maddenin maneviyattan üstünlüğü :( aşk mı para mı klişesi

Canım ama sebepsiz yere bi cana kıyılmış :(
İçim gidiyor böyle şeyler okuyunca
Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan o kadar çok insan var ki
Yazık günaha,madem doğurmayacaksan o zaman korunacaksın

bunlar bizim doğrularımız..
bazı insanlar hayatı bizden farklı algılıyorlar, tadıyorlar, yaşıyorlar..
bize çok yanlış gelen bazı insanların günlük faliyeti olabiliyor.
arkadaş bize göre çok hata yapmış.
ama ona göre yaptıklarında sorun yok.
belki bize normal gelen şeyler de onun için yanlıştır.
derdini paylaşmış, tepkimizi belirtiyoruz tamam ama,
katillik, hele ki evlat katilliği ağır bir itham.
korunma kısmına katılıyorum.
özellikle böyle durumlarda olan kadınların çok dikkatli davranması gerekiyor.

Son düzenleme:
Ya şu ego tatminini kessek?

Evli arkadaşlar hiç çocuğunuz 3 tane oldu diye 4.yü aldıran olmadı değil mi? Yaşım fazla, durumumuz kötü, ev kira, eşim işsiz, yeni evliyim diye aldıran da olmadı bu siteden?

Sizinki cinayet olmuyor çünkü evlisiniz:27:

Kürtajı savunmuyorum ama burda sorun kürtaj değil. Günah mı diye sormamış bebek katili demek de kimsenin haddine olmasın tanımadığınız bir insan için. Evet üzerime "kib" atabilirsiniz.

Ya şu ego tatminini kessek?

Evli arkadaşlar hiç çocuğunuz 3 tane oldu diye 4.yü aldıran olmadı değil mi? Yaşım fazla, durumumuz kötü, ev kira, eşim işsiz, yeni evliyim diye aldıran da olmadı bu siteden?

Sizinki cinayet olmuyor çünkü evlisiniz:27:

Kürtajı savunmuyorum ama burda sorun kürtaj değil. Günah mı diye sormamış bebek katili demek de kimsenin haddine olmasın tanımadığınız bir insan için. Evet üzerime "kib" atabilirsiniz.
aynı fikirdeyim evli ya da bekar bu her kadının yaşayabileceği talihsiz bir olay.her ikisi için de günah,dini yönden bakarsak.kimileri kürtaj yaptırır umrunda olmaz,kimileri yıllarca acısını çeker.çok çaresiz kalmadıkça o güzel lütuftan vazgeçilmemeli bence.konu sahibinin konusu bu değil evet ama bu durumu her ne kadar kendi tercih etmiş de olsa,psikolojisi kötü etkilenmiştir.bir mp3le ilgili basit bir tartışmanın ayrılık getirmesi saçma olur heralde.peki temel sorunlar nedir?evlenmeye tereddütleri var,bebeğe rağmen evlenmek istemediğine göre.ama sorun maddi koşullar mı heralde onu anlatmak istemiş.:26:

evet üslup kötü bu kabulüm ama böyle konuştuk ne yapayım bende olanı aktarıyorum. regl döneminde huysuz oluyoruz bunu yadsıyamayız o da böyle davranıyor ona benzettim kadınları niye aşağılayayım. onu seviyorum onun bana olan sevgisinden de şüphe duymuyorum. çok zor günler geçirdik geçiriyoruz ama bunları aşmak istiyorum. ben de zor günler içindeyim o da, geçsin bitsin düzelsin istiyorum ama.. zor işte. paylaşmak istedim sadece.

Bence de ÜSLUP KÖTÜ AMA BURAYA YAZDIGIN İÇİN DEGİL...Daha hayatın başındayken böylesine birbirinize girebildiginiz ve saydırabildiginiz için.
Olmamalı,her köşede ,her dönemeçte,her zorlukta ağıza gelen söylenmemeli...

Duymak istedigin erkek arkadaşın hakkında eşeltiri ise evet haklısın.Erkek arkadaşının daha kırk fırın ekmek yemesi lazım.

Şayet o veya bu şekilde bir hayat arkadaşıyla evini hayatını paylaşma kararı aldıysa ve o kişi öğrenci olup bakımını da üstlendiyse almayacak efendim mp3...
Mp 3 mü kaldı hem...Elinde radyosu,mp4 ü olan cep telefonu var herkesin...sanırım erkek arkadaşının da vardır.

