Maddi Destek Olmadan Üniversite Okunabilir mi?

Cpk tesrkkur ederim testeginiz ve oneriniz icin

Ben devlet yurtlarinin kaydinin internetten yapiliyor diye biliyorum yani birileriyle gorusup konusup ikna etme sansimiz var mi
Sen okul kaydina gittiginde yurt muduruyle konus. Bos oda olmasa bile misafirhaneler var durumunu anlatirsan odada yer acilana kadar misafirhanede kalabilirsin. Durumunu izah edersen mutlaka yardimci olacaklardir. Maddi imkansizliktan okuyamayan ama okumak isteyen bir ogrenciyi hic kimse kaybetmek istemez

Oncelikle ne olursa olsun calisin ve lisans kazanin. Onlisans okumak icinse asla bu kadar cileye degmez bastan soyleyeyim. Benim bir cok ogrencim sizinle ayni durumda. Yazin fabrikalarda falan is buluyorlar ya da mevsimlik iscilik yapıyor para biriktiriyorlar. Kisin ders doneminde de uce bese bakmadan marketlerde tanıtım isi, organizasyonlarda garsonluk, temizlik vs yapıyorlar ve okuyorlar. Insan isterse bir yol bulunur bunu unutmayin. Lakin dedigim gibi lisans okursaniz bu gayretlerin bir anlami olur. Onlisans icin ben insanlarin sehir degistirmesinden yana degilim, zaten aciktan da okunuyor ve sonucu muallak lisansın bile...

evvel konunu şimdi gördüm işin aslı önünde dişini sıkman gereken 3 senen var ( Mesela şuan seni en sağlam kurtaran bölüm att yada afet yönetimi diyelim )
Eskişehir , Samsun , Antalya belki Trabzon , Belki Kocaeli gibi illerde okuduğunu varsaysak .
Yurt yarı özel tuttursan aylık 250 tl yurda vereceksin 2 öğün 3 tl lik yemek en az .
Sonra vardiyalı müşteri temsilcisi olabilirsin bence . Bu çok işine gelir .
Dernekler var onlara başvuru yapabilirsin yine .
Karşılıklı kredi kesin çıkar o cepte zaten .
Bir kaç dersten sağlam not tutarsan o tuttuğun notlar karşılığı fotokopi paranı bedavaya getirirsin .
Üst sınıflardan kitap alırsın yine 2 el yada forumlarda üniversite kitabını satan çok kişi var .
İlk bir kaç ay için tek seferlik burs veren kurumlar var onlara başvurursun
Muhtarlıktan fakirlik belgesi alırsan belediye sana burs verebilir yine .
Bu arada okulun sana sağladığı çalışma imkanları var tutturduğun okuldaki bir hocayla g mail aracılığıyla bunları konuşabilirsin yine .
Sınavdan sonra ha keza full time çalışabilirsin . Hiç bir şey yapmazsan evde nikah şekeri yaparsın .

Bu durumlari bilmiyordum valla cok umut verici konustunuz insallah kazanirim ve dediginiz gibi kolayliklar nasip olur

Allah razi olsun gece gece moral oldunuz

Canim insallah oncikle Allah sanada banada kazanmayi nasip etsin diger kisma gelince ben yurt dogu illerinde dahi yurt masraflarini ucuk fiyatlar diye biliyordumvdevlet yurduda cikmaz diye biliyordum ondan sorun olur diye dusunuyordum en buyuk sorunum kalacak yer sorunu

Muhtarlik secenegini direk bastan eleyelim cunku maddi durumumuz cok kotu degil ne yazik ki babam bahanesi

Obur kismada gelirsek insallah kazanirsam nerde olursa olsun kolay zir fark etmez calismayi dusunuyirum

Ama hayaller var birde nasip ben elimden geleni yapicam digeri Allahin taktiri

Size katilmiyorum. Onlisans mezunuyum ve bu diploma sayesinde 9 yildir usta ogretici olsrak calisiyorum. Saglik alaninda da saglik meslek liselerinin bile cok guzel is imkanlari olmasina ragmen onlisans hic yoktan iyidir kesinlikle. Ha tabiki kazanabilirse lisans kazansin mutlaka ama orta ve liseyi aciktan okumus birinin fen lisesi mezunlariyla esit degerlendirilecegini dusunurseniz onlisans kazanmasinin bile ne kadar buyuk bir basari ve olumlu donusler doguracagini gorebilirsiniz

