Lohusalık ve kayınvalide

Bende katılıyorum...
Anneler daha iyi bakıyor...
kendi lohusalığımdan belli .
Size de hayırlı olsun
Canınızı sıkmayın
Sağlıkla büyüsün bebiş

Ondan gelecek hayır allahtan gelsin. Kendi akıl sağlığınız için evde tutmayın, işe yaramıyormuş zaten gönderin. Hem bir işe yaradığını zannediyor, soran olursa size yardımcı olmak için düzenini bozdu
hem de sinirlerinizi bozuyor. Gönderin anneniz gelsin

Bak bişey diyeyim mi sana , destek olmayan köstek olan herkesi kırmaktan, lafını söylemekten çekinme, yardım etmeyen , iş yapmayan gelip kalabalık etmesin diye peşin peşin söyle yoksa daha çok çekersin böyle, ben işe yaramayan kimseyi etrafımda tutmadım eşimle baştan konuştum o da herkesi uyarmıştı , kayinvalidem 10 gün kadar kaldı toparlanır toparlanmaz anne artık kendime bakabilirim, yardımların için teşekkür ederim deyip yolladım nazikçe ki gerçekten bana yardımcı olmuştu, bana yardımı olmasa 1 gün dışında evimde tutmazdım , sizde net olun ve çatır çatır lafınızı söyleyip geçin, işe yaramayanlar uzak dursun ...

Bunu yapması için arkasında daşşşş gibi duran kocası olması lazım .

Ana zaten bişey yapmıon kalabalıkta yapma diyecek oğlu gönderecek .

Bir işe yaramıyorsun gekme deyin. Eşiniz desin. Eşinize anlatın bu arada.

Kimse kusura bakmasın ama suç sandalyede uyuyan kişide, bir insan dilsiz veya akılsız değilse bir zahmet kendi konforunu kimseye kaptırmasın...

Bunu yapması için arkasında daşşşş gibi duran kocası olması lazım .

Ana zaten bişey yapmıon kalabalıkta yapma diyecek oğlu gönderecek .
Valla ister arkamda dursun ister durmasın, hır gür çıkartırım her halükarda, ben rahat değilsem kimse rahat olamaz , burnundan getiririm öyle kocanın, sadece bebeğime bakar hiçbir işe de elimi sürmezdim, dinsizin hakkından imansız gelir ...

Yeni doğum yapmış kişiye bakmaya desteğe ve yardıma neden kayınvalide gelir ki hiç anlamıyorum.
Mantıken annen gelmesi gerekmiyor mu?
Kayınvalide akşamları uğrasın bebeği sevsin gitsin. Annen 8-10 gün kalsın seninle sonra zaten kendin halledersin her şeyi

Valla helal olsun sana keşke herkes sopasını gösterse böyle

Vaaah o nasıl kocaymış nasıl kaynanaymış öyle . evlerden ırak .

Yalnız kuzenınızde kaynana uyuyunca kocayı kaldırıp iyice bi haşlayıp ikisinide kendı kovalamalıydı

Valla helal olsun sana keşke herkes sopasını gösterse böyle
Biliyor musun hiç sabrım kalmamış, 20 yaşıma kadar sabır abidesiydim sonunda tırlattım, kimseyi çekemiyorum kafam kaldırmıyor artık, hemen gemileri yakıyorum eşimde bunun gayet farkında, bazen ağzına ne geliyorsa söylemek gerekiyor yoksa hasta oluyorsun işin sonunda , kime susup tahammül ettiysem daha fazlasını yapmak istedi ve bence haksız ve bencil olan kimseye susmamalı ...

Eşinizle konuşun durumu. O halleder bence siz yapamıyorsanız

Doğrudur inanırım bilemem tabi size neler yaşattıklarını .

bencede akli dengesi yerinde kendinden emin kişi kendini savunmalı. Susunca karşıdaki kendını doğru yapıyorum haklıyım moduna alıyor

Lohusaysan eline al bitane kesici alet
Oyle dolan etrafta
Sana itiraz eden olursa piçaaani goster
Cunku lohusasin
Senin huyuna gitmeyenin vay haline
Bir daha lohusa olursam cevremdekilere kök sokturcem
Annem haric tabiki
Cilek yiyorum muz tadi gelmiyor bu ne bicim is diye ortaligi birbirine katicam
Cunku lohusayim
Herkes ayagini denk alacak
Benden sana tavsiye
Bu zamanlarda cikaramazsan sesini
Sonra cok pisman olursun
Nerden biliyorsun diye sorma

Bebeğim zaten uyuyor Yenidoğan. Başında bekliyor ya kusarsa boğulursa diye. Geldi şimdi salonda bebeğimle oturacakmış ben uyumaya gelmedim dedi bakalım tahmini ne zaman uyuyacak

Doğum yapalı iki saat olmuşken gelen insanlara çocuk aç süt yok diye anlattı. Şekerli su vermek istedi izin vermedim

Doğum yapalı iki saat olmuşken gelen insanlara çocuk aç süt yok diye anlattı. Şekerli su vermek istedi izin vermedim
ayy gıcıkkk. benimki de herkese bunun meme ucu büyük, diğer gelinlerin hiç yoktu diyordu. herkese diyorum bakın kayınpederime bile sinir bozucu insanlar ya. takmayın valla. yaşayacağımız belki en önemli zamanları da zehir ediyorlar. lohusalığımdan hatırladığım tek bir iyi anım yok bu kadın yüzünden. hala sasırıyorum nasıl sustum hepsine

Tabii geriye dönüp bakınca oğlumu kucağıma aldığım o büyülü anın arkasında bana el sallayan kayınvalidem var. Güzel anlarımın katilisin kv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…