- Konu Sahibi asigimbensana
-
Evet özel hayat, neden şaşırdınız? 15 yaşında, çocuklukla gençlik arasındaki o sancılı dönemdeki bir kızdan bahsediyoruz. Ve evet malesef onlar hata yapmaya bizim gençliğimizden daha müsaitler. Ben kardeşiniz haklıdır demedim, yaptığı yanlış, ama ona yanlışını bu şekilde gösteremezsiniz. O şu an hayatının en hassas evresinde, ve hayatına bu derece saygısızca davranırsanız sadece aranızdaki bağı zayıflatırsınız. Bir büyüğünden akıl almaya ihtiyacı olduğunda size gelemez, çünkü akıl alıp kendine çekidüzen vermeye ihtiyacı vardır, hayatına saygısızca müdahale eden birine değil. Sizden doğruyu alamadığı gibi dışarıdan yalan yanlış akıl alıp geri dönüşü olmayan hatalar yapabilir, çünkü etrafı kendi gibi aklı bir karış havada gençlerle ve o gençlerden faydalanmak isteyenlerle dolu.
Evet, neler neler oluyor biliyorum, ve bu yüzden kardeşinize yaklaşımlarınız biraz daha akıllıca olmalı, bu şekilde sadece onu kendinizden uzaklaştırırsınız, ve bu kaba müdahaleler ters teper. Biraz daha ılımlı olmaya, onu anlamaya çalışın. Ona güven verin ki hata yaptığını fark edebildiğinde gelip sizden yardım isteyebilsin. 15 yaşındaki insan hayatına istediğiniz gibi karışabildiğiniz bir çocuk değil, veya davranışlarının sonuçlarını sağlıklı şekilde kestirebilecek bir genç de değil. Çocukluktan çıkmış, genç olmaya özenen, kafası karışık bir kız o. Size ihtiyacı var, ama bu şekilde değil.
ben olsam lafını demeyin bence aynı şey hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza gelir ve benim verdiğim tepkiyi verirseniz çok şaşırmayın olur mu?Elbette ki 16 yaşında cinsel konuşmalar yapmaktan engellendiği için beddua eden bir ergenin bedduası sizi tepe taklak etmez.. Her beddua edenin bedduası tutsaydı, yer göğe birbirine girerdi..
Ancak bir taktik olarak, oldukça yanlış yoldan gitmişsiniz bence.. Bir insana, bir şeyi en tatlı göstermenin yolu keskin bir bıçak gibi mevzuyu yasaklamaktır.. Şu an siz ona mevzuyu cazip göstermek dışında birşey yapmamışsınız.. İlişkilerine ve konuşmalarına daha da coşkuyla devam edeceklerdir. (Pc olmazsa sms ile vs..)
Ben olsam, çok farklı yollardan gider, yaptığının hata olduğunu dolaylı yollardan anlatırdım. Kardeşim, son kararı kendisi verirdi. Onu karşıma almazdım, yanında olurdum vs..
Neyse sizin için çok geç kalınmış..
Bence kardeşinle aranı iyi tut hatta özür bile dile cinsel içerikli konuşmalarına kızdığını belirt ama arkadaslıklarını destekle içinden gelmese de yanında oldugunu bilsin.
Düşünsene bir yıldır konuşuyorlarmış bu yaşta insanın gözü kara olur bide başka şehirdeymiş çocukta ya kardeşin birgün çekip giderse o zaman pişman olursun bu yaştaki sevgiler gecicidir zaten biraz sabret o zamanı gelince zaten vazgececektir sen kardesini uzaktan gözlemle ama karsı çıkma sen kaybedersin.
şimdiki düşüncelerimi dile getirdin. ne diyiim. teşekkürler :)
ben olsam lafını demeyin bence aynı şey hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza gelir ve benim verdiğim tepkiyi verirseniz çok şaşırmayın olur mu?
ben yaptığım tepkinin fazlalığını kabul ediyorum ama sizin dediğiniz gibi geç kaldığımı düşünmüyorum. kimse kardeşinin, kızının yanlış yola sapmasını istemez ve koruma iç güdüsüyle anlık tepki verir.
öyle mi diyorsun ? emin ol ki tek nedenim o olsaydı hiç karışmazdım bile. umarım bi gün senin başına aynı durum gelmez. çünkü çok iç yakıcı bi durum.Evet sizin kardeşinizle ilişkinizi düzeltmeniz için geç kalınmış.. Şu saatten sonra bu konuda vereceğiniz hiç bir yapıcı desteğe açık olamaz kardeşiniz. Onun tüm özelini ifşa etmiş, tüm baskıcı müdaheleleri de düşünmeden yapmışsınız..
Zaten sizin derdiniz kardeşinizin yaşadıkları da değil ki.. Erkek arkadaşının bedduası tutar mı tutmaz mı, siz onun derdindesiniz..
