• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen elinizi vicdanınıza koyup cevap verin

kardeşini korumaya çalışmışsın doğru olanı yapmışsın hiç tereddüt etme canım :31:ama bunu kardeşinle zıtlaşarak yapma bu yaşlar en çılgın zamanları olduğu için tatlılıkla iyilikle konuşup kardeşinin güvenini kazan derim.böylelikle senden gizli daha büyük yanlışlar yapmasını engellemiş olursun.kardeşine derslerine odaklanıp geleceğine yön vermesi gerektiğini bu yaşların aşk meşk için uygun olmadığını güzelce anlatmalısın:31:

o yaşlarda erkek arkaşının olması gayet normal bence ama belli bir seviye çerçevesinde olması gerekli..Cinsel içerikli konular için daha çok genç..artı bi de şöyle bir gerçerk var..internet ortamında böyle genç kızları kandırıp videolarını çeken yada konuşmlarıyla tehdit eden bir çok haber okuduk,duyduk..dikkat edilmesi gerekir..peşini bırakmayın bu konunun...

Anne olmayacak yaşta annelik yapıyorsunuz, işiniz zor.. Allah kolaylık versin.

Dediğim gibi hele anne yoksa, bir abla tam anlamıyla arkadaş gibi olmamalı.

Bazen yüreğine dokunarak, bazen tatlı sert davranarak halletmeli sorunları.

Siz biraz fevri davranmışsınız ama bunun için suçlanamazsınız ki, sorumluluğunuz zaten fazla.

Kardeşinizi uzaktan takip edin, olmadı bilg. şifre koyun, ne yapıp yapmadığını kontrol etmek için program yükleyin, bu aralar kardeşinizle daha fazla zaman geçirin, onun hoşlandığı hobileri birlikte yapın.

Bu şekilde kafası dağılacaktır.

Konuştum kardeşimle o da anladı beni özürdiledi yapmayacağına dair söz verdi. 'Senin yerinde başka biri olsa beni mahvederdi abla, seni üzdüğüm için özür dilerim, bir daha tekrarlamayacağım' dedi. o kadar huzur doldu ki içim anlatamam...

Kale almayayım diyorum; ama iki defadır benzer şeyleri yazıyorsunuz. Siz kendinizce bana beddua etmeye mi çalışıyorsunuz asigimbensana?
yanlış anlamışsın sen benim tavrımı kınadığın için öyle konuştum yoksa emin ol düşmanımın bile bu tür konuları yaşamasını asla istemem. kimseyi kınama çünkü kınanılan her şey mutlaka yaşanır.

Biz o yaslarda evcilik oynuyorduk ama maalesef şimdikiler başka boyutta gibi yasıyorlar. Zaman değişiyor sonuçta.

Erkek arkadasın ne kadar yanlış bir insan oldugu, hemen cirkeflesmesinden belli olmuş bu arada.

Benim de bir arkadaşımın parasını aleni yiyen biri vardı. Arkadasım asırı saf oldugu için anlayamiyordu. Ben bunları ayırmak zorunda kaldım çünkü cinsel talepleri de başlamıştı. Cocuk anlamış benim ayırdığımı. Aradı, aynen sana oldugu gibi beddua etti. Aynısı ama. Ben de cok korkmuştum sevdiğime kavuşmam diye ama hiç öyle olmadı canım. Sevdiğimle evliyim ve cok mutluyum. Zaten sana hakkı geçerse beddua tutar derler. Bunun sana ne hakkı gecti ki? Bence rahat ol.
Doğru olanı yapmışsın. Rabbim huzurunuzu ve mutluluğunuzu daim etsin...

Önemli değil. Ve çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten, kolaylıklar dilerim.

Bu arada, cinsel sağlık ile ilgili yazılmış bir kitap alıp kardeşinize vermenizi öneririm. Onunla bu konuları konuşamayabilirsiniz, ama "bu kitabı okumanı istiyorum" deyip masasına bırakırsanız hem abla olarak doğru bir adım atmış olursunuz, hem de kardeşiniz bilgiyi doğru elden alır. Ama tabi bu işin şarlatanları da çok, yazarına dikkat etmelisiniz.
yaptığından çok utandı zaten. İnşallah zamanla daha iyi atlatır bu dönemi.

