Makinede yıkadığım bulaşıklar kokuyor,yardım!

Kizlar makinayi actiktan 15daka sonra bardaklarin uzerine sirke atin acayip etkili bardaklar piril piril vallah

Kusurabakma beni de herkesi de alakadar eder..
Herkes düşüncesini yazabilir tabii ki ama kafasına göre, büyük harflerle, ukalaca , tartışmaya davetkar bir şekilde yazamaz..
Ondan sonra da ''yazarım seni alakadar etmez'' hiç diyemez...
Kimsenin öyle bir hakkın yok..

Ayrıca büyük harfle yazman forum kuralları gereği yasaktır..

tamam tamam sırrımı açıklıyorum arkidişlerrrr...
her şeyi denedim sirke çamaşır suyu vs...
ama bardaklarda o kokuyu aldım bende malesef...
buzdolabını aldığımda (yeni evliyim malum)
ilk önce karbonatlı suyla silin koku olmasın demişlerdi...geçen gün birden aklıma geldi makineyi kapatmadan üzerine şööyle bi karbonat gezdirdim koku moku kalmadı...deneyin baklalım işe yarayacakmı...

bende colgonit kullanıyorum ve colganitin bulaşık makineleri için özel kokularıda stılıyor makinanın içine takıyorsun mis gibi kokuyor. tavsiye ederim.

sana katılmıyorum ayrıca bimin ürünlerini hiç dandik de değil
herkesin bir bütçesi var alır yada alamaz arada bayağı bir fark var
dikkat ettiysen eğer benim kıyacak param yok senin varmış almısın
güle güle kullan ama burda çamur atma lütfen ben bimin detarjanını
kullanıyorum üç yıldır ne bir koku ne çizik nede leke gördüm
ayrıca 2 3 yıkamada bir çamaşır suyu eklerim makinama
eğer çok yağlı ise eklerim hiç bir zarar görmedim

Ahhhhhh niye birbirinize gidinizya herkes istedigini yapar kimseyi ilgilendirmez camasirsuyuyla makina bozulsaydi bizimki bozulurdu sirkede atiyorum arada camasirsuyuda ay kizmayin birbirinizede girmeyin kim ne istiyosa onu yapsin

ben makineye kullanılması gereken şeyler dışında birşey kullanmıyorum tekrar bozulup o parayı verecek müccem yok hem eminim sirke parlatıcı yerine geçseydi parlatıcılar yerine sirkeciler olurdu yinede herkesin zevki zaten sirke kokusunu hastalıktada çok kullandığım içinmidir? nedir? hiç sevmem ama dolabımdanda eksik etmem malum evde bereketmiş....neyse kızlar öpüldünüz benim fikirlerim bu saygı duyan duyar duymayan üstüne alınır hiç sorun değil.......

ben olduğu gibi atıyorum bulaşıkları, içinde taneli bişey yoksa sudan geçirmiyorum çoğu zaman hatta, ama bulaşıkların üzerine normal elde yıkama deterjanı gezdirip ön yıkama yapıyorum, koku falan olmuyor hiç
ayrıca bi tavsiye, çaydanlık ve tencereleri cif sürüp öyle atınca makineye pırıııl pırııııl oluyor

makinelerin içini temizleyen ürünler var. makine boşken içine koyup çalıştırıyorsunuz. önce bunu bir yapın.

sonra makine içinin kötü kokmasını engelleyen kokulardan bulunsun her zaman makinenizde.

makineye kokulu bulaşık koyuyorsanız, çalkalasanız bile; birkaç damla domestos ve tablet ekleyin. diğer zamanlarda domestosa gerek yok.

bir de bulaşıkların kaba kirini iyi akıtmaya çalışın.

kaliteli deterjan kullanmaya çalışın.

bunlara rağmen koku devam ediyorsa(çok küçük bir ihtimal), servise bildirin.

domestos kullanmana gerek yok bulaşık makinaları belli bir süre sonra kokmaya başlıyor içine kokular var ondan al tak kapağını açtıkça mutfağıda mis gibi kokutuyor. birde arada sırada makina temizleyicisi kullanmanı tavsiye ederim. hatta makina temizleyicisini kullan ardındanda koku tak makinana.

Benim makinada hiç koku olmuyorr.zemuszemusdomestosuuu içine sıkıyorumm ışıl ışıl oluyorrr:))

parlatıcı gözünü sık,sık kontrol edin ve eksildikçe ilave edin birde yıkama bittikten sonra hemen çıkarmayın kapaği açın 1,2 saat havalansın ondan sonra çıkarın,,ben bunlara dikkat ediyorum bugüne kadar hiç koku olmadı...

bende 2 yıldır bimin toz deterjanını kullanıyorum çok memnunum ne leke ne koku.Ayrıca ek bilgi vereyim o dandik diye bilinene toz deterjanı TÜRK HENKEL yani PRİL bimin adına üretiyor kutunun üstündeki üretici yerini okursanız görürsünüz.Ben boşuna marka parası vermemek için biminkini kullanıyorum.Tablet deterjanınıda bir alman firması bim adına almanyada üretiyor.Bir ürün alırken mutlaka kim üretmiş diye bakarım kendimi üretmiş yosa taşeronmu yaptırıyor.

ben de tam bunu yazacaktım,bim toz deterjan ve sirke hiç koku yok pırıl pırıl

tabletler daha iyi yıkıyor gibi geliyor bana.
calgonitin toz det.ı+ tuzu + parlatıcısını kullandığım dönemlerde hep su lekesi ile, mat çıkıyordu çatal kaşıklar. tablete geçince kendiliğinden düzeldi.

Çok haklısın.Domestos artıkları o bulaşıkların içinde kalıyor, sonra da hoooop mideye, kansere davetiye :mymeka:

Bende evde annemede öğretmişimdir tencereler az ise önce bardak ve tabak ve kaşık çatalları dizerim makinaya calgonit likit kullanıırım harika herkese tavsiye ederim. Ayrıca çelik tencereleri makinaya atmadan cifleyin çok güzel oluyor makinadan çıkınca onla riçinde calgonit quantum kullanıyorum asla toz deterjan kullanmayın acayip çiziyor...:umursamaz:

Kokuya gelince ister istemez bardağı elime alınca deterjan olmasa bile makina kokusu sinmiş oluyor hehekaydirigubbakcemile3 kayısılı kayısılı

makineyi açınca benimde bazen koku oluyor. ben calgonit ve pril tablet kullanıyorum..
koku hiç almadım . bikere alcaktım çok pahalıydı 8 falandı almadım.
bimde satılıyormuş ben hiç görmedim . eğer varsa hemen alırım . orda uygundur fiyatı.

ben calgonitin tabletini kullanıyorum vede kokulu askısından takıyorum makınaaya limonlusu tercihim süper kokuyo bide ayda bi defa makınanın temizleme jeli var mutlaka kullanın onu yoksa lekeli çıkarıyo makına boşken tozunu yada suyunu kullanıyosanız dökün deterjan bölümüne hiç lekeli çıkarmıyo bulaşıkları mutlaka kullanılması gerekiyo bu temizleme jellerinin

Bulaşık makinasına asılan kokulardan sakınnn ama sakınn almayınn
iğrenç bişeyy
annem almış su içtim bardakta deterjan tadı kusuyodum sonra başka bardak yine aynı sürehide öyle olmuş iğrençççç çok kalıcı
çöpe attık bulaşıklar elde yıkandı anca gitti deterjan kokusu öğğ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…