• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım
Gelininiz çok çok ayıp etmis ama sizde çok müdahil olmuşsunuz hayatlarına
Ayrıca evet sormanız lazım 4 yaşında kızım bile dolaptan bise aldığında annecim bunu yiyebilirmiyim diye sorar
Sizin adınıza çok üzüldüm ben olsam uzak dururdum artık gelin baksın çocuğuna

Eşinizin ölümünden sonra kendinize yeni bir hayat kurmak yerine, oğlunuzun kurduğu yeni hayatına çöreklenmişsiniz. Oğlunuz yeni evliyken ortada torun bile yokken temizliğini yemeğini yapmışsınız torun olması da ekmeğinize yağ sürmüş. Evde bekar üniversite mezunu oğlunuzu düşünmek yerine evli oğlunuzun yemeğinin temizliğinin derdine düşmüşsünüz. Torununuz 2 yaşını gelmiş birde hamilelik süreci var öncesinde de hemen hamile kalmadıysa 4-5 senedir bu durum devam ediyor belli ki. Anlattıklarınızdan bana hiç öyle fedakar bir anne gibi değil aksine kontrol hastası biri gibi geldiniz. Gerçekten fedakarlık olsaydı yaptıklarınız, yemeğinizi evinizde yapar torununuza evinizde bakardınız. Gelininize yaşam alanı bırakmamışsınız. Kadının doğurduğu çocuğa bile sahip çıkmışsınız. Gelininize git çalış diyene kadar evde boş oturan oğlunuza çalışmasını söyleyecektiniz. Bakıcı tutsalar 1500-2000 tl verirdiler diyorsunuz ama zaten size yaptıkları harcamalar da daha az tutmuydordur en azından kadının psikolojisi bozulmazdı.

Yasadiginiz her problemin sebebi cok yuz goz olmaniz,icinizden hic kotuluk gecirmiyor olabilirsiniz ama kusura bakmayin dusuncesizsiniz!butun gun oglunuzun evinde ne isiniz var?cocuk bakiyorsunuz tamam,bir kap yemekte yapiyirsunuz eyvallah ama kadincagiz isten geldiginde neden evinize gitmiyorsunuz?hepimiz bu yollardan gectik,geciyoruz...bir gun kocasiyla tartisir,ikinci gunu koltukta beraber uzanir film izlersin,siz varken ne kavga edebilir,ne sirnasip birseyler yapabilir simdi bu kadin size patlamakta haksizmi?elinizi vicdaniniza koyup dusunun.ayrica degil gelinim oz evladim bana bunlari soylese degil evine gitmek cocuguna bakmak kapisinin esiginden gecmem,siz hala iyi niyetliyim,kizim gibi goemustum bla bla bla diyorsunuz.gitmeyin!yemeyin icmeyin iki kap yemek yapin kendi evinizde oglunuzla iki gun yiyin.kisacasi MESAFE MESAFE MESAFE!! Insan kendi ana babasiyla bile mesafeli olucak Komsunu sev ama aradaki citi kaldirma demisler...

Eşinizin ölümünden sonra kendinize yeni bir hayat kurmak yerine, oğlunuzun kurduğu yeni hayatına çöreklenmişsiniz. Oğlunuz yeni evliyken ortada torun bile yokken temizliğini yemeğini yapmışsınız torun olması da ekmeğinize yağ sürmüş. Evde bekar üniversite mezunu oğlunuzu düşünmek yerine evli oğlunuzun yemeğinin temizliğinin derdine düşmüşsünüz. Torununuz 2 yaşını gelmiş birde hamilelik süreci var öncesinde de hemen hamile kalmadıysa 4-5 senedir bu durum devam ediyor belli ki. Anlattıklarınızdan bana hiç öyle fedakar bir anne gibi değil aksine kontrol hastası biri gibi geldiniz. Gerçekten fedakarlık olsaydı yaptıklarınız, yemeğinizi evinizde yapar torununuza evinizde bakardınız. Gelininize yaşam alanı bırakmamışsınız. Kadının doğurduğu çocuğa bile sahip çıkmışsınız. Gelininize git çalış diyene kadar evde boş oturan oğlunuza çalışmasını söyleyecektiniz. Bakıcı tutsalar 1500-2000 tl verirdiler diyorsunuz ama zaten size yaptıkları harcamalar da daha az tutmuydordur en azından kadının psikolojisi bozulmazdı.
Bende hak veriyorum size. Konu sahibesi teyzeciğim gençleri biraz da kendi haline bırakmanız lazım bırakın evladına kendi baksın kendi işini kendi görsün herkes yerini evini bilsin. Torununuzun size anne demesine takılmadım ama annesine ABİ demesine çok takıldım 2 yaşında artık çocukluk dönemine giriyor annesini de ayırt edebilmeli abi gibi bişey zaten dememeli. Oğlunuzun çalış ısrarını sizin ettirdiğinizi düşünmüş olabilir. Bence yabancı gibi olmayın ama tam bir aile gibi de olmayın onlar başka aile artık üzgünüm kabullenmeniz gerek. Gelinden kız kaynanadan ana olmuyor olanlar vardır elbet ama ben daha denk gelmedim annem dışında babaannemlerle bir yaşarken annem işe giderken babaannem saçlarını bile örermiş öyle yollarmış düşünün ama annemde küçük evlenmiş. Hayat işte umarım birbirinize nefes alma alanı bırakırsınız.

