maaşlarımız benim 2500 eşiminde o kadar,ev kira,araba lüks oldu evet biliyorum ama eşimin ısrarı işte.konuyu buraya açmamın sebebi maddi olduğu için
arkadaşım haklısın araba gerçekten bizim için lüks biliyorum ama ben bunu eşime anlatamadım ki birikim olur bize yoksa hayatta para birikmez dedi aldı.yaşım geldi geçiyor biliyorum bebek çok istiyorum bende zaten cocuğumu hiçbişeyden mahrum etmek istemem.para biriktirme niyetimde ya ev yada cocuk için.
eşim bana dün diyorki 9 ay boyunca para biriktirirsin tabi hamile kalana kadar ve ücretsiz izin alırsan zor duruma düşersek o paradan harcarız diyor.arkadaşım maaşımda 200 kalmıyor
anlatayım 700 tl banka kredisi+yakıt+faturalar+mutfak masrafı hep bende
eşim sadece kirayı ve araba için 700 tl krediyi ödüyor.
Arkadaşlar benim problemim gelecek hakkında herşeyi kafama takıyoruö,33 yaşındayım 34 olcam cocuk düşünüyoruz ama maddi imkansızlıklar sebebiyle erteliyorum hep,eşim araba taksidi ödüyor daha doğrusu eşimde aylık 700 kusur bende aylık 700 tl taksit ödüyoruz yani araba taksidini paylaştık diyim,evimiz kira aylık 700 tl aidatla birlikte.benim maaşımda 200 tl kalıyor eşimin ise maaşından kalanla kredi kartını ödüyor,kredi borçlarımız 3 yıllık ancak daha 2-3 ay oldu ödemeye başlayalı,
geleyim çocuğu neden erteliyorum ailem bana yakın değil yani bebek bakımında bana yardımcı olacak pek kimse yok hadi bunu geçtim diyim.asıl sorun şu daha evimiz yok ben para biriktirelim diyorum ama eşim yaşımız geçiyor diyor,bebek olursa onunda masrafları olacak o yüzden hiç para biriktiremicez,ve doğum izni bir sene ücretsiz alırsam bankaya kredi ödüyorum nasıl izin alalbilirim ki borcu nasıl ödicez.doğum parası yok doktor parası yok kredi parası kafayı yemek üzereyim bana yardım edin lütfen.
banka bir yıl ertelermi borcu,bir yıllık ücretsiz izin alsam arabanın taksidi evin kirası nasıl ödenecek bana akıl verin ne olur.
Aylık kazancınız hem kredilerinizi ödemek hemde doğuma kadar biraz dişinizi sıkıp birikim yapmak için yeterli görünüyor. araba gerekliymiş değilmiş falan ama alınmış neticede eşinizin son söylediği mantıklı. Hamile kaldığınızda bütün giderleri eşiniz karşılasın arabayı az kullanın ne bilim biraz idareli olun ve siz kendi maaşınızın çoğunu biriktirin. Sonrasındaki ihtiyaçlarınızda bu parayı kullanırsınız.
Aylık kazancları ıyıymıs ben dusuk sandım, kalan 2900tl den hadı 1000tl kredı kartı olsa(mutfak gıyım vs ordan yapılsa) en az 1500 aylık bırıktırmelerı lazım, 9 ay cocuk, 3 ay da cocuk olması ıcı gecen zaman desek tam 1 yıl yanı 12*1500=18000 ucretsız ıcın aldıklarında gayte de yeter kenardakı para
benım durumum daha vahım mesela
aylık gelırımız 6bın tl ama ben taseron olarak calısıyorum bilişim sektöründe yani garanti değil işim(bır de cok streslı ve yogun mesaılı), benım de yakınımda cocuga bakacak kımsem yok, aylık 700tl araba kredımız var ustelık arabayı sattık ama olmayan arabanın kredısını oduyoruz, ev kredısı oduyoruz aylık 1300tl,200tl de ev alırken eksık cıktı ona kredı cektık, yani aylık 2200 kesın kredıye gıdıyor, ev alırken pesınatımız yoktu borc aldık ınsanlardan onları oduyoruz her ay, bır de kredı kartım borclarımız var gecmısten kalan asgarısını oduyoruk sadece,ben aylık 1500 ayırmayı hedeflıyorum, sımdıye kadar da 1800tllık altın aldım cocuk ıcın, elıme gecen ektra her parayı bırıktırırırsem cocuk yapabılırım dıye dusunuyorum, ben de 2 ay sonra 31 yasında olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?