lütfen bana yardım edin

valla siz haksızsınız.. bunca zaman kaç kez gelininiz rahatsız olduğunu bir şekilde söylemiş ima etmiş vs..
anlamamış olmanız da ayrı bir garip..
evet kendi adıma ben hiç rahatsız olmazdım, kvden.. severim ben birlik beraberliği, kalabalıklığı..
ne güzel hep bir aradayız diye ama; herkes kaldıramıyor kaldıramazda.. anladığınız yerde çekilseydiniz..
ya da anlamaya çalışmalıydınız bunca zaman..
yerinizde olsam derhal mesafe koyardım .. özletirdim kendimi yaa.
sürekli sürekli sizin oğlunuzun evinde olmanız gerçekten itici.. o kızı da anlamaya çalışın lütfen.. patlamış besbelli..
torununuz size anne dedikçe "hayır anne o "demeniz gerekli gelininizi göstererek..
en azından sizden böyle uyarıcı hareket içinde olduğunuzu bilsin ama..
çocuk daha üstelerse elbette sizlik bir durum olmadığını da görür.

ne yapayım diyorsunuz ya..
mesafeli olun derhal..
öyle sürekli gir çık yapmayın evlerine..
size ihtiyaçları oldukça bırakın kendileri ya da gelininiz kendisi seslensin size..
üzülmeyin bu da geçer..
ama hem kendinize hem de onlara biraz zaman tanıyın yahu.. bir özlesinler sizi.

Konunun gercekligi uzerinde suphe perdesi olsa da burayi bircok kadin okuyor sozumuz ortaya olsun.

Hangi kadinin evlilik hayalinde kayinvalide basroldedir? Sevdigimiz, gonul verdigimiz kisiyle ozel bir bag kurmak; birlikte eglenmek, gezmek, yemek, icmek gibi romantik duygularla evlenmez miyiz?

Ne oluyor? Evlendin haydi kvye git ara, sor, bayram geldi seyran oldu, tatildi onlari oncelikle ve onlari memnun et. Bazen bu hosnutluk kadinin esiyle olan iliskisinin cok onune geciyor. Yeni evliler bir sure rahat birakilmali. Evliligin ilk asamasi tutkudur. Evlerine sık sık gidilmemeli, davetlerde israrci olunmamali, onlar talep etmedikce akil vermede, yardim etmede bulunulmamali. Bir zaman sonra evlilik bagi saglamlasacak onlar sıkilacak bu iki romantik kus halinden zaten.Calacaklar kapinizi merak etmeyin.

Boyle olmuyor iste... Boguyorsunuz bazi kv ve kpler gelininizi. Tuketiyorsunuz yolun basinda. Forumda okudugum bir olay geldi aklima. Kiz evleniyor daha ilk gece esiyle yalniz kalamadan kv mevludumu yapmadan memlekete donmem diye bir hafta onlarla kaliyor. Es, dost, akraba da cabasi. Kizin yuzu mu sismisti ne olmustu esine yeni gelin surati boyle mi olur diye patlamisti ardindan kv kp aglaya aglaya evlerine donmustu. Varin siz dusunun gerisini artik.

Teyzecigim ellerinden operim ama gelinini lutfen anla ve kisisel alanlarina saygi duy...

EVİNİZDE bakın çocuga lütfen,yemek aş hazırlayıp çağırmayın,bazen insan evinde eşiyle çocuguyla başbaşa olmak istiyor.kv kuzu çevirse istemiyor.gerçekten gelininizle aynı durumdayım şuan özel hayatım yok.evim benim değil.eşyalarım benim değil,hayatım benim değil gibi hissediyorum.

yerinizde olsam aşağıya inmem, oğlumu ve torunumu özlediğimde oğluma söylerim ister eşinide getirir, ister tek gelir benim evimde yer içer onları uğurlarım. kızınız değil o ve sizinde ister istemez aklınızda orası oğlumun evi rahat olabilirim düşüncesi mevcut. Gerek yok huzur bozmaya, inmeyiverin aşağıya.

Ben de gerçek olduğunu düşünüp daha önce mesaj yazdım ama konuyu açan kişinin daha sonra yazdıkları olayın gerçekliğinden şüphe uyandırıyor.

Bu durumun tam tersi olsaydı, oğlunuz kv desi ile aynı apartmanda yaşasaydı Emin’im 2-3 ay sonra karısına yeter bayrağını çekmiş, kv desinede kapıyı nazikçe göstermişti. sizde orada burada oğlum işten geliyor ayağını uzatıp yatamıyor, kv si gece yarılarına kadar kızının evinden çıkmıyor diye söylenirdiniz.

Bu konuda tek iyi niyetli biri varsa o da gelininiz. Büyük ihtimalle eşinizi kaybettiğiniz için üzülüp yalnız bırakmamak adına sizinle aynı apartmanda oturmayı kabul etmiş. Madem maddi manevi yardım ediyorum, çocuğun bakımı İçin başkasına para vereceğime kv deme veririm gözüm arkada kalmaz diye düşünmüş fakat tüm iyi niyetli davranışları suistimal edilmiş.

