Maddi Destek Olmadan Üniversite Okunabilir mi?

Kazanacaginiz alanla ilgili cesitli kurumlar burs verebilir. Veya staj karsiligi is olabilir.
En kötü ihtimalle magazalarda part time calisabilirsiniz.
Kredi 400, yurt 200 civarinda yemek karti vs hepsi var diye biliyorum.
Allah yardimciniz olsun. Ilk aylar ucu ucuna kurtarirsiniz. Ortama alistiginiz ve ogrendiginiz zaman cozersiniz maddi sikintinizi inşallah

Gerci benim mevzu dogmamis bebege don bicmek belki kazanmak bile nasip olmayacak ama bu sikintilari dusununce calisma sevkimde dusuyor hatta hic calisasim gelmiyor yine nasip Allahtan

Insallah dediginiz gibi is vs bulabilirim yurt cikmasi benim icin cok buyuk bir nimet olurdu ama oda sanirim cok zormus

Ne yazik ki babam calismama izin vermiyor buyuk bi sorunda bu yoksa oncesinden calisip kenara belli bir para ayirdiktan sonra universiteye calismayi dusunurdum
E bu ne böyle? Hem yardım etmiyor. Hem kendi başınıza para kazanmana izin vermiyor. Derdi ne bu adamın? Bilmiyorum önceki konularınızı ama böyle baba olmaz olsun. Üniversite sınavına ikinci kez hazırlanıyorum. Babamlar bu kadar vakitte sen başarısızsın bilmem ne diye ağızlarını açmadılar. Anneniz ne diyor bu duruma onu merak ediyorum. Evde oturup turşunun kurulması için doğurmadılar herhalde sizi.

Yaşınıza baktım şimdi. 28 yaşındaymışsınız. Bence artık ailenizden emir alacak yaşta değilsiniz. Kendi kararlarınızı verebilirsiniz. Bence idareten bölümü kazandıktan sonra ucuz bir yurda çıkın. Bu arada okurken özellikle Gratis gibi mağazalarda part-time çalışabilirsiniz. Bir çok kişi ailesinin desteği olmadan okuyor. Zor ama imkansız değil. Bu iki yılı atlatırsanız çok rahat kendi dairenize çıkar, kendi hayatınızı yaşarsınız. Üniversiteyi geçiş dönemi olarak düşünün. Allah yardımcınız olsun. :)

Oncelikla Allah razi olsun anneme gelince annem dahil evde hicbirimize soz hakki vermeyen biri zaten kazanorsam yollayacagida kesin degil onun haberi yok hazirlandigimdan insallah kazanirsam kazanirsam soyleyecegim

Aslinda konunun detaylarina girsem oda ayei bi mevzu olur aciktan okumaya basladiktan kazanincaya kadar bi donem gizli sakli gecti bi donem yikti gecirdi oyle oyle bu gune geldim zaten simdi ogrense oda ayri bi olay olur o yuzden sakliyirun hayirlisi Allahtan insallah

Sanada basarilar dilerim Allah gonlunde olani hayirlisiyla nasip etsin insallah

Sen kazan belli baban da yumuşar

Bizim üni de öğle ve akşam yemeği var 2,5 lira çay 50 kuruş

Özel yurt reklamı vardı bugün 425 tl diye servis dahil

Gittiğin yerde basit bir işbulman sıkıntını çözebilir üniversite kendi içinde bile çalıştırabiliyor

Çok çalış yüksek puan al ki üniversite ve bölüm seçme imkanın olsun

İyi çalışmalar

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim elimden geleni yapiyorum ama bunlari dusundukce motivasyonum dusuyordu calisma istegim kalmiyordu insallah olur oyle bi imkanim

Inanin yemegi icmegi hic umrumda degil 2 yil boyunca corba makarna yesem umursamam yada yurt sartlari kotuymus oda arkadaslari kotuymus umursamam bile insallah dediginiiz gibi bi imkan olur

Bu seneden itibaren artık burs/ kredi erken veriliyor. Artık kazanınca hemen bağlanacak ocak ayı beklenmiyor. Yurt çıkmazsa çıkana kadar idare edecek para lazım. Lys haziranda. Eylüle kadar çalışırsanız 3 ayda asgari ücreti biriktirseniz yurt çıkana kadar krediyle idare edersiniz. Sadece ilk başta zor oluyor. Daha sonra hepsi rahatladı. Aylık 400 ile idare edebiliyorlar.

Yalnız değilsin otuza yaklaştım bende sınava gireceğim. İmkansız yada geç değil...

