Makinede yıkadığım bulaşıklar kokuyor,yardım!

Kızlar bulaşık makinesinde ne zaman bulaşık yıkasam bardaklardan su içesim gelmiyor, kokuyor.Tablet ve biraz da domestos döküyorum.Kullandığınız ve bulaşıklarınızın mis gibi olduğu marka var mı,aynı zamanda su izi de yapmayan?

bak canım benimde makinem yeni olduğu halde bulaşıklarım yıkandıktan sonra kokuyordu kaç kere servis çağırdım adamla kavga bile ettim makinede sorun yok siz bizi boşuna uğraştırıyordunuz diye neyse her marka yı denedim. ama bi netice alamadım hep aynı sorun koku ve bazaende lekeli çıkarıyordu bide hamileydim çok rahatsız oluyordum bende bütün deterjanlar kötü değil ya kesin makinam kötüdür dedim ve artık makina kullanmamaya başladım sonra biyerde alışveriş yaptım ve hediye olarak fairy deterjanlarını verdiler bulaşık makinası için. dedim bi bu kaldı bide bunu deniyim daha ilk kullanımda makinam muhteşem yıkamıştı bardaklara elimi dokkununca gıcırdıyordu inanamadım ve temizlik kokuyordu makinamın içi pırıl pırıldı inamadım eşimi çağırdım oda şaşırdı çünkü oda çok rahatsızdı bu durunmdan benim sana tafsiyem fairyden başkasını alma gerçekten dene farkı gör ben denedim sonuç harika gerisi hikaye verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor

eskiden bu sorunlar yoktu yaa işler kolaylaşıyor ama böyle şeyler çıkıyor benimkinde de aynı sorun oldu ama sonra kendişiğinden geçyti bişi değiştirmedim neden anlayamadık

Kızlar benim size tavsiyem çamaşır suyu veya bulaşık makinesi için uygun olmayan ürünler kullanmayın birincisi zaten çok sıcak suda yıkanıyor bulaşıklar bakteriden bir korkunuz olmasın eğer koku için kullanıyorsanız da buna zaten hiç gerek yok kirli bulaşık atmayın sudan geçirmiş dahi olsanız günlerce içinde dolsun diye bekletmeyin ve 2 haftada bir boş çalıştırın bu şekilde kullandığınız sürece şebeke suyunuza birşey karışmamışsa koku yapması nerdeyse imkansız.
Lekelerden şikayetçi olan arkadaşlara da önerim pril in 3lü setlerini kullanın ben calgonit in setini kullanıyordum ama lekelerden kurtulamamıştım prili denedim içinde tuzu deterjanı ve parlatıcısı mevcut çokda memnun kaldım özellikle parlatıcısından artık hiç leke kalmıyor şimdi prilin tabletine geçtim.
Tekrar çamaşır suyu mevzusuna dönersek sizinde bildiğiniz gibi çamaşır suyu ağır bir kimyasal zaten birçok yerde önerilmiyor ellerinize değdiremiyorsunuz,çamaşırlarınızda sık kullandığınızda çok kısa sürede yıpratıyor (en iyi markası olsa bile)sonuçta ihteviyatı aynı,allah korusun yanlışlıkla içildiğinde öldürebilecek güçte bir kimyasal ı siz 600-1000 tl verdiğiniz makinelerinizde kullanıyorsunuz makineniz arıza yaptığında eğer bazı bölümlerde azda olsa erime görürlerse adamlar sizin farklı uygun olmayan bir kimyasal kullandığınızı görecek ve bu durumda da makineniz garanti kapsamı dışında kalacak bunu lütfen unutmayın çünkü eğer okuduysanız kitapçığında zaten belirtiliyor uygun olmayan ürünlerle kullanması durumunda oluşacak arızalar makinanızı garanti kapsamı dışı bırakır diye.Kullanmamam ve tavsiye etmemem için en büyük nedende makinanızın ne kadar iyi çalıştığıyla alakalı ..sizce azda olsa koyduğunuz çamaşır suyunu asla kalıntı ,kimyasal kalmaycak şekilde acaba durluyor mu ?Elinize bile değdiğinde ne kadar yıkarsanız yıkayın,ovarsanız ovun o kayganlık o koku gitmiyor. Siz aileniz ve çocuklarınıza çamaşır suyu kalıntılı bardaklardan su içiriyor olabilirmisiniz ? Düşünmekte fayda var derim. :128:

