Lütfen bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır giremedim şifremi unutmuştum bugün yönetime ulaştım öylelikle giriş yaptım
Hemen konuya giriyorum
Biz ev alcaz inşallah Allah nasip ederse
Evi mecbur almak zorundayız köyde oturuyoruz oturduğumuz ev amcamın üstüne
Ev yaptırcaz diye malzeme almıştık evi yaptırcağımız arsa da amcamın üstüne çıktı biz kaldık ortada

Şimdi baktığımız ev sıfır fiyatı 225 bin mutfak dolabı falan yok ama
Şuanda inşaat halinde yaza kredi aşamasına gelir
biz zorlarsak 70 bin falan nakit verebiliyoruz gerisi kredi olacak 155 bin çeksek 10 sene vadeli geri ödemesi 300 bin aylık taksit 2.400 olacak şekilde
Yalnız babamın şaunda ödediği 1 kredisi daha var oda aylık 1.000 tl ödüyo 18 ayı var daha şimdi onu yapılandırırım 500 öderim diyo ee oda o zaman 3 sene sonra bitecek

Baabam hem ev kredisi ödeyip hem diğer krediyi ödediği zaman biz nasıl geçincez
Ben asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum babam evi sen geçindirceksin ev alcaz herkes bişeylere katlancak diyo
1-2 sene sıkıntı çekeriz diyo
Tamam hadi evi ben geçindircem de asgari ücretle hangi birini yapcam
Diyorum ki evin tapu masrafı var 8-9 bin mutfak dolabı ıvır zıvır en az 20 bin lazım onu hangi parayla yapcaz
Allah kolaylığını verir diyorlar taam verir de çok korkuyorum ben
Annem temizliğe giderim sonuçta merkezde oturcaz diyo ama ya gidemezse şans işi biraz

Böyle hikayesi olan varsa bi nebze içimi rahatlatsın nolur
Yarın sözleşme imzalycaz ve ben çok korkyorum huzursuzum sanki içime öküz oturmuş
Ya üstesinden gelemezsek diye düşün düşün yedim bitirdim kendimi

He bide şuanda peşinatımız 10 bin tl yarın onu vercez firmaya
babamın elinde köye ev yaptırcaz diye almış oolduğu dmeir beton var onları da elinden çıkarması lazım bide kendi firmasından çıktı girdi yapıp tazminat alacak 30-35 bin civarı
Firmaya 20 şubata kadar 60 bin peşinat vermiş olcaz dedik adam da tamam senet yazarız o zaman dedi 50 bin senet yazacak ya bi aksilik çıkarsa diye korkuyorum
Bu arada bulduğumuz evin fiyatı 1 haftaya 250 bin olacak ve sıfır eve göre çok uygun bence

Uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin

Allah kolaylığını verir de ya işsiz kalırsanız ya da evlenmeye karar verirseniz ne olacak?
Amin inşallah ,
Evlilik ertelenir bir şekilde babam 1-2 sene zorlanırız diyo en azından annem o ortama adapte olana kadar falan
İşsiz kalırsam vay halimize ama bu sartlar altında çok işsiz kalsam gider cafe de mağazada falan çalışırım mecburen

Bence oluru yok. Hiç mi hastalanmayacaksınız, hiç mi hesapta olmayan bir masraf çıkmayacak. Hayat bu kadar uzun vadeli plan yapacak kadar istikrarlı değil maalesef. Babanızın tüm kazandığı krediye gidecek anladığım kadarıyla, ya siz evlenmek isterseniz??

İşleriniz istikrarlı değil, kredinin bedeli yüksek. Daha çıkacak masraflar olacak diyorsunuz. Bu kadar risk almaya değer mi bilemedim.

Bizde aynı sızın gibi 155 tl ye kredi çektik 210 milyar geri ödemeli. 10 yıl .
Aslında ödemeleri 3000 tl yapabılırdık ama bız kötı günleri düşünp 1800 tl her ödeme yaptırdık .

Şuan her ay kendı kredımızı ödeyıp + erken ödeme yapıyoruz .
Sende kendını sağlama al .
Hastalığı var .

Ev sıfır olmak zorunda mı?

Yani birkaç yaşında daha uygun ev bulunur bence.

Zira bence evin şekil şemal, muhitinden önce nasıl ödenir sorununu çözmeniz gerekir, o da ancak daha ucuz ev bularak olur.

