maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

Ikinci bebegime hamileyim
kizim 3 yasinda
evlenmeden ucretli ogrt ozel ders gecinip gittim
evlendim is bulamadim
maas az
ev kredi
dugun bile yapamadik nisan kina zaten yok

Hamile kaldim esim iki kat zam aldi
bebegime oyle seyler geldiki bir tek bez aldik
hersey yoluna girdi
hooop ikinci gebelik
ne maddi ne manevi hazir degilim
evdeyim bunaldim is ariyorum
kizim kreste derken kiyamadim

Geldimi bize guzel bir terfi daha

Demek ki diyorum bnm kismetimde bir sure daha calismak yok

Bu arada ilk gebeligimde kizima bir zibin bile alamayan ben
ikinci gebeligimde 4 cocuk buyutecek kadar giysi utuledim
nerden nasil gelmis bilmiyorum

Inandigim birsey cocuk kismetiyle geliyor!

konu bdvye taşınmış sanırım böylesi daha mantıklı. ama ben bile bulamadım kendi konumu. millet nasıl görsün :KK43:
:) acil çocuk olsun. Bir bebeğin paraya değil anneye ihtiyacı var. Hazır çalışmıyorken bebek yapın. Nasıl olsa emekliliği zor görürüz. Sonra geniş geniş çalışırsınız.

duaların için minnettarım canım.rabbim senin de gönlüne göre versin inşallah. en son 74 e kadar düştü benim de puanım 72. hep aklım burda. oldu mu olcak mı?...kısmet ilk sene derssaneye de gittim kazanamayınca yıkılmıştım. ama artık o kdar takmıyorum belki kısmetimde yok diyorum
Kismet tabi canim, elimizden geleni yapiyoruz sonucta.
Amin canim, hayirlisi insallah

merhabalar bende 10 yıllık evliyim 6 aylık hamileyim.İlk iki sene iş bulamadım yeni evliyiz hadi evliliğe alışalım dedik.İşe girdim Sonrasında hadi biraz zaman geçsin maddi durum düzelsin,işte yeniyim hemen hamile kalmayayım dedim.Arkasında yıllar geçti rahatlığa alıştık birazda öyle zaman geçti.Derken 3 sene istedik olmadı umursadık.eee hadi olsun dedik küçük bir operasyon geçirdim arkasından 2 ay sonra hamile kaldım.Şimdi diyorum keşke daha önce yapsaydım.
İnsanın hevesleri istekleri hiç bitmiyor borçta bitmiyor.Ev araba dersen bizimde ailelerden destek olabilecek kapasite yok.Arabamız var kredi ödüyoruz evimiz kira.Ama çok umursamıyorum.Şans mı dersen bir arkadaşta örnek vermiş.Bebek haberini aldık eşimin maaşına bir ev kirası kadar zam geldi.Allah bir yoluna koymuştur diyorum.Akışına bırakmakta fayda var.

Eğer maddi birikim yaptıktan sonra cocuk dusunursenız , bu yıllar alır..Çunkı mutlaka bı gıder cıkıyor ve o paralar gıdıyor..Bu yuzden eger ıstıyorsan yap,ama bence arkadasının dogurmasını bekle..Onun yorgun,dağılmış,ölü balık gıbı bakan hallerını gördugunde bence bıraz daha beklemek ısteyeceksın:):)Yanı,anne olmak dunyadakı en muhteşem sey,ama tum hayatının odak noktasına oturdugu ıcın ; gezmeye doydum hayata doydum ben kendımı cocuga adarım dıyorsan yapmalısın..Yoksa beklemenı onerırım.

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Gelir durumumuz aşağı yukarı aynı. Ben tek çocuk büyüdüm varlık ta yokluk ta gördüm. Ama yokluğu gördüğüm dönemi iyiki görmüşüm. Yoksa şimdi bı evi nasıl döndürürdüm. 475 lira kiram var hiç bişeyi eksik olmadı. Hatta doğacağı zaman yakınların çocuklarının küçük kıyafetlerini istesemmi dedim eşime kabul etmedi. Ama evden kaç kere bavulla kıyafet çıkardım.

