- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
- Konu Sahibi bedazzld01
-
Tekrar merhaba kızlar. Konuyu hortlattığım için özür dilerim, aradan neredeyse 1 yıl geçti. Peki bizim hayatımızda neler değişti? Ben ve eşim tüm kontrollerimizi yaptırdık, spermiyogram hormon testleri hsg smear ultrason renkli doppler... 6-7 ay daha denedik. Bende bir sorun çıkmadı ama eşimin sperm değerleri hız, hareket, morfoloji yerlerde... Tüp bebek dedi tüm doktorlar. Ege Üni'de tüp bebek dosyamız açıldı, ocak ayı gibi başlatacaklar. Bu arada eşimin maaşı hala aynı, bir sonraki ay 100 tl zam alacak sadece. Belki defalarca tüp bebek denememiz gerekecek çünkü eşimde %100 baş morfolojisi sorunu çıktı. Bilemiyorum. Ocak ayında bir kere deneyip, olmaz ise uzun bir süre rafa kaldırmayı düşünüyorum. Bu arada altın düşünce, biz de bu arada biraz tırtıklayınca bankadaki birikim iyice eridi 4.200 anca kaldı.O paradan çok düşeş fiyata Kanz bebek arabası bulmuştum, onu alıp koydum kenara. Saçma biliyorum ama, işte hem piyasadan daha düşük fiyat hem de uğur getirir belki diye..Bebek işinde bir sorun çıkarsa diye o parayı saklıyorduk ve sorun çıktı. O da tüp bebek parası işte gerisi yok. Bebek işini ertelemek isteyenler; lütfen hem kendiniz hem eşiniz doktora görünün, bekleyecekseniz öyle bekleyin. Bizim pek bekleyecek vaktimiz kalmadı eşimin değerleri her testte kötüye gidiyor...
3,5 yıl kredi varmış.
hamilelik + 3 ay hazırlık desek : 12 ay en erken doğuma vard diyebiliriz.
kaldı mı 2,5 yıl.
ilk 2 yıl bence çocuğun masrafı çok olmuyor, özellikle aile kalabalıksa, bir sürü hediye geliyor :)
tabi çocuğun odasını yapayım, şunu alayım bunu alayım gibi özenmeleriniz varsa durum değişir, bebek eşyaları çok pahalı.
Ama bir çoğu kısılabilir masraflar.
Tek sorun doğum izni kullanamayacaksınız gibi görünüyor, ben pek öneremiyorum o yüzden, en az 6 ay evde kalmanız gerekir. Sizi o kadar idare edecek parayı kenara atmadan düşünmeyin derim. Yoksa siz çalışırken idare edilebilir bir masraf olacak.
İşte memur olduğumdan 2 ay doğum öncesi, 2 ay da doğum sonrası ücretli iznim var başka herhangi bir ücretsiz izne çıkamam.
Sağolasın, Allah hayırlısını versin hayırlı vakitte ne diyelim..
Doğumu mart, nisan aylarına denk getirebilirsem evet toplamda 6 ay ücretli izinli gibi birşey oluyorum ama işte bizim ay seçme gibi bir lüksümüz yok bebeğimiz olmuyorçok az bence.
ama böyle çalışmak zorunda olan arkadaşlar da var.
bilemedim, kendimi düşünerek empati yaptığımda bebeği ertelemek fikri daha sağlıklı geliyor. Ben kaldıramazdım
belki öğretmen olduğunuz için, hamileliğinizi yaz ayındaki izninizi hesaba katarak planlayabilirsiniz. Bu durumda 2 ay kazanabilirsiniz.
Konuyu hortlatman kendi adima cok iyi oldu.
Ben de su an senin gecen seneki halin gibiyim.
Esim de ben de evimiz arabamiz yazligimiz vs her seyimiz tam olsun istiyoruz ki bu simariklik. E bunlarin bitmesine heralde 15 20 sene falan var.
Bir saglik sorunumuz var mi yok mu bilmiyorum.
Evet yaslarimiz genc ama cocuk degiliz.
Hala bilmiyorum konunun hepsini okuyup kendime de pay cikaracagim :)
Adiniza uzuldum, keske istedigimiz anda pat diye olsa ama oyle olmuyor iste. Ama umutsuzluga kapilmayin, tedavisi var. Neler neler yapiyorlar benden iyi bilirsiniz.
Umarim her sey yoluna girer.
Allah gönlüne göre versin inşallahAh arkadaşlar ben bir şekilde kendi içimdeki isteği bastırıp ertelerim, 2-3-4 sene de ertelerim . Ben tek çocuğum, annem de tek çocuk. Yalnız bir aileyiz kadın bir tanecik torun göremedi ama olsun, yine ertelerim. Ama eşim. Spermiyogram değerleri çok kötü. Bir sonraki testte sonuçlar ne çıkar belli değil. Napayım bir kere deneyeyim, bir daha tüp bebeğe zaten maddi durum el vermez. Onda da dua edicem hayırlısıysa olsun, değilse olmasın diye. Şimdi hastaneye gidiyorum, son tahlilllerimi vermeye. Dua edin. Hepinize teşekkür ederim.
valla bızım eve gırende hemen hemen aynı meblağ, benım maasım 2465, eşimin 1300... ben memurum, eşim özel sektor çalışanı...Hepinize merhaba arkadaşlar.
Ben 29 yaşında ve 7 aylık evli bir bayanım. Bir konu var ki düşün düşün içinden çıkamıyorum. Neredeyse her gün fikir değiştiriyorum. Yardım ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.
Çocuk sahibi olmayı hep çok istedim ve bu fikre oldukça hazırım. Eşim de çok istiyor, çocukları da çok seviyor. Eşimle aramız da gayet iyi hani evliliğin oturması gibi bir durumumuz yok, bakacak insanımız da var benim annem onun annesi filan. Ev ve arabamız da var çok şükür ailemden ama gelin görün ki maaşlarımız yetersiz gibi.. Ben öğretmenim ek derslerle gelirim 2.500 bunun 1400 ü kredi ve bu durum 3.5 sene devam edecek. Bunun dışında elektrik su telefon aidat internet gıda yol sigara giderleri ve 200 tl kredi kartı gibi rutin borçlarımız da var tabi. Eşim özelde 1.100 tl alıyor ve büyük ihtimal hep de öyle alacak. Anlayacağınız tüm rutin ödemeler faturalar gıda masrafı vb. çıkarınca elimize 400-500 tl bir şey kalıyor o da tahmin edersiniz dışarıda bi kahve içip gelelim bi çorap çamaşır alalım extra sürpriz ödemeler araba masrafı vb.derken eriyip gidiyor. Durum bu. Sizce bu durumda çocuk yapılmaz mı? Yaparsam rızkından çalmış olur muyum? Biraz daha beklemeli miyim? Bilmiyorum ki çocuğumuz da ha deyince olacak mı olmayacak mı, bilebilsem hiç sorun değil erteleyeyim 2 sene daha ama? Örneğin babaannem 30 yaşında menopoza girmiş. Eski ev arkadaşlarımın ikisi de senelerce bebek tedavisi gördü. Bir yandan diyorum ki birkaç ay sonra denemelere başlayalım bir sorun varsa da ona göre ayarlayalım kendimizi. Bir sorun çıkar da 2-3 sene tedavilerle uğraşırsak çok üzülürüm ve pişman olurum. Diğer yandan da dediğim gibi maddiyat... Sürekli aklımda bu düşünceler çok ikilemde kaldım. Bir akıl verseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?