Lütfen okuyup yardımcı olacak fikirler verir misiniz? Zorlanıyorum

eşinizle yüzleşmeye cesaretiniz yok da niye bir de adamın sevmediği şeyi yapıp telefonunu karıştırırdınız ki. geçmiş gitmiş bir olay, belki unuttu mesajları silmeyi belki geçmiş anıları silmeyi sevmeyenlerden. zaten bu konuda hesap sormaya hakkınız yok hayır hakkınız olsa da cesaretiniz yok. hiç boş drama yapıp ne kendinizi üzün ne de evde gereksiz gerilim yaratın. yutun hazmedin okuduklarınız, başka yapacak bişey yok

Merhaba, öncelikle evet kırıcı şeyler olmuş adınıza çok üzüldüm. Fakat kadın geçmişte eşinizin onu kullandığının muhakkak farkındadır ve eski "sevgilisi" biraz takıntılı biri gibi geldi bana. Bu nedenle belki eşiniz ilerde bu kişinin problem çıkaracağını düşünüp kanıt niteliğinde saklamış bile olabilir. Bence konuyu açıp tat kaçırmaya lüzum yok gibi. İçim rahat etmez derseniz benzer örnekler vererek fikrini öğrenebilirsiniz ama bu psikolojideyken bunu yapmayın direkt açık verirsiniz. Biraz toparlanınca ve zaman geçince örnek verebilirsiniz

İşte bu yüzden taşıyamayacağın yükün altına girmeyeceksin. Argoda çok daha başka bir tabiri varda diyemem şimdi çok ayıp olur 🤣

Madem öğrendiğin şeylerin sonucu kaldıramayacaksan ya da onlarla yüzleşmeye cesaret edemeyeceksen neden kurcaladın ki?
Herkesin bir geçmişi var tamam da eşinin birini cinsellik için kullanması çok kötü bir durum. Ben olsam bir daha asla aynı gözle bakamazdım sanırım eşime. Ve mesajları hala saklıyor olması. Arşivlemiş olması. Ne alaka yani neden arşivliyor?

Boşanmaya cesaretin yoksa kurcalama daha fazla.

Merhaba. 6 aylık evliyim. Eşim telefonunun karıştırılmasından nefret eden biri. Bu onun için hassas bir çizgi. Ben de pimpirikli biri değilim açıkçası alıp bakayım kontrolüm katında olsun diye düşünmüyorum. Güveniyorum da eşime. 6 ay böyle geçti yani. Yalnız birkaç gün önce telefonu bir şekilde açık buldum ve alıp wp engelli listesine baktım.
Engelli listesinde sadece isimle kayıtlı biri vardı. Dikkatimi çekti ve kimdir nedir diye konuşmalara girdim.
Eşimin eski sevgilisi. Cinsel olarak paylaşımları olmuş üstünden yaklaşık 5 sene geçmiş fakat konuşmaları duruyor silmemiş.
Adet günleri, gebelik testi ve özel konuşmalar birlikte fotoğraflar ne ararsanız hepsini bir bir gördüm ve okudum.
Eşimin bu kızla cinsellik için birlikte olduğunu düşünüyorum okuduğum konuşmalardan gayet net bir şekilde anladım bunu. Aşk yok ortada. Kız seviyormuş destanlar yazsa da cevap alamamış ve kendine bağlamak için her yolu denemiş. Konuşmaları kısa özetleyecek olursam:
-seni seviyorum der misin bana?
-hayır teni seviyorum diyebilirim

-evlenelim seninle
-ben seninle evlenmem başka biriyle evleneceğim

-bu şehirden gitmemem için senin kal demene ihtiyacım var
-kal demem sana ne karar verirsen kendine benden kal dememi bekleme

