiyorsunuz, bilmediginiz icin yakismiyor ve gozunuzde buyutuyorsunuz. Şu konuya vakit ayirabiliyorsaniz makyaja da ayirabilirsiniz.
Bir rimel ve kaşini doldurmak en basit şey, bir insana ne sebeble yakismayabilir onu da anlayamadim. :KK70:

"Saatlerce makyaj" yazmissiniz biyerde, saatlerce makyaj diye birsey yok sahne makyaji veya dugun makyaji degilse kaldi ki benim dugun makyajim bile 1 saat surmedi cok abartiyorsunuz. Maximum 15-20 dakikalik olay o da maximum diyorum. Cogu zaman 10 dakika yetiyor bana.

1 saat makyaj yapsam ben de biyere yetisemezdim muhtemelen.
Siz beni çok yanlış anlamışsınız. :KK70:
Öncelikle ben rimel ve kaş doldurmak bana yakışmıyor demedim, tam aksine sadece onları yapıyorum ve bu şekilde kendimi beğeniyorum dedim. Makyaja vakit ayıramıyorum çünkü sabah 7den itibaren 4'e kadar çalışıyorum, 4'ten sonra da gece yarısına kadar geziyorum, dolayısıyla sadece gede zamanım oluyor.
Öte yandan kendime yakışan makyajları biliyorum mesela yüzüm uzun ve burnum hafif büyük, bazen makyaj yaptırdığımda buna göre makyaj uygulatıyorum. Yani makyaj inceliklerini biliyorum ancak bunları kendime uygulama kısmında sorun var, çünkü hiç kendi kendime makyaj yapmadım. O yüzden 1 saat diyorum, siz bilmediğiniz birşeyi şıp diye anında pratik bir şekilde yapabilir misiniz? Bu da öyle birşey. Ve makyaj bilmeyen insanların elinde bir felakete dönüşüyor, dolayısıyla öğrenene kadar belki sabah en az 2 3 defa silip baştan yapmam gerekecek, o yüzden 1 saat diyorum bunda bir abartma yok yani. Yani biraz yaşça küçük olup yaşımdan 2 3 yaş küçük durduğum için makyajı da kendime yakıştıramıyorum, sanki yüzümde bir kalıp var ben o kalıpla geziyormuşum gibi geliyor, gözüm alışık olmadığı için sevmem mesela makyajı.
Buradaki tavsiyelere uyup o gazla gidip kendime bir dünya makyaj malzemesi aldım, makyaja yeni başlayanlar için olan videolardan izleye izleye yaptım. Ve sonuç tabiki hüsran. İşyerindeki muhasebeci bile o gün bana "makyaja gerek yok" minvalinde konuşmalar yaptı. Demek ki bu iş bana göre değil. Ha bakımlı mıyım? Birçok insandan daha çok, yüzümde sivilce siyah nokta yoktur, tek tük birkaç tane var sadece. Yüzümdeki pürüzsüz görüntüyü elde etmek için aylarca dermaroller kullandım ben. Yüzüm bildiğiniz bebek poposu gibi. Bu konuyu da debresif zamanımda açtım sanırım ama görüyorum ki açmama gerek yokmuş. Makyaj benim için bir hevesti ve sanırım geçti. :KK70:

Bence siz kendinize yakışan makyajı bilmiyorsunuz, ben yıllar önce bir sürü makyaj bloğu videosu vs izleyerek , uygulama yaparak kendime yakışanı buldum. Ayşenur Yazıcıdan çok şey öğrendim hem bakım hem makyaj konusunda, sorularımı da cevaplardı Allah razı olsun. Zaten idolüm, harika bir kadın kendisi.

Ben sabah bakım+mekyaja 15-20 dk harcıyorumdur; yüz temizleme+tonik+serum+nemlendirici, üstüne pudra ya da bb ve renkli makyaj. Makyaj sonrası "makyajlı" gibi değil hoş ve bakımlı duruyorum. Çünkü 10 tane de malzeme kullansam,2 tane de kendi tenime uygun ürünleri ve renkleri kullanıyorum. Kıpkırmızı ruj sürmekle, doğal pembe sürmek arasında fark vardır; biri makyajlı gösterir, diğeri doğal ve bakımlı. Kırmızıyı da kullanıyorum elbet ama işe giderken değil mesela.

