Lohusalık hep mi zor?

Yaaa bunları duymak ne güzel. Ama az önce de yazdığım gibi,sevemiyorum kızımı. Ona baktıkça sadece ağlamak istiyorum. 4 yıllık evliyim. Her şeyi yoluna sokup çok isteyerek ve tüm sorumluluklarını kabul ederek ebeveyn olmaya karar verdik ama şimdi sadece bu dünyaya bebek getirmenin ona yapmış olduğum ilk ve en büyük hata olduğuna inanıyorum. Benim seçimimin sonuçlarını minicik kalbiyle, minicik bedeniyle yavrum çekiyo.

Emzirmeyi hiç bırakmadım. Aksine son 1 haftadır mamayı kısıp yoğun olarak anne sütüyle beslemeye uğraşıyorum. Ana yavrumun aç kalmış olmasından çok endişe ediyorum. Yarın haftalık kilo takibi var.

Mamayı kademeli azalttık. Önce öğün aralarını biraz açıp sürekli emzirdim aralarda.

Mamayı kademeli azalttık. Önce öğün aralarını biraz açıp sürekli emzirdim aralarda.
Azalttığıniz mama kadar, sağım yapıp süt takviye edin muhakkak. İlk 40 gün doyma ölçütü kakali bezler,. sonrasinda cisli bezlerdir.
Bir de dil dudak bağı, idrar yolu enfeksiyonu falan var mı onlar da önemli kilo alamama durumu olursa. Aklınızda olsun diye yazıyorum.
Bol bol ten tene temas,. öpüp koklamaca indirmeyin kucağınızdan, mis gibidir şimdi

Bebek arabasını itemediğim günleri biliyorum. O kadar iyi anlıyorum ki…
Ama bir yerden başlamalısın. İştahın nasıl ?

Keşke bütün bunları yaşamamış olsaydınız ama birilerinin daha bunları yaşamış ve atlatmış olması bana iyi geliyor

Dil bağına bakıldı, idrar yolu enfeksiyonu için 1 haftalıkken tedavi gördü 11 gün. Sonrasında bi kere yine şüphelendim ama tahlilleri temiz geldi çok şükür

Bebek arabasını itemediğim günleri biliyorum. O kadar iyi anlıyorum ki…
Ama bir yerden başlamalısın. İştahın nasıl ?
Kendimi biraz iyi hissedersem süt yapıcak şeylerden yemeye çalışıyorum ama kötüysem yemiş olmak için ağzıma bi şeyler atıyorum

Kendimi biraz iyi hissedersem süt yapıcak şeylerden yemeye çalışıyorum ama kötüysem yemiş olmak için ağzıma bi şeyler atıyorum
Aynısını yaşadım.
Tam 10 kg vermiştim ve ayağa kalkacak halim yoktuAnnem kaç sefer gitti ve geri geldi. Değerlerine baktırdın mı ?

Aynısını yaşadım.
Tam 10 kg vermiştim ve ayağa kalkacak halim yoktuAnnem kaç sefer gitti ve geri geldi. Değerlerine baktırdın mı ?
Bebeğimizin sağlık problemleri,benim kaygılarım,anne sütü sürecim felan derken değerlerime baktırmak için vaktim bile yok. Aslında vakit var ama benim uğraşacak halim yok.

Bebeğimizin sağlık problemleri,benim kaygılarım,anne sütü sürecim felan derken değerlerime baktırmak için vaktim bile yok. Aslında vakit var ama benim uğraşacak halim yok.
Çok zor biliyorum ve bana da sinir olmuş olabilirsin ama bir yerden başlaman lazım. Şu anen çok ihtiyacı olan şey sensin çünkü.

Yazınızı eşime de okudum,ağladım. Annelik tahallül edilebilecek bi şey değilmiş onu anlıyorum. Yaşayan bilir,çeken bilir.

Yaşadıklarınız o kadar normal ve doğal ki… bana kimse söylemedi ama ben size söyleyim insanlar rol yapıyor beklentiye girildiği için.
Doğum yaptıktan sonra ameliyathane bebeğin ağlama sesini duyunca çok duygulandım. Herhalde annelik böyle şey falan diye düşündüm. Belden altım uyuşuk et gibiyim, her tarafım kan, sonda takmışlar, üstümde ameliyat önlüğü, odaya çıkardılar bebek beni orda bekliyor, kucağıma verdiler, emzirelim dediler. Biri mememi mıncırır öteki tepemde dikilir hemşireler ordusu. Bakıyorum öyle coşkun bi halim yok, neden böyle hissediyorum acaba dedim. İki gün hastanede gece gündüz uykusuz ağrı içinde onu emzirmeye çalıştım (bu arada ameliyat etkisiyle balon gibi şiştim.) Neden anne gibi çok duygulu hissetmiyorum diye ağlıyorum ama ağrım var diyorum herkese. Eve çıktık yine aynı, ufacık bir can hayatta kalması bana bağlı, yok öyle bi acayip anne hissi gelmiyor. Ben bu işe niye girdim nasıl bakıcam iadesi yok diye düşünüp hüngür şakırt ağlıyorum. Bi taraftan emzirmeye çalışıyorum ağzını açmıyor sarılığı geçmedi vs. Nasıl bakıcam? Nasıl yıkarım? Nasıl dilinden anlarım? Üzerine uyursam korkusu… ya açsa beslemiyorsam… Nasıllar içinde çaresiz hissediyorum. Ki kendime bakamaz haldeydim ben aşırı şiştim doğumda ameliyat da geçirdim, eğilmek doğrulmak imkansız, emzirmen için kucağıma alıyorum dikişlerim fena ağrıyor, memelerim yara oldu kanıyor vs. Bir hafta annem babam kaldı gitmek zorundaydılar. Eşim bilmez anlamaz duygu körü biri. Yardım etmeye çalıştı fakat işe gitmek zorunda. Kaldık mı biz Başbaşa. İşte ondan sonra zaman içinde o annelik yükleniyor bebek kendisi öğretiyor. Sadece bebek doğurmuyoruz kendimizden de bir anne doğuruyoruz. İki ay geçsin, siz de kendinize gelirsiniz. Birbirinize alışırsınız. Size Ondan daha güzel bakan bi çift gözün olmadığını görürsünüz zamanla.
Diyeceğim o ki hepsi olağan, kendinize yüklenmeyin. O iyi, ona sizden daha iyi bakabilecek hiç kimse yok o yüzden kendinize iyi bakmalısınız. Gerekirse ve yapabiliyorsanız yarım saat/ on beş dakika dışarı çıkın dolaşıp gelin.

Önce sakın ol hatta git bı duş al. Dusun altında bir güzelde ağla. Ve o duştan daha sağlıklı hareket eden bir anne olarak çık. 32 yaşında ikiz bebeklerimi kucağıma aldım. Şuan 1.5 yaşındalar. Öncelikle anne sütü çok önemli ama mamada öcü değil. Bebeğin daha çok minik 4 aydan önce bir düzen kuracağım diye bekleme uzmanlar bile önermiyor. Bebeğin ağlaması bir çok şeyden olabilir. İçlerinden bir tanesi varki senin kokunu almak istemesi. Bütün aglamalarini açlığa bağlama. İşin içinden çıkamazsın. Yenidoğan bebeği 2 saatte bir besleyin diyorlar çok araştırdim ve bende öyle yaptım. İki saatre bir önce emzirdim sonra çok az mama takviyesi yaptım. 2 3 ay gece gündüz demeden iki saatte bir besledim sonra Aralık biraz daha açılmaya başladı zaten sende