lütfen bana yardım edin

meleginmutfagi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
21
-15
1
48
herkese merhaba
size yaptığım fedakarlıkların gram değerinin olmadığını ne yapmam gerektiğini sormaya fikir almaya geldim.
ben bir anne olarak nerde yanlış yaptım?

oğlum 5 sene önce daha okulu bitmeden evlenmek istediğini söyledi. zar zor ikna ettim okul biter bitmez evlendiririm seni ama durumum yok dayan az biraz dedim. babası hayırsız alkoliğin tekiydi. tam 5 yıl o üniversitede rahat okusun diye çalışıp ona para yolladım. oğlumun okulu bitti babası vefat etti. tüm söylenenlere rağmen yinede o sene evlendiler.
Allah var gelinim gelinliğini bile kendi aldı bana sen dul kadınsın biz acele ettik hiç bir beklentim yok biz uzun zamandır beraberiz evlenmek istiyoruz dedi ne benden ne kendi ailesinden yardım istemedi.
ikiside üniversite mezunu meslekleri olan insanlar.
eşimden bana 3 ev kaldı. birini oğluma verdim. kiraya gitmeyin yaptırın içini keyfinizce oturun dedim gelinimde zaten çocuk olunca sen bakcan deyip seve seve kabul etti.
tüm altınlarını evin içine harcadı alt katımda oturmaya başladılar.
şimdi diyorum keşke kiraya gitselerdi. çok pişmanım.

ya valla hangi bir olayı anlatsam nerden başlasam bilmiyorum o kadar sıkıntı yaşadım ki.
uzun olacak umarım sabırla okuyabilen birileri çıkar.

ilk evlendileri sene ben bunlara hep yemek hazırladım evlerini temizledim. meğer gelin hanım oğluma
annen benim bu evin hanımı olmama izin vermiyor evime girip sürekli iş yapıyor aksam başbaşa yemek yememize bile müsade etmiyor. iyi niyet adı altında sürekli hayatımızın içinde gibi dert yanıyormus.
ah bilsem böyle düşündüğünü iner miydim.
inanın bana tek derdim evleri eşyaları yeni temiz kalsın kız çalışıyor birde bunların temizliğiyle ugrasmasın gelsinler aksam dinlensinler.
kendimce eşimin ölümünden sonra onlarla yeniden aile gibi olmuş hissettim kendimi.
inanmayacaksınız ama yemin ederim kızım saydım öyle sevdim onu.
oğlum anne biraz müsade et hilal kendini kötü hissediyor bırak biraz kendi evine alışsın gibi bişeyler dedi anlamadım tabi.. neyse gel zaman git zaman torunum oldu.
gelinim işe dönmek istemiyor habire ağlıyor oğlumda işe dönmesini evde iyice psikolojisinin bozuldugunu söylüyor bende ister istemez işe dön ben bakarım gibi şeyler söylüyordum.

meğer bunlarada takmıs kafayı bana sen kendini ahmetin karısı çocugumun anası bu evin hanımı sanıyorsun ama herşeyin sahibi benim kocan yok diye kendini benim yerime koymaya calısıyorsun dedi.
yazarken bile konduramıyorum ağlıyorum şuan.
tek derdim onlara yardım etmekti.
oğlumun ısrarlarına dayanamadı işe döndü. ara ara laf sayıyor bana sonra bak ben onları sinirle söyledim anne kız arasında olur böyle şeyler dyip gönlümü alıyordu.
çocuga bakmaya basladım halimden gayet memnundum kendi evime sadece yatmaya çıkıyordum. niyetim o evin hanımı olmak değildi ama kendimi gerçekten aşağıda daha mutlu hissediyordum. gelinim faturalarımı ödüyor para veriyordu bende hiç geri çevirmedim aksine birikim yapmaya baslamıstım belkide hayatımın en mutlu zamanıydı.

neyse aradan yıllar geçti torun 2 yaşında çocuk beni evde daha çok gördüğü için anne diyor bana geline abi diyor.
bozulmakta çok haklı ama evde herkes bana anne diyor diye diyor ben dedirtmiyorum diyorum ne dediysem inandıramadım.
şimdi işten çıkıyor bana içine biriktirdiği ne varsa saydı döktü.

başka bir oğlum daha var mezun oldu 1 senedir evde yatıyor onun aşağı inip yediği yemeğe kadar içinde tutmuş.
ben çalışıyorum siz yiyorsunuz özel hayat diye birşey yok diyor.
bana çalış diyeceğine yukarda sıgır gibi yatan oğluna karış diyor. bıkmış bizden sırtında bir kamburmusuz.
daha neler neler..

oğlum üzülmesin diye sesimi çıkarmadım ama içimde gram sevgi kalmadı. yüzünü görmek istemiyorum.
oğlum dün yemege çağırdı indim yedim sonra cips vardı erzak dolabında canım istedi aldım yiyordum mutfakta arsızlar diye söylenirken duydum. resmen bana diyordu.
söyleyin ben ne yapayım şimdi.
aynı apartmandayız oğlum o da kendince haklı ama ben senin içini biliyorum diyor.

Sz iyi niyetli yapmış olabilirsiniz ama gelin o kızınız değil. Ayrıca orası gelinin evi izinsiz alıp yememeniz gerekiyordu ben olsam bende bozulurdum

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım

Geline nasil abi diyor ya cok sacma?

Sana anne demesi normal herkes sana anne diyor ve sen bakiyorssan duydum cocuklarin bakicisina anne dedigini.