Haklısın evet benim daha mantıklı hareket etmem gerekirdi ama fevri davrandım ne bileyim sindiremedim o an bu durumu. umarım daha mantıklı bir şekilde yaklaşırım. teşekkürler
kardeşini kendinden uzaklaştırma o yaşlarda hata yapılabildiğini söyle kendisini affettiğini onu çok sevdiğini, onun üzülmesinden çok korktuğunu söyle. sana güvenmesini ve herzaman yanında olacağını bilmesini sağla. ve ne konuşursanız konuşun bundan annenlere bahsetme güveni sarsılmasın.
Büyük görümcemin kardeşiniz yaşında bir kızı var. Bilgisayarında izleme programı yüklü. Hangi siteye girmiş, arama motorlarında ne aramış, kiminle ne konuşmuş hepsi satır satır kontrol edilebiliyor. O yaştaki bir kızın cinselliğe ilgi duyması, buna özenmesi, nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışması, yazılı da olsa o deneyimi yaşamak istemesi olağan. Evet erken, ama onların bu duygularını körükleyecek bir dünyada yaşıyoruz artık, yanlış ama kaçınılmaz.
O kız bilgisayarında takip programı olduğunu bilmiyor. Söylemezler de, çünkü ailesine güveni sarsılır, yapacağını daha gizli yapmanın yollarını arar, ve emin olun bulur. Onu o fark etmeden takip etmek ve herhangi bir sohbet esnasında çaktırmadan onu yönlendirmek gerek. Yanlış yapmasını istemiyorsanız onun yanlış yapmasını engellemekten ziyade yaptığının yanlış olduğunu algılamasını sağlayıp yanlışını kendi iradesiyle terk etmesini beklemelisiniz. Yoksa tekrarlanması kaçınılmaz olur.
Şu durumda önce sizin bilinçli davranmanız lazım ki ona da bilinç aşılayabilesiniz. Siz belli olgunluğa erişmiş bir büyüğü olarak çarpık yaklaşımda bulunursanız, o ne yapsın...
annem vefat etti canım. ben bazen mantıktan uzak kalıyorum ruh halim gerçekten iyi değil. inşallah kardeşimle tekrar konuşup her şeyi düzeltirim
haklısın sonuna kadar.. teşekkürler.
umarım bi gün senin başına aynı durum gelmez..
ben olsam lafını demeyin bence aynı şey hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza gelir
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Dün akşamdan beri içim içimi yiyor uyuyamadım bütün gece. acaba yanlış mı yaptım diye. Benim 15 yaşında bir kız kardeşim var ve internet ortamında tanıştığı erkek arkadaşı olmuş. Ben bunu tevafuken öğrendim. Rabbimin sayesinde öğrendim çok şükür. İşte bunlar facebook da tanışıp sevgili olmuşlar ama oğlan ayrı şehirde yaşıyor ve o 16 yaşında. Dün kardeşimin facebook hesabına girdim yazıştığı mesajlara baktım yüreğim acıdı. keşke ölseydim de bu yazılanları okumasaydım dedim. yaşına başına bakmadan cinsel içerikli konuşmaları olmuş. sinirden elim ayağım titredi kalbim sıkıştı. sonra facebook da o çocukla konuştum kardeşimden uzak dur diye kızdım biraz. Kardeşime de kızdım ve bir daha benimle konuşma dedim çünkü ben ona 'sevgilin olursa bana anlat' dediğimde 'sevgilim yok abla' diye yemin etti. ben bu hayatta yalan yere yemin edilmesine inanılmaz kızarım, sonuçta yüce Yaradanı şahit tutuyoruz dimi? neyse yani bana yalan söyledi. güvenim sarsıldı artık. sonrasında işte çocuğa söyledim kardeşimden uzar dur diye kızdım, çocuk da bana dedi ki 'sen de bir gün seversin aynısını yaşarsın, her çıkışın bir inişi vardır, biz mutlu olamadık siz de mutlu olmayın... ' bilmem ne felan diye konuştu bir nevi beddua etti bana.
Çocuğa dedim ki 'Sen benim kardeşimi gerçekten çok seviyorsan zamanı gelince gel iste dedim, yaşınız küçük beni anlamazsınız ama kardeşimi sokakta bulmadım. Sizin aranıza girme gibi bi niyetim yok ileri de beni daha iyi anlarsınız. Sonra bana beddua etmek yerine 'Allah razı olsun'' dersin' dedim. O da 'Allah bilir' dedi. Biraz saygısızlaştı. Sinirlerim bozuldu. Sonra kardeşimin facebook hesabındaki kişilerin hepsini sildim. Sonuçta sanal alemde hele de bu tür konularda (sevgili, evlilik vs.) kimseye güvenilmemesi gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Benim sevgilim var ve şuan askerde Allah'ın izniyle bir şey olmazsa seneye nişanımız olcak. O beddualar üzerine düşündüm acaba diyorum kardeşime ve o çocuğa haksızlık mı ettim? Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya o beddualar benden ve sevgilimden çıkarsa? Ben doğru bişi mi yaptım emin değilim(
>>>>>>LÜTFEN VİCDANINIZLA CEVAPLAYIN ALLAH RIZASI İÇİN.<<<<<<<<
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?