arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:
çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.
ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Gelir durumumuz aşağı yukarı aynı. Ben tek çocuk büyüdüm varlık ta yokluk ta gördüm. Ama yokluğu gördüğüm dönemi iyiki görmüşüm. Yoksa şimdi bı evi nasıl döndürürdüm. 475 lira kiram var hiç bişeyi eksik olmadı. Hatta doğacağı zaman yakınların çocuklarının küçük kıyafetlerini istesemmi dedim eşime kabul etmedi. Ama evden kaç kere bavulla kıyafet çıkardım.
Yani oluyor alınıyor. Sadece en uyanık olmanız gereken konu. Ben görünce sinir oluyorum kıt kanaat geçinen insanlar hamilelik kontrolüne doğuma çocuğunun hastalığına hemen özel hastaneye koşuyor. Devlete dünya kadar maaşınızdan para kesilirken bu hataya düşmeyin.
Özel hastanenin hastane değil malesef ticarethane kafasında döndüğünü unutmayın.
Doğumu ve kontrolleri araştırmada yaptım. Iki li test vs Türkiye'nin en pahalı hastanesinin laboratuar ında yapıldı ama gönderen devlet hastanesi olduğu için 5 kuruş vermedim.
Özelde yapanlar benle aynı konforu yaşayıp üstüne para verdi.
Sadece size özel bir doktorunuz olmadığı için. Internette hazır sayfalar var. Hamile kalma gününzü yazıyorsunuz ve size hangi tarihte hangi test yaptırmanız gerektiği yazıyor. Ben her test için hastaneye gittim atıyorum 2 li test zamanım geldi. Şeker testi zamanım geldi dedim ve yapıldı.
Zaten öğretmen olarak bunları araştırıp bulmanız gayet kolay olur.
Ki kadın doğum hastaneleri bunu takip eder sanıyorum. Ben testleri kadın doğumda yapmadım. Doğumu kadın doğum araştırmada yaptım.
Oğlum 3 buçuk yaşında sizin gibi çok çelişki yaşadım. Tam tamam ya yapıcam bakarım dedim ki birde baktım olmuyor 1 buçuk sene olmadı çocuğum.
Şimdi diyorum keşke beklemeseydim şimdi ikinci çocuğumu yapardım belki.
Aç susuz kalmadığı müddetçe çocuğun yokluğu bilerek büyümesi bence daha iyi. Zaten bizim gibi yokluktan gelen ailelerin benim olmadı çocuğumun olsun diye oyuncaklara ve diğer tüm ihtiyaçlarına boğduğumuz çocukları görüyoruzki doyumsuz oluyorlar.
Benim hiç beşiğim olmamış diye gidip oğluma dünya para verip aldım. Ne oldu aldım da 200 liraya olandan alsam eksikmi olacaktı.
Babası oğluna dünya para verip akülü araba aldı. Neymiş onun hiç öyle şeyleri olmamış. Kaç kere bindi acaba çocuk ona. Benim çamaşır sepetimle daha çok eğleniyor kerata.
Çocuk için para eğitim e başladığı zaman önemli. Sizde ozmana kadar atanırsınız inşallah. Eee hadi allah korusun ama yine atanamadınız hiç çocuk mu yapmayacaksınız.