Kızlar. Ben psikolojik olarak ve artık fizyolojik olarak çok kötü hissediyorum. Eşimin yaşı benden büyük. Cinsel deneyimi olduğunu tahmin ediyordum. Ama bu konuşmaları bizzat görmek okumak beni çok sarstı. Dahası saklaması silmemesi… Fotoğrafların, yıldızlı mesajların ve tüm konuşmaların duruyor olması. Galeride instagramdan attığı ayrılık mesajlarının bile ss’sinin duruyor olması.
Eşim benim iyi olmadığımın farkında. Ama nedeninin farkında değil. Söylemedim. Yanlış bir hamle yapmaktan korktum. Haklıyken telefonunu karıştırdım diye haksız konumuna düşmek istemiyorum. Ben böyle böyle yaptım artık biliyorum okudum her şeyi desem çok büyük bir kavga çıkacak biliyorum. Günlerce konuşmayacağız. Ayrı yatacağız. Ve hatta tepkilerimize göre ayrılık yoluna gideceğiz.
Bana çok ağır geldi bu yük. Günlerce ağladığım için gelip sordu defalarca neyin var diye. İyi değilim kimseyle konuşamıyorum kimseyle paylaşamıyorum biriken şeyler var zor bir süreçten geçiyorum dedim. Asıl olayı anlatmadan duygularımı anlattım doğruca ve cevabımdan tatmin olmasa da destek oluyor bana. Başka bir şey var günlerdir yemiyorsun içmiyorsun diyor. Kızlar siz olsanız naparsınız? Konuşur muydunuz kıyametin kopacağını bile bile?
Yoksa içinize mi gömerdiniz bu kıyameti? Sadece bende kopsun diye.
Eşim yapı olarak kestirip atabilen birisi. Çok hızlı bir şekilde çok büyük tepkiler veren ve geri dönmeyen birisi. Olay bambaşka yerlere gidebilir yani bizde. Bana yardım eder misiniz?

İnsanların sizden öncede yaşanmışlıkları duyguları, ilişkisi olması kadar normal birşey yok. Gözünü sizinle açmadı ki. Kaldı ki sizi aldatmış da değil, saklanabilir eski konusmalar. Bir de yazı tavrınızı biraz itici buldum. Kadınla seks için beraberdi, kadın çok kendine bağlamaya çalışmış da başaramamış gibi. Ortada bir ilişki varmış yaşanmış bitmiş bu kadar basit. Aşırı drama queensiniz bence

Yorumları biraz şaşırarak okudum geçmiş ilişkilerinizin herşeyini siliyor musunuz şaşırdım? Bir flashdiske atarım eski foto anı, konusma vs ne varsa kalır orda. Bana bu herşeyi çılgınca yok et kafası biraz özgüvensizce biraz da fazla abartı pişmanlık gibi geliyor. Bir kişi hayatımın bir döneminde vardıysa değer vermişimdir, artık yok sevmiyorum bitti ama hiç yaşanmamış gibi bir konusmayı bile çılgınca silmek ne biliyim saçma

Kızdan icin kendine bağlamak için her yolu denemiş demeniz ne kadar iğrenç bir şey. İster cinsellik temelli ister duygusal fark etmez ortada bir ilişki yaşanmış, onların arasında bir durum. Siz de beş yıl önceki mevzuyu dert etmeyin derdim ama mesajları fotoğrafları saklaması pek doğru bir davranış değil. Belki sizinle evlenip aklı o kız da bağlı kalmıştır.

Son düzenleme:
8 yaş kadar büyük ve görücü usulü evlendik. İkimizde birbirimizin doğru insan olduğundan emin olarak ve birbirimize sevgi duyduğumuzdan evlendik.
Eşinize nasıl hala sevgi duyuyorsunuz?
İçinde eski zamanlardan kalma bir öküz var.
Birilerini sırf cinsellik için sevgili olarak yanında tutuyor. Evleneceği zaman yine kendi seçmiyor annesine el değmemiş bulduruyor. Sanki manavdan seçmece yapmış. Bu adam aşk sevgi ne bilmiyor ki.
Nasıl bu adama hala saygı duyar seversiniz. Su katılmamış bir öküz