Neden ısrarla hala yardım etmeye çalışıyorsunuz.Ben olsam adım daha atmam o eve.Kendi evimi kiraya verip kiraya çıkarım.Huzurlu olmak için.Sizde de hata var.Torunu kendi evinizde bakacaktınız.Hiç onların evine inmiyecektiniz.Gelin hanım da hatalı tabiki.Ama ağzına lafı siz vermişsiniz.Bırakın herşeyi o yapsın evini temizlesin çocuğa baksın yemek yapsın.Hala ne diye yardım etmeye çalışıyorsunuz.Inmeyin birdaha evlerine.Yakın kombiyi oturun kendi evinizde gelinin evi sıcak diye yatana kadar orda oturulur mu.Kesinlikle para falanda almayın.

Neden ısrarla hala yardım etmeye çalışıyorsunuz.Ben olsam adım daha atmam o eve.Kendi evimi kiraya verip kiraya çıkarım.Huzurlu olmak için.Sizde de hata var.Torunu kendi evinizde bakacaktınız.Hiç onların evine inmiyecektiniz.Gelin hanım da hatalı tabiki.Ama ağzına lafı siz vermişsiniz.Bırakın herşeyi o yapsın evini temizlesin çocuğa baksın yemek yapsın.Hala ne diye yardım etmeye çalışıyorsunuz.Inmeyin birdaha evlerine.Yakın kombiyi oturun kendi evinizde gelinin evi sıcak diye yatana kadar orda oturulur mu.Kesinlikle para falanda almayın.
Bu evinde bakma olayına ben iyi bakamıyorum sanırım bizde altlı üstlüyüz baksa benim evimde baksın isterim çocuğum kendi evinde en rahat olur kendi yaşam alanı burası diye siz neden farklı düşünüyorsunuz kaçırdığım bir nokta mı var acaba 🤔

Siz iyi niyetle yapmış olabilirsiniz ama yeni evli bir çiftin hayatına çok dahil olmuşsunuz. Gelinin sizinle o şekilde konuşması da doğru değil. Yeme içmeye laf edilmez, çok ayıp. Aranızda iletişim sorunu olabilir. Bence aranıza mesafe koyun bir süre. Haftada bir görüşün. Çocuğa bakıyorsanız kendi evinizde bakın. Bunlar tavsiye tabii ki.

yukarda canım sıkılıyor tek basıma büyük oğlum benimle sohbet ediyor ama küçük olan hep bilgisayar basında.
ayrıca tek evde yemek pişsin tek evde yensin istedim bunda kötü ne var.
kışın aşağıda sıcacık oturmak varken yukarda buz gibi evde mi oturayım.
gelinim sen yak ben ödüyorum nasılsa diyor ama yazık günah parasına diye düşündüm hep.
ben işten gelince çık evine diyor çocuk sürekli seni görüp sana anne diyor biraz oğlumla beni yanlız bırak diyor.
tamam haklı oldugu yerler var ama beni aileden görmüyor gibi hissediyorum ben ona temizlik yemek işi bırakmıyorum çocuguyla daha fazla vakit geçirsin diye o başka şeylerin peşinde.

bir de oğlum bir kere iş yerinden ikramiye almıştı annene de bi 100 lira verirsin demiştim o ay da gelinim benim perdelerimi yenilemişti. sana ayda 1000 lirada harcasak sen doymazsın ben hayatımda sizin gibi insanlar görmedim elimi verdim kolumu kaptırdım diye bir sürü söylendi.
100 liranın bile kinini tutuyor.

bakıcı baksa 1500-2000 verecekler hiç bunu düşünmüyorlar.
bana en son sen torununa parayla baktın bir kez bile geri çevirmedin bu ay sıkıştınız faturamı kendim öderim demedin oturdugun yerden keyfine baktın dedi..

