lütfen okuyun, akıl verin bana

Certanly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
217
0
96
Antalya
kızlar merhaba,kısaca başlayım söze
nişanlıyım, yaza düğünüm olacak. ben ta nişan takılmadan nişanlımın ailesinin teklifi üzerine onların oturduğu apartmanda yan daireye oturma tekliflerini kabul etmiştim, yai tamam olabilir dedim, nişanlım hiç mi hiç istemiyordu, ben de o an ki psikolojimden ve onların diğer gelinleriyle yakınlığından yola çıkarak olabilıeceğini hatta olursa daaha da iyi olacağını düşündüm.. gel gör ki uzun bir nişanlılık geçirdik, nişanlım bu fikre alışıp evi baştan aşağı yeniledi, içine şu ana kadar abartısız 40 bin lira döktü, o biçim mutfak yaptırdık, yerler, duvarlar, kapılar, yani aklınıza gelen herşeyin en iyisini yaptı sağolsun ben evi beğeneyim diye( çünkü ben eçvi ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim, ama söz verilip kiracı da cıkartılınlaca da dönüşü olmamıştı) kaynanamla, görümcemle ve onun akrabalarıyla şu ana dek bi problemim olmadı, onlar beni çok severler, hiç bi kötü söz duymadım, ama ben çok sık gelinip gidilmesinden, çat kapı misafirden, zırt pırt evimin eşyalarının ortak kullanılmasını istemelerinden korkuyordum, diğer eltimle bu şekilde oldukları için...
ama nişanlım öyle bişey olmaz, tavrını belirtirsen ona uygun davranırlar, onlar davranmazsa ben konuşur belli ederim, seni kötü etmem, kendi fikrim olarak yansıtırım dedi..
gecen gün çok ufak bir yanlış anlaşılma oldu(yanlış anlayan bendim:) bunun üstüne nişanlım o evde oturmayacagız, sorunlar cıkabilir, en azından uzak olursak sorunlar asgeriye iner, benim bi günüm huzursuz geçecekse eğer ben şu ana kadar kazandığım herşeyi feda ederim tersine çevirmek için dedi.. ama benim vicdanım el vermiyor ayrı bi yere cıkmaya, içine çok masraf döktü, duvarlar yıkıldı evin şeklini bile hoşuma gitsin diye değiştirdi yani... şimdi o okadar ısrarla diyor ki oturmam diye, ben de hayır oturcaz dedim, işim gereği çok yoğun olacağımı tüm gün işte olacagımı söyledim, sorun çıkacak konularda eğer ben ailesine bişey diyemezsem kendinin söylemesini istedim, o da zaten ben seni hiç kötü yapmam, çünkü onların gözünde sen zaten çok ağır basıyosun diğer gelinlerine göre, filan dedi. ama ben istemem filan dedi. ben de dedim ben de şurda 3 ya da 4 yıl sonunda çıkaalım madem, ev alırız bu sürede(eşiminde benim de gelirim çok iyi) o da hatta daha erken alabiliriz dedi. ben onu vazgecirdim başka eve çıkma düşüncesinden. şimdi bu sabah da uyandım içimde sıkıntı.. aslında bunca masraf olmasaydı evet çıkalım derdim, ailesinden uzak, çünkü burda okuduklarıma göre yakın oturan herkes sorun yaşamış tabi bir de okadar evin içi yaptırılırken çok uğraştım ben de her bir malzemeye ben karar verdim, herşey istediğim gibi oldu ama nişanlım da biliyor o evde oturmak benim de içime sinmeyecek.. ne yapacağımı bilemiyorum. ama şu an ayrı bi eve cıkıp kaynanamlara da o evi bırakmak istemiyorum.. lütfen bana bir iki cümle söyler misiniz... nişanlıma ayrı söylüyor içimde başka bir şey istiyorum, gerçi o da biliyor aslında isteyerek oturmayacagımı ama iki arada kaldım işte...

bir de nişanlım dedi , bak dedi en ufak bi olay da olsa, yok ben çıkmak istiyorum dediğin anda çıkarız, sakın kendini mecbur hissetme , çünkü ben de oturmak istemiyorum artık sorun yaşanacağını düşünüyorum dedi( bu sözü de ben devamlı ona diyordum ya sorun yaşanırsa ya şöyle olursa falan diye, o yüzden o da sorun yaşayacağımızı düşünmeye başladı sanırım)

Bence bir kere taşındın mı bir daha zor çıkarsınız o evden. Bir kere yüzgöz olundu mu da gerisi gelir diye düşünüyorum.

Nişanlın söylemiş zaten istediğin an başka ewe çıkabileceğinizi..Hem çalışıyormuşsun ve şimdiye kadar uzun bi nişanlılık geçiirdiğin halde bi sorun yaşamadıysan en iyisi bikaç sene oturup kendi ewinizi almanız..

