- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Babamin maddi imkani kotu olsa gecerli olurdu ama babam durumu olmafigi icin degil istemedigi icin destek olmuyor yani bu durumda sanirim kaymakamlik belediye lerden yardim alamamBelediye kaymakamlık bunları zorla mutlaka çıkar. Allah yardimcin olsun. Bu gayretle zor günler geride kalacaktır kendinden ümidi kesme.
Babamin maddi imkani kotu olsa gecerli olurdu ama babam durumu olmafigi icin degil istemedigi icin destek olmuyor yani bu durumda sanirim kaymakamlik belediye lerden yardim alamam
Garsonluk tarzi ialeri bulacagimi zannetmiyirum cunku dikkat ettigim o tarz islerde genellikle genc ve guzelleri tercih ediyorlarAilesinden hiç para almadan okuyan bir arkadaşım vardı
Kredi alıyordu onun dışında part tıme bir mağazada ve sinemada çalışıyordu
Öğrenciyken bende çalıştım hep
Organizasyon firmalarında hazırlık elemanı
Cafelerde barista / garson olarak vs
Bende bahsettiğim arkadaşımda tek evde yaşadık
Uygun bir yurt bul ilk aylar yurtta kalırsın
Sonra gittiğin yeri iyice öğrenip iş düzeninide kurunca 1+1 eve çıkarsın ikinci el eşyalarla falan idare edersin
Yapamam diye korkma aile desteksiz okuyan bir sürü kişi var
Tercihlerini araştırarak yap ama
İstanbul Ankara vs yerine daha öğrenci şehri yerleri yaz
Eskişehir samsun antalya gibi
Kucuk bi ilde yasiyorum cok sayida is adami falan yok ama yinede arastirip sansimi denemeyi düşünüyorumçok zor maddi destek olmadan. Yarı zamanlı işe girseniz bile en fazla 600 lira kazanırsınız, ki bunun yemeği, yolu, kitabı, fotokopisi ıvırı zıvırı var.
Bazı iş adamları veriyor burs, bulunduğunuz şehirde araştırın derim
olasılıklarla iş yapma mutlaka şansını dene.Babamin maddi imkani kotu olsa gecerli olurdu ama babam durumu olmafigi icin degil istemedigi icin destek olmuyor yani bu durumda sanirim kaymakamlik belediye lerden yardim alamam
Ne yazik ki kenarda tek kurusum yok babam zaten calismama izin vermiyor yoksa belli bi sure calusir kenara para koyar oyle universiteye hazirlanirdimBu soruların cevabı evet de olabilir hayır da bilemeyiz.
Sağlık öğrencilerine burs imkanı çeşitlidir fakat derece veya iyi bi ortalama isterler.
İş bulabilirsiniz de bulamayabilirsiniz de, bulsanız iş saatleri ders saatlerine uyar mı o ayrı konu.
Şimdi hem işe girip hem ders çalışsanız?böylesi belirsiz bi yol için kenarda biraz birikmiş bi paranız olmalı en azından.
Guzel bi yola baş koymussun.. Tebrik ederim... Allah yar ve yardimcin olsun... Ben kpss yi denemeni tavsiye ederim nacizane... Lise kpss cok zor degil.. Ayrica 70 alsan zabit katipligine basvurabilirsin.. Ben calisarak okumani tavsiye ederim.. Hem memur olunca okul saatleri konusunda sorun olacagini sanmiyorum.. Diger turlu cok zor baska sehirde gecinebilmen.. Allah yardimcin olsun.. Ama cabalamaktan vazgeçme... Kaybedenler mucadeleyi birakanlardir unutma...
Yaparsın. Cesaretlen. Kredi cepte zaten çıkar hemen. O çıkana kadarki birkaç aylık süreyi kapatabilmek için şimdiden para biriktirebilirsin, ufak bir işte bir iki ay çalışıp onu biriktirebilirsin. Bir de üniversiteyi kazanınca devlet yurdu çıkmazsa özel yurttan ziyade öğrenci evlerine katılırsın, çok arkadaş ararlar öyle, daha ekonomik olur. Hafta sonu çalışılan işler olur günlük, stant tanıtım hosteslik işleri falan, oralardan da harçlığını çıkarırsın. Minimum giderle yaşayabilecek birisin sen yaparsın kesinlikle. Motive et kendini.
Kac yillik memursunuz bilmiyirum ama gercekten son zamanlarda memuriyet gittikce zorlasti yoksa kim istwmez ki belki bilginiz vardir bu yil lise duzeyi kpss ye 3.5 miyon kisi katildi sadece 156 kadro acilmis yani 90 ustu yapmak lazimSenin kosullarin icin soyluyorum; galiba memuriyet en guzel secenek.. Insallah nasip olur hayirlisiyla hakkinla... Vazgecme.. Ben de ilk once memur oldum, sonra okula devam ettim, hatta hala okuyorum.. Ama calisinca kolay oluyor. Çünkü kendi calistigin parayi veriyorsun.. Kimse laf diyemiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?