Maddi Destek Olmadan Üniversite Okunabilir mi?

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar bugun actigim 3. Konu zaten ilki teknik sorunla ilgiliydi bir gune 2 konuda fazla biliyorum ama inanin durumu paylasip akil danisacagim kimse yok diye bu kadar sık konu aciyorum neyse sizi daha fazla yormadan konuya geceyim

(Daha onceki konularimi belki bilenler vardir bilmeysnler icin ozet gecmeye calisayim yasim 28 ilkokuldan sonra okuldan alindim uzerinden baya zaman gectikten sonra ortaokulu ve liseyi bitirdim aciktan 2 yillik bir bolum kazandim babam bolumu ve maddiyati bahane ederek yollamadi velhasili kelam okuyamadim

Sonrasina geleyim 3.5 ay kadar once burda bir konu acmistim saglikci olmak istiyorum icimden bu istegi nasil atabilirim diye burda sagolsun bircok uye vazgecmemi degil cabalamami tavsiye etti hemen ardindan videolarla calismaya basladim 2 ay kadar oldu anca test kitabi alabildim yani elimden gwleni yaptim ama cok verimli calistim sayilmaz ama calismayada devam ediyorum)

Asil mevzuya gelecek olursam ilk zamanlar kendi memleketimde 2 yillik saglik bolumu kazanirim diye umitlenip hevesleniyordum zaten burayi kazanmazsam yada saglik kazanmassam tercih yapmamayi dusunuyordum(çünkü maddi bi destegim yok ) ki bugun yasadigim ailevi bir sikintiya kadar artik kaldiramiyorum zaten maddi manevi bircok sikintim var ve gittikce buyuyor artik gitmek istiyorum saglik kazanamasamda baska bi memleket olsada artik elimin ekmek tutmasina vesile olacak bana yetecek kadar kimseye muhtac olmayacak kadar olsa yeter

Ama soyle bi sorun var ki kazansam da babamdan zerre kadar maddi destek gormeyecegimi biliyorum merak ettigim konu aile destegi olmadan bir insan baska bir memlekette okuyabilir mi varsayalim burs cikmaz egitim kredisi cikarsa aylik 400 tl ordan gelse

Tahminen devlet yurdu cikmaz kredi direk yurda gitse ben beni idare edecek kadar kazanabilecegim bir is bulabilirmiyin (temizlik,tezgahtarlik, bulasikcilik) hic fark etmez

Varsayalim ki iste buldum ama kredi 3-4 ay sonra cikiyor o zamana kadar 3-4 aylik yurt ucretini nereden bulabilirim geri donusumlu garanti burs verecek ozel dernekler var mi

Soyle bi aciklamada yapayim beni taniyip degerlendirme yapabilmeniz icin kişisel olarak neredeyse sifir masraf biriyim oyle moda takintim 5-10 kat kiyafetim olmasada olur yani uzaklik mesafesi 1-1.5saat olacak yol icin vasita falan kullanmam yuruyerek gidip gelebilirim kuafor masrafim falanda 0 yani 1 ayakkabiyla bir seneyi (yaz-kis) idare ettigim olmustir maddi imkanim olmayinca universitede dogal olarak sosyal olmam

Yani anlayacaginiz kendimden yana pek bi masrafim yok olmaz sanirim tek amacim artik kimseye muhtac olmamak

Sizce yapilabilir mi inanin artik dusunmekten ders calusamiyirum zaten kazansamda gidemem diye dusunerek...

Cok uzun oldu ama okuyup fikrini esirgemeyip paylasan herkese cok tesrkkurler

çok zor maddi destek olmadan. Yarı zamanlı işe girseniz bile en fazla 600 lira kazanırsınız, ki bunun yemeği, yolu, kitabı, fotokopisi ıvırı zıvırı var.
Bazı iş adamları veriyor burs, bulunduğunuz şehirde araştırın derim

Bu soruların cevabı evet de olabilir hayır da bilemeyiz.
Sağlık öğrencilerine burs imkanı çeşitlidir fakat derece veya iyi bi ortalama isterler.
İş bulabilirsiniz de bulamayabilirsiniz de, bulsanız iş saatleri ders saatlerine uyar mı o ayrı konu.
Şimdi hem işe girip hem ders çalışsanız?böylesi belirsiz bi yol için kenarda biraz birikmiş bi paranız olmalı en azından.

Guzel bi yola baş koymussun.. Tebrik ederim... Allah yar ve yardimcin olsun... Ben kpss yi denemeni tavsiye ederim nacizane... Lise kpss cok zor degil.. Ayrica 70 alsan zabit katipligine basvurabilirsin.. Ben calisarak okumani tavsiye ederim.. Hem memur olunca okul saatleri konusunda sorun olacagini sanmiyorum.. Diger turlu cok zor baska sehirde gecinebilmen.. Allah yardimcin olsun.. Ama cabalamaktan vazgeçme... Kaybedenler mucadeleyi birakanlardir unutma...