Allah tamamına erdirsin..

ah canım ne anlayışlı bi nişanlın varmış..
seni zor durumda bırakıcanı hiç zannetmiorum..
ama sen başına gelecekleri zaten biliosun bitanem..
ve bunun için rahat olamıosun bi türlü..
ne olursa olsun o korktuklarını yaşıcaksın..
eğer tavrını belli edip o şekilde uzaklaştırıcanı düşünüsan bu seferde kötü gelin olmayı göze alıcaksın..
yok eşin konuşsun dicem..
yin eglin oğlumuzla aramızı açtı..
bizim oğlanda hanımköylü oldu falan dicekler..
yani her şekilde biz gelinler haksız çıkıcas..
keşkeyle başlayan cümleler kurmak istemiorum ama..
demeden yapamıcam..
keşke kabul etmeseydin başta..
şimdi okadar masrafa vicdanında el vermio tabi haklısın..
ama hem sen hem eşin ii kazanıomuşsunuz valla bence düğün olmadan uzakta bi ev tutun..
en iisinin o oldugunu görüceksn..
tabi insan başına gelmeden anlamıo ama ..
burdaki tecrübeleri gör bitanem..

sağol feryal ya annemle dahi bunlrı konuşmuyorum ama hata mı yapıyorum bilmiyorum.. annem bu konuyu konuşsam hemen başka yere çık der, arkadaşlar falan hep git başka yerde otur der.. hiç yapıcı konuşan olmuyor boyle, herkse hep en kötüsünü düşünerek konuuyor ve aklımda hep kötü olcak şekilde yer etti bazı şeyler.. ama öle olmaz inşallah...

haklısın teşekkür ederim yorum için.. nişanlım çok anlayışlı ama dediğim gibi vicdanen kabul edemiyorum.... başta da evet dedim ama hemen hurra evden kiracı çıkartcaklarını bilemedim, evi de o zaman bana çok güzel anlattılar... sonra dönüşü olmadı işte...

Sorun yok ki ortada..
Sizin kafanz karışık tamam ama nişanlın da gayet anlayışlı..
Maddi gücümüz yerinde o eve mecbur değiliz diyorsunuz.
Baktınız canınız sıkılıyor çeker gidersiniz.
Bazen kendi kendine dert edinen arkadşları görünce kızıyorum.
Bazılarımız ne zorluklarla bazılarımda kendi yarattığı problemlerle boğuşuyor..
Mutluluklar..

Canım ama şöyle bişeyde var sen nişanlını daha iyi tanırsın biz senin yazdıklarından yola çıkarak yorum yapabiliyoruz sadece..

Bende eşimin ailesiyle aynı binadayım..Oldukça kötü bi daireydi ve eşim içini çok güzel bi şekilde yaptırdı..spot ışıklar bile yaptırmış..Yani olabilecek en iyi şekle getirmişti..Bende kendi isteğimle bu binada oturmaya karar verdim istersen kirayada çıkabiliriz demişti..Komşular akrabalar çok..Herkes bi laf söyleyebiliyo..Ama sen ew alabilirz dediğin ve çalıştıgın için o kadar sorun olmayacagını düşünüyorum..

Eger için rahat değilse baştan kiraya çıkman en mantıklısı..Çünkü huzur kaçtımı tekrar bulmak zordur..

feryalcim , şöyle bir şey var, o dediğin doğru akraba bizde de cok, ama ben hep dedim ben yalnızlığa alışkınım, hep tek yaşadım diye, nişanlım hep destek oldu, sen istemezsen kimse sana müdahale etmez, ben ailemi biliyorum, seni de biliyorum dedi, yapabileceğinize inanıyorum dedi, o yüzden sıcak baktım dedi .. ama işte kafam karışık, içimde sıkıntılar, sorun olcaksa başka yere de cıkınca olabilir diyorum, ben zaten nişanlıma dedim, komşu gibi olurum dedim, o zaten ,mecbur değilsin gelip gitmeye... filan dedi... benim sıkıntım içim rahat etmiyor.. yanlış karar verdim düşüncesi var... ama diyoruam kirada oturcagımıza bi kaç yıl para biriktirip ev alırız, sıkıntı çekmeyiz diyorum.. ne bileyim işte... kafam karışık..

bir süre deneyebilirsiniz bence... daha sonra kendinize başka bir ev alma imkanınız da varmış... zaten nişanlınız da bu konuda fikrini hiç değiştirmemiş ; hep sizin yanınızda olmuş bu zaman kadar... sonra inşallah daha güzel bir evde huzurla yaşarsınız :)

ya çok teşekkür ederim.. olumlu yorumlar içime su serpiyor.. içimde ki huzursuzluğu nişanlıma tyekrar açarsam daha dün konuştuk sen tamam otururum dedin şimdi bu ne diyecekti, oyuncağa çevirdiğimi düşünecekti artık... o yüzden olumlu yorum duymak rahatlattı beni...