Talep edilmeden yapılan iyilik, iyilik yerine geçmiyor kendinizi ben çok iyilik yapıyorum diye kandırmayın.

Konu gerçek mi değilmi bilmiyorum ama ben yine de söyleyeyim. Fazla müdahil olmuşsunuz, mesafe iyidir.

Gelin butün çalıştığını size veriyormuş.şimdi hiç degilse evinde kaynı kayınvalidesi yerine kendi keyif surüyor, çocugundan ayrilmıyor.akşama kadar çalışıp calışıp yaptıgı alışverişin yemeğin yukarı tasınmasındansa kapatıp kapısını mis gibi oturuyor çocuguyla.en iyisini yapıyor.

Ya kusura bakmayın sayfalarca okudum. ama artık dayanamıyorum. siz kızcağızın sırtına kambur olmayı bırakın, kanına girmiş amip mikrobu gibi olmuşsunuz, bölünerek çoğalıp bir de diğer oğlunuzu musallat etmişsiniz. koca adam buzdolabını yukarı taşıyor siz bu insanlardan sürekli para yardımı görüyorsunuz. gelin hanım perdelerinizi falan değiştiriyor. gelininiz var ya yemin ediyorum tam bir Melekmiş!! en az 3 yıllık evli bu insanlar ve en başından beri böyle olduğunu varsayarsak gerçekten ne yeni gelinliğini bilmiş ne evini bilmiş ne anneliğini bilmiş. siz çok iyi niyetli olan gelininizi ne hale getirmişsiniz çok yazık. bende bi gelinim aynı şey benim başıma gelse 3 gün sonra koparırım kızılca kıyameti ne evime girebilirler ne de hayatıma.. Ama burda siz kendinizi iyi niyetli tabir etmişsiniz ya; hayır siz gerçekten o gelinin yerini almak istemişsiniz. Benim oğlum, benim evim, gelin sonradan geldi gibi... Bir de torun olmuş size ANNE demiş eyvah ki ne eyvah.. Allah gelin hanıma sabırlar versin. Size de akıl fikir versin. Böyle giderse ya bir daha oğlunuzu ve torununuzu görmezsiniz. Ya da gelin hanım alır çocuğu gider torununuz babasız büyür. Çünkü Böyle konuşmaya başlayan kadın bir çok şeyi göze almış kadındır. Sevgiler

Okurken içim şişti, bir taraftan da konu gerçek değilmiş gibi geldi bana. Çünkü bu kadar gelininin hayatına çöreklenen ve oğluyla göbek bağını hala kesemeyecek kadar bağımlı bir anne bu konuda akıl isteyecek kadar düşünceli olamaz gibime geliyor. Canım sıkılıyor ne demek , madem öyle yeniden evlenin de onlar da evliliğini yaşasın.

• Gelininiz sizin kiziniz degil.Siz de onun annesi degilsiniz. Özel hayatlarina müdahil olmayin.Koskoca insanlar özel hayata biraz saygi . Bir kayinvalide olarak benden talep edilmeyen hic bir ise karismiyorum. Bana ihtiyaclari olan her konuda yanlarindayim bunu çok iyi bilirler. Ben anneyim kapim onlara hep acik ben habersiz ziyarete bile gitmem.mesafe candir

Iyi niyetle yaptığımızısandığımız şeylerde çoğnlukla yine 'ben ne isterdim' diyerek hareket ettiğimiz için, 'acaba o ne ister?' diye düşünemiyoruz. Tamam iyi niyetle yaklaşmınız belki fakat içimde olan sevgi bitti diyecek kadar gormezden gelmeyin bazı şeyleri... bu kadın evlenmiş, her şeyi eşiyle beraber yapmış cabalamış, o da belli ki elinden geldiğince sarıp sarmalamaya çabalamış sizi. Hamile kalmış, bebegi olmuş ve belki lohusalığı üzerinden atamadan bebeğine doyamadan baskılara maruz kalmiş. Belli ki kendini dinleyememiş, eşiyle özel vakitler paylaşamamış, bebeğinw uzak kalmiş... o da bir anne, taze, tecrübesiz ama hassas... ve bebeğinin tek ihtiyaci olan anne sevgisi ilgisi...ona illa çaliş diyerek,iyiligi diye sürekli soylemek boraz baskı olmuyor mu? Bir kadınin bebeğiyle vakit geçirmeye gönlunce hakkı var bence... ve evet, oglunuz evi, teklifsiz bir şeyler alabilirsiniz belki ama sanırım bu da kişiye göre değişir... Belli ki birbirinize özenli bir ailesiniz, sans verin iliskilere ve biraz düşünceli olursanız eskisinden de güzel olacaktır bazi seyler. Bol şans.