Sırf SOSYAL STATÜ yapacak diye mızmızlanıyorsa bir daha düşün derim.

Bir bebek sorumluluğu almamış,tınmamış bile adam ama müzik çalar için YAS TUTUYOR...kabul edilir tarafı yok...

Ama söz konusu olan onun kişiliği ve olgunluk seviyesi ile beraber yaşanacak bir hayatı terazide tartmak ve sonuçlarına katlanmak burda...

Yani ne hesabı kolay ne sonuca katlanması...

Vay arkadaş ya ben anlamıyorum bu kadınları.Sanırsın hepsi normal hayatlarında tam bir asilzade.Kocalarına kızınca laf söylemiyor,gerektiğinde ağır konuşmuyorlar.Hiç sinirlenmiyorlar,hanımefendi çizgilerinden hiç çıkmıyorlar! İnsanız biz ya bazı zamanlar da üslubumuzu bozabiliyoruz. Kimisi de evli olmadan aynı evde yaşama,cinsellik,kürtaj,eşim diye hitap etme konularına takılmış.Bunun tek cevabı sizeneee...O eşi gibi hissediyor demek ki öyle söylüyor,sevmiş ve güvenmiş demek ki aynı evi paylaşıyor,cinselliği yaşıyor.Bundan kime ne?

Neyse konuya dönecek olursak arkadaşım eşinle birlikte bazı sıkıntılı dönemlerden geçiyorsunuz belli ki.Maddi sıkıntılar,kürtaj..vs Birbirinize empati kurarak yaklaşırsanız sorunlar büyümez.Bu da sakin ve sevecen bir dille konuşmaktan geçer.Bir kadın için kürtaj olmak kolay değildir,üzücüdür.Olgun bir erkek acısını anlar,destek olur eşine.Bazı konularda olgunlaşması gerek eşinizin anladığım kadarıyla.Baktınız olmuyor aynı tas aynı hamam ayrılmanız mantıklı olanı.Birde tavsiyede bulunmak istiyorum size lütfen bundan sonrası için korunun.Aynı psikolojiyi bir daha yaşamak epeyce yıpratır sizi çok acı çekersiniz.Hoşçakalın

Ben bizden hangi konuda yardım istediğinizi anlayamadım.
Aranızda süregelen olaylar sonucu bir patlama yaşanmış,
ama tartışma esnasında kullandığınız cümleler çok itici...

Kürtaj olayına değinmeyeceğim ama görünen o ki o olaydan sonra ,
ilişkiniz eskisi gibi olmayacaktır...

Bayılıyorum bu kk hatunlarının "namuslu, iffetli, hanımefendi, asilzade" tavırlarına. Hepiniz harikasınız mükemmelsiniz!!! Konu sahibi ise tu kaka!!

Konuya gelirsek; sizin kendinizi ifade tarzınızdan anladığım kadarı ile aklı başında mantıklı bir kadınsınız eminim ki bu sorunun üstesinden rahatlıkla kalkabilirsiniz ama şunu söyleyebilirim sanki siz biraz fazlasınız sevdiğiniz adama.. Hani bu ilişki sanki çok fazla yorar gibi geliyor sizi. Yine de aşkınız ve bu güne dek verdiğiniz emeklerinin hatrına biraz daha şansı hakkedebilir.

Diyorum ya konu açmadan bir derdin, açtıktan sonra bin derdin oluyor. Herkes iyi niyetli, herkes yardım etmek istiyor ama ben de dahil saldırıyoruz resmen konu sahiplerine.

Ben kendim evlilik öncesi beraber yaşamaya, ilişkiye karşıyım. Herkesin başına gelebilir eleştirmiyorum. Saygı duyarım. Ama öğrenciyken üzerinize çok çok büyük sorumluluk almışsınız. Yaşınız kaç bilmiyorum. Ama erkek arkadaşın henüz olgunlaşmamış ve mecburen bu ilişkiyi sen üstlenmişsin. O olgunlaşana kadar çok işin var. Kavga gürültü ile çözemezsin, zaten sorun mp3 falan değil eski hayatını özlüyor erkek arkadaşın. Üzerine gitme, İnşallah eski hayatına dönmek istemez ve duruma alışır. Ama zaman lazım canım. Üzgünüm ki, daha da çok iş düşecek gibi.

Velhasıl kelam, hızlı giden atın b.ku tez düşmüş..