Yani oluyor alınıyor. Sadece en uyanık olmanız gereken konu. Ben görünce sinir oluyorum kıt kanaat geçinen insanlar hamilelik kontrolüne doğuma çocuğunun hastalığına hemen özel hastaneye koşuyor. Devlete dünya kadar maaşınızdan para kesilirken bu hataya düşmeyin.

Özel hastanenin hastane değil malesef ticarethane kafasında döndüğünü unutmayın.
Doğumu ve kontrolleri araştırmada yaptım. Iki li test vs Türkiye'nin en pahalı hastanesinin laboratuar ında yapıldı ama gönderen devlet hastanesi olduğu için 5 kuruş vermedim.
Özelde yapanlar benle aynı konforu yaşayıp üstüne para verdi.
Sadece size özel bir doktorunuz olmadığı için. Internette hazır sayfalar var. Hamile kalma gününzü yazıyorsunuz ve size hangi tarihte hangi test yaptırmanız gerektiği yazıyor. Ben her test için hastaneye gittim atıyorum 2 li test zamanım geldi. Şeker testi zamanım geldi dedim ve yapıldı.
Zaten öğretmen olarak bunları araştırıp bulmanız gayet kolay olur.

Ki kadın doğum hastaneleri bunu takip eder sanıyorum. Ben testleri kadın doğumda yapmadım. Doğumu kadın doğum araştırmada yaptım.

Oğlum 3 buçuk yaşında sizin gibi çok çelişki yaşadım. Tam tamam ya yapıcam bakarım dedim ki birde baktım olmuyor 1 buçuk sene olmadı çocuğum.
Şimdi diyorum keşke beklemeseydim şimdi ikinci çocuğumu yapardım belki.

Aç susuz kalmadığı müddetçe çocuğun yokluğu bilerek büyümesi bence daha iyi. Zaten bizim gibi yokluktan gelen ailelerin benim olmadı çocuğumun olsun diye oyuncaklara ve diğer tüm ihtiyaçlarına boğduğumuz çocukları görüyoruzki doyumsuz oluyorlar.
Benim hiç beşiğim olmamış diye gidip oğluma dünya para verip aldım. Ne oldu aldım da 200 liraya olandan alsam eksikmi olacaktı.
Babası oğluna dünya para verip akülü araba aldı. Neymiş onun hiç öyle şeyleri olmamış. Kaç kere bindi acaba çocuk ona. Benim çamaşır sepetimle daha çok eğleniyor kerata.

Çocuk için para eğitim e başladığı zaman önemli. Sizde ozmana kadar atanırsınız inşallah. Eee hadi allah korusun ama yine atanamadınız hiç çocuk mu yapmayacaksınız.

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Kesimde bende evleneli derken,,birlikte evlenmedinizmi

saygılar.
Canım maddi durum geçmez.ev aliyim dersin araba aliyim o olsun bu oldun.bizim sizden düşük geliirimiz ve çocuğumuz var.çocuğun sağlıklı olursa okadarda masraflı birşey değil,bence istiyorsan yap hic bekleme

İnsanların çocuk derdi beni gerdi.
Bence bir kadın kendi ayakları üzerinde durmadan çocuk yapmamalı. Bir bebek arabası bile dünyanın parası... ayrıca öğretmen olup tatillerinden faydalanmak var, özelde çalışıp geç saatlerde gelmek var. Bebeğe kim bakacak? Kreşe giderse ayda ne kadar ödenecek mesela?
Ne bileyim zor karar...

hamileyken ve bebek olduktan sonra kpss yi falan en az 2 sene atacaksın ileriye bide o açıdan düşün

saygılar.
Canım bende anaokul öğretmeniyim atanamadım özelde çalışıyordum evliliğimizin 2.yılına girdik. Düğünümüzü kendiniz yaptık kredi çektik hala ödüyoruz ama kendi evimiz aynen eşimde 2bin maaş alıyor.28yaşındayım bebeklere bayılyorum bu yılıda tamamlasam borçlar bitecekti ama ben bebek yaptım:)))) işi bıraktım 2aylık hamileyim tabi biraz sıkıştık ama napıyım borçlar nasılsa ödenir ama geç anne olmak istemiyorum hamilelikde çok zormuş tabi alışamadım hala çalışmak daha kolaydı. Akışına bırak dene olursa vardır bir hayrı amannn bi arkadaşım var herşeyi var evi arabası ama bebekleri olmadı.çok şükür biz aile olalım da herşey olur.o minik minik evi ev yapar.bu arada her ay muayene 70tl daha doğum var 2bin tutar bebeğin eşyaları para lazım ama bebek maldan mülkden önemli

