Maddi sorunlar

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
Arkadaşlar benim problemim gelecek hakkında herşeyi kafama takıyoruö,33 yaşındayım 34 olcam cocuk düşünüyoruz ama maddi imkansızlıklar sebebiyle erteliyorum hep,eşim araba taksidi ödüyor daha doğrusu eşimde aylık 700 kusur bende aylık 700 tl taksit ödüyoruz yani araba taksidini paylaştık diyim,evimiz kira aylık 700 tl aidatla birlikte.benim maaşımda 200 tl kalıyor eşimin ise maaşından kalanla kredi kartını ödüyor,kredi borçlarımız 3 yıllık ancak daha 2-3 ay oldu ödemeye başlayalı,
geleyim çocuğu neden erteliyorum ailem bana yakın değil yani bebek bakımında bana yardımcı olacak pek kimse yok hadi bunu geçtim diyim.asıl sorun şu daha evimiz yok ben para biriktirelim diyorum ama eşim yaşımız geçiyor diyor,bebek olursa onunda masrafları olacak o yüzden hiç para biriktiremicez,ve doğum izni bir sene ücretsiz alırsam bankaya kredi ödüyorum nasıl izin alalbilirim ki borcu nasıl ödicez.doğum parası yok doktor parası yok kredi parası kafayı yemek üzereyim bana yardım edin lütfen.
banka bir yıl ertelermi borcu,bir yıllık ücretsiz izin alsam arabanın taksidi evin kirası nasıl ödenecek bana akıl verin ne olur.

1400 tl araba taksidi ödüyosunuz sanırım

yanlış anlamayında yaş 34 olmuşken bebek sahibi olmayı erteleyecek kadar çok mu gerekliydi bu araba

yazdıklarınızdan bu bebeği çok istediginiz anlaşılıyor

arabayı satma imkanınız yok mu

Son düzenleme:
evet toplam 1400 kusur araba taksidi oduyoruz.yasşım 34 evet bebek gercekten cok istiyorum,eşim satmak istemiyor daha yeni aldık birikimiz olsun araba diyor,bana o kadar sacma geliyor ki 1400 tl ev taksidi oduyor insanlar ama biz araba,konu araba değil zaten arkadasım konu ben ucretsiz izin alırsam bir sene boyunca banka ertelermi ve bu kadar masraf varken izin alırsam parasız ne yaparız.eşime söylüyorum cocuk ksımetiyle gelir diyor,ne yani bebek olunca piyangodan paramı cıkacak sacma,aban akıl verin ne olur.

konunu bir derdim var kısmına açarsan daha çok cevap alırsın

bence arabayı satıp borçlarınızı kapatın araba luks olmuş.aslında eşinde haklı araba istemesi ama bu şartlarda ertelemeliydi

durum çıkmazda gibi görünüyor.
maaşlarınız ne kadar
istanbulda mı yaşıyorsunuz.
bebek demek masraf demek
aileniz maddi destek olamaz mı

maaşlarımız benim 2500 eşiminde o kadar,ev kira,araba lüks oldu evet biliyorum ama eşimin ısrarı işte.konuyu buraya açmamın sebebi maddi olduğu için

maaşlarımız benim 2500 eşiminde o kadar,ev kira,araba lüks oldu evet biliyorum ama eşimin ısrarı işte.konuyu buraya açmamın sebebi maddi olduğu için

anladığım kadarıyla toplam geliriniz 5000 tl.Kredi+kira gideriniz 2100 tl. 5000-2100 tl=2900 tl elinize kalması gerekiyor.
Ve Türkiye şartlarında 1000 tl'ye kira ödeyip, çocuk büyüten insanları göz önüne alın. Bence önce bu 2900 tl 'nin nereye gittiğini kontrol altına almaya çalışın, israf etmeyin tasarruf yapmaya bakın gerisi kolay

Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım değil mi arkadaşım...
Ne gerek var bu kadar pahalı arabaya yanı çok yüksek bi aylık ödeme bu
Sorumsuzca davranmışsınız :S
İnsanlar ne paralarla geçimlerini sağlıyorlar:(
Bebek öle haa deyince olmuyor ileride çok üzülürsün ben 1.5 sene bekledim keşke beklemeseymişim...
ALLAH yardımcınız olsun

eşim ve benim gelirim toplam 5000 tl. 2 çocuk var. ev kredisi ve başka bir kredi ödüyoruz. bakıcı kreş parası veriyoruz. çocuklarımızın hiç bir ihtiyacını ötelemiyoruz. dikkatli davranarak geçiniyoruz.
bence çocuğu erteleme.

eğer deseydin maaşım 1000 lira civarı bi daha düşün derdim.
senin maaşından 200 tl kalıyormuş.
nasıl oluyor anlamadım.

