Maddiyat sebebiyle bebeği ertelemek doğru mu?

Konuyu hortlatman kendi adima cok iyi oldu.
Ben de su an senin gecen seneki halin gibiyim.
Esim de ben de evimiz arabamiz yazligimiz vs her seyimiz tam olsun istiyoruz ki bu simariklik. E bunlarin bitmesine heralde 15 20 sene falan var.
Bir saglik sorunumuz var mi yok mu bilmiyorum.
Evet yaslarimiz genc ama cocuk degiliz.
Hala bilmiyorum konunun hepsini okuyup kendime de pay cikaracagim :)
Adiniza uzuldum, keske istedigimiz anda pat diye olsa ama oyle olmuyor iste. Ama umutsuzluga kapilmayin, tedavisi var. Neler neler yapiyorlar benden iyi bilirsiniz.
Umarim her sey yoluna girer.

3,5 yıl kredi varmış.
hamilelik + 3 ay hazırlık desek : 12 ay en erken doğuma vard diyebiliriz.

kaldı mı 2,5 yıl.
ilk 2 yıl bence çocuğun masrafı çok olmuyor, özellikle aile kalabalıksa, bir sürü hediye geliyor :)
tabi çocuğun odasını yapayım, şunu alayım bunu alayım gibi özenmeleriniz varsa durum değişir, bebek eşyaları çok pahalı.
Ama bir çoğu kısılabilir masraflar.

Tek sorun doğum izni kullanamayacaksınız gibi görünüyor, ben pek öneremiyorum o yüzden, en az 6 ay evde kalmanız gerekir. Sizi o kadar idare edecek parayı kenara atmadan düşünmeyin derim. Yoksa siz çalışırken idare edilebilir bir masraf olacak.

Maddi durumunuz hiçte kötü değil insan kendini ayarlıyabiliyor bir şekilde zaman o kadar çabuk geçiyorki bebek için ertelenmrz

Geçen sene çocuk konusunda daha cesaretliydim. Bu sene sağlık sorunları çıkmasına rağmen o kadar cesaretim yok. Hatta kaç günden beri ciddi ciddi 2-3 seneliğine rafa kaldırmayı düşündüm. Oysa ki 25 yaşımdan beri deli gibi istediğim tek şeydi evlat sahibi olmak. Ama eşimin durumundan dolayı Ocak gibi bir kere denemeye karar verdim. Ardından rafa kaldıracağım.Çünkü eşimin iş konusunda kendisine çeki düzen vermesi lazım, kendini ve doğmamış çocuğunu iyi kötü garanti altına alması lazım, 1.200 tl ile nasıl olacak. Hadi onu da geçtim. Yaşı 35 e geldi mi kim çalıştırır ki onu, şu an genç diye işlerine yarıyor. Günde kilometrelerce yürüyüp sayaç okuyor. Adamakkılı bir iş bulması ya da KPSS yi halletmesi lazım. Bu arada bizim normal rutin kontollerden daha fazlasına ihtiyacımız olacak çünkü durumumuz riskliymiş.

İşte memur olduğumdan 2 ay doğum öncesi, 2 ay da doğum sonrası ücretli iznim var başka herhangi bir ücretsiz izne çıkamam.

İşte memur olduğumdan 2 ay doğum öncesi, 2 ay da doğum sonrası ücretli iznim var başka herhangi bir ücretsiz izne çıkamam.

çok az bence.
ama böyle çalışmak zorunda olan arkadaşlar da var.
bilemedim, kendimi düşünerek empati yaptığımda bebeği ertelemek fikri daha sağlıklı geliyor. Ben kaldıramazdım

belki öğretmen olduğunuz için, hamileliğinizi yaz ayındaki izninizi hesaba katarak planlayabilirsiniz. Bu durumda 2 ay kazanabilirsiniz.

Kredilerimiz 2.5 sene kaldı. Benim bu sene maalesef ek dersim yok. Ay sonu elimize kalan para, fuzuli harcama yapmaz isek 250-300 civarı. Bankada 4.200 kaldı, Devlette tüp bebek deneme raporlu 2.000 civarı. Durum böyle işte..

Sağolasın, Allah hayırlısını versin hayırlı vakitte ne diyelim..

