Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.