Ailesinden hiç para almadan okuyan bir arkadaşım vardı
Kredi alıyordu onun dışında part tıme bir mağazada ve sinemada çalışıyordu
Öğrenciyken bende çalıştım hep
Organizasyon firmalarında hazırlık elemanı
Cafelerde barista / garson olarak vs
Bende bahsettiğim arkadaşımda tek evde yaşadık
Uygun bir yurt bul ilk aylar yurtta kalırsın
Sonra gittiğin yeri iyice öğrenip iş düzeninide kurunca 1+1 eve çıkarsın ikinci el eşyalarla falan idare edersin
Yapamam diye korkma aile desteksiz okuyan bir sürü kişi var
Tercihlerini araştırarak yap ama
İstanbul Ankara vs yerine daha öğrenci şehri yerleri yaz
Eskişehir samsun antalya gibi

Belediye kaymakamlık bunları zorla mutlaka çıkar. Allah yardimcin olsun. Bu gayretle zor günler geride kalacaktır kendinden ümidi kesme.
Babamin maddi imkani kotu olsa gecerli olurdu ama babam durumu olmafigi icin degil istemedigi icin destek olmuyor yani bu durumda sanirim kaymakamlik belediye lerden yardim alamam

Yaparsın. Cesaretlen. Kredi cepte zaten çıkar hemen. O çıkana kadarki birkaç aylık süreyi kapatabilmek için şimdiden para biriktirebilirsin, ufak bir işte bir iki ay çalışıp onu biriktirebilirsin. Bir de üniversiteyi kazanınca devlet yurdu çıkmazsa özel yurttan ziyade öğrenci evlerine katılırsın, çok arkadaş ararlar öyle, daha ekonomik olur. Hafta sonu çalışılan işler olur günlük, stant tanıtım hosteslik işleri falan, oralardan da harçlığını çıkarırsın. Minimum giderle yaşayabilecek birisin sen yaparsın kesinlikle. Motive et kendini.

Garsonluk tarzi ialeri bulacagimi zannetmiyirum cunku dikkat ettigim o tarz islerde genellikle genc ve guzelleri tercih ediyorlar

Ama yine elimden gelen her isi yaparim zaten uygun fiyata kucuk ev yada apart tarzi oda bulsam benim icin cok daha uygun olurdu cunku kendi parama gore yasarin varsa yerim yoksa ac kalirim ama ogrenci evi gibi durumlarda mecburen herkes gibi o eve belli miktarda odeme yapmam gerekecek ama yorumunuz beni gercekten umitlendirdi

Kucuk bi ilde yasiyorum cok sayida is adami falan yok ama yinede arastirip sansimi denemeyi düşünüyorum

İlla sağlık mı istiyorsun?
Aöf den farklı bölüm olur dersen ilahiyat tavsiye ederim

Ne yazik ki kenarda tek kurusum yok babam zaten calismama izin vermiyor yoksa belli bi sure calusir kenara para koyar oyle universiteye hazirlanirdim

Bende tavsiye ettiginizi dusunmustum kpss ye girdim ama o donem calisamamistin 67 almistim o yuzden kpss ye giremiyorum belki bi dahaki sene icin okur artik

Zaten memurlugu kazansam cokta kendimi yipratacagimi sanmiyorum cunku gercekten cok yoruldum imkansizlarla calismak cok zor ne calisabilecegim bi ortam var nede oyle kitap kaynak durumu falan kitaplari bile twmin edeli 2 ay falan oldu

Ben aslinda yurdun ogrenci evinden daha ekonomik olacagini dusundugum icin yurt diye dusunmustum

Hatta uygun fiyata kucuk bi ev bulsam cok daha uygun olurdu benim icin cunku bir evde kalirsam onlarin lux mu mutevazi mi yasayacagini bilmiyorum yani onlar cok harcarsa bende olmamasi sıkinti olabilir diye yurt diye dusundum ev kiralari tavan yoksa esyasiz bir evde bike kalabilirdin

Senin kosullarin icin soyluyorum; galiba memuriyet en guzel secenek.. Insallah nasip olur hayirlisiyla hakkinla... Vazgecme.. Ben de ilk once memur oldum, sonra okula devam ettim, hatta hala okuyorum.. Ama calisinca kolay oluyor. Çünkü kendi calistigin parayi veriyorsun.. Kimse laf diyemiyor..

Kac yillik memursunuz bilmiyirum ama gercekten son zamanlarda memuriyet gittikce zorlasti yoksa kim istwmez ki belki bilginiz vardir bu yil lise duzeyi kpss ye 3.5 miyon kisi katildi sadece 156 kadro acilmis yani 90 ustu yapmak lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…