• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi Destek Olmadan Üniversite Okunabilir mi?

Şuan babanıza kızıp başka şehir düşünüyorsunuz ,haklısınız da ama bence inşallah güzel bir bolum kazanırsınız ve ailenizin yanında okursunuz. Gerçekçi olmak gerekirse birinci dönem sonuna dek burs falan geleceğine inanmıyorum ben. Kaymakamlık falan da pek sanmıyorum çıksın. Özel bursların başvuruları ekimde başlıyor genelde ki düşünün yani çıkması hangi ayı bulur. Krediye başvurup aile yaninda okumak daha rahat olur.evet katlanacaksiniz babanıza o zor ama diğerinde fiziksel zorlukla ruhsal zorluk birarada olacak. Ataması az puanla ve en çok olan bölümlerden hemşirelik.hemen her yerde de var ,bence o bölüm güzel bir bölüm.basarilar

Babama kizginligimi reddedemem ama kesinlikle bu dusunceyle sehir degistirmek gibi bir dusuncem yok zaten onceligim kendi yasadigim memleket onun disinda zaten okuyup issiz kalacagim bi bolumu tercih etmeyi dusunmuyorum yani iyi nir bolum olmazsa tercih verme gibi bi dysuncem yok

yaş olmuş 28 bence full tıme bır ıse gırın sonrada ıkıncı ogretım den bır bolum okuyun ama sonrasında sıze ıs kapısı açacak bır bolum olsun , hocalarla konusursanız ıdare ederler sızı sınavdan sınava gıdersınız, devlet yurdu cıkar ama cıkmaz bellı nedenlerden dersenız apartlar var orda kalırsınız , hem maddı anlamda bagımsız olursunuz hem okursunuz devletten kredıde alabılırsınız herkese cıkıyor 450 tl aylık yanılmıyorsam.....
duznelı bır ıs bulma sansınız yoksa part tıme ıslere basvurup bursları takıp edebılırsınız....
ama oncelıklekendınıze guvenın yapılamayacak sey yok yeterkı ısteyın..

Babam calismama karsi yoksa simdiye kadar calisir universite icin az da olsa biseyler biriktirirdim ama baya sıkıntılı mevzular

Insallah iyi bi bolum kazanirsam calisip didinip okumayi dusunuyorum ama dusunfugum sey cok mu ütopik olanaksiz mi diye bu konuyu actim

Aöf de sağlık bölümleri var olmazsa onları düşünebilirsin kpss aöf-örgün-uzaktan eğitim diplomaları eşittir arada hiçbir fark yok.

Zaten aciktan bi bolum okudum ama aöf deki bir cok bolum ulkenim egitim seviyesini yuksek gostermek yada memurlarin kıdem yukseltmesine yarayacak bolumler ne yazik ki neredeyse hepsi kamuda alimi olmaysn bolumler

şimdi ben anlamadım. baban çalışmana izin vermiyomuş o yüzden para biriktirememişsin. e okumana, okurken çalışmana izin verecek mi? çelişki var burda. ha o zaman babamı reddedicem diyosan şimdi reddet çalışmaya başla.

Celiskiye dusmekte haklisiniz dusuncenize hak veriyorum fakat orda calisma durumuyla ilgili burs falan aliyorum demeyi dusunuyorum

Valla güzel arkadasim şoyle anlatayim sana senin yasadiguni 15 yıl once ben yaşadım ki daha yasim 17 bile degildi. Ankara Gazi Üniversitesini kazandim ama babam okutmak istemedi. Kendin okursan oku dedi. Okurum dedim. Kredim de cikmadi tam iki sene neyse ki yurt cikti ama bunun yol masrafi,yemegi,kitabi dunya masrafi var. Haa benim avantajim ufak tefek annem,ablam vs. Yardim ettiler. Ama ben 4 yil universite hayatim biyunca calistim tezgahtarlik,anketorluk,garsonluk,stand histesligi,eksta gecelerde otellerde garson hatta pazarlamacilik bile yaptim. Ne insanlarla nelerle karsilastim. Ama okulumu bitirdim. 2 yil ogrenim kredisi dışında tek burs bulamadim(babamin maddi durumu iyiydi dolayisiyla kimse burs vermez bu durumda) Şimdi bakiyorum gecmisime bayatta verdigim en dogru karardi okumak. Ogretmenim. Diyecegim o ki sen yeter ki iste,cabala... Yasin da var baya herdeyin ustesinden gelirsin ama baskalari 3 calisirken sen 5 calismak zorundasin. Ama is bulasiya kadar seni udare edecek biraz para simdiden bulman lazim. Basarilar

Back