Sevgilin sıkılmış, bunalmış canım..
Çok durmaz, gider..

maneviyatın olduğu ilişkilerde kafa karışıklığı mutsuzluk hiçbir zaman olmuyor mu? hayat bu inişli çıkışlı insanların modu herzaman yüksek olmuyor. 3 yıldır birlikteyiz ve çok mutluyduk diyorum, aramızda manevi bir bağın olmadığı burdan çıkmıyor mesela. ben ondan, müstakbel eş diyeyim o zaman yani takılmayalım buna, kimi yerde erkek arkadaşım kimi yerde partnerim kimi yerde eşim diye bahsettim ki ruh eşim o benim. bu onun genel karakteri değil genel olarak yapar bana böyle demiyorum ki o bana hakaret etmedi ben ona etmedim ama kötü üsluplar takındık dün yaşanan özel bir durumu anlatıyorum ve rahatsızlık duydum diyorum üzüldüm diyorum paylaşıyorum ama karşılığında "sizde zaten maneviyat yok gelecek yok pat küt" gibi yorumlarla düşene bir de ben vurayım diyorsunuz gibi hissettim.

Canım bak,ister eşim dersin,ister kocam dersin,ister sevgilim,bebebğim..... hitabın izin kağıdı olmaz.Yok nikahın yoksa eşim diyemezsin diye bir kural yok.Her yoruma takılma.Herkes kendi penceresinden yorum yapıyor.Tamam zor bir dönem geçirmişsin.Hamilelik sonlandırma,geçim sıkıntısı v.s. sevgilinin tutumu da seni üzmüş.Kendince diyorsun ki,o sıkıntı çektiyse bende çektim,beraber çektik.Senin sıkıntıya göğüs germenle,karşındaki insanın göğüs germesi farklı olabilir.Sen aileden,çocukluğundan gelen bazı maddi olanaksızlıklarla başa çıkmış,alışmış,şu an fazla da zorlanmıyorsundur.Ama onun el bebek gül bebek büyüdüğünü göz önünde bulundurursak başa çıkması daha zor olabilir.Ailesiyle görüşmüyor olması üzerine tuz biber eker.Hee şu an belki de görüşmek istemiyorum diyor,öfke kusuyordur ama iç dünyası,bilinçaltı farklıdır.Ne olursa olsun anne baba,atsan atılmaz satsan satılmaz.Sana tavsiyem,üslubunu düzelt ona karşı önce.Aranızdaki saygıyı sakın ama sakın yok etmeyin.Sonra sıkıntılardan kaygılardan değil güzel şeylerden bahset.Bu günleri atlatacağınızı,bugün mp 3 ümüz yok ama sağlığımız yerinde.Yakın bir zamanda alasını alacağınızdan bahset.Yani biraz pollyannacılık mı diyelim,hayata umutla bakmak mı diyelim.Böyle davranmak sana da ona da iyi gelir.

çok zor bir dönemden geçiyorsunuz bence. sizin için hamileliğinizi sonlandırmak muhakkak zor olmuştur ve kendinizce bir tepki vermişsinizdir. sanırım sevgilinizde kendince bu şekilde tepki veriyor. sanırım gebelikten maddi güvensizlik nedeni ile vazgeçilmiş, bu partnerinizde bir güvensizlik yaratmıştır diye düşünüyorum. sonuçta kadınından birlikte olduğu sevdiği hayatını birleştirmek niyetinde olduğu kişi ile bir bebekleri oluyor ve bu zamana kadar hep önemsiz gördüğü para yüzünden zor kararlar almak zorunda kalıyor.

Ayrılmaya karar vermek için çetrefilli bir dönemdesiniz bence. gebelikten öncesini düşünerek karar verin derim şimdilik ben, ve ya biraz bu psikolojinizin üzerinden geçene kadar bekleyin.

ben bu durumda sevgilimin bu tarz triplerinden daha öncede rahatsız oluyor muydum, ömrüm boyunca böyle tripleri, 3 kuruşluk insanlar yorum yapacaklar diye bazı şeyleri onlara göre yapmayı çekecemiyim diye düşünürdüm herhalde.

ailesi neden destek olmayı bıraktı?

Benim anladığım,erkek arkadaşının ailesi zengin.Erkek arkadaşın belli bir yaşam standartına alışkın.
Sonra senin yüzünden ailesiyle arası bozulmuş ve ailesi maddi desteği kesmiş.
Erkek arkadaşın bu durumu mahrumiyet olarak görüyor.
Tam olarak böyle düşünmese bile bilinçaltı seni suçluyordur.
O şimdi yaramaz arkadaşı yüzünden ailesinden ceza almış bir erkek çocuğu.