Hayırlısı olsun, umarım istediğiniz sonucu elde edersiniz ama pes etmeyin kafanızdan bu düşünceyi silin rahat olun hatta çalışmıyorsan çalış hem kafan dağılır hem eşine destek olursun hem kendini dinlemeye imkanın olmaz

Çalışıyormuşsun pardon,o zaman diyeceğim şey şu amacından vaz geçme ama kafanıda rahat tut dünyaya gelen bir şekilde büyüyor

Ah arkadaşlar ben bir şekilde kendi içimdeki isteği bastırıp ertelerim, 2-3-4 sene de ertelerim . Ben tek çocuğum, annem de tek çocuk. Yalnız bir aileyiz kadın bir tanecik torun göremedi ama olsun, yine ertelerim. Ama eşim. Spermiyogram değerleri çok kötü. Bir sonraki testte sonuçlar ne çıkar belli değil. Napayım bir kere deneyeyim, bir daha tüp bebeğe zaten maddi durum el vermez. Onda da dua edicem hayırlısıysa olsun, değilse olmasın diye. Şimdi hastaneye gidiyorum, son tahlilllerimi vermeye. Dua edin. Hepinize teşekkür ederim.

Erteleme bebekler nasipleriyle gelir çok istiyormuşsunuz.Maddiyat tabi ki önemli ama o iki yaşındayken sizin krediniz biter şurada 3 yıl sıkıntı çekersiniz.

Doğumu mart, nisan aylarına denk getirebilirsem evet toplamda 6 ay ücretli izinli gibi birşey oluyorum ama işte bizim ay seçme gibi bir lüksümüz yok bebeğimiz olmuyor

:) :) bu isteklerin ve borçların arkası kesilmiyo insanoğlu hep daha fazlasını istiyor doğamızda var :)
Sanada söyleyeceğim şey şu eğer gerçekten bedenen ruhen hazırsan erteleme şu an planlasan en erken 12 ay ı buluyor

Canim ins ilk denemede bebisin tutar. Allahim kimseye aratmasin bu guzel duygudan mahrum etmesin. Herkesin kucagi dolsun insallah.

Diger konuda da hersey paraya endekslj malesef. Hediye gelir denmis ama hediye de ihtiyaclarin olmuyo genelde. Pantolon gomlek elbise tarzi seyler gelir ki her zaman onlar giydirilmez zaten. Her ay duzenli bebek bezi pisik kremi islak mendili gaz ilaci d vitamini alman gerekecek. Arada hasta olacak. Belki sutun olmayacak mama parasi. Surekli buyuyo zaten bodyler pijamalar alman gerekecek. Yani bunlar sadece en temel ihtiyaclari. Daha incesine girersen besikti pusetti bir dunya sey var. kisaca hersey paraya bakiyo

Allah gönlüne göre versin inşallah

valla bızım eve gırende hemen hemen aynı meblağ, benım maasım 2465, eşimin 1300... ben memurum, eşim özel sektor çalışanı...
bızım aylık faturalar +pazar ve market masrafı+tv taksıtı+esımın ılk esınden ogluna verdıgı nafaka ile toplam 1500 falan buluyor.
evımız kıra , borca gırıp ev almayı dusunuyoruz ve bebek beklıyoruz , borcu devam eden bır kredımız var ayda 525 tl ve kredı kartları var .....
bızde ev alsak mı beklesek mı derdındeyız cunku begendıgımız evı alırsak sıfıra sıfır olacak eve gıren ve cıkan hatta kartları odemeye para kalmayacak , bence su kosullarda bebek dusunulebılır, aılelerde yardım ederse ufak tefek ıhtıyaclarına beklemeyın derım kı aılede de erken menopoz vs durumları varmıs...

Maddiyati hic düşünme derim bebek rizkiyla gelir. Benfr bebeğimi kaybettim ama maddiyati çok düşünmüştüm ne oldu gitti işde
Ama maddiyati hic dusunmemeye karar verdim para konusu aklima bile getiremiycem. Sikinti çekmeye bile raziyim. Ben hic sikinti görmedim hayatimda. Cok rahat buyudum el bebek gul bebek buyutuldum. Esim çok sikinti çekmiş evlenince gördüm parayi çok severdim yaa ki bebeğimi kaybedinceye kadar. Hemen calismalara başla hic düşünme. Herşey olacağına varir zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…