çok ağır lafları var. şimdide oğlumun torunumun hatrına iniyorum ama sanırım sizde onun haklı oldugunu düşünüyorsunuz.
Evet gelin haklı. Senin kocan öldü ama onunki yaşıyor. Demekki kibarca söylemiş anlamak istememişsiniz. Insanlar kocaları ile yalnız kalmak isterler doğal olarak. Yalniz yemek yemeyi bile özlerler. Ben de annem de aynı düşünüyoruz hatta. Annem bile herşeyi kendi hazırlamasına rağmen 1 hafta kalsa sıkılıyor

Valla gelin çok bile dayanmış bence

ben hiç düzgün sevilmedim küçük yaşta evlendim çocuklarım için katlandım eşime ve ailesine.
hepsi öldü gitti oğullarımla ben kaldım sonra torunum oldu mutlu bir hayatım oldu. şimdi birilerini alamam hayatıma böyle mutluyum. bu yaştan sonra kimsenin kahrını çekemem
Çünkü gelin sizi çekmeli, değil mi?

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım
Maalesef evet.. yani bu açıdan bakınca güzel gelmiyor kulağa ama orası başka bir ev, başka bir düzen. Ya da bizde öyle sanırım. Yani bilemiyorum açıkçasi ama eşimin annesi misal yatak odasının kapısından bile girmez, ya da mutfakta yıkanan tabağı bile yardım etmek için kaldırmak istediğinde önce sorar "kızım kaldırayım mi" der ki ben hazır onların evine gelmiştim, kendi öz evinde soruyordu ve inanılmaz bir incelik gösteriyordu sağolsun :) bazı şeyleri iyi niyetle yapmışsınız tabi ama bir arkadaşın da dediği gibi, o kişi sizin kızınız değil:(... Keşke bu şekilde olmasa ama hayat bu şekilde yol alıyor bazen. Bir süre gitmeyin uğramayin derim

Sizin oğlunuz tabii ki. Bende evliğim eşimin Annesi eşime ilgi gösterdiğinde ben mutlu oluyorum. Dünyanın doğal kanunları vardır. Evlenmek yuva kurmak çocuk sahibi olmak gibi. Evlenmek isteyen Anne Baba evinden çıkar kendi yuvasını kurar. Ailesine saygısı sevgisi ilgisi devam eder ama sınırlıdır. Eşinizle bile yüz göz olmaya sırf baş başa kalmak istemiyor insan. Hayatta herşeye biraz biraz ihtiyaç duyarız.

Öncelikle bir empati kurun. Onu kızın gibi görseydiniz daha farklı davranırdınız. Kızınızın eşiyle vakit geçirmesi imkanlarını sağlardınız.

Empati kurun sadece siz kayınvalide yada Annenizin yada. Bir insanın sabah akşam evinizde olmasını istemezdiniz.

Gelininiz öncelikle genç bir bayan. İlgi ister Şevkat ister daha farklı giyinip evinde dolaşmak ister. Ağız tadıyla tartışmak ister. Siz güzel düşünmüşsünüz iyiliklerini düşünmüşsünüz ama kendinizide düşünmüşsünüz. Senelerce gelininiz sizi kırmadan ima etmeye çalışmış siz görmek istememişsiniz. Bir insanın özeline bukadar girmemeliydiniz. Siz kendinizi o Evin bir parcasi görmüssünüz ama degilsiniz. Bu bir gercek. Siz Oglunuzu evlendirdiginizi anlamamissiniz. Hatanın en büyüğü oğlunuzda o aslında sizin alt katınıza taşınmayı kabul etmemeliydi. Hadi etti Anne ve eşine ilgili davranmalıydı. Aradakı mesafeyi ve samimiyeti korumalıydı.
Kayınvalidemi çok severim hepimiz insanız herkesin hatasi var. Onun kusurlari bazen gözüme batar kendine has huylari var rahatsizlik Verebilen, evime giderim kendi kosturmacama girerim sonra özler yine yanina giderim. Siz sizi özleme firsati vermemissiniz. Esimi cok severim onunda kusurlari var tartismamizi yapariz sonra barisir mutlu Mesut devam Ederiz. Oglunuz ve gelininiz evliliklerini daha belkide tam oturtamadi bas Basa Kalmayi bilmiyorlar. gelininiz esinden övgü dolu sözler duymak ister oglunuz sizin yaninizda diyemez belkide sizi över Siz gücenmeyin diye. Yapmayin. Simdiye kadar nekadar güzel düsünmüssünüz iyiliklerini. Simdide iyiliklerini düsünün ve tavir koymadan oglunuzu doldurmadan daha cok yüz Göz olmadan normal bir iliski Kurmaya calisin. Saygi gösterin. Izinsiz dolabini acmayin.

herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.
Ben tum bu yazilanlarin icinde torununuzun size anne demesine takildim siz dedirtmiyo olabilirsiniz ama ben annen degilim babaanne yada buyukanneyim dedirtebilirdiniz komsumuzun torunuda anneannesine anne diyor annesi yokken oda annecim diye cevap veriyor bence o kadin icin cok uzucu bir durum bu zaten ise gitmek zorunda diye cocugundan ayri kaliyo psikolojisinin bozulmasina kadar gider is.. onun disinda evet mutlu olabilirsiniz evlatlarinizin yaninda ama kendinizide o kiz yerine koyun ozel hayat yoksa bi evde ne anlasilir o evlilikten.. bosverin bence karismayin yemegine temizligine kendi yapsın siz sadece torununuza bakin kendi dairenizde

ama gelınınız haklı
kadın kendı evını temızleyıp yemek yapabılır gelınle ıstısare etmeden kafanıza gore nıye evlerını temızlemelere kalkıyorsunuz kı
ha ne olur
hastalık olur dogum olur onemlı bırsey olur ozel mısafır durumu olur
gelınınız zaten aılenız , tabıkı ozaman ınsanlık namına gayet normal yapmanız bu zaten olması gereken ve normal olan bırsey
ama gunluk ıslerı durduk yere yapmanız cok anormal ne munasebet

calısıp calısmamasına karısamazsınız onlar karı koca kendı meselelerı yorum bıle yapmamanız lazım sız bılırsınız herkes kendı evının duzenını bılır calısan sensın senın meselen demenız lazım sıze fıkır sorsalar bıle

haklı ozel hayat dıye bırsey kalmamıs sınırı korumayı bılememıssınız

bırde kımın evı olursa olsun oglumun evı yerken ızın mı ıstıyecegım kılerde cıps gordum canım cektı actım yedım demıssınız de
mevzu yemenız degıl
mevzu evın ıcıne kendı evınız gıbı hakım olup o evde yasayanları hiç etmenız
bır cıps 2-3 lıra ona tenezzul mu ederler haksızlık etmeyın
davranısınız burası benım seklınde rahatsız edıcı
cok canınız cektıyse aha hazıne buldum :D ya yesek mı bırgunde bende cıps partısı yaparız falan gıbı arkadasca yaklasablır hep bırlıkte damagınızı tatlandırabılırdınız
kafanıza gore mılletın evının ıcıne gırıp kılerını acıp cıpsını yersenız kadın tabıkı arsız dıye ıc gecırır
dedıgım gıbı mevzu yedıgınız cıps degıl davranıs seklınız

oldu olacak sızın yatak rahat dıye yatak odalarında da sız uyuyun bır o eksık kalmıs okudugum kadarıyla cunku

Okurken tek düşündüğüm "Allahım ne olur kaynanamla farklı şehirlerde yaşayalım.Amin."

Uzak şehir olursa sık sık gelip gitmeme durumu olabiliyor. Burada okuduğum bir laf var. Çat kapı gelemeyecek geldiğinde evine dönecek mesafede olmalı diye. Bence böyle dile:)

Kadın demiş hatamı anladım gidip konusacagım. Bukadar insan yanılmıs olamaz demiş. Hala üstüne geliyosunuz. Gerçi bizler de kaynanalardan insanlık annelik bekleyıp göremediğimiz için bu kadar doluyuz milletçe.

insanlara özel alan bırakmazsanız tabi ki iyilikten maraz doğar.
siz sınırınızı bilememişsiniz, gelin sizi kırmamak için susmuş ama dolmuş.

çok düşünüyorsanız, öncelikle temizliğine hiç karışmayacaktınız.
yemekle ilgili de, arada sırada özel sevecekleri yemekten iki tabaklık gönderecektiniz.
çalıştığı için misafiri geldiğinde bir iki ikramlık o talep ederse gönderirdiniz, o kadar.
bunu da yapmak zorunda değilsiniz elbette ama yaparsanız şık olur.

çocuğa bakmayı siz istemişsiniz, yoksa mecbur da değilsiniz.
kız çalışmak istemiyordu ama üst katta yalnız bir kayınvalide olunca çalışmaması göze battı.

şimdi oturup samimiyetle konuşma zamanı.
açık açık konuşmak lazım kırıp dökmeden.
"ben yalnızdım müsaittim size yardımcı olmak istedim, siz yorulmayın istedim.
bundan sonrası için başka formüller bulalım
hem ben rahatsızlık verdiğimi düşünmek istemem hem de siz kısıtlandığınızı düşünmeyin. " diyebilirsiniz.
bunu konuşurken de net ve kararlı olun, kendinizi de fazla paralamayın.

Back