Erkenden büyük rollere girmişsiniz.Olgunluk,sorumluluk,maddi güç gibi etkenler sıfır.
Tam bir evcilik oyunu.Oyun sıkmış,bir taraf mızıkçılık yapıyor.Diğeri inatla hayır oynayacaksın diyor.

Üslubun beni de rahatsız etti.Bu şekilde konuştuğun birine saygı duyamazsın,saygı da göremezsin.
Bir dahaki ilişkinde bazı sınırlara dikkat etmen senin açından daha iyi olur.

Merhaba nymph,
Anlattıklarına yorum getirecek olursam,
Öncelikle kavga ve tartışma anında bile bazı çizgileri korumalısınız.
8 senelik birlikteliğimizde (bunun bir kısmı aynı evi paylaşarak, 2 senesi ise evlilik ile geçti) pişman olacağımız ya da birbirimizin yüzüne bakmamızı engelleyecek sözler söylememeye çalıştık. Mesela "karı gibi" demek hem kendi cinsini aşağıladığı gibi hem de sevgilinin bam teline basmana neden olur.
Sevgilin hayatı boyunca bolluk içinde büyüdü ise şu anda hayatın gerçek yüzünü görüyor ve bunalıma girmesi çok normal.
"Git sana anan baksın" demek yerine, "bu sene mezun olunca ben de çalışmaya başladığımda kimseye ihtiyacımız olmadan hayatımızı kurarız" diye yol gösterebilirsin.
Ailesinin durumu bozulabilirdi de sonuçta. Hem çalışıyormuş, çalışan insana ailesinin maddi destek vermesine ekstrem bir durum dışında gerek yok.

İkiniz de hamilelik olayından sonra yıpranmış olmalısınız. Bu konuda detaylıca konuştunuz mu?
Tamamen arkada bırakmanız lazım bu meseleyi. Yoksa ikide bir temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önünüze koyarsınız.
Herhalde kürtaj yaşamak büyük bir travmadır (yaşamadım, sadece fikir yürütüyorum)
Bunu aşamazsanız ilişkiniz kötüye gidecek gibi.

Sevgilini şimdi tanıyacaksın. Eğer gerçekten istediği "biz" olmak ise bunu bir süre kuru ekmek bile yiyerek yapabilirsiniz. Zor günlerde sevgilinin nasıl tepkiler verdiğini ve önceliklerini gözlemleyebilirsin.
Evlenmeden önce eşimle beraberken buzdolabı bile olmayan evimizde, 15 gün boyunca makarna, patates, soğan ve ekmek yiyerek yaşayan ama her günü hayattaki en mutlu günümüz sayan bir çifttik. Zaten onunla evlenmemdeki bir neden de bu oldu. Şimdi kira da olsa güzel bir evimiz, küçük de bir arabamız, işimiz gücümüz var ve o yokluk günlerimizi hiç unutmuyoruz.

İlişkinizi tartmak için güzel bir fırsatınız var bence şu an, umarım üstesinden gelirsiniz bu durumun..

merhaba canım senin yaşam tarzını eleştirmek bana düşmez herkes kendi hayatından sorumludur sen o şekilde tercih edersin insanlarında bunu eleştirmesi çok gereksiz , seni şu açıdan çok kınıyorum o bebeği aldırmakla lanetinin seni bırakmayacağını düşünüyorum benimde şuan 4 aylık bir bebeğim var ve onu aldırmayı düşündüğüm için o kadar çok ağladım ki yüzüne bakmaya kıyamam kusura bakma ama senin arkadaşın burada mertlik göstermemiş ki maddiyatta sana destek olsun..garibim sende saf iyi niyetli birisin zannedersem onu affetmemen gerekirken yanında olmuşsun sana bir arkadaş tavsiyesi ondan koca baba eş olmaz koyver gitsin tabi uzaktan karı boşamak kolaydır...yalnız yegane fikrim bu br cana kıyabilen herşeyi yapar..yok mp3 pahalısı istiyormuşta yok bilmem ne bu 5 yaşında çocuk değil ki avutasın açık açık konuş işine gelirse de seven insan yanında olur.. bukadar basit..
yaşın gençken uzak dur mp3yle iyi vakit geçirsin...

ilişki okadar yıpranmış ki
ve herşey okadar zamnından önce olmuş ki
ne düzeltilecek bir tarafı kalmış ne de yaşanması gereken bir heyecan
herşey çirkince tüketilmiş...............

