Lohusalık ve kayınvalide

yogurtpuding

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2023
114
36
28
25
Biraz içimi dökmek istiyorum. Salı günü doğum yaptım çok şükür evladımı kucağıma aldım. Hamilelik döneminde kayınvalidem sadece saçma sapan hurafelerle kafamı meşgul etti. 17.haftada kanamam oldu eve gelip beni suçladı merdiven çıktın indin o yüzden oldu diye. 1 hafta istirahat yapmıştım o sürede bir kez yemek yapıp yolladı o kadar. Sezeryan doğum yaptım annem ve kayınvalidem kaldı hastanede. Bütün gece uyuyan bebeğimin elini tuttu sadece. Ne benim kalkmama yardım etti ne bir şey verdi sadece oturdu. Ertesi gün hastaneden çıkarken annemi eve yolladım sen dinlen gece gelirsin dedim eve geldik kayınvalidem hastaneden getirdiğimiz çamaşırları öylece bir köşeye bıraktı. Bütün eşyaları antreye yığdı kaldı öyle. Oğlum yorgana işedi anne değiştirelim nevresimi diye kaç kez söyledim oralı bile olmadı. Bu akşam yine gelecek yarın akşama kadar benimle ne yapacağım bilmiyorum kafama takmak istemiyorum

Hayırlı olsun Allah bağışlasın bebeğinizi kendinizi toplayınca gönderirsiniz kaynananızı insan ekstra hassas oluyor bu dönemde sizi çok iyi anlıyorum bende o yollardan geçtim destek yerine köstek oluyorlar haklısınız hiç kafaya takmayın evladınızla tadını çıkarın çok geçmiş olsun Rabbim güç versin size kimseye ihtiyacınız olmasın

Acilen gönder gitsin. Hiçbi işin ucundan tutmayıp yalandan yardıma gelmiş gibi yapıyo. Seninki yine sabaha kadar oturmuş benimki sen uyu kızım ben bebeğe bakarım deyip iki dk sonra horlamaya başlamıştı. Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada. Allah analı babalı büyütsün

ben anlamıyorum ya bu kayınvalideleri, çocuktan önce hepsi canım cicim oluyor çocuk girince işin içine hepsi 360 derece dönüyor.
anlıyorlar ki kıymetli oğlanları temelli gitti elden.

konuya gelecek olursak; belki de sen şu an lohusa olduğun için ekstra gözüne batıyor her şey. en iyisi anneni çağır sen ya da eşinle birlikte gelin üstesinden bu dönemin.

Birşey yapmasın boşver. Farz etki tek başınasın. Birşey isteyecegin zaman eşine söyle. Eşin yapsın, yapamazsa anasına söylesin. Sen hiç muhatap olma.

Ben de 3 gün hastanede kaldım, gündüz geldiler yediler içtiler, refakatçi yemeğini bile yediler. Çıktığım günün akşamı, annem koştur koştur yemek hazırlamaya çalışırken geldiler. Buyur ettik, bşz doyum tokum yedik sağolun dediler, sonra daldılar yemeğe. Bir kaşık çorba bile gelmedi. Ertesi gün de zatwn yazlıklarına gittiler. Bunu yapan, hamileyken, bebeğimle ilgili hayaller kurduğunu söyleyen insanlar. Bence gelmemesini söyleyin. Hiç kimse insanın annesi gibi olmaz, en azından benim için öyle.
Allah analı babalı büyütsün, bu süreç zordur, kimseyi kafaya takmamaya çalışın.

Aynisini benim başıma geldi gerçi onlar yemekleri yaptılar yediler içtiler defolup gittiler birdahada gelmediler di hiç cidden lohusalik en güzel zamanlar ama doğum yapmış kadini sinir etmek için ekstra caba harcama neden bunuda anlamadım

Bence kayınvaliden gelmese daha iyi annen gelse yardımcı olsa sizin evde yatsa daha iyi olmaz mı
Oda illa gelmek istiyor ikisi pek anlaşamadığı içinde ben dönüşümlü gelsinler diye düşündüm. Dün sen eve git dinlen yarın gelirsin deyince bile yok bende kalırım dedi salonda yatmaya mı geleceksin deyince gitti evine

Sabaha kadar oturmadı gece üç gibi horlaya horlaya uyudu sabaha kadar. Uyumadığı zamanlardada uyuyan bebeğimin elini tuttu çok lazımmış gibi

Oğluna çok düşkün hiç canım cicim olmadık. Benim oğluma annem demesi bile sinirlendiriyor beni şuan

Birşey yapmasın boşver. Farz etki tek başınasın. Birşey isteyecegin zaman eşine söyle. Eşin yapsın, yapamazsa anasına söylesin. Sen hiç muhatap olma.
Dün gece kahve istiyorum dedim eşime oda anneciğine söyledi fincanlar nerde diye bir ses yükseldi sonra mutfakta deyip bomboş bakabildim sadece

Sabaha kadar oturmadı gece üç gibi horlaya horlaya uyudu sabaha kadar. Uyumadığı zamanlardada uyuyan bebeğimin elini tuttu çok lazımmış gibi
Benimki de direkt uykuya geçti sabah da eşim gelince benim hiç uyumamış olmamı şikayet etti çocuğun üstüne yatarsın boğulur falan dedi. Ayy geçmişe gittim sinirlerim bozuldu yine gönder bacım o kadını.

Kayınvalide çocuğa mı bakıyor peki geldiğinde? Evimin işine yardımcı olmayacaksa niye geliyor ki? Çocuğuma ben kendim bakarım. Asıl ihtiyacım olan şey yemek ve temizlik olur doğurduktan sonra. Söyle gelmesin, anneni niye gönderdin ki? Anneni çağır bence.

Henüz çocuğum yok benimki ne yapar bilmiyorum ama size sizinkilerden daha beterini söyleyeyim belki biraz içiniz rahatlar, kuzenimin kayınvalidesi kuzenimi yataktan kaldırıp oğlunu yatırmış bir iki saat uyusun çok yoruldu diyerek uykuya dalınca da uyandırmasına engel olmuş, bu arada kendisi de kanepede uyumuş, kuzenim de beşiğin başında sandalyede, hemşireler bir iki gelip gidip öyle görünce kızıp ikisini de kovmuş biz yardımcı oluruz gidin evinizde uyuyun diye bu arada sizinkine açıkça söyleyebiliyorsanız direkt söyleyin strese giriyorum bu şekilde annemle daha rahat ediyorum falan diye ayrıca bebeğinizi sağlıkla büyütün hayırlı uğurlu olsun

Kayınvalideyi anladıkta o nasıl bir kocaymış yaa.. Valla kuzeninin yerinde olsam bebek var demez adamı anasının evine yollardım.

gelmesin. benimki doğumdan sonra zorla eşimi eve götürdü yemek ye, ablası yanında sana gerek yok eve gel dinlen diye. o halimle kriz yasattılar bana. göndermedim esimi. sonrasında da sürekli saçma sapan akıllar verdi. sürekli sütün mü yok diye darladı. cocugu görsünler diye gittik evde sadece makarna var (dünden kalma ve içinde kıl var). her gün eve gelip cocuga onaylamadığım şeyler yaptı (sallamak, bacaklarını bağlamak vs)

ben sırf bu yüzden sürekli ağladım. bir de sürekli aynı ortamda olsam kafayı yerdim. gelme anne gerel yok diyin. en azından gölge olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…