Ya soyle soyleyeyim babam calismama izin vermiyor hatta okumamada ixin vermiyor gizli sakli hazirlaniyorum sinava nasip olurda kazanirsam o zaman soyluyucem

Zaten calismama izin verse onceden calisir kenara belli bir birikim ayirdiktan sonra çalışırdim

Bu arada lisans onlisans mevzusuna gelincede inanin artik oyle okuyacak o gucu kendimde bulamiyorum zaten onceligim ozeldede kamuda da is imkani bulabilecegim bir bolum kazanmak onun disinda zaten bende maksat universite mezunu olayim yada memleket degistireyik derdiyle okumak isteyenlerden degilim

Son olarak durumunuzu okul baslayinca hocalariniza bolum baskaniniza vs iletin. Burs is vs hakkinda yardimci olacaklardir. Esim tev burslariyla okuyordu mesela hocasi ayarlamisti ona. Basarili bir ogrenciydi bir de her yil tev donem aralarinda bir burs ikramiye veriyordu evden hic para almadan idare etmisti ek isler de yapiyordu.

Tavsiyelerinizin hepsini dikkate alicam :)

Size Kyk çıksa ora ucuz. 400 küsür eğitim kredisi var. Ayda 150 200 liraya gecinebilirseniz neden olmasın? Çok masraflı biri de değilim diyosunuz. Ama kpss ye iyi çalışıp atanamazsaniz isiniz daha da zor. Bi de kredi borcu çıkacak sonra. Bölüme girersiniz , gecinirsinizde sorun yok . Ama kpss ye iyi çalışın

Zaten kyk ciksa cok zorlanmam gibi geliyoda iste anca is sıkintisi yasamayacagim bir bolum kazanirsam giderim obur turlu birde is sahibi olmayip kredi borcu sahibi olmak vat

Şuan babanıza kızıp başka şehir düşünüyorsunuz ,haklısınız da ama bence inşallah güzel bir bolum kazanırsınız ve ailenizin yanında okursunuz. Gerçekçi olmak gerekirse birinci dönem sonuna dek burs falan geleceğine inanmıyorum ben. Kaymakamlık falan da pek sanmıyorum çıksın. Özel bursların başvuruları ekimde başlıyor genelde ki düşünün yani çıkması hangi ayı bulur. Krediye başvurup aile yaninda okumak daha rahat olur.evet katlanacaksiniz babanıza o zor ama diğerinde fiziksel zorlukla ruhsal zorluk birarada olacak. Ataması az puanla ve en çok olan bölümlerden hemşirelik.hemen her yerde de var ,bence o bölüm güzel bir bölüm.basarilar

yaş olmuş 28 bence full tıme bır ıse gırın sonrada ıkıncı ogretım den bır bolum okuyun ama sonrasında sıze ıs kapısı açacak bır bolum olsun , hocalarla konusursanız ıdare ederler sızı sınavdan sınava gıdersınız, devlet yurdu cıkar ama cıkmaz bellı nedenlerden dersenız apartlar var orda kalırsınız , hem maddı anlamda bagımsız olursunuz hem okursunuz devletten kredıde alabılırsınız herkese cıkıyor 450 tl aylık yanılmıyorsam.....
duznelı bır ıs bulma sansınız yoksa part tıme ıslere basvurup bursları takıp edebılırsınız....
ama oncelıklekendınıze guvenın yapılamayacak sey yok yeterkı ısteyın..

Ne yazik ki acikogretimdeki bolumlerin cogunun atanma sikintisi var artık ilahyat lisanstan atanmak dahi sıkintili
Aöf de sağlık bölümleri var olmazsa onları düşünebilirsin kpss aöf-örgün-uzaktan eğitim diplomaları eşittir arada hiçbir fark yok.

şimdi ben anlamadım. baban çalışmana izin vermiyomuş o yüzden para biriktirememişsin. e okumana, okurken çalışmana izin verecek mi? çelişki var burda. ha o zaman babamı reddedicem diyosan şimdi reddet çalışmaya başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…