Yorumları biraz şaşırarak okudum geçmiş ilişkilerinizin herşeyini siliyor musunuz şaşırdım? Bir flashdiske atarım eski foto anı, konusma vs ne varsa kalır orda. Bana bu herşeyi çılgınca yok et kafası biraz özgüvensizce biraz da fazla abartı pişmanlık gibi geliyor. Bir kişi hayatımın bir döneminde vardıysa değer vermişimdir, artık yok sevmiyorum bitti ama hiç yaşanmamış gibi bir konusmayı bile çılgınca silmek ne biliyim saçma
Ben de sizi anlamadım vallahi.
Yani insan eski ilişkisiyle hala arkadaş kalırsa belki kalır konuşmalar da her sevgilinle de iyi ayrılmıyorsun. Benim mesela tüm ilişkilerim kötü bitti. Hayatımda kimse olmasa dahi tutmam. Çünkü adamları görmeye tahammülüm kalmıyor bir de eskiyi neden okuyayım.
Hala arkadaş kaldığım merhabalaştığım tek bir ex vardır. O da çocukluk aşkıydı. Daha ziyade arkadaşlığa döndüğü için hala listemde durur. Ama mesajlaşmalar da silindi gitti haliyle telefon hat değiştirdikçe. Hususi saklayacak duygum olsa ayrılmazdık neticede

Ben de sizi anlamadım vallahi.
Yani insan eski ilişkisiyle hala arkadaş kalırsa belki kalır konuşmalar da her sevgilinle de iyi ayrılmıyorsun. Benim mesela tüm ilişkilerim kötü bitti. Hayatımda kimse olmasa dahi tutmam. Çünkü adamları görmeye tahammülüm kalmıyor bir de eskiyi neden okuyayım.
Hala arkadaş kaldığım merhabalaştığım tek bir ex vardır. O da çocukluk aşkıydı. Daha ziyade arkadaşlığa döndüğü için hala listemde durur. Ama mesajlaşmalar da silindi gitti haliyle telefon hat değiştirdikçe. Hususi saklayacak duygum olsa ayrılmazdık neticede
bilmiyorum beni rahatsız etmiyor demek ki. Birçok yabancı arkadaşım da öyle foto silme vs yapmıyorlar. Hayatımın bir döneminde vardı, iyisi kötüsüyle bitti gibi düşünüyorum. Her insan farklı

Bence birine aşk dolu onsuz yaşayamadığını söylediği mesajları görmenizden iyi bir şey bu öyle bile olsaydı herkesin bir geçmişi yaşanmışlığı var bunlara takılmak ve telefon karıştırmak çok aciz bence yapmayın. Tek sorun hala saklıyor olması ama unutmuş olabilir biz eşimle sevgiliyken eskilerle alakalı her şeyi silme kararı alıp birbirimize göstermeden silmiştik evlendikten sonra macbookta eski kız arkadaşının doğum gününü hatırlatıcıya eklediğini fark ettim hiç bir şey demedim fark ettiğinde bana söyledi sildiğini. Bence söylemeyin uygun bir zamanda arkadaşınızdan vs örnek vererek silinmesi gerektiğini düşündüğünüzü belirtin silecektir.

Son düzenleme:
Merhaba. 6 aylık evliyim. Eşim telefonunun karıştırılmasından nefret eden biri. Bu onun için hassas bir çizgi. Ben de pimpirikli biri değilim açıkçası alıp bakayım kontrolüm katında olsun diye düşünmüyorum. Güveniyorum da eşime. 6 ay böyle geçti yani. Yalnız birkaç gün önce telefonu bir şekilde açık buldum ve alıp wp engelli listesine baktım.
Engelli listesinde sadece isimle kayıtlı biri vardı. Dikkatimi çekti ve kimdir nedir diye konuşmalara girdim.
Eşimin eski sevgilisi. Cinsel olarak paylaşımları olmuş üstünden yaklaşık 5 sene geçmiş fakat konuşmaları duruyor silmemiş.
Adet günleri, gebelik testi ve özel konuşmalar birlikte fotoğraflar ne ararsanız hepsini bir bir gördüm ve okudum.
Eşimin bu kızla cinsellik için birlikte olduğunu düşünüyorum okuduğum konuşmalardan gayet net bir şekilde anladım bunu. Aşk yok ortada. Kız seviyormuş destanlar yazsa da cevap alamamış ve kendine bağlamak için her yolu denemiş. Konuşmaları kısa özetleyecek olursam:

-evlenelim seninle

Kızlar. Ben psikolojik olarak ve artık fizyolojik olarak çok kötü hissediyorum. Eşimin yaşı benden büyük. Cinsel deneyimi olduğunu tahmin ediyordum. Ama bu konuşmaları bizzat görmek okumak beni çok sarstı. Dahası saklaması silmemesi… Fotoğrafların, yıldızlı mesajların ve tüm konuşmaların duruyor olması. Galeride instagramdan attığı ayrılık mesajlarının bile ss’sinin duruyor olması.
Eşim benim iyi olmadığımın farkında. Ama nedeninin farkında değil. Söylemedim. Yanlış bir hamle yapmaktan korktum. Haklıyken telefonunu karıştırdım diye haksız konumuna düşmek istemiyorum. Ben böyle böyle yaptım artık biliyorum okudum her şeyi desem çok büyük bir kavga çıkacak biliyorum. Günlerce konuşmayacağız. Ayrı yatacağız. Ve hatta tepkilerimize göre ayrılık yoluna gideceğiz.
Bana çok ağır geldi bu yük. Günlerce ağladığım için gelip sordu defalarca neyin var diye. İyi değilim kimseyle konuşamıyorum kimseyle paylaşamıyorum biriken şeyler var zor bir süreçten geçiyorum dedim. Asıl olayı anlatmadan duygularımı anlattım doğruca ve cevabımdan tatmin olmasa da destek oluyor bana. Başka bir şey var günlerdir yemiyorsun içmiyorsun diyor. Kızlar siz olsanız naparsınız? Konuşur muydunuz kıyametin kopacağını bile bile?
Eşim yapı olarak kestirip atabilen birisi. Çok hızlı bir şekilde çok büyük tepkiler veren ve geri dönmeyen birisi. Olay bambaşka yerlere gidebilir yani bizde. Bana yardım eder misiniz?
olan hep kadınlara oluyo. o kadına da yazık size de yazık. bi insan bi yola girerken önüne bakmalı. emin olmalı. herseyi yok etmesi lazım sıfırdan bir hayat.Ama sizin eşiniz böyle yapmamıs bence konusun. konuşmadan hiçbir problemi aşamazsınız.

-evlenelim seninle

Bilmiyorum kimsenin dikkatini cekti mi ama eşinizin eski sevgilisine verdiği kalp kırıcı cevaplar hiç sizde sogukluk yaratmadı mı? Yani bir kadını sırf cinsel amaçları için kullanması ve bu şekilde belki başka ilişkileri de oldu. Bu bence başlı başına soğuma sebebidir bana göre. Değişmişse eskisi gibi değilse o ayrı ama böyle biriyse bence sizin ona soylesemmi soylemesemmi düşüncesinden önce ben gercekten dogru bir insanlamıyım diye düşünmelisiniz.

Biraz kırıcı olacak belki ama en yakın arkadaşım olsanız bile bunu bu şekilde söylerdim.
Bi insan yıllar önceki seks amaçlı sevgilisi ile neden mesajlasmalari ve hamilelik testlerini bile silmez anlayamadım. Ayrıca geçmiş dahi olsa konuşmalar çok çirkin, eşiniz bi kadın icin neler düşünmüş bence bu çok daha kalp kırıcı bir olay. Bi kadını kullanıp görücü usulü birisiyle evlenmis yani bence mesajlardan ziyade buna üzülün

Biraz kırıcı olacak belki ama en yakın arkadaşım olsanız bile bunu bu şekilde söylerdim.
Bi insan yıllar önceki seks amaçlı sevgilisi ile neden mesajlasmalari ve hamilelik testlerini bile silmez anlayamadım. Ayrıca geçmiş dahi olsa konuşmalar çok çirkin, eşiniz bi kadın icin neler düşünmüş bence bu çok daha kalp kırıcı bir olay. Bi kadını kullanıp görücü usulü birisiyle evlenmis yani bence mesajlardan ziyade buna üzülün
Kısacası karaktersiz tipik bir ortadoğu erkeğiymiş. Üzücü..

Kısacası karaktersiz tipik bir ortadoğu erkeğiymiş. Üzücü..
Çok üzüldüm hem mesajlardaki kadına hem konu sahibine. Eşinin gerçekten karaktersiz olduğunu görmüş. Ben olsam direkt söylerim ama muhtemelen kocası öyle pıstırmis ki telefon konusunda konu sahibini, şimdi söylese ayrılacaklarını düşündüğü için birseyde diyemiyor

Silmez tabi, büyük bir ego yatırımı, bakıp bakıp zevke geliyordur rezil.

böyle bir olay yaşasam uzulecegim tek şey bu kadar kaba Saba bir adamla nasıl evlendiğim olur herhalde.
karakterin kisiye göre ya da sevip sevmemeye göre değiştiğini düşünmüyorum, eşiniz kaba saba pis bir adam;
yarın öbür gün size de böyle davranacak muhtemelen.

Bilmiyorum kimsenin dikkatini cekti mi ama eşinizin eski sevgilisine verdiği kalp kırıcı cevaplar hiç sizde sogukluk yaratmadı mı? Yani bir kadını sırf cinsel amaçları için kullanması ve bu şekilde belki başka ilişkileri de oldu. Bu bence başlı başına soğuma sebebidir bana göre. Değişmişse eskisi gibi değilse o ayrı ama böyle biriyse bence sizin ona soylesemmi soylemesemmi düşüncesinden önce ben gercekten dogru bir insanlamıyım diye düşünmelisiniz.
Ben de aynı şeye takildim. Adam kendisini seven birinin zaafını kullanıp resmen cinsel anlamda kullanmış kadını. yazdığı cevaplar da rezil ötesi. seni değil teni seviyorum yok işte başkasıyla evleneceğim senle değil demesi vs.
ben o yazışmayı gördüğüm an iğrenir adliyede alırdım soluğu. eşiniz iğrenç bir insan ...
siz sadece mesajları saklanmasına bozulmuşsunuz gibi yazmışsınız.

ha sizinle eğlendi benimle evlendi diyenlerdenseniz bişey diyemem tabi

Ben de aynı şeye takildim. Adam kendisini seven birinin zaafını kullanıp resmen cinsel anlamda kullanmış kadını. yazdığı cevaplar da rezil ötesi. seni değil teni seviyorum yok işte başkasıyla evleneceğim senle değil demesi vs.
ben o yazışmayı gördüğüm an iğrenir adliyede alırdım soluğu. eşiniz iğrenç bir insan ...
siz sadece mesajları saklanmasına bozulmuşsunuz gibi yazmışsınız.

ha sizinle eğlendi benimle evlendi diyenlerdenseniz bişey diyemem tabi
ay çok kaba , midem bulandı
herhangi bir kadına öyle ya da böyle bu şekilde* kaba davranan biriyle kahve bile içmem değil evlenmek.

-evlenelim seninle

Telefon saklanır saklanmaz vs... o konulara hiç girmeyeceğim ama şu var ki eşiniz leş zihniyetli bir adam. Sizde ortada aşk yok diye adamı eş yerine koyup kendinizi avutuyorsunuz, cinsellik için birlikteymişmiş ... Bu zihniyette adamı ben tutmam hayatımda telefonu karıştırdığınızı duyunca kesip atarmışta falan peh soğan erkeği... Kesip atması gereken sizsiniz...

X