lütfen bana yardım edin

Kendimi gelininizin yerine koydum da bende cok kizardim . Ne demek benim evimi temizlemek izinsiz girmek. Ozel esyalarim olabilir evim musait olmayabilir. Oglumun evi lafinada ayri uyuz oluyorum. Evlenince oglunuzun ayri bi hayati ayri bi ailesi oldugunu kabullenmelisiniz. Gelininizi o rakdeye siz getirmissiniz. Ama ne olursa olsun kurdugu cumleler bi anneye karsi yanlis onu tasvip etmiyorum. Ama benim kayinvalidem benim yatak odama bile girmez izinsiz. Herkes oldugu yeri bilmeli alt katinizda olsa i eve misafir gibi gitmeliydiniz.

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
Benim aklıma konuyu okurken, açıklama yapan bit gelin vardı o geldi. Evin faturalarının ödendiği noktada kavradım. O mu acaba?

Kusura bakmayın ama siz hatalısınız. Samimiyet iyidir ama fazlası herkesi boğar. Siz gelinin nefes almasına izin vermemişiniz ki. Yani çocupuna bakıyorsunuz tamam ama en azından onlar işten gelince kendi evinize çıksaydınız da onlar çekşrdek aileleri olarak bir birlikte yemek yiyip sohvet edip çaylarını içselerdi. Siz napmışsınız bi yatmaya evinize çıkmışınız. Zaten o saate de işten gelen oğul ve gelinin pili bitip onlar da yatıyordur. Hiç düşündünüz mü belki gelin işten gelince kocası için süslenip cilve yapacak belki yemekten sonra sarılıp film izleyecekler. Çocuk olmadan gelinin evini niye temizliyorsunuz ki siz onların hizmetçisi misiniz? Size uygun bir dille söylemiş izah etmişler ama anlamımışsınız. Yok kız artik içindekileri kusmuş ona rağmen evine yemeğe inip bir de dolaptan cips alıp yiyorsunuz artık gerçekten arsızlık yüzsüzlük olmuş sizinki. İatenmediğim yerde durmam diye bir söz vardır duydunuz mu hiç???

Sen Valide değil gelinsin :)
Hatta birazdan aynılarını gelin olarak anlattım yerden yere vurdunuz, şimdi geline hak veriyorsunuz falan diyeceksin.
Kim olduğun hakkında bile bir fikrim var.
Oluyordu ama çok ele verdin...
Aa ben hatırlıyorum bunu hatta orda da perdelerini yeniledim muhabbeti vardı değil mi?

Başta iyi niyetliymişsiniz ama sonradan kabul edın b.kunu cıkarmıssınız.

Ben kayınvalidem evde birşey alıp yese bozulmam şahsen tam tersine hoşuma gider kendini evimde rahat hissediyor diye, ama benim kayınvalidem 7/24 tepemde değil evimiz birbirine 10 dk lık mesafede ama benim evime ben davet etmeden gelmez gelse bile 3-4 ayda bir gelir çalışıyorsun evinde rahat rahat yat dinlen keyfine bak der, bu kadar hayatıma evime karışsa bende bunalırdım kusura bakmayın evet oğlunuzun evi ama onlarında artık kendi hayatları var, kendi evlerine yeni hayatlarına alışamamışlar bir baş başa kalıp keyif yapamamışlar anladığım kadarıyla sizi biraz haksız buldum ve gelinin o laflarına karşılık oğlum çağırsa bile ben asla gitmezdim, biraz kendinizi geri çekin bence.

Son düzenleme:
iyi niyetli yapılan bir şey kızınız olmadığı için ters teper , her zaman arada mesafe olmalıdır.siz çocuğa kendi evinizde bakınız,işten geldiklerinde alır çocuğu inerler evlerine,arada sırada yemeğe çağırdığında gidiniz tabi ki,araya mesafe koyunuz düzelecektir sonra,gelininize fazla iyi davranmışsınız oda şımarık davranmış,

abartmışsınız yani.tıpık kv desiniz k bakmayın...bıraz ayaraında olmalı.gelınde suç kabul etmıcektı altlı ustlu olmayı.