Siz evi nereye kadar geçindireceksiniz, çekilecek kredi sizin hayatınıza ipotek koyuyor, 10 seneye yemeyip içmeyip gezmeyip tozmayıp evi besleyeceksiniz, kredi bitince el elde, baş başta kalacaksınız sıfır birikimle. Bence çok büyük kumar.

Merkeze taşınınca hayat değişecek, evet belki anneniz de çalışacak ama bu sefer onun da şahsi gideri artacak?

Siz merkezde olunca daha önce yapamadığınız kurs vb şeylere katılmak isteyeceksiniz, kardeşiniz de öyle, hep masraf?

Bakın sizin aileniz zaten bu konularda istikrarlı bir profil çizmiyordu daha önceki konularınızda da, "hadi bismillah" deyip cahil cesaretiyle iş yapıyorlar ve bu durumdan en çok zararlı çıkan siz olacaksınız bana kalırsa.

Daha küçük ve uygun bir ev alın.
O paraya yapılmamış, mutfak dolabı olmayan bir ev niye ki?
Bizim burda o paraya 165m2, içi full yapılı ev alınır.

Hangi şehirdeydiniz? Çıplak bir ev için 225 bana çok geldi açıkçası. Mutfak dolabı neden yok, ne saçma şey. Oturmaya hazır almayacak mısınız evi?? Bence fazla riskli, Allah kolaylık versin ne diyeyim.

yeni değil de en azından 5 yıllık alsanız? çok huzursuz olacaksınız belli ki borç yüzünden

Canım sen kaç yaşındasın? Sonuçta genç kızsın değil mi yarın birgün evlendiğinde ne yapacaklar aç mı kalacaklar? Evin kızına güvenip onca krediye girilir mi? Daha uygun bir ev alma şansınız yok mu peki? Asgari ücretle herşeye koşman sıkıntı olacak, üstelik bahsettiğin o ev ve tapu giderleri için birikim yapma şansın sıfır. Allah yardımcınız olsun. Acaba direkt krediye girmek yerine köydeki evde idare edip para mı biriktirseniz. Şu an ekonomik durumlar çok belirsiz, asla kredi çekmeyin diyorlar, ben bizzat şirket banka şubemizin müdürüyle toplantı yaptım, kredi talep durumumuz geçen yıllara göre yarı yarıya azaldı diyor. Kimse önünü göremediği için kredi çekmek istemiyor diyor. Kredi kart harcamalarımıza bile dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Babana bunu açıklamalısın. O sözleşmelerde sayfa sayfa yazanlar arasında ne olur biliyor musun hep gözümüzden kaçar: ekonomik kriz, savaş gibi faktörler nedeniyle kredi faiz oranları bankanın uygun gördüğü şekilde arttırılabilir der. Dikkatli olmakta fayda var.

Ya gerçekten çok cesaretlisiniz. Bu kadar borç içinde yaşamak çok saçma geliyor bana.böyle hayat mı geçer? Bence bu yükün altına girmeyin.

Asla topraktan girmeyin derim ve bu şartlarda mümkün değil.
Allah “a bunlar krediyle ev aldılar yazık gökten para göndereyim” demeyecek herhalde?
Acil bir şey olsa ne olacak? Evdeki hesap çarşıya uymaz ayrıca siz hiç mi evlenmeyeceksiniz bu 10 yıl içinde? Belki evlendiniz, Allah korusun belki anneniz babanız ya da siz bir kaza geçirdiniz?
Hangi mantıkla giriliyor bu risklere? Yürek falan yemiş olmaları lazım.

Ya senin ne kadar dangıl dungul bir baban var baba dediğin dağ gibi kızının arkasında durur ama maşallah senin baba çekirge gibi dadandığı yeri kurutacak cinsten,sadece bu değil tüm konularını hatırlıyorum

Se 10 sene kredi ödeyeceksin evlenmek falan sana haram,evi sen geçindireceksin ne demek yahu,birlikte yaslanacaksiniz zahir

plan hic dusunulerek yapilmamiş sanki kirada oturun 1 2 sene sonra ev alin olmazmi ? eliniz rahata cikinca

Bu kadar derdiniz ne ya borç üstüne borç daha uygun ev yok mu , siz hiç evlenmeyi düşünmüyor musunuz

Ya adamlar dolandırıcı çıkarsa? Neye güvenip giriyorsunuz böyle bir borcun altına anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…