- 11 Kasım 2016
- 273
- 190
- 103
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Suan kazanmak icin cabaliyorum son bir haftadir dusunmekten pek motive olamiyirdum kazansamda gidemem diyeÜniversitede kantinde masada kalan yiyecekleri toplayan bir çocuk vardı.. gorurduk ama kendi yediğini bilmezdik.. hazirlikta yurtta kalıyormus hiç kitabı yokmus aile doğuda koyde yaşıyor ve 1 lira gönderemiyormus.. istanbulu hiç bilmeden kalkıp gelmişti 5 yil okumaya.. bizim uni de derse girmemek pek mümkün değildir ders saatleri karışıktır part time bile çalışmak zordur ve o başardı okulu bitirmeyi.. şu an fabrika müdürü..
Pes etmeyin elbet hallolur okulda is bulmaya calisin.. okulun burs gorusmeleri olur orada ailevi durumlar konuşulur yardim isteyin is ve yurt icin..
Ama babanızı ikna edin gitmeden.. maddi değilse bile manevi olarak yanınızda olsun..
Elimden geleni yapio butun kapilari zorluyucam insallah iyi seyler olurbursları zorlayın derim.
30 yaşında dandirik bi bölümde yüksek lisans ayağına 3 yerden burs alıp aylık 1500 lirayla etrafta ahkam kesen bi adam gördüydüm seneler önce.
siz bu kadar istekliyken elbet birileri çıkar.
Yurrtta ni kaldiniz evde mi devlet yurdu herkese cikmiyor diye biliyorum devlet yurdu ciksa buyuk anlamda rahatlik olurdu benim icinBen de part time çalışarak okudum bir de bursum vardı devlet bursu. Onun dışında yaz tatillerinde az da olsa maaş veren kurumsal firmalarda - ki ben bir gazlı içecek firmasına staj yapmıştım maaş veriyorlardı az da olsa- staj yapıp maaşını biriktirirsen okul başladığında 4-5 ay idare ediyor seni. Yaz aylarında çalışıp biriktir,okul Zamanı da part time çalışırsın çok rahat okursun o Zaman.yeter ki azmin olsun yapamayacağın şey yok.
Buyuk bu konusuyorum bilmiyorum ama yeterki iyi bi bolum kazanayimda ne iş olsa yaparim kafasindayinMerhaba oncelikle cok yerinde bir karar vermissiniz yas olarak sizden 10 yas kucuk olsam da bu sene yeni universiteye basladim sehir disinda okuyorum bu yuzden yardimci olabilecegimi dusunuyorum.Oncelikle sehir disinda okursan izmir istanbul vs yerlerde yurt cok pahali olacaktir o yuzden kucuk sehirler belki daha iyi olabilir..Benim kaldigim yurt 600 civari yemek dahil..Eger 6-7 kisilik odalarda kalirim diyorsaniz elbetteki uygun bir fiyata bulabilirsiniz.Kredi kesin cikar zaten her basvurana cikiyor.400 tl az bi para degil.onun disinda garsonluk yapabilirsiniz gunluk garsonlar da var sadece 1 gun calisiyorsun 70 tl bu tarz ilanlar goruyorum.Brosur dagitabilir marketlerdeki standlarda yine gunlugu 100 tl gibi ucrete calisabilirsiniz.Marketlerde kasiyerlikleri deneyebilirsiniz.fast food lokantalarinda calisabilirsin veya gratis gibi magazalarda..Defactonun part time calisma olarak avantajli oldugunu ve genelde ogrencileri ise almada sorun cikarmadigini duymustum.E olmadi kucuk bi kafe tarzi yerde bulasikcilik yapaarsin.Insallah istedigin yeri kazanirsin hayatini kurarsin
Suan kazanmak icin cabaliyorum son bir haftadir dusunmekten pek motive olamiyirdum kazansamda gidemem diye
Bu konuyu acmak benim icin iyi oldu insallah yurt imkani bulurum inanin 7 kisilik 10 kisilik oda hic fark etmez
Bana devlet yurdu çıktı ama 1 sene kalıp sonra 4 kız arkadaş eve çıktık. 4 ümüz de çalışarak okuduk. Birisi perdeci de,birisi çocuk giyim mağazasında,birisi çiçekçide ben de kütüphanede çalıştım. Gül gibi geçinip gittik. İyi yerlere geldik çok şükür..sen hangi ilde yaşıyorsun ve hangi ilde okumak istiyorsun.?Yurrtta ni kaldiniz evde mi devlet yurdu herkese cikmiyor diye biliyorum devlet yurdu ciksa buyuk anlamda rahatlik olurdu benim icin
Insallah:)Çok çalışın kazanın gidin.