arkadaşım haklısın araba gerçekten bizim için lüks biliyorum ama ben bunu eşime anlatamadım ki birikim olur bize yoksa hayatta para birikmez dedi aldı.yaşım geldi geçiyor biliyorum bebek çok istiyorum bende zaten cocuğumu hiçbişeyden mahrum etmek istemem.para biriktirme niyetimde ya ev yada cocuk için.
eşim bana dün diyorki 9 ay boyunca para biriktirirsin tabi hamile kalana kadar ve ücretsiz izin alırsan zor duruma düşersek o paradan harcarız diyor.arkadaşım maaşımda 200 kalmıyor
anlatayım 700 tl banka kredisi+yakıt+faturalar+mutfak masrafı hep bende
eşim sadece kirayı ve araba için 700 tl krediyi ödüyor.

arkadaşım haklısın araba gerçekten bizim için lüks biliyorum ama ben bunu eşime anlatamadım ki birikim olur bize yoksa hayatta para birikmez dedi aldı.yaşım geldi geçiyor biliyorum bebek çok istiyorum bende zaten cocuğumu hiçbişeyden mahrum etmek istemem.para biriktirme niyetimde ya ev yada cocuk için.
eşim bana dün diyorki 9 ay boyunca para biriktirirsin tabi hamile kalana kadar ve ücretsiz izin alırsan zor duruma düşersek o paradan harcarız diyor.arkadaşım maaşımda 200 kalmıyor
anlatayım 700 tl banka kredisi+yakıt+faturalar+mutfak masrafı hep bende
eşim sadece kirayı ve araba için 700 tl krediyi ödüyor.

ee o zaman eşinize kalması gereken 1100 tl nerede? tamam arabayı almışsınız ki çocuklu ailelere kesinlikle gerekiyor o ödenir birşekilde ama taksit ve kira gideri dışındaki parayı yönetemiyor olabilir misiniz?

Aylık kazancınız hem kredilerinizi ödemek hemde doğuma kadar biraz dişinizi sıkıp birikim yapmak için yeterli görünüyor. araba gerekliymiş değilmiş falan ama alınmış neticede eşinizin son söylediği mantıklı. Hamile kaldığınızda bütün giderleri eşiniz karşılasın arabayı az kullanın ne bilim biraz idareli olun ve siz kendi maaşınızın çoğunu biriktirin. Sonrasındaki ihtiyaçlarınızda bu parayı kullanırsınız.

Bebek rızkıyla gelir .
6 ay ücretli izin veriyor devlet,anneniz 6. aydan sonra yanınıza gelir memuriyette değilseniz belki daha iyi daha yüksek iş imkanlarıyla karşılaşırsınız,doğum 9 ay sonra borçlarınız belki bir nebze hafifler.Allah bir kapıyı açar bence böyle dert etmeyin kendinize yaş olmuş 35 yaş ilerledikçe doğum zorlaşır.

Arkadaşlar benim problemim gelecek hakkında herşeyi kafama takıyoruö,33 yaşındayım 34 olcam cocuk düşünüyoruz ama maddi imkansızlıklar sebebiyle erteliyorum hep,eşim araba taksidi ödüyor daha doğrusu eşimde aylık 700 kusur bende aylık 700 tl taksit ödüyoruz yani araba taksidini paylaştık diyim,evimiz kira aylık 700 tl aidatla birlikte.benim maaşımda 200 tl kalıyor eşimin ise maaşından kalanla kredi kartını ödüyor,kredi borçlarımız 3 yıllık ancak daha 2-3 ay oldu ödemeye başlayalı,
geleyim çocuğu neden erteliyorum ailem bana yakın değil yani bebek bakımında bana yardımcı olacak pek kimse yok hadi bunu geçtim diyim.asıl sorun şu daha evimiz yok ben para biriktirelim diyorum ama eşim yaşımız geçiyor diyor,bebek olursa onunda masrafları olacak o yüzden hiç para biriktiremicez,ve doğum izni bir sene ücretsiz alırsam bankaya kredi ödüyorum nasıl izin alalbilirim ki borcu nasıl ödicez.doğum parası yok doktor parası yok kredi parası kafayı yemek üzereyim bana yardım edin lütfen.
banka bir yıl ertelermi borcu,bir yıllık ücretsiz izin alsam arabanın taksidi evin kirası nasıl ödenecek bana akıl verin ne olur.

merhaba canım, bence ev almaktan zıyade cocugu yapın derım, yasınız da genc degıl bılıyosun kadın ıcın 35den sonra tehlıkelı olabılıyo, araba kredısı oduyoruz demıssınız, arabanın borcu bıtınce en kotu onu satıp ev pesınatı olarak kullanabılırsınız, ucretsız ızın alman bu durumda mumkun gozukmuyor kenarda para yokken, dogum ıznın bıttıkten sonra kres yası gelene kadar bakıcıya versen maasımdan para kalmıyo dıyosun, ıkınızın annesınden bırının yardımcı olması lazım bu durumda, bu arada dogum parasını sonradan sıgortadan alabılıyosun,cocugun ılk 6 ay sadece bez masrafı olur sana malum sut senden beleş:))

