Merhaba. 6 aylık evliyim. Eşim telefonunun karıştırılmasından nefret eden biri. Bu onun için hassas bir çizgi. Ben de pimpirikli biri değilim açıkçası alıp bakayım kontrolüm katında olsun diye düşünmüyorum. Güveniyorum da eşime. 6 ay böyle geçti yani. Yalnız birkaç gün önce telefonu bir şekilde açık buldum ve alıp wp engelli listesine baktım.
Engelli listesinde sadece isimle kayıtlı biri vardı. Dikkatimi çekti ve kimdir nedir diye konuşmalara girdim.
Eşimin eski sevgilisi. Cinsel olarak paylaşımları olmuş üstünden yaklaşık 5 sene geçmiş fakat konuşmaları duruyor silmemiş.
Adet günleri, gebelik testi ve özel konuşmalar birlikte fotoğraflar ne ararsanız hepsini bir bir gördüm ve okudum.
Eşimin bu kızla cinsellik için birlikte olduğunu düşünüyorum okuduğum konuşmalardan gayet net bir şekilde anladım bunu. Aşk yok ortada. Kız seviyormuş destanlar yazsa da cevap alamamış ve kendine bağlamak için her yolu denemiş. Konuşmaları kısa özetleyecek olursam:
-seni seviyorum der misin bana?
-hayır teni seviyorum diyebilirim
-evlenelim seninle
-ben seninle evlenmem başka biriyle evleneceğim
-bu şehirden gitmemem için senin kal demene ihtiyacım var
-kal demem sana ne karar verirsen kendine benden kal dememi bekleme
Kızlar. Ben psikolojik olarak ve artık fizyolojik olarak çok kötü hissediyorum. Eşimin yaşı benden büyük. Cinsel deneyimi olduğunu tahmin ediyordum. Ama bu konuşmaları bizzat görmek okumak beni çok sarstı. Dahası saklaması silmemesi… Fotoğrafların, yıldızlı mesajların ve tüm konuşmaların duruyor olması. Galeride instagramdan attığı ayrılık mesajlarının bile ss’sinin duruyor olması.
Eşim benim iyi olmadığımın farkında. Ama nedeninin farkında değil. Söylemedim. Yanlış bir hamle yapmaktan korktum. Haklıyken telefonunu karıştırdım diye haksız konumuna düşmek istemiyorum. Ben böyle böyle yaptım artık biliyorum okudum her şeyi desem çok büyük bir kavga çıkacak biliyorum. Günlerce konuşmayacağız. Ayrı yatacağız. Ve hatta tepkilerimize göre ayrılık yoluna gideceğiz.
Bana çok ağır geldi bu yük. Günlerce ağladığım için gelip sordu defalarca neyin var diye. İyi değilim kimseyle konuşamıyorum kimseyle paylaşamıyorum biriken şeyler var zor bir süreçten geçiyorum dedim. Asıl olayı anlatmadan duygularımı anlattım doğruca ve cevabımdan tatmin olmasa da destek oluyor bana. Başka bir şey var günlerdir yemiyorsun içmiyorsun diyor. Kızlar siz olsanız naparsınız? Konuşur muydunuz kıyametin kopacağını bile bile?
Yoksa içinize mi gömerdiniz bu kıyameti? Sadece bende kopsun diye.
Eşim yapı olarak kestirip atabilen birisi. Çok hızlı bir şekilde çok büyük tepkiler veren ve geri dönmeyen birisi. Olay bambaşka yerlere gidebilir yani bizde. Bana yardım eder misiniz?