Düşüncelerin doğru, izlediğin yol yanlış. Kardeşini bu şekilde kurtaramazsın. Ben çocuk gelişimi öğrencisiym, sana vaktimin bol olduğu bi zaman özelden yazıcam inş yardımım dokunur.
teşekkür ederim ilgin için.

Bance yanlış ypmışsınız..Neden? kardeşinizin daha o yaşta cinsel içerikli konuşması hata fakat bunu kardeşinize çok farklı bir biçimde anlatmalıydınız.

Hesabına girip bütün herkesi silmekle olmaz..Önce ona yazışmalarını okudum kusura bakma özelin ama okudum.Ve daha 15 yaşındasın bir yabancıya güvenip cinsel içerikli konuşmanı sana hiç yakıştıramadım.Sen çok güzel bir kızsın , böyle şeylere gerek var mı?Şu yaşında seninle ilgilenenler güzelliğin karakterin için ilgilensin erkekleri tanımıyorsun.Kızları sadece cinsel obje olarak görenleride var.Lütfen bu konuda bir daha böyle birşey yapma.İleride pişman olabilirsin.Ayrıca tanıdığın güvendiğin tüm davranışlarını analiz edebileceğin biriyle görüşürsen bende onaylarım.Ama int. te erkek arkadaş bulma yüzünden kandırılan yüzlerce kız var.Seni üzücek birşey benide üzer.Lütfen hesabındakileri temizle ve o çocukla olan arkadaşlığını sonlandır.

Bu şekilde konuşsaydınız ve bu konuşmanızdan sonra kardeşiniz kendisi yapsaydı hesabında silme işlemlerini işte o zaman kazanırdınız onu bir daha hep size sorardı bişey yaparken.

Ve bu silme işlemini kendisinin yapması sizi anladı mı anlamadı mı onu gösterirdi.Ama ynede kardeşinizle konuşun duygularını hissettiklerini size anlatmasını sağlayın.Ve tepki göstererek değil güzelce mantıklı bir şekilde anlamasını sağlayınn:31:Böylece kardeşiniz size karşı güven duyduğunda sizinle paylaşıcaktır.
insan sinirli olunca + ruh hali kötü olunca emin ol ki istemediği şeyleri o anlarda çok kolay yapabiliyor. pişman mıyım? evet ama aşırı tepki gösterdiğim için pişmanım sadece.

tam olarak yanlis yapmamissin cnm

kardesinle acik acik kkonus ve anlat böyle yazismalarin uygun olmadigini ve güvenini geri kazan derim yoksa bazi arkladaslarin dedigi gibi senden alamadigi sevgiyi disarda ariyacaktir.

allah yardimcin olsun
Allah razı olsun. teşekkür ederim ilgin için.

Bence en iyisini yapmışsın. Hiç üzülme beddua eden haklıysa yerini bulur bu çocuk haklı mı şimdi :47: 15 yaşında cinsel içerikli konuşmalar çok ama çok erken erken olduğu için de yanlış. Kardeşiniz kendini derslere vermesi gerekirken nelerle uğraşıyor. Çok iyi yapmışsınız sakın kendinizi üzmeyin.
derslerine çalışıp şu hayatta kimseye boyun eğmemeli zaten ben de bunu istiyorum. başarılı olmasını dik durmasını istiyorum. erkek arkadaşı olabilir ama belli sınırlar içinde kalmalıydı. İnşallah tekrar yaşamayız bu olayı.

Okuduğumda bana da öyle geldi
beddua etmem kimseye. sadece kınanılan şeylerin insanın başına mutlaka geleceğini vurgulamak istedim. İnşallah Rabbim yaşatmaz.

kardeşini korumaya çalışmışsın doğru olanı yapmışsın hiç tereddüt etme canım :31:ama bunu kardeşinle zıtlaşarak yapma bu yaşlar en çılgın zamanları olduğu için tatlılıkla iyilikle konuşup kardeşinin güvenini kazan derim.böylelikle senden gizli daha büyük yanlışlar yapmasını engellemiş olursun.kardeşine derslerine odaklanıp geleceğine yön vermesi gerektiğini bu yaşların aşk meşk için uygun olmadığını güzelce anlatmalısın:31:
anlattım canım zaten o da hak verdi bana. söz verdi. sakinleşince daha mantıklı olabiliyor insan. ne yapalım işte bende sinirli biriyim kardeşimi sokakta bulmadım ki ben. ah şu kalbim ve sinirim. bitirdi beni.

