Erkek arkadaşınızda cok genç. Mesleği ilerlemeye açık mı bu bence önemli bir kriter.
Eşim benden az kazanıyor. O özel sektörde ve şu an sevgilinizin yazdığınız maaşından bile az alıyor. Ben memurum. Evlenirken bunu sıkıntı etmedim tabi bende düşünmüştüm ama çalışkanlık daha önemli kriterdi. Boş duracak bir insan değil diye düşündüm , maddiyatı öncelemedim. Tam düşündüğünüz şeyi yaşıyoruz bebeğimiz var ve ben ücretsiz izindeyim

Yalnız yapı olarak paraya çok çok değer veren biri değildim ve biz evlenirken her şey bu kadar uçuk fiyatlarda değildi.
Su an olsa daha zorlanırdım sanırım kiralar 20k olmuş. Bizim kiramız uygun kaldığı için geçinebildik yoksa çalışmaya dönmek zorunda kalırdım bende. Ancak artacak ve patronu eşime zam vermedi.
Evet onu seviyorum ama zor olduğunu da bilin özellikle bir erkek açısından çok zor. Sizde sürekli onu teşvik edecek güç olacak mı?
Biz hiçbir zaman maddiyat yüzünden birbirimizi kırmadık ben her zaman onun erkeklik onurunu düşündüm. Eşimde beni düşündü . Bu zor şartta bile cebime harçlık koymadan gitmez işe.
Öte yandan zengin olup pinti olabilirdi.
Bende hiçbir zaman ondan çok kazanıyorum diye eşimi ezmedim.
Yine de zor.
Bebeğimizden hiç kısmaz ne istesem alabilirim ne istersem derken elbet bende bütçemize göre hareket ediyorum ama istediğim şeylere hayır demez. Kredi kartı , taksit vs bir şekilde alır.
Bizim arabamız var ben bekarken birikim yapmıştım eşimin birikimi az miktarda vardı o da kattı aldık.
Birikimimiz arttı biraz da bahçe aldık küçük çaplı .
Ve son olarak benim işim rahat sonuçta memurum hiçbir zaman tam olarak zorda kalmayız diye de bakıyoruz.
Sizinde hayatınızı kolaylaştıracak yönler olmalı mutlaka. Birikim olmadan özellikle atılmayın derim.