Aylık kazancınız hem kredilerinizi ödemek hemde doğuma kadar biraz dişinizi sıkıp birikim yapmak için yeterli görünüyor. araba gerekliymiş değilmiş falan ama alınmış neticede eşinizin son söylediği mantıklı. Hamile kaldığınızda bütün giderleri eşiniz karşılasın arabayı az kullanın ne bilim biraz idareli olun ve siz kendi maaşınızın çoğunu biriktirin. Sonrasındaki ihtiyaçlarınızda bu parayı kullanırsınız.

Aylık kazancları ıyıymıs ben dusuk sandım, kalan 2900tl den hadı 1000tl kredı kartı olsa(mutfak gıyım vs ordan yapılsa) en az 1500 aylık bırıktırmelerı lazım, 9 ay cocuk, 3 ay da cocuk olması ıcı gecen zaman desek tam 1 yıl yanı 12*1500=18000 ucretsız ıcın aldıklarında gayte de yeter kenardakı para

benım durumum daha vahım mesela

aylık gelırımız 6bın tl ama ben taseron olarak calısıyorum bilişim sektöründe yani garanti değil işim(bır de cok streslı ve yogun mesaılı), benım de yakınımda cocuga bakacak kımsem yok, aylık 700tl araba kredımız var ustelık arabayı sattık ama olmayan arabanın kredısını oduyoruz, ev kredısı oduyoruz aylık 1300tl,200tl de ev alırken eksık cıktı ona kredı cektık, yani aylık 2200 kesın kredıye gıdıyor, ev alırken pesınatımız yoktu borc aldık ınsanlardan onları oduyoruz her ay, bır de kredı kartım borclarımız var gecmısten kalan asgarısını oduyoruk sadece,ben aylık 1500 ayırmayı hedeflıyorum, sımdıye kadar da 1800tllık altın aldım cocuk ıcın, elıme gecen ektra her parayı bırıktırırırsem cocuk yapabılırım dıye dusunuyorum, ben de 2 ay sonra 31 yasında olucam

Aylık kazancları ıyıymıs ben dusuk sandım, kalan 2900tl den hadı 1000tl kredı kartı olsa(mutfak gıyım vs ordan yapılsa) en az 1500 aylık bırıktırmelerı lazım, 9 ay cocuk, 3 ay da cocuk olması ıcı gecen zaman desek tam 1 yıl yanı 12*1500=18000 ucretsız ıcın aldıklarında gayte de yeter kenardakı para

benım durumum daha vahım mesela

aylık gelırımız 6bın tl ama ben taseron olarak calısıyorum bilişim sektöründe yani garanti değil işim(bır de cok streslı ve yogun mesaılı), benım de yakınımda cocuga bakacak kımsem yok, aylık 700tl araba kredımız var ustelık arabayı sattık ama olmayan arabanın kredısını oduyoruz, ev kredısı oduyoruz aylık 1300tl,200tl de ev alırken eksık cıktı ona kredı cektık, yani aylık 2200 kesın kredıye gıdıyor, ev alırken pesınatımız yoktu borc aldık ınsanlardan onları oduyoruz her ay, bır de kredı kartım borclarımız var gecmısten kalan asgarısını oduyoruk sadece,ben aylık 1500 ayırmayı hedeflıyorum, sımdıye kadar da 1800tllık altın aldım cocuk ıcın, elıme gecen ektra her parayı bırıktırırırsem cocuk yapabılırım dıye dusunuyorum, ben de 2 ay sonra 31 yasında olucam

özka82 seninde durumun kolay değil ama sen çaba sarf etmeye başlamışsın bile. Allah kolaylık verir merak etme sen yeter ki iste :)

arkadaşlar eşimin elin de de o kadar para kalmıyor oda ailesine bir miktar veriyor ve kredi kartını ödüyor,ama haklısınız ben dişimi sıksam ayda en kötü ihtimalle 1000 tl ayırsam 9 ayda 9000 yapar,benim kafama takılan şu bende kredi çekmiştim bankadan yani aylık 700 e yakın kredi ödüyorum,doğum yapsam 6 ay ücretsiz izne cıksam banka kredisini nasıl öderiz bunu kafama takıyorum.banka 6 ay erteleme yapmaz dimi

Ben cevaplayayim arkadasim sorunu,hayir 6 ay erteleme ya da 6 ay odememe gibi bir sansin olmaz.zaten 2.ay odenmediginde sube takibine,3.ayda icraya duser...

Back
X