o yaşlarda erkek arkaşının olması gayet normal bence ama belli bir seviye çerçevesinde olması gerekli..Cinsel içerikli konular için daha çok genç..artı bi de şöyle bir gerçerk var..internet ortamında böyle genç kızları kandırıp videolarını çeken yada konuşmlarıyla tehdit eden bir çok haber okuduk,duyduk..dikkat edilmesi gerekir..peşini bırakmayın bu konunun...

haklısın zaten benim korkum da hep bu yüzden

Son düzenleme:
bence doğru olanı yapmışsınız..
kız kardeşinizin yaşı çokk küçük, bu tarz ilişkiler için...sizin gibi bir ablası olduğu için de çok şanslı..umarım bir daha sizi üzecek birşey yapmaz..

Bence tepkin doğru sen iyi bir ablasın yaşı çok küçük karşısındaki iyi olsaydı bu ahlaksız konuşmalar olmazdı kardeşin kandırılmaya müsait tabiki seyirci kalmamakta haklısın

bence doğru olanı yapmışsınız..
kız kardeşinizin yaşı çokk küçük, bu tarz ilişkiler için...sizin gibi bir ablası olduğu için de çok şanslı..umarım bir daha sizi üzecek birşey yapmaz..
tek temennim bu. İnşallah tekrarlamaz...

Bence tepkin doğru sen iyi bir ablasın yaşı çok küçük karşısındaki iyi olsaydı bu ahlaksız konuşmalar olmazdı kardeşin kandırılmaya müsait tabiki seyirci kalmamakta haklısın
teşekkür ederim, hepiniz yardımcı oldunuz gerçekten..

Ben olsam senin yerinde ben de aynısını yapardım o yaşta öyle konuşmalar ne demek..Boşver istediğini desin yahu daha neyin farkındaki çocuk daha o da,onun ettiği beddua dan ne olacak.onların yaptığı yanlış bir şeydi sen engel oldun, diyelim ki evlenme niyetinde olsalar yaşları gelmiş olsa ,seviyeli bir arkadaşlıkları olsa sonra sen set koysan engellesen anlarım.Hiç boşuna kötü düşünme sonuna kadar haklısın.Kardeşine çok da sert çıkma ama ki sonrasında en azından seninle bir şeyler paylaşabilsin.. Güzel günler dilerimm..:)

Ben olsam senin yerinde ben de aynısını yapardım o yaşta öyle konuşmalar ne demek..Boşver istediğini desin yahu daha neyin farkındaki çocuk daha o da,onun ettiği beddua dan ne olacak.onların yaptığı yanlış bir şeydi sen engel oldun, diyelim ki evlenme niyetinde olsalar yaşları gelmiş olsa ,seviyeli bir arkadaşlıkları olsa sonra sen set koysan engellesen anlarım.Hiç boşuna kötü düşünme sonuna kadar haklısın.Kardeşine çok da sert çıkma ama ki sonrasında en azından seninle bir şeyler paylaşabilsin.. Güzel günler dilerimm..:)

zaten kardeşimle bu konuyu çözdük. umarım yanılmıyorumdur. söz verdi bana her şeyini anlatacak. sevgilisi olması ayıp değil hepimizin sevgilisi olur ama ZAMANI GELİNCE olur. şimdi onun tek odak noktası DERS olmalı dimi ama? özel hayat aklı selim olduğu zaman başlar bu yaşlarda değil.. ne yapayım kardeşimi korumak zorundayım, o benim her şeyim..

teşekkür ederim canım yorum için..

Cinsel içerikli konuşmaların derecesi önemli bence. Çünkü o yaş cinselliğe meraklı, belki sadece öğrenmeye öyledir. Sırf bu nedenle sinirlenip mi ayırdınız yoksa internette tanıştığı biriyle sevgili olduğu için mi? Buna sinirlenip öyle yaptıysanız haklısınız ama ayrı şehirlerde diye böyle bi tepki ağır olmuş ki zaten sizin ayırmanızla ayrılcklarını hiç sanmıyorum. Ben 19 yaşındayım ve belki onları en iyi anlayanlardan biri de benim. Ben de o yaşlarda biriyle tanşmıştım internette ve insanın birini tanıyabilmesi için sadece görmesi gerekmez. Ben biraz fazla iyiniyetliyim ama saf değilim, kimin amacı ne bunu farkedebilirm, o internette tanıştığım insan da benim bildiğim gibi biriymiş bunu anladım çünkü ben ona babamın numarasını bile verdim mecburiyetten ama kötü niyetli biri olsaydı eminim bunu kullanırdı, yapmadı. Kardeşiniz de insanları ayırt edebiliyosa onları ayırmaya çalışmayın bence, hem belki daha iyi bile olur aynı şehirde olmadıkları için tehlikeli bişey de olmaz ve erkekler hakkında tecrübe sahibi olabilir, kendini kaptırmasın yeter. Dediğim gibi isteseniz de koparamazsınız bence