Konu tam kombo ya, gelin kaynana konusunda ne ararsan var
Oncəlikle konu sahibi. Şunu iyice anla ve sindirmeye çalış. Kocan sağlığında 3 ev aldı. Öldükten sonra bunlar çok basit bir parmak hesabıyla üçe bölünmüş durumda. Biri senin biri evde yatan oğlunun diğeri de konuda bahsi geçen oğlunun. Yani o ev artık onun. İster kiraya verir, ister oturur. Ona lutfettigin bir ev yok ki ortada. Ölüm hak, miras helal. Resmen adamın kendi malını gönlünden kopmuş gibi vermişsin .
İkincisi ben odada değilken birinin odama girmiş olma düşüncesi bile çok rahatsız edici. Odam benim mahrəm alanım.
Düşünsene. Kadın evde yok, çalışıyor. Ve üst katta kendi evleri olmasına rağmen eşinin annesi de hatta bazen oğlu da senin koltuğuna oturuyor, senin mitfaginda yemek yiyorlar.
İğrenç ya düşüncesi bile.
Evin kadını yokken o evde ne işin var?
Ayrıca insanların evini temizlemeye niye giriyorsun? Ayıp değil ki insanın mahremine dalmak. Belki kirli sepetinde fantezi polis geceliği var. Belki o gece kavga ettiler biri salonda yattı çarşaflar salonda , belki banyo copunde gebelik testi var söylemek istemiyorlar. Belki romantik bir gece geçirdiler ,kanıtı olan ortalıkta mumları, makinada kadehleri,mutfak copunde şarap siselerini gormenizi istemiyorlar.
Bu kadar mı zor evin o kadının mahremi olduğunu idrak etmek??
Neden hayatlarının her anına tanık olmak istiyorsunuz ki?
İyi bir kaynana mi olmak istiyorsun?
Sabahları onlar senin kapını calsin, çocuğa kendi evinde bak.
Asla aşağı kata inme.
Akşam da çocuğunu almaya Zile bassinlar. Ver çocuğu,kapıda iki 'bugun şöyle geçti böyle geçti' diye hasbihal et, hatta fazla yaptiysan iki kap yemek ver, kapıyı kapat.
Bırak da insanlar aile olmaya çalışsın .istenmedihin yere gidip durma.

Bakın benim annem de kayınvalidem de insanların hayatlarına fazlaca müdahil olup "ben fazla merhametli ve iyiyim. O yüzden nankör insanlar kıymet bilmiyor" diye savunma yaparlar. Ben de onlara hayır siz bencilsiniz derim. Bana göre siz de bencilsiniz.

Zira iyi insan ve yardımsever olmanın kıstası, size göre doğru olan eylemleri uygulamak değil, karşınızdaki insanın ne istediğine saygı duymak. Siz, size göre çok da yerinde olan yardımları yaparken gelininizin aslında ne istediğini, ne beklediğini sordunuz mu? Hayır. İşte bu yüzden bencilsiniz. İyilik, karşındaki kişi istemiyor ise kötülüğe dönüşür.

Hiç unutmam rahmetli gelinimizle eşya alışverişi yaparken esasında hiç kullanışlı olmayan bir halıyı almak istedi. Evet halı kötü ve kalitesizdi. Ancak o beğendi. Annem de kendince iyilik yapmak için o halıyı almaması gerektiğini oldukça sert bir üslupla dile getirdi. Annemi bir kenara çekip "seni ilgilendirmez. Kötü bile olsa kendi tecrübe etsin" dedim. Annemle papaz olduk. Küstü ağladı bilmem ne. Yine aynı hikayeler. Ben hep iyiliğimden, iyi niyetimden kaybediyorum vs. Hayır düpedüz bencil annem. Kendi doğrusunu dayatmaya çalışıyor, iyilik maskesi altında. Karşısındaki kişinin ne istediğini, ne hissettiğini umursamıyor. İyi mi şimdi bu kadın gerçekten?

Oğlunuzun bir başkasının dolabından izinsiz gıda alması ve sizin "ne yapayım dinlemiyor beni" demeniz de ayrıca sinir bozucu. O gıdayı alır çöpe atarım, yine de izin vermem almasına.

Konuyu okurken sızı savunacagımı dusunuyordum ama kesinlikle haksızsınıs..konunun ıcınde kendınızde ıtıraf ettıgınız gıbı rahat etmek ıstemıs esınızle yasayamadıgınız hayatı gelınızle yasamıssınız ve sonucunda mutlu olmussunuz...
Gelınınız elinden geleni yapmış aslında ama siz DHA fazlasını ıstemıs sınız..yerınızde durmasını bılmemıssınız..
Gelınınız sıze dünya laf saymıs ustune kusmussunuz ama hala yemege ınıyorsunuz..haydi yemege ındınız ustune cıden Allah buyuk konısturmasın utanmadan cıps yedım diyorsunuz..oglunuzun evınde bor sey gordugunuz de alıp yıyebılırsınız ama bunca lafa yüz göz olunmusluga elmas olsa donup bakılmaz..
Sız resmen güzel bir yere dükkan acmıs gıbısınız ..mutfak masrafı yok fatura masrafı yok.kusura bakmayın ama kendi hayatınızı yasayın..gelınınız Boyle bir insan degılmıs sız bu hale getirmissiniz
Sızın yerınızde baska bırı olsa bırakın o cipsi yemeyı kapısının onunden besmeleyle gecerdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…