Makyajın amacı kusurları örtmek ve var olan güzelliği vurgulamaktır. Çillerim var, sivilce izlerim oluyor bunları kapatıyorum, rimelle kirpiklerimi vurguluyorum, allıkla elmacık kemiklerimi, bunlarla da güzelliğimi vurguluyorum işte. Çok beyazım, her malzemenin en açık tonlarını kullanırım. Gri far mesela, nüde gri bulmak için kendimi parçaladım sonunda buldum, çok da beğeniyorum kullanınca. Eyeliner çekmeyi öğrendim, çok beğeniyorum. Gözü vurgularsam dudakta doğal ton kullanıyorum gibi gibi.
İşte benim yüzümde kusurlu bir yan yok. Cildim pürüzsüz ve hoş gözüküyor. Kendime yakışan makyajları da az çok biliyorum ama herkesin yaptığı makyajı da beğenmiyorum. Mesela bir kuaförde yaptırdığımda hiç beğenmemiştim, başka işinin ehli bir kuaförde yaptırdığımda ise hoş bulmuştum. Hatta o bana öğretmişti, yüzün uzun buraya kontür uygulamalısın, şunu sürmelisin diye bilgi paylaşımında bulunmuştu. Ama fazlası yok işte. Hani oradan çıktıktan sonra bile o hissettiğim hoşnutluk hissi gitti, yerine rahatsız bir ben geldi. Sanırım ben sadece üzüldüğüm için bu konuyu açtım ama burada anlattığım gibi de pespaye çirkin bir kadın değilim, sadece makyaj yapmıyorum ve sevmiyorum o ayrı.

Merhaba Pirinç ununu kendiniz yapıyorsunuz sanırım. Blender ile un gibi oluyor mu? Ben de gözeneklerden yana dertliyim. Sizin yaptığınız bakımlar dikkatimi çekti. Biraz anlatır mısınız? ☺
Evet oluyor.
Ben pirinçleri bir gece ıılık suda bekletiyorum.
Sonra da süzüp iyice kurutuyorum havluyla.
Eğer acilse fırına koyuyorum değilse güneşe koyuyorum, iyice kuruduktan sonra rondo ile çekiyorum. Normal bildiğiniz un gibi oluyor. Kolay gelsin :)

Merhaba kadınlar kulübünün, güzel bakımlı ve tatlı üyeleri..
Nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir.
Hiç uzatmadan konuma geçeyim:
Bugünki derdim kendimi güzel bulmamak.
Nedeni şu, dışarıya çıktığımda, okula kafeye ya da herhangi bir topluluk mekanına gittiğimde full makyajlı, yüzü porselen gibi olan insanları gördükçe kendimden soğur oldum. Neden ben böyle bakımlı olamıyorum, neden güzel değilim diye kendimi sorguluyorum. Yüzümün kırışmasından, erken yaşlanmaktan ve açıkçası biraz üşengeçliğimden dolayı makyaj yapmayı bilmiyorum. Fondöten, pudra veya kontür uygulamayı bilmiyorum, hiç denemedim. Makyaj hakkında tek bildiğim eyeliner, rimel ve kaş doldurma. Onun dışında hiçbir bilgim yok. Ruj da sürmüyorum. Halbuki güzellik için illa makyaj mı gereklidir? Doğalken güzel olunmuyor mu? Pirinç unu maskesini ihmal etmem, sabah yüzümü kendi yaptığım gül suyuyla yıkarım, akşam yatmadan mutlaka yüzümde bir buz küpü gezdiririm, yüzüm pürüzsüzdür. Aslında güzel olduğumu söylerler, hani beğenen de çok ama bilemedim ya. Makyaj yapmayı gerektiren bir işim var, aslında makyajlı ojeli falan olmam gerekir ama olamıyorum. Elimden gelse işe pijamayla gideceğim ki işe bildiğiniz sere serpe gidiyorum, yani makyajlı ojeli olmadığım için kendime hiç bakmıyormuş gibi hissediyorum. :KK70:
Derdim bu hanımlar: siz nasıl majyalar yapıyorsunuz? O dışarıdaki kadınlar gibi full makyajlı mı geziyorsunuz? Full makyaj güzellik için önemli mi? Makyaj olmadan güzel olunmuyor mu? Dertlendim gece gece. :KK70:
Makyaj guzelliktir. Makyajsiz sokaga cikmam