özel hayata saygısızlık olmuş sizin ki k.bakmayında
zor kazanırsınız bi daha kardeşinizin güvenini...
madem baktınız çaktırmayın baktığınızı çocukla falan
görüşmeniz bence büyük hata olmus
kardeşinizi alıp karşınıza soh
bet eder gibi çok rahat bi şekilde alması gereken dersi
verirdiniz boş yere yemin etmiş sevgilim yok die düşün
ün bu durumu bile sizden saklamış kaldı ki cinsel konula
rı sizinle paylaşmasını beklemek çok saçma olur
keşke sert çıkmak yerine daha arkadaşça yaklaşsaydınız
her ne kadar saklamıcam etmicem desede aranızdaki duva
rı yıkabileceğinizi zannetmiorum

Cinsel içerikli konuşmaların derecesi önemli bence. Çünkü o yaş cinselliğe meraklı, belki sadece öğrenmeye öyledir. Sırf bu nedenle sinirlenip mi ayırdınız yoksa internette tanıştığı biriyle sevgili olduğu için mi? Buna sinirlenip öyle yaptıysanız haklısınız ama ayrı şehirlerde diye böyle bi tepki ağır olmuş ki zaten sizin ayırmanızla ayrılcklarını hiç sanmıyorum. Ben 19 yaşındayım ve belki onları en iyi anlayanlardan biri de benim. Ben de o yaşlarda biriyle tanşmıştım internette ve insanın birini tanıyabilmesi için sadece görmesi gerekmez. Ben biraz fazla iyiniyetliyim ama saf değilim, kimin amacı ne bunu farkedebilirm, o internette tanıştığım insan da benim bildiğim gibi biriymiş bunu anladım çünkü ben ona babamın numarasını bile verdim mecburiyetten ama kötü niyetli biri olsaydı eminim bunu kullanırdı, yapmadı. Kardeşiniz de insanları ayırt edebiliyosa onları ayırmaya çalışmayın bence, hem belki daha iyi bile olur aynı şehirde olmadıkları için tehlikeli bişey de olmaz ve erkekler hakkında tecrübe sahibi olabilir, kendini kaptırmasın yeter. Dediğim gibi isteseniz de koparamazsınız bence
iyi niyetli biri olsaydı küçük yaştaki birine cinsellikten felan bahsetmezdi.
15 yaşında yeni yetişmekte olan çocuk-gençlik arasında büyüyen bir kız cinselliğin hangi derecesinde konuşursa iyi olur acaba? merak ettim doğrusu. isteyen geri kafalı desin isteyen başka bir şey desin inan ki hiiiç umurumda değil. ben kardeşimin ileride evlenirse kocasının karşısında başını öne eğmesini istemiyorum. sevgili olmak ayrı sevgiliyle cinsellik konuşmak ayrı bir konu. her şeyin yeri ve zamanı vardır. ben asla kimseye kızmam sevgilisi var diye. ama yaşı küçük birisi sevgilisiyle iğrenç bir cinsel konuşmada bulunuyorsa alkışlayıp aferin diyemem.

