Arkadaşlar selamlar,
Öncelikle yaşadığım bu tür şeyler nedeniyle gerçekten kendimi iyice sorgulamaya başladım.
belki aranızda mağaza-market çalışanı vardır; onlar da umarım gerçekten tarafsız yorum yaparlar..
Sorunum şu ki alışveriş için girdiğim yerlerden bazılarında çalışanlarla iletişimsizlik nedeniyle alışveriş yapmadan çıkıp gidiyorum mecburen, ve sonra da kendime mis gibi takıntı olabiliyor.
Örnekler üzerinden gideceğim;
Bir kaç hafta önce iç çamaşırı, pijama vs. İhtiyacımın arttığını fark ettim. Gerçekten 500 Tl kadar bütçe ayırıp bir iç çamaşırı mağazasına girdim. İki görevli var ve benden başka müşteri yok. Sabah 10.30 civarı. Ben de atletlere falan bakmaya başladım sepetin içinden. Ama sepette sıralıydı zaten ben de zaten sadece bedenleri kontrol ederek aramaya başladım ki dağıtmadım ya da alt üst etmedim ki öyle dağılsa bile katlayıp yerine koyan insanlardanım, empati kurarak hep böyle yapmışımdır.
bi kız geldi, oradan bakmayın, ne istiyorsanız söyleyin dedi ama sinirli sert bir tonda konuştu ve dağıttığımı zannedip düzeltmeye yeltendi ama her şey normaldi, bi şey yoktu sonuçta. L beden atlet aradığımı söyledim, şu taraftan bakın dedi. Söyleseniz de ben de yardımcı olaydım falan dedi, ama hala sepette uğraşıyor ki dağıtmadım, biliyorum. ben de sizin karşılamanız gerekmiyor muydu dedim..kız benimle sert bir üslupla konuştuğu için bu şekilde ve normal tonda cevap verdim. O da bana çağırsaydınız gelirdim dedi yine tersleyerek. Ya arkadaşlar müşteriyim ya, ne biçim bir muhabbetin içindeyim anlayamıyorum. Ve bakmaya çalıştım askıdan, hem bulamadım; hem de güya yardımcı olacağını söylemesine rağmen ilgilenmedi gerçekten, ve çıkmaya karar verdim artık, bulamadım ve gerildim çünkü. Tam kapıdan çıkarken bir karı-koca girdi içeri ve 3. Adımlarında aynı kız onları karşılayıp buyurun nasıl yardımcı olabilirim dedi.
gerçekten çok moralim bozuldu.
Başka birini bir market çalışanıyla yaşadım.
Elimde market kartı var bi tane, amcası oğluma bi şeyler almamız için hediye etmişti. Ben de biraz alışveriş yaptım, kart ve yanımda taşıdığım nakit yetersiz geldi kasada, kartta daha fazla para var zannediyordum ama limit azmış, ve 30 tl kadar yetersiz gelince iptal ettik ve kasanın en başına dönmem gerekti pahalı ürünlerden birini çıkarıp.
sonra kasada bu kez ödemeyi yaptım, indirimlerden ürünleri sordum ve kız bana gevşek ağızla
-ne istiyoonn diye soruyor.
Ya ben mi bu dünyada fazla hassasım, bilemiyorum arkadaşlar. Ne demek ne istiyorum, bu ne biçim konuşma tarzı böyle diye sinirlenip çıktım. Ya kesinlikle tanıdığım samimi olduğum biri de değil, benden kaç yaş küçük kız.. inanın böyle konuşma durumları geriyor beni. Gerçekten alışkın değilim. Kendime saygım bunlara izin vermiyor.
Bir de oğlum özel bir kursun bursluluk sınavına girdi.
Fazlaca yanlış geldi ki normalde bu kadar yanlış çıkmaz. Kursa gidip oğlumun cevap kağıdını incelemek istediğimi söyledim, üslubum gereği gayet kibar bir tonda konuşurum zaten. Ama kadın gerçekten ters davrandı, verdi cevap kağıdını ve gerçekten de yanlış hesaplamışlar.
Yani ne bileyim, ne bir özür ne bir kusura bakmayın falan. Gayet normal bi şekilde kısa kısa cevaplar verdi ki burası özel bir kurs, belki yaz okulu için falan kayıt ettireceğim. Yani sanki bir an önce çıkıp gitsem diye..
İnsanlar mı mutsuz hep,
Tahammülü mü azaldı?
Ben mi çok fazla hassas düşünüyorum.
En son marketten gergin bir şekilde dönünce oğluma anlattım. Anne acaba giyiminde mi sorun var dedi.
Yani markete de giderken ne giyersiniz ki arkadaşlar, eşofman üzeri hırka giyip çıktım. Başörtülüyüm zaten, öyle saç -baş havalı olacak, her seferinde makyaj yapıp çıkacak kadar da bir halim yok sonuçta??
Yani bunun gibi bana tuhaf gelen durumlarla karşılaşıyorum.
Yapıcı ve anlayışla yorum yapanlara teşekkür ediyorum.