Bu arada yeni bir şey öğrendim fakat denemedim belki deneyenleriniz vardır bulaşık makinesindeki kokuyu gidermek için içini tamamen sıktıgınız yarım limonun kabuğunu çatal bıçak gözüne atıp bulaşıklarınızı her zamanki gibi yıkıyormuşsunuz içinde hiçbir kimyasal ve yabancı madde olmadan makineniz mis gibi kokuyormuş :) ilk fırsatta deneyeceğim sizlerlede paylaşmak istedim

Son düzenleme:
Bu arada yeni bir şey öğrendim fakat denemedim belki deneyenleriniz vardır bulaşık makinesindeki kokuyu gidermek için içini tamamen sıktıgınız yarım limonun kabuğunu çatal bıçak gözüne atıp bulaşıklarınızı her zamanki gibi yıkıyormuşsunuz içinde hiçbir kimyasal ve yabancı madde olmadan makineniz mis gibi kokuyormuş :) ilk fırsatta deneyeceğim sizlerlede paylaşmak istedim

ben 2-3 haftadır deniyorum kesinlikle mis gibi limon kokuyor sıktığım limonları çöpe atmayıp bulaşık makinesine koyuyorum hem yıkamadan önce beklerken hemde yıkandıktan sonra mis gibi limon kokuyor ben parlatıcı gözünede sirke koyuyorum çünkü deterjanın kimyasal kalıntılarını bulaşıklardan arındırıyormuş parlatıyorda çok daha sağlıklı

bende arkadaşlarım gibi sıkılmış limonlarımı atmayıp çatal bıçak haznesine koyuyorum en azından doğal olduğunu biliyorum
sirkeyide aklıma geldikçe parlatıcı gözüne koyuyorum..
ben pril tabletten hiç memnun kalmadım..
fairy den çok memnunum

aman diyeyim kızlar sakın ha sakın çamaşır suyunu mutfağınıza sokmayın,tabak çanak temizliğinde asla kullanmayın.
çamaşır suyu kanserojendir ve asla durulanmakla geçmez (illaki elinizi değdirmişsinizdir,onu hatırlayın).
çamaşır suyuyla çamaşır yıkamak bile kansere davetiyedir.
sadece tuvalet vs. temizliği için kullanın ki ben onu da yapmıyorum, çok daha sağlıklı dezenfektan maddeler var.

Kızlar bulaşık makinesinde ne zaman bulaşık yıkasam bardaklardan su içesim gelmiyor, kokuyor.Tablet ve biraz da domestos döküyorum.Kullandığınız ve bulaşıklarınızın mis gibi olduğu marka var mı,aynı zamanda su izi de yapmayan?

bizim makinede dahil tabaklar bardaklar mis gibi kokuyor. fairy platinum tablet ve finish limonlu parlatıcı kullanıyoruz.makinayı açar açmaz mis gibi bir koku çıkıyor.

elma sirkesi aynı parlatıcı gibi ama ne bileyim eritme filan olursa diye korkumda var açıkçası. biz bimdeki parlatıcı ve toz deterjanı kullanıyoruz. bide bimden aldığımız koku giderici var makina için oda çok hoş kokuyor. portakallı limonlu. hiç koku olmadı. :16:

amwayin bulaşık üurnleri çok güzel elde yıkama sıvı deterjan konsatre olduğu için 6-7 ay gidiyor ayrıca çok çabuk durulanıyor makinedetoz deterjanı var oda güzel yıkıyor kalıntı koku yapmıyor

amwayin bulaşık üurnleri çok güzel elde yıkama sıvı deterjan konsatre olduğu için 6-7 ay gidiyor ayrıca çok çabuk durulanıyor makinedetoz deterjanı var oda güzel yıkıyor kalıntı koku yapmıyor

hiç birine gerek yokki makinanının bardak bölümüne limon yada portakal koyun tabiki kabuklarını her açtınızda mis gibi koksun

Butun markalari kullandim biminkine kadar makinam guzelmis demekki harika temizledi butun markalar ama amway le tanistim tek gecerim

cnm mrb bende amway kullaniyorum ama tablet olanini toz nekadar gidiyor

Back