özel hayata saygısızlık olmuş sizin ki k.bakmayında
zor kazanırsınız bi daha kardeşinizin güvenini...
madem baktınız çaktırmayın baktığınızı çocukla falan
görüşmeniz bence büyük hata olmus
kardeşinizi alıp karşınıza soh
bet eder gibi çok rahat bi şekilde alması gereken dersi
verirdiniz boş yere yemin etmiş sevgilim yok die düşün
ün bu durumu bile sizden saklamış kaldı ki cinsel konula
rı sizinle paylaşmasını beklemek çok saçma olur
keşke sert çıkmak yerine daha arkadaşça yaklaşsaydınız
her ne kadar saklamıcam etmicem desede aranızdaki duva
rı yıkabileceğinizi zannetmiorum
kişi aklı selim olduğu an özel hayatı başlar. bu hayvanlar aleminde de böyledir. anne kedi yavrusunu belli bir süreye kadar büyütüp sahip çıkar ve belli bir süre sonra yavrusunun olgunlaştığını düşündüğünde onu serbest bırakır. hayvanlar aleminde bu böyleyken akla sahip varlıklar olarak ben niye olgunlaşmamış kardeşimi serbest bırakayım ki ? açlıktan gözü dönmüş kurtlara yem olsun diye mi?
"ay aman kardeşimin özel hayatına saygısızlık etmeyeyim o onun özel hayatı sonuçta, gitsin görüşsün tanımadığı insanlarla" diyen umursamaz bir insan değilim. ben kardeşimi koruyorum diye varsın kardeşim benden soğusun, varsın bana bir şeyini anlatmasın. sonuçta kardeşimin başına bir şey gelse, Allah korusun namusuna bir şey olsa ömür boyu onun acısını çekecek. niye? başında bir büyük onu uyarmadı diye. kusura bakmayın ben sizin gibi vicdanımı batılılaştıramadım.

tabi tepki göstereceksin kardeşin elin çocuguyla mesajlaşıyor. ama bunu kardeşine uygun bi dille söyleseydin daha güzel olurdu.şimdi kardeşini al karşına otur konuş herşeyi düşündüklerini söyle onun düşüncelerini öğren açık açık herşeyi.cinsellik hakkındada konuş sonuçta sen de o yaşlardan geçtin.tabi yaşı için konuşmalar uygun değil hele bi erkekle.

tabi tepki göstereceksin kardeşin elin çocuguyla mesajlaşıyor. ama bunu kardeşine uygun bi dille söyleseydin daha güzel olurdu.şimdi kardeşini al karşına otur konuş herşeyi düşündüklerini söyle onun düşüncelerini öğren açık açık herşeyi.cinsellik hakkındada konuş sonuçta sen de o yaşlardan geçtin.tabi yaşı için konuşmalar uygun değil hele bi erkekle.

uygun bir dille anlattım her şeyi baştan sonaaaa....
sağolsun o kalkıp bana ;
'özel hayatıma ne karışıyorsun' diye terbiyesizce bir tepki vermek yerine

'özür dilerim abla yaptığımdan utanıyorum ve asla bir daha aynı şeyleri tekrarlamayacağım ' diye olgun bir tavır sergiledi. sonuçta bende o yaşların efsunlu hallerini yaşadım ama o yaşlarda okadar çıkma teklifi eden çok kişi olmasına rağmen sevgilimin olmasını istemedim ve cinselliğe merakım da yoktu. bu konuda aileme ne kadar teşekkür etsem az. ailem beni çok serbest bıraksaydı kendimi kaybedip bugün ya psikologlarda olurdum ya da intihar eşinde..

temiz bir geçmiş onurlu bir geleceğin temelini oluşturan duadır.. ben bu duaya kardeşimle 'amin' demek istiyorum.

ben size hiçbir şey yapmayan çekilin karışmayın
şeklinde birşey yazmadım !
dediğim şey arkadaşça konuşarak alması gereken
dersi verebileceğinizden bahsettim
ben kardeşinizin yaptığını savunmuyorum yaptığı
tabi ki de yanlış hatalı
tepkiniz çok sert daha ılımlı yaklaşarak hem karde
şinizi kazanıp hemde sorunu kökten hallebilirdiniz.

uygun bir dille anlattım her şeyi baştan sonaaaa....
sağolsun o kalkıp bana ;
'özel hayatıma ne karışıyorsun' diye terbiyesizce bir tepki vermek yerine

'özür dilerim abla yaptığımdan utanıyorum ve asla bir daha aynı şeyleri tekrarlamayacağım ' diye olgun bir tavır sergiledi. sonuçta bende o yaşların efsunlu hallerini yaşadım ama o yaşlarda okadar çıkma teklifi eden çok kişi olmasına rağmen sevgilimin olmasını istemedim ve cinselliğe merakım da yoktu. bu konuda aileme ne kadar teşekkür etsem az. ailem beni çok serbest bıraksaydı kendimi kaybedip bugün ya psikologlarda olurdum ya da intihar eşinde..

temiz bir geçmiş onurlu bir geleceğin temelini oluşturan duadır.. ben bu duaya kardeşimle 'amin' demek istiyorum.

temiz bir geçmiş onurlu bir geleceğin temelini oluşturan duadır.. bende bütün gençler adına amin diyorum rabbim utandırmasın geçmişimizle....