Bak bu çok doğru işte. Bebek demek kariyerini 2 sene ötelemek demek. Senin biyolojik saatin henüz bağırmıyor ama kariyerini 2 sene ötelemek mesleki anlamda intihar olabilir.

aynen öyle ben 2 sene ücretsiz izin aldım memurum rahatım o yüzden, özelde çalışsam anında şutlarlardı

bebek ilk 3 yil anne ve baba sevgisi disinda neye ihtiyac duyuyor bi bakmak lazim..bez,belki devam sutu,kiyafet..sonra yediginiz ictiginiz ortak oluyor zaten,sofraya bi yarim porsiyon daha ekleniyor..
bebek dogup o asamaya geldiginde zaten ise baslamis olursunuz diye tahmin ediyorum..
ben olsam beklemezdim ki ben 26 yasinda anne oldum..durumunuzda oyle aman aman kotu degil anladigim kadariyla..hem bakalim ilk denemede tutacak mi cocuk bide bu var..kimisinin ilk ay oluyor kimisinin 1 yil sonunda..
ben biyolojik saatinize kulak verin derim..

Canım maddi durum geçmez.ev aliyim dersin araba aliyim o olsun bu oldun.bizim sizden düşük geliirimiz ve çocuğumuz var.çocuğun sağlıklı olursa okadarda masraflı birşey değil,bence istiyorsan yap hic bekleme

sağlık ise masraflı değil ne demek anlamadım sağlıklı sağlıksız farkı olmadan yatak döşek bebek arabası mama sandalyesi kılık kıyafet bez vs alınıyo ha herseyin en ucuzunu alırım dicekse bilemem tabi ben 8 saatte bir bez değiştiren de biliyorum bence önemli çocuk için ne şartlarda yaşadığı yaş aldıkça daha da önemli şimdikiler biz gibi değil anne alsın giydirsin demiyolar teyzemin 5 yaşındaki kızı ayakkabı çanta toka uyumu olmadan kapıdan çıkmıyo

bebek ilk 3 yil anne ve baba sevgisi disinda neye ihtiyac duyuyor bi bakmak lazim..bez,belki devam sutu,kiyafet..sonra yediginiz ictiginiz ortak oluyor zaten,sofraya bi yarim porsiyon daha ekleniyor..
bebek dogup o asamaya geldiginde zaten ise baslamis olursunuz diye tahmin ediyorum..
ben olsam beklemezdim ki ben 26 yasinda anne oldum..durumunuzda oyle aman aman kotu degil anladigim kadariyla..hem bakalim ilk denemede tutacak mi cocuk bide bu var..kimisinin ilk ay oluyor kimisinin 1 yil sonunda..
ben biyolojik saatinize kulak verin derim..

Benim oğlum 10 aylık biz her aya göre eğitici oyuncak vs alıyoruz mesela, daha çok detay varda dediğim gibi bu kişinin çocuğunu nasıl yetiştirmek istediği ile alakalı sevgi zaten olmazsa olmaz

Benim oğlum 10 aylık biz her aya göre eğitici oyuncak vs alıyoruz mesela, daha çok detay varda dediğim gibi bu kişinin çocuğunu nasıl yetiştirmek istediği ile alakalı sevgi zaten olmazsa olmaz

bizde oyuncaklar aldik ozellikle fisher price`in egitici oyuncaklari ama oglumun derdi zoru kitap ve muzik..oyuncaklarin yuzune bakmiyor :KK43:zaten bikac ay sonra oyun grubuna baslatirim diyorum,madem benimle yada tek basina oynamayi sevmiyor..
hem heray bi oyuncak alinsa maksimum 45-50 lira verir oyuncak icin,zaten cok cok fazla oyuncagada gerek yok,onun yerine imkan varsa bol bol disari cikartilmasi taraftariyim cocugun..sonucta hayat disarida:KK66:
ben denemelerini oneririm,gercekten insanin hamileliginin gerceklesmesi bazen uzun surebiliyor..

X