Gelininiz son derece haklı.
Sadece saygısını bozmadan konuşsaydı iyi ederdi.
Siz "iyilik" adı altında herşeye karışan, evli çifti yalnız bırakmayan, hayatlarına sürekli müdahil olan bir kayınvalidesiniz.
Aslında iyi falan değilsiniz yani, kusura bakmayın.
Eviniz var, maaşınız var, e kendinize bir hayat da kurun,bu çok mu zor, hem onlara yakın ama biraz da mesafeli yaşamak herkese iyi gelirdi.

ima falan etmemişler açıkça çık git bizi bize bırak demişler

hala anlamadım diyorsun

evin işini yaptın yemeği yaptın gelin geldi çek git evine yat

olur mu gelin uyuyuncaya kadar otur oğlan seninle konuşsun gelin de içerde kudursun sinirden

bu arada konu gerçekçi değil buradaki gelin konularını tersine çevirip cici kayınvalide olarak yazılmış da olmaz olamaz kv ile bu kadar içli dışlı olmaya kimse prim vermez

gelin olsan da kv olsan da kimse bunlar doğru demez

Oğlunuz uyardığı halde siz anlamamışsınız, bende bir gelinim ve kv iyi niyet adı altında kontrolüm dışında bunlardan herhangi birini yapsa daha büyük olay çıkarırdım. Doğru özel hayat kalmamış.Ayrıca ev oğlunuzun olduğu kadar gelininizin de, bu kadar samimiyet çok çok çok fazla.

Yok gelin konularını terse çevirme değil. Birebir daha önce açılan konunun kaynana versiyonuna dönmesi. Niki hatırlamıyorum ama burada faal biriydi.

canım zaten ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış bu kadar dahil olmak sıkıntılı bence başımıza gelmeden bilemeyiz emin ol kendi annemiz bu kadar dahil olsa ondan bile sıkılırız insan evinde bir rahatlık istiyor, o evin kendi evi olduğunu doya doya yaşamak istiyor, ev verdim demesi yanlış vermemiş babasından kalmış ev zaten ki ev verdim diye böyle yapılıyorsa gelinin yerinde olsam ben kiraya çıkmayı tercih ederdim.

Lütfen ban yardım edin demişsiniz çok merak ediyorum bence herkes sizin haksız olduğunuzda hemfikir peki şimdiye kadar yaptığınızın tam tersini mi yapacaksınız yoksa bu yardımları göz ardı mı edeceksiniz? ve en önemlisi gelininiz işe giderken bebeğini size bırakacaktı onun evine olur olmadık izin almadan girmeyecektiniz ancak o sizden bir şey isterse (çamaşır toplanacaktır vs.) girecektiniz. madem çok düşünüyordunuz yemeğinizi kendi evinizde yapıp buyrun ister burda yiyelim ister bir tencereye koyayım evinizde başbaşa yiyin diyecektiniz. Kızım darda kaldığın birşey varsa müdahale etmek istemiyorum ama yardım edebilirim diyecektiniz. Kusura bakmayın ama bazı büyükler zamanında sanırsın hiç genç olmamışlar canları hiçbirşey çekmemiş. onlar bir aile olarak başbaşa kalmaya birbiriyle samimi vakit geçirmeye ihtiyaçları var onların en kıymetli zamanları birde çalışıyor diyorsunuz nasıl kıyıyorsunuz anlamıyorum o gelin kuru katık yiyeydikte yalnız olaydık dediği çok olmuştur. bu çocuklar zaten çalışıyorlar hangi ara başbaşa kalacaklar da özel vakit geçirecekler lütfen sayın ANNE alın kendinizi birde onun yerine koyun. Ve ayrıca kaba davranmayı oda kesinlikle istememiştir de malesef ona başka çare bırakmamışsınız çünkü oğluna bizzat söylettirmiş sizin adınıza çok üzgünüm. Benimde böyle bir yakınım var sanırsın çok iyi kayınvalide ben olmasam şöyle açlıktan ölürlerdi diye uzatırdı aynı evde kalırlardı gelinin zoruyla evi ayırdılar şimdi iki tarafta o kadar mutluki kv nin yalnız kalma korkusu vardı acaba sizinde korkularınız varda ondan mı çok üzerlerine gidiyorsunuz.

Gelininizin ve oğlunuzunda kendine göre bir ailesi var.gerek olmadığı sürece gitmeyin olur biter.bunalmşdır gelininiz.

eşimden bana 3 ev kaldı.
Konu sahibi M meleginmutfagi , E eşinizden 3 ev kalmış. Birinde siz, diğerinde oğlunuz, üçüncü ev ne durumda? Kiraya verip geliriyle gayet rahat geçinebilirdiniz. Çalışmayan oğlunuzda bi zahmet iş bulup çalışsın, abisinin evinden üst kata yemek taşımakta nedir?! Siz kendi evinize alışveriş yapmıyor musunuz? Gelin haklı, hem faturalarınızı ödeyecekler, her türlü yardımı yapacakalar hem de kendi evine aldıklarını siz yukarı taşıyacaksınız.
Kızcağıcızın bütün iyi niyetlerini sömürmüşsünüz. Üstelik size ima etmiş, açıkçada söylemiş.
Orası oğlunuzun da evi ama artık oğlunuz evli ve kendi çekirdek ailesi var, bunu anlayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…