O nasıl bir laf biri size sende makyajsız çok kötüsün kusasım geliyor dese Az saygı lütfen size kalmadı milletin makyajı.
Ben bütüüüün makyaj yapan hanımlara laf söylemedim ki.
Abartı bir şekilde makyaj yapan, sırf makyaj yaptım diye gözlükmek için yüzüne ne bulduysa süren, Yüz şeklini, cilt tipini bilmeden makyaj yapanlara o sözüm. Ben beğenmiyorum, bununda sizi ilgilendirdiği sanmıyorum.

Kimse makyaj yapmasa dediginiz olabilirdi ama herkes makyajli sen degilsen kotu duruyor
Hayır hiç alakası olduğunu sanmıyorum.
Güzel bir yüzüm pürüzsüz bir cildim varsa makyaja ne gerek var?
Geçen buradaki gazla makyaj yapıp gittim iş yerine, aşçı ablaya kadar herkes bana "doğalken daha güzelsin" tarzı konuşmalar yaptı. Demek ki yakışmıyor bana. Ama bu demek değildir ki ben güzel değilim, yüzüm kötü. Aksine yüzüm güzel ve pürüzsüz. Birçok kadının yaptığı bakımdan daha daha fazlasını yapıyorum cildime. Ama makyaj yapmıyorum diye kötü mü duruyorum yani?

Makyajsiz disari cikmam :)
Yillarin verdigi aliskanlik var. Vazgecemiyorum.
Zor da gelmiyor ..dis fircalamak gibi birsey artik benim icin.
Günlük makyajim...mineral pudra, allik, kas doldurma ve rimel sürmekten ibaret. Bunlar 10 dakikami vs aliyor en fazla.

Özel günlerde degisiyor tabiki.

Siz beni çok yanlış anlamışsınız. :KK70:
Öncelikle ben rimel ve kaş doldurmak bana yakışmıyor demedim, tam aksine sadece onları yapıyorum ve bu şekilde kendimi beğeniyorum dedim. Makyaja vakit ayıramıyorum çünkü sabah 7den itibaren 4'e kadar çalışıyorum, 4'ten sonra da gece yarısına kadar geziyorum, dolayısıyla sadece gede zamanım oluyor.
Öte yandan kendime yakışan makyajları biliyorum mesela yüzüm uzun ve burnum hafif büyük, bazen makyaj yaptırdığımda buna göre makyaj uygulatıyorum. Yani makyaj inceliklerini biliyorum ancak bunları kendime uygulama kısmında sorun var, çünkü hiç kendi kendime makyaj yapmadım. O yüzden 1 saat diyorum, siz bilmediğiniz birşeyi şıp diye anında pratik bir şekilde yapabilir misiniz? Bu da öyle birşey. Ve makyaj bilmeyen insanların elinde bir felakete dönüşüyor, dolayısıyla öğrenene kadar belki sabah en az 2 3 defa silip baştan yapmam gerekecek, o yüzden 1 saat diyorum bunda bir abartma yok yani. Yani biraz yaşça küçük olup yaşımdan 2 3 yaş küçük durduğum için makyajı da kendime yakıştıramıyorum, sanki yüzümde bir kalıp var ben o kalıpla geziyormuşum gibi geliyor, gözüm alışık olmadığı için sevmem mesela makyajı.
Buradaki tavsiyelere uyup o gazla gidip kendime bir dünya makyaj malzemesi aldım, makyaja yeni başlayanlar için olan videolardan izleye izleye yaptım. Ve sonuç tabiki hüsran. İşyerindeki muhasebeci bile o gün bana "makyaja gerek yok" minvalinde konuşmalar yaptı. Demek ki bu iş bana göre değil. Ha bakımlı mıyım? Birçok insandan daha çok, yüzümde sivilce siyah nokta yoktur, tek tük birkaç tane var sadece. Yüzümdeki pürüzsüz görüntüyü elde etmek için aylarca dermaroller kullandım ben. Yüzüm bildiğiniz bebek poposu gibi. Bu konuyu da debresif zamanımda açtım sanırım ama görüyorum ki açmama gerek yokmuş. Makyaj benim için bir hevesti ve sanırım geçti. :KK70:

Benim makyaj yaptigim zamanlar ortalikta youtuber vs yoktu, makyaji ogreten de yoktu. Bir rimel, goz, kalemi, allikla baslamistim. Yani far ve eyeliner disinda silip silip tekrar yapilacak birsey yok makyajda. En acemi zamanimda bile 1 saat makyaj yapmadim. Far kullanmayi da boş ve rahat bir gunumde evden cikmayacaksam deneye sile ogrendim. Kullanmayi bilmedigim urunu tamda evden cikacagim an surmeye ugrasip deneme yanilma olaylarina girmedim. 🙄

Eyeliner, kontur gibi seyleri hala kullanmam mesela. :) Hevesinizin gecmesi iyi olmus siz anlatirken benim bile hevesim sönüyor 😂

Makyajsiz disari cikmam :)
Yillarin verdigi aliskanlik var. Vazgecemiyorum.
Zor da gelmiyor ..dis fircalamak gibi birsey artik benim icin.
Günlük makyajim...mineral pudra, allik, kas doldurma ve rimel sürmekten ibaret. Bunlar 10 dakikami vs aliyor en fazla.

Özel günlerde degisiyor tabiki.
Bende de sadece son 2si var. Rimel ve kaş doldurmaktan başka birşey yapmıyorum, yetiyor bana sanki. :) alışkın olsam bende bırakamam ama ben makyajsız gezmeye alıştığım için hiç aramıyorum, yapasım da gelmiyor. :) tabi ki yapana da saygım sonsuz insan kendini nasıl güzel hissediyorsa onu yapmalı.

Hayır hiç alakası olduğunu sanmıyorum.
Güzel bir yüzüm pürüzsüz bir cildim varsa makyaja ne gerek var?
Geçen buradaki gazla makyaj yapıp gittim iş yerine, aşçı ablaya kadar herkes bana "doğalken daha güzelsin" tarzı konuşmalar yaptı. Demek ki yakışmıyor bana. Ama bu demek değildir ki ben güzel değilim, yüzüm kötü. Aksine yüzüm güzel ve pürüzsüz. Birçok kadının yaptığı bakımdan daha daha fazlasını yapıyorum cildime. Ama makyaj yapmıyorum diye kötü mü duruyorum yani?
Goremedigim icin yprum yapamam ama benim de yuzum guzel puruzsuz ama ben kendime yakistiriyorum makyaji. Unlulerde cok guzel makyajsiz da guzeller ama makyajli daha bi guzeller. Sana bi sey duyemiycem.

Benim makyaj yaptigim zamanlar ortalik youtuber vs yoktu, makyaji ogreten de yoktu. Bir rimel, goz, kalemi allikla baslamistim. Yani far ve eyeliner disinda silip silip tekrar yapilacak birsey yok. En acemi zamanimda bile 1 saat makyaj yapmadim. Far kullanmayi da boş ve rahat bir gunumde evden cikmayacaksam deneye sile ogrendim. Kullanmayi bilmedigim urunu tamda evden cikacagim an surmeye ugrasip deneme yanilma olaylarina girmedim.

Eyeliner, kontur gibi seyleri hala kullanmam mesela. :) Hevesinizin gecmesi iyi olmus siz anlatirken benim bile hevesim sönüyor 😂
Ya benim eyeliner çekmem 15 dakikamı alıyor, onu bile yapamadığımı anlayıp bıraktım ben. Gidip kuaföre çektiriyorum o 10 saniyede çekip yolluyor beni.
Hah işte demek istediğim bu. Siz alışkın olduğunuz için benim yazdıklarımı çok anlamıyorsunuz ama mesela sizde bana anlatınca ben burada daralıyorum, çok uzun iş kim yapacak diye tripleniyorum. :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X