Mezun oldugunuzda gurur duyacaksınız kendinizle.
O güne odaklanın..
Doguda yasiyorum aslinda onveligim kendi yasadigim memleketti kazanmak onun disinda su memleket yada bu memleket diye sartlamadim kensimi ulkenin bu durumunda hakkariye sirnaga dahi giderimBana devlet yurdu çıktı ama 1 sene kalıp sonra 4 kız arkadaş eve çıktık. 4 ümüz de çalışarak okuduk. Birisi perdeci de,birisi çocuk giyim mağazasında,birisi çiçekçide ben de kütüphanede çalıştım. Gül gibi geçinip gittik. İyi yerlere geldik çok şükür..sen hangi ilde yaşıyorsun ve hangi ilde okumak istiyorsun.?
InsallahBüyük şehirlerde okumak daha külfetli,daha ucuz küçük şirin şehirleri tercih edersen daha rahat edersin. Burs veren firmalar,maddi durumu iyi kişiler var her şehirde. Belediyeler var. Sen hevesini kaybetme kazanmaya bak. Kendi şansını kendin yarat. Bak ne kapılar açılır önünde.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsunbana hiç burs çıkmamıştı o yüzden o tür işleri bilmiyorum.
Ancak; part time mağazalarda bir iş bulabilirsin. Ama düzgün mağazalara başvurman daha iyi olur hem iyi maaş alırsın, hem daha anlayışlı olurlar sınav zamanında falan. 1-2 ay uyduruk bi'yerde çalışıp deneyim kazandıktan sonra düzgün bir yere geçersin.
onun dışında masrafım yok demişsin ama okul notlarına, fotokopiye para gidiyor baya malesef, e yemek yiceksin vs yani hiç masrafın olmasada para gerekiyor. kredi çıksa bile işe girip, okul ile iş arasında bi' düzen kurabilirsen çok rahat edersin..
başarılar dilerim, kolay gelsin. umarım istediklerine kavuşursun.
Cpk tesrkkur ederim testeginiz ve oneriniz icinKesinlikle yapabilirsin. Ama simdiden hazirlik yapman lazim bunun icin. Cunku kredi baglanana kadar burs olmazsa seni idare edecek nakitin olmasi lazim. Simdiden ufak tefek isler yap nerde yasiyorsun bilmiyorum ama bazi sehirlerde belediyelerin kurslari var oralara git taki vs yap sat yada part time bir ise basla kenara bir miktar para koymaya calis. O donem geldiginde seni kurtaracak kadar birikim yap kredi baglandiktan sonra pasa pasa gecinirsin.
Kyk yurtlari cikmaz diye birsey yok, cikmasa bile sen git kayit olmaya ve yurt mudurune durumunu anlat siz beni buraya almazsaniz ben okuyamam de mutlaka alacaklardir acikta kalmaz pek kimse bu konuda merak etme.
Zaten devlet yurduna gecince nerdeyse masrafin olmayacak okulun yemekhanesinde ve yurtta cikan yemeklerle karnini doyurursun mis gibi hele bi de okuldan kalan zamanda is bulabilirsen bal kaymak olur.
Sakin vazgecme, cok takdir ettim seni. Azimli oldugun surece herseyi basarirsin inan...
Bende cok az parayla okumustum, ogrencilik zaten ucuz hayat demek. Cok guzel anilar biriktirirsin kendine emin ol:) hayallerinin pesinden git mutlaka sakin vazgecme!
Sinaviniz bittikten sonra okul acilana kadar full time calisirsiniz. Nisanda sanirim uni sinavlari. 4 ay ayligi 1000 liraya calissaniz bile size cok iyi bir gelir olur. Yurt olayi da sanirim bulundugunuz ille ilgili. Burda bir suru kiz yurdu var normalde basvuru yapinca dediginiz gibi herkese cikmiyo ama sonradan kyk ya gidip dilekce veriyo arkadaslar. Ya da yedek sirasi bekliyo azicik da gorevlileri sıkıştırınca cok beklemeden cikiyo. Parasiz yasam ne yazikki pek mumkun deil. Siz kisarsiniz ama fotokopi parasi var kitap defter parasi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?