Sen o kadar doğru bişey yapmışsın ki yemin ederim. çok güzel davranmışsın bu yaşta ne cinsel içerikli konuşma bunlar yaşına başına bakmadan hareket ediyolar. O yaştaki hele ki kız çocuğunun en fazla hata yapacağı dönem. Daha sonradan başını taşlara vurmasından sa ablasından görsün bişey olmaz. Ama güzel bi dillede neden böyle davrandığını oturup onunla konuşursan sana eminim ki hak verecektir. Vermezsede gençliğine vurup bunu zamana bırak bence. Diğer taraftanda o çocuğun bedduası tutarmı hiç. Sende seversin bir gün demiş bide utanmadan. Sende deseydin ya bizde sevdik ama hiç bi zaman ahlak dışına çıkmadık diye. Nerde eski çocuklar yaa biz o yaşlarda top veya barby bebeklerle evcilik oynardık. Cinsel ilişkiyi lisede öğrendim ben şahsen. şimdiki çocuklar daha ilkokul da öğrenio bunları valla önüne geçmek gerek. O çocuğun bedduasıda tutmaz tatlım merak etme sen kardeşini korumuşsun açıkca allah her şeyi görür ve bilir. Için rahat olsun yapılabilecek en iyi şeyi yapmışsın. Bıraksaydında daha çok mu ileri gitselerdi allah muhafaza başını taşlara vurucak bişey yapardı o cahilliğiyle valla seni tebrik ederim arkadaşım.

Bence yanlış yapmışınız. Kardeşinizi koruma dürtünüzü anlıyorum. Benim de kardeşim var ve deli gibi korurum kollarım. Yalnız sizin yaptığınız kızı sıkboğaz etmek ki muhtemelen ters teper. Daha asi olur arkanızdan iş çevirir. İnternetten o çocukla yaptığına sevgili olmak denmez zaten, cinsel içerikli konuşmalara gelince yaani o ergenliğin verdiği heyecandandır. Yapar yapar lafta kalır yani. Bu arada 16 yaşında cocuğa gel zamanı gelince kardeşimi iste dediniz ve mantıklı bi cevap mı beklediniz gerçekten? Bu komik olmuş işte.

Bence yanlış yapmışınız. Kardeşinizi koruma dürtünüzü anlıyorum. Benim de kardeşim var ve deli gibi korurum kollarım. Yalnız sizin yaptığınız kızı sıkboğaz etmek ki muhtemelen ters teper. Daha asi olur arkanızdan iş çevirir. İnternetten o çocukla yaptığına sevgili olmak denmez zaten, cinsel içerikli konuşmalara gelince yaani o ergenliğin verdiği heyecandandır. Yapar yapar lafta kalır yani. Bu arada 16 yaşında cocuğa gel zamanı gelince kardeşimi iste dediniz ve mantıklı bi cevap mı beklediniz gerçekten? Bu komik olmuş işte.

16 yaşındaki çocuk ''evleneceğiz biz, aramıza girme'' diye söyleyince 'aranıza girmiyorum canım zamanı gelince gel iste' dedim bu lafta komik bir şey bulamadım ben :)
kızı sıkboğaz etseydim emin ol ki bilgisayar başında oturup facelerde dolanmazdı.
bir de demişsin 'yapar yapar lafta kalır' diye. bu düşüncene anlam veremedim doğrusu. karşısındaki kişi 16 yaşındayım diyor da gerçekten 16 yaşında mı acaba nerden bileceğim kardeşimi kandırmadığını. nerden emin olacağım bir gün buluşup kızın başına bir iş getirmeyeceğini? bu tür konularla ilgili başı dertte olan genç kızlarımızla ilgili haberleri okuyun isterseniz. neyse açıklama yapmak istemiyorum size tek tavsiyem var; kardeşiniz eğer böyle bir şey yaparsa sakın ola ki 'aman bir şey olmaz' demeyin. sonuçta insan kendine bile fazlasıyla güvenmeyecek.

Back