Gitmeyin sizde bakmayin cocuguna rahat yasayin gezin tozun.Madem oyle evinin hanimi olsun. :)

Ozel hayatina mudahale edecek kadar mi gidiyorsunuz ki bu sekilde konusuyor? Hani hic haklilik payi yok mu? Bir de tek yatmaya gidiyordum demissiniz.Cingene olsa emin ol bastan beri olurdu.Ne yapar eder aldirirdi o gelinligi mesela.

orası sadece gelinimin evi değil ama oğlumunda evi. oğlumun evinde birşey yerken bunu yiyebilirir miyim mi demem lazım
Evet ama o evin hanımı gelininiz. Oğlunuzunda tek basına yaşadığı bekar evi değil. Oğlumun evi diyerekten rahat davrandığınız için rahatsız olmuş olabilir.

Bence bırakın kendi başlarının çaresine baksınlar. Toruna bakıcı tutsunlar, gelin ev işini yemeğini kendi halletsin. Oğlunuz size gelirse gelsin. Gerisine hiç karışmayın. Bakalım birbirlerini yemeleri ne kadar sürecek. Ev işi yemeği çocuğu idare etmek kolay bir şeydi çünkü tabi sizin de hatanız çok verici davranmaniz. Hiç kimseye kendi çocuğunuz da olsa bu kadar fedakarlık yaramaz.

Utanmazlığınn,vefasızlığın daniskası! Bir gelin kv sine Senin kocan yok vs vs gibi cümleler etmez.Ahlaksız kadın! Herşeyin bir söyleme biçimi var.Hem siz ona yardım peşindeyken o neleri kin tutmuş inanılır gibi değil.Çirkeflikten geçilmiyor vallahi her olayı.Şimdi burada size genç nesil cevap vereceği için genelde kendi açılarından bakarlar olaya,o ağır ithamlara sakın takılmayın,siz iyi niyetli bir annesiniz ve yapılan şeyler çok çirkin.Kimse evladından böyle şeyler görmek istemez kimse kusura bakmasın.Mesafenizi koyun,utansın biraz sözlerinden dolayı.

tabi ki sormak gerek... ufacık çocuklara bile bu eğitim verilir... iyi niyetle yardımcı olmuşsunuz tamam ama biraz empati yapsaydınız keşke... yeni evlenen kadınlar heves eder kendi temizliğini ve yemeğini yapmaya,eşiyle baş başa yemek yemek ister ... çalışması konusunda da sizden fikir veya yardım istemeden "bn çocuğa bakarım" diyerek altta, git çalış mesaji vermis gibi olmuşsunuz... hakikaten bazen iyi niyetin dozunu kaçırabiliyoruz

Ablacım ama gelin haklı sanki biraz. Ben ki burada genelde kayınvalide tarafında olurum ama siz sanki abartmışsınız.

Birincisi o evler eşinizden size kalmaz oğullarınızla birlikte mirasçı olursunuz. Yani kendi evi sayılır.

İkincisi, kendi eviniz dururken bütün gününüzü evde olmayan insanların evinde temizlik ve yemek yaparak geçirmeniz yanlış. Kızcağız kendi evinde misafir olmuş. Doğru olan yardımcı olmak istiyorsanız yemek yapıp davet etmenizdi, fazlası değil. Bu konuda çok haklı.

Üçüncüsü küçük oğlunuz çalışmıyorsa yine seçtiği kelimeler yanlış olsa da söyledikleri doğru. Koskoca adam çalışmayıp ondan bundan geçinemez, geçinmemeli. Kızcağız çalışıyor, faturalarınızı ödüyor, yeme içme giderlerinizi karşılıyor e bir yerde isyan edecek tabi ki.

Ve tüm bunları oğlunuz sizi uyardığı halde devam ettirmeniz işlerin buraya kadar gelmesine sebep olmuş. Oturun konuşun, gelininiz sınırlarını çizsin ve siz de o sınırlara saygılı olun bundan sonra.

Teyzecim belki sen iyi niyetle yaklasmissin ama gelinin acisindan bakinca cidden ozel hayatlari hic yok gibi geldi.. bence daha fazla araniz bozulmadan ya evi satin baska yerden ev alin diye teklif edin,yada bu evi kiraya verip parasiyla baska evde kira da oturun diyin. Ben birazcik gelininize hak verdim ama bazi laflari cok agir. O da kendine ait bir hayati olsun istiyordur.

yani evi hemen üst katta ve sadece yatmaya cıkıyordum demişş. iyi tarafları da var kötü tarafları da konu sahibinin bence. bu kadar müdahele edilmemeli

baştanlar iki taraf da çok fedakar ve iyi niyetli geldi. Ama bazı şeyleri sevdiklerinizden karşılık beklemeden yaparız. Niyetimiz samimiyse kimseyi minnet altına sokmayız. Siz onların yuva kurmalarına çok yardim etmişsiniz ama gelininiz de bunun karşılığı çok kanaatkar davranmış. Tüm bunlar oldu diye kimse kimseye sınırsız tahammül etmek zorunda değil. Anlaşılması zor gelen bu bence. Bebek bakıyorsanız o bebek bakma olayı mesai saati dışında bitmeliydi. Anne de gelip ailesi ile mahremini yaşayacak ortam bulamamış ve dolmuş olabilir. Kendini o evin hanımı gibi hissetmemesi üzeri ne sizin kendinizi geri çekmeniz gerekirdi. Bazı olaylarda anlayış gösterilmezse işler böyle cirkinlesebiliyor. bence bir iyilik ya yapilmamali ya da yapıldıktan sonra suyu cikarilmamali.

evi onların üzerine yaptınız mı?
Ben olsam yollar onları hadi ben kiraya vereceğim , rahat yaşayacağım derim.
Gelininiz çok sinsice davranmış ya. Ne olursa olsun benim kocama ,aileme hükmediyorsun ne demek?
Gitmeyin yanlarına şunların. Sinir oldum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…