Son düzenleme:
bu evlenmeden önce birlikte olma konusu her daim kafamda muallakta kalan bir konudur. :44: bir yanda kişisel özgürlükler diğer yanda kullanılan kadınlar bilemedim. sanki evlendikten sonra olunca daha güzel gibi ..

siz daha şimdiden birbirinizi hırpalamaya başlamışsınız, yol yakınken dön bari de evlenme bu çocukla. sanki mp3 ü ona sen almak zorundasın da, sıkıya gelemiyomuş görmüş oldun işte. evlensen sana çemkircek demek ki ufacık bi darlıkta.

şimdi şöyle izah edeyim. biz birlikte yaşadığımız süre boyunca zaman zaman bazı kararlar aldık ve birbirimizin kararlarına saygı duyduk. benim de bazı görüşlerimi o benimsedi ve haklı buldu ona uygun yaşadık. bu görüşlerimden birisi de; reklamcılık ve pazarlamacılık sektörünün alıp başını yürümesi, ve insanlar o kadar bu duruma alışmış ki bazı sosyal sitelerde kendi reklamını yapmaya başlamış bundan hoşlanmış bir insanlıkla karşıkarşıyayız. (arkadaşlar sakın yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum böyle ortamları kullanıp da ultra normal insanlar fevkalade vardır. ben uzak durduğum ve ürktüğüm ve uzaktan bakınca öyle hissettiğim için böyle yazıyorum. bu ortamları kullananlar kendini pazarlar demek değil bu.) tivitır watsap feysbuk gibi ortamların içinde ne yediğimizi ne giydiğimizi nasıl güldüğümüzü yapmacık pozlarımızı ay ben şöyle coolum böyle bi havam var bi farklıyım yabancı film izlerim vs diye yapılan bir reklam / paylaşım bence insanlık adına ve toplum adına çok daha zararlı. benim fikrimdir ve ona eşim dememin bi sebebi de bu konuda bana hak veren çok ender insanlardan biri olması. o yüzden eşim de ben de akıllı telefonmuş ayped ayfon falan filan hiç bulaşmayalım kendimizi geliştirecek farklı alanlara eğilelim diye bir karar aldık. o yüzden kullandığımız telefonlar mesaj çekip arama yapabilen bunun dışında da fazla bi özellik barındırmayan telefonlar. mp3 sorunu burdan geliyor işte. bana demek istediği "evet haklısın bunun sonu iyi değil ama ne kadar çok yayılmış ki bu cihazlar çevreye daha ne kadar uzak kalabiliriz birbirimize daha fazla güvenmeliyiz, ayakkabı seçerken bile daha dayanıklı kaliteli bişey seçiyoruz, mp3 seçerkende biraz kalite aradığımızda önümüze bu seçenekler çıkıyor bana güven karakterime güven ama biraz da esnek davran bu konuda taksitle falan ayarlanabilir sonuçta he istiyosan ki o cihazları sokmayalım evimize anlarım saygı duyarım ve dediğini yaparım paranın arkasına sığınıp kendi istediğini yaptırmaya çalışıyosun" oldu suratını asması ona güvenmemem ve sürekli onu terketmekle ilgili yaptığım tehditler olmuş. birde "biraz ümitsizliğe kapıldığımda senden güzel sözler duymak istiyorum yaparsın başarırsın geliriz üstesinden" dememi bekliyormuş ben hemen başlıyomuşum mızmızlanma diye kızmaya. özür diledim bende hakverdim. bebekle ilgili sosyal statün insanlar ne der gelecek kaygın annelik duygundan üstünmüş demekki sen işine gelince romantiksin dedi. bebek konusunda bana o da kırgın. ama zamanı değildi bir yandanda hakveriyor. yarın öbürgün çocuğumuz olduğunda boşanma gibi bir durumla karşılaşınca çocuğu elimden almak için savaşırmış.

dini nikahınız varsa eşiniz oluyor zaten tabi ailelerin de bilmesiyle.. şahsıma ters bi yaşantı, yaşantınız sizin tercihiniz o konuda yorum yapamicam ama bi cana kıymanız beni gerçekten üzdü etrafımda bu kadar çocuğa hasret insan varken :53:

Back
X