Mahalle düğünleri

Köylerde normal ,herkes düğüme davetli ve köy insanı birbirini tanır çok görmüyor,benim de düğünüm mahallede böyle oldu ,istemiyordum el mahkum..şehirde ilçede bu durumu ben de doğru bulmuyorum .12 ye kadar izin var ,zaten öncesinde izin alınıyor o yüzden 12 den önce şikayet etmeniz işe yaramayabilir :KK43:

Ya acaba bu sokak düğünlerinin yasaklanmasına yönelik birşey yapılamaz mı? Ben bunun arayışındayım. Şikayet etmek istiyorum bu durumu ama nereye kime? Hem silah sıkma olayları da azalır bence insanlar salon tutmaya mecbur kalırsa.
İşte biz bu kültürün bir parçasıyız
Siz sanıyormusunuz ki değişim gelişim basit bir iştir
Daha tey tey diyerek çok halay çekeriz biz bu sokaklarda
Yahu hani mahremiyet deriz ya
Bu olayda mahremiyet nerede

Yazın bizim mahallede de çok olur. Şikayette edemiyorsun milletin düğünü de bozulsun istemiyorum mecbur katlanıyorum. İnşallah daha iyi bir mahalleye taşınırız

Silah sıktılar. 😱😵 Hiç beklemiyordum ruhum bedenimden çıktı şöyle bir baktı etrafa geri girdi o kadar korktum. Polisi aradım hemen söyledim ama onlar da hatta kalın deyip yönlendirme yaptılar çaldı çaldı açmadılar. Orkestracı uyardı neyse ki silah sıkmayın diye. Sıkmazlar galiba. Öf valla çok sinir oldum. 😡

12yi gectiginde polisi ve ya zabitayi arayip sikayet ede bilme hakkimizi yeni ogrendim)))
Bu zamana kadar boşuna cekmisim o kadar sesleri)))
tesekkurler kk))

Yazın bizim mahallede de çok olur. Şikayette edemiyorsun milletin düğünü de bozulsun istemiyorum mecbur katlanıyorum. İnşallah daha iyi bir mahalleye taşınırız
Valla ederim ben şikayet. Bozulursa bozulsun bana ne sokakta yapmadan önce düşünceklerdi onu. Gitsinler salon tutsunlar salon tutamıyorlarsa köylerinde yapsınlar o da olmuyorsa kuru nikah yapsınlar bana ne.😡
Zaten biz halk olarak "aman düğünleri bozulmasın" deyip sustuğumuz için bu böyle geldi böyle gidiyor ama ben o düzene uymayacağım.

Silah sıktılar. 😱😵 Hiç beklemiyordum ruhum bedenimden çıktı şöyle bir baktı etrafa geri girdi o kadar korktum. Polisi aradım hemen söyledim ama onlar da hatta kalın deyip yönlendirme yaptılar çaldı çaldı açmadılar. Orkestracı uyardı neyse ki silah sıkmayın diye. Sıkmazlar galiba. Öf valla çok sinir oldum. 😡
Aman camdan falan bakmayın. Hatta cam önünde bile durmayın. Ne olur ne olmaz😠😠😠

Ben de şu an halay müziği eşliğinde konunuzu okuyorum :işsiz:
Alt sokağımızda düğün var, ben karşıyım böyle şeye eğleneceksen git mekan tut ya. Ayıptır bebekli olan var, hastası olan var, işten nöbetten geleni var. Yasaklanmalı kesinlikle. Kulaklık takıyorum yok, müzik dinlerken daha çok başım şişiyo.

Akşam 7den sonra gürültü yasak kanunen, arayın bence geciktirmeyin
Sokak düğünleri için izin alıyorlar, gece 23:00'e kadar jandarma veya polis müdahale etmiyor, en azından burada sokak düğünlerinde alınan izin 23:00'e kadar.