Ne yazik ki acikogretimdeki bolumlerin cogunun atanma sikintisi var artık ilahyat lisanstan atanmak dahi sıkintili

İlahiyatta formasyon alarak öğretmen olabilirsin
Tabi şu an mülakat olayı yüzünden mağdur olsak da yine de birçok branştan daha iyi alımlar

Canim babam calismama mani yoksa onceden universite icin birikim yapar oyke hazirlanirdim ama degisik bi insan oyle soyleyeyim ilk burs aralikta aliniyor yanlis bilmiyorsam yani 3 ay var aslinda yurt ciksa hatta onceden ciksa yine parayibsanki bi sekilde bulurdum gibi geliyo ama nadip belkide kazanmam bile

Artik uzulmek istemiyorum olmayan o kadar cok seye uzuldum takmayayim ditirum ama illa etkiliyor insani

Insallah sizede istediginiz bolum nasip olur hakkinizda hayirli kapilar acilir

Yazan oldu mu bilemiyorum, bazı büyük şirketler burs veriyorlar. Bi araştırın isterseniz.

Yok yazan olmadi teşekkür ederim bi arastiricam

Hatta karşılıksız veriyorlar. Fakat şartlar önemli, kimi sadece memleketlisine veriyor mesela, kütüğünüz orada olacak falan. Büyük inşaat şirketlerinin sitelerine bakın, şirketi arayıp birebir görüşün.

Umutsuzluğa kapılma hiç
Güzellik falanda takılma
Lcw vb gibi mağazalarında part ları var
Marketler var
İş çalışmak isteyince bulunur
Zorlanacağını düşünmüyorum hiç
28 yaşındasın üni olmasa dahi kendi hayatını kurmalısın
Baban ne okula destek çıkıyor be çalışmana izin veriyor
Eminşm sorun yaşadığın daha çok konu vardır
Kırıp dökmeden kendi hayatını kurman çok daha iyi olur
En basitinden şu şekilde düşün
Eşinden ayrılan gidecek baba evi olmayan küçğk çocuğuyla sıfırdan başlayıp evladını büyütenler var
Sen sadece kendine yeteceksin
İnan o kadar zor değil
Yeterki isteğin azmin olsun

Ya aslinda bende duymustum ama tam olarak kesin bi bilgiye sahip degilim aslinda aile durumundan dolayi alabilirmiyim onuda bilmiyorum babamin maddi durumu cok kotu degil ki sadece istemedigi icib destek olmuyor ama bende okursam 3 kardes disarda ogrenci gibi gorunursek belki ondan faydalanabilirim

Yinede sagolun arastiracagim

Is bulursm iyisine kotusune bakmadan calirim aslinda universite durumuda olmasaydi calisirdim belli bir yastan sonra baba eline bakmak dokunuyor zaten kirk yilda bir istiyorum ondada korka korka yazsam sayilacak cok sey var ama...

Arkadasim haftaici part time, haftasonu full calisiyordu bir ic camasrcida. Yol ve yenek parasini harcamiyordu asgari ucrete yakin maaş aliyordu. Destek olmadan maalesef biraz zor. Kitap almasan bile bunun fotokopisi, defteri, kagidi, yemegi derken donem donem fazla masraf yapiliyor. İs bulup calisirsan mumkun ama. Parttime calisanlara asgari ücretin yarisi veriliyordu yanilmiyorsam, 700 tl maas alsan krediyle beraber idare edebilirsin. 3-4aylik parasiz gececek doneme simdiden hazirlik yapabilirsin. Para biriktirip, calisarak.

Is bulursm iyisine kotusune bakmadan calirim aslinda universite durumuda olmasaydi calisirdim belli bir yastan sonra baba eline bakmak dokunuyor zaten kirk yilda bir istiyorum ondada korka korka yazsam sayilacak cok sey var ama...
Sen derslerine çalış
Bir taraftan hangi ünide hangi bölümleri seçebilirsin / seçmek istersin bir liste çıkar
Hedefin belli olsun
Hangi şehirde olduklarına o şehirlerin öğrenci için nasıl olduğuna falan bak
Bölümde okuyanların yorumlarına bak
Ekş
Donanım haber
Sözlükler hepsini oku
Blog yazılarına bak
Zaman gelince gideceğin yer hakkında bilgin olur
İş başvurulalarını önden yaparsın
İlk başta devlet yurdu çıkar umarım bi kaç ay için en iyi seçenek
Sonrada ufak ucuz ev bakarsın
İkinci el eşya araştırırsın
Hatta buradan yazarsın olduğun şehirden olanlar evinde fazlası olanı verebilir
Sahibindende okulu biten öğrenciler çok çok uyguna ful ev eşyası devreder onları takip edersin vs
Evde tek olunca e bide çalışınca masraf çok az oluyor
Olul için yemekhane kartı çıkartırsın yemeğini okulda/işde halledersin
Kredi alacaksın zaten
Haftada 3/4 gün çalışabileceğin bir yer bulursan sana yeter
Normal geçinebileceğin bir gelirin olur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…