Yaa valla ben insanların suratsizligina, nefret dolu oluşuna hak veriyorum.. belki de pandemi bahanesiyle aylarca maaşı yatmadi,devletten aldığı 1300 işsizlik kredisiyle geçiniyor, belki şirketi eski maaşını vermedigi gibi şimdi her yer açılınca 'nasilsa geçen ay yattiniz,bu ayin sonuna kadar shift yok,herkes en erken gelip en geç saatte ciksin' falan demiştir, itiraz edene kapıyı göstermiştir...
Öyle hukuksuzluklar dönüyor ki şu pandemi doneminde. Ben hesapta büyük bir şirkette calisiyorum. Eksik anlatsam bile 'abartma,o kadar da olmaz' derler yasananlara:)
mesela minik bir örnek ; biz tam kapanmada bilgisayardan aktif olarak çalıştığımız halde hiç çalışmamısiz gibi maaşımizin 3/2si yattı. Yetmedi 'zaten evdesiniz,cumartesi de mesai,9da herkes sisteme giriş yapsın' dendi, o da yetmedi normal çalışmaya başladığımiz halde 'laptoplari eve götürün,cumartesi zaten evdesiniz,iş var' dendi
şikayetini ileteceğin herhangi bir birim yok, şikayetini direkt istifa ile iletiyorsun.
açıkçası ben bugün uyandım,sistemime giris yapıp,laptoun sesini açıp kKDa konuşuyorum, biri bir şey yazarsa cevaplarım,onun dışında çalışmayı düşünmüyorum.
Ki dediğim gibi benim şirketim çoğu firmadan daha büyük, kendi sektöründe adı duyulmus, camdan duvarlari falan olan,büyük şehrin göbeğinde modern bir ofis. Yani bizde bile bunca hukuksuzluk varken iç camasirci kızın, kasiyerin dükkanında yaşadığı hukuksuzluklari düşünemiyorum. İnsan emeğinin karşılığını alamadığı işlerde, ya da hakkından da fazla sömürüldugunu anladığında bir gram enerjisi olmayabiliyor işini iyi yapmak için.
O yüzden ben olsam
kişisel almazdım. büyük ihtimalle derdi siz değilsiniz. Zaten bikkindi.
Ayrıca insanlar genel olarak mutsuz. Bir ydir doğru dürüst kimse ne aileisyle gorusebiliyor,ne yegenlerin sevebiliyor, ne sevgilisiyle kafeye gidebiliyor,ne tatile çıkabiliyor,ne plan yapabiliyor. Ekonomi desen ölmüş aglayani yok...
Consume obey die
harca, itaat et, öl hayatı yasiyoruz resmen. O yüzden insanın içinde gram yaşama enerjisi kalmadıysa ben sorgulamiyorum 'neden?' diye. Mutlu insan görsem sorgulayabilirim ama 'nasil??' diye
Yani konuya cevabım, salla, Allah bilir neye dolmuş. Neden üstüne alınıyorsun ki kasiyerin davranışını? Belki de önceki müşteriye kızdı.
Alışverişe de istersem donla giderim,beni bağlar:)
Böyle şeyleri kafaya takmaya gerek yok. Benim kaşçim mesela, gerçekten beni hiç sevmiyor. Çok da belli ediyor. Bir ara onu biraktim,başka kuaförler buldum, hiç güzel alamadılar,yine ona döndüm. Surat da assa , homurdansa da o kaşci benim kaşçim sonuçta, takılmıyorum
hatta geyigini yapıyorum artık aynı kuaföre gittiğim arkadaşlarla.