İstanbul'da hiç bilmediğim bir kültürdü bu sokak düğünleri, buralarda sıkça yapılıyor, kınalar, sünnetler, düğünler sokakta hep, baştan çok yadırgamıştım ama yıllar geçtikçe alıştım lakin tabii hastası, cenazesi olan oluyor, sabah erken kalkan, bebeği olanlara eziyet sokak düğünleri, kolay kolay da yasaklanmaz gibi geliyor, kanıksanmış çünkü,

Aman camdan falan bakmayın. Hatta cam önünde bile durmayın. Ne olur ne olmaz😠😠😠
Tam o sıra kızım kapıyı açtı açınca silah sıktılar ödüm düştü ya kızımı kaptığım gibi kapattım kapıyı. Dengesizler. Ne anlıyorlarsa şu silah sıkmaktan.🙄

Mahalle düğünlerinden nefret ediyorum.Yaz tatilimiz zehir oluyor resmen.Silah sesleri ve havai fisek de cabası.Hic utanma yok bunu yapanlarda bence.Koskoca sehirdesin kendini köyünde mi sanıyorsun ey düğün sahibi diye bagırasım geliyor ama içime atıyorum.

Bencede yasaklanmalı sokak ortasında düğün mü olurmuş?
Kimseyi rahatsız etmeye hakları yok ki..dua edin havaya ateş etmesinler pencere ve balkonlara yaklaşmayın.
Ateş de ettiler sizin yorumunuzdan sonra. Bir daha sıkarlarsa eşimi tutamam o da çok sinirlendi. :KK43:

Sokak düğünleri için izin alıyorlar, gece 23:00'e kadar jandarma veya polis müdahale etmiyor, en azından burada sokak düğünlerinde alınan izin 23:00'e kadar.

İstanbul'da hiç bilmediğim bir kültürdü bu sokak düğünleri, buralarda sıkça yapılıyor, kınalar, sünnetler, düğünler sokakta hep, baştan çok yadırgamıştım ama yıllar geçtikçe alıştım lakin tabii hastası, cenazesi olan oluyor, sabah erken kalkan, bebeği olanlara eziyet sokak düğünleri, kolay kolay da yasaklanmaz gibi geliyor, kanıksanmış çünkü,
Mesela dün bizim mahallede davul zurnayla gelin almaya geldiler. Tamam öyle dilemişler eyvallah. Ama 15 20 dk çal bilemedin yarım saat. Bunların 1 saati gecti hala çalıyorlar. Tamda bebeğimi uyumuştum sıçrayarak uyandı. Simdi biter, şimdi biter diye diye 1 saat den fazla bebek avutcam diye canım çıktı. Davulu sanki beynimizde çaldılar. Herkes balkona çıktı sinir oldu ama dediğiniz gibi kanıksandığı için yapcak bir şey yok

Haklısın Mune Mune abla maalesef kültürümüzde kanıksanmış durumda sokak düğünleri. Verilen izinler hakkında bilgim yoktu ama ne olursa olsun özellikle büyük şehirlerde bu kadar müsamaha gösterilmesini anlayamıyorum. Biz en azından ses düzeyini azaltmaları için zabıta veya polisi arama ihtiyacı duyuyoruz. Kanunen hiçbir yaptırımı olmasa bile keşke insanlar kul hakkına girdiklerini bir nebze olsa düşünüp hareket edebilseler..

Durumu olmadığı iöin mecbur yapmışlardır.
Ama bende sevmiyorum hem çok arabesk geliyor hem de ne Saçma şey insanlara Saygısızlık.
Neyse 12 ye 50 dk kaldı.

Mesela dün bizim mahallede davul zurnayla gelin almaya geldiler. Tamam öyle dilemişler eyvallah. Ama 15 20 dk çal bilemedin yarım saat. Bunların 1 saati gecti hala çalıyorlar. Tamda bebeğimi uyumuştum sıçrayarak uyandı. Simdi biter, şimdi biter diye diye 1 saat den fazla bebek avutcam diye canım çıktı. Davulu sanki beynimizde çaldılar. Herkes balkona çıktı sinir oldu ama dediğiniz gibi kanıksandığı yapcak bir şey yok
İş insanlarda bitiyor bence. Şikayetler artmadıkça yasaklanması gerçekten zor. Bakın silah sıktılar polisi aradım polis bile sallamadı yani.

X