CANIM ARKANDA NISANLIN OLDUGU SURECE VE EGER EVLENDIKTEN SONRA DEGISMEZSE BENCE PROBLEM YASAMAZSIN. Bı<ım yasadıgımız problmlerın tamamı eslerımızın aıleeıne dur dıyememesınden kaynaklanıyor ama nısanlının konusmasına bakılırsa o dur dıyebılecek durumda sende aksama sana gelecegız deyınce bu aksam musaıt degılım yarın aksam beklıyorum dersın alırlar gardlarını.bence hıc takma kafanı. nısanlın eger sorun yaratılırsa evden cıkarız ızlenmı yaratırsa zaten gıtmesınler dıye sıze cok dokunacaklarını sanmıyorum

Nişanlın buakdar olumluysa değişecegini sanmıyorum..Benim eşim hiç zorlamaz çık falan diye.Apartmandan birileri bişey söylese kimseyi ilgilendirmez der arkamda durur..Anladıgım kadarıyla senin nişanlında böyle..

İçin rahat olsun canım boşver ozaman sen bu günlerinin keyfini çıkar..

ya çok teşekkür ederim gerçekten içim sıkılmıştı sabahtan beri
konuşcak biri de yok derdimi anlatcağım.. cevap yazan herkese teşekkür ederim. farkındayım saçma sapan düşüncelere girdim ama napıyım bazen insan takıyor... inşallah sorun da olmaz... herkese çok teşekkürler..

Ben bu Şırkete baŞlayalı 3 yıl oldu
baŞladıĞım zaman herkes bana yandın hayatta sabredemezsın her gÜn aĞlayacaksın dedıler.bende Çok Ön yargılı baŞladım ıŞe
ÇÜnkÜ mÜdÜr le aynı odadaydık ve Çok kÖtÜ dedıler.gel zaman gıt zaman baktımkı anlatılanla alakası yok adam Çok kafa dengı Öyle ıyı anlaŞtıkkı.ama benden Önce ÇalıŞan herkes aĞlayarak ÇıkıyomuŞ ıŞten.Şımdı mÜdÜr mÜ kÖtÜymÜŞ gıdenlermı enteresan...yanı dıyeceĞım Şu kı ıyılıĞı ınsan bırazda kendınde bulmalı.onla Öyle bı anlaŞıyozkı gÖrmen lazım her dedıĞımı yapıyo arada tartıŞma oluyo ama o da normal.ıŞ hayatı sonuÇta ama gerÇekten Çok ıyı bır ınsanmıŞÖnyargımın ne akdar yersız olduĞunu anladım.
Neden anlattın dersen kayınvalıdenlerle yakın yaŞamadan sorun olucak dıye kafanda oturtma.du bakalım bÖyle anlayıŞlı nıŞanlın varsa daha ne ıstıyon anlaŞamadıĞın sorun olduĞu zaman baŞka evı dÜŞÜn ayrıca kımse kımseyı evıne almak mısafır etmek gÖrÜŞmek zorunda deĞıl.hemen kafanı toparla bence.hem evıŞn ne gÜzel ıstedıĞın gıbı olmuŞ.maddı sorununda yok.eŞınde karısı ve anasının ayrımını ıyı yaparsa bence sorun yaŞamazsın.
Bence fazla vesvese yapıyosun rabbım feraha Çıkarsın ve bu kadar gereksı Şey ıÇın Şu gÜzel zamanlarını kÖtÜ etme kendıne.
Hayırlısı olsun herŞeyın

canım zaten çalıştığın için her istediklerinde gelemezler he gelmek isterlerse de uygun bir dille eşin anlatır. bak ne güzel kira vermeyeceksiniz. çok kolaylıkla ev alabilirsiniz. alacağın evi bari uzaktan al. çok şanslısınki böyle anlayışlı bir nişanlın varmış. kıymetini bil. böyle senin yanında olduktna sonra ailesin sana hiçbişey yapamaz merak etme.

ortada bir sorun yokken sorun çıkmasından korkuyosunuz. insanlar inanılmaz sorunlar yaşıyor ve hatta eşinin ailesiyle beraber yaşıyor. eşler anlayışsız aileler cahil..
bence sizin hiç bi sorununuz yok. yapacağınız şey ortada. evinize geçiceksiniz. bir yandan bir ev alıp ödemeye başlıcaksınız. sorun yaşarsanızda eşiniz yanınızda ohh daha ne istiyosun?

Nişanlınızın bu gidelim tavırlarıda,sizin bu takıntınızdan oluşmuş sanırım.
Şimdiden ,ortada birşey yokken bunu bu kadar kafanıza taktığınızı görüp,ileride olabailecekler için önlem almaya çalışıyor.
Bence haklıda.
Bunları bu denli kuruyorsanız bence hiç gidip oturmayın orada
Bir süre sonra herşeyin altında başka birşey arayacak hale geleceksiniz çünkü
Giden 40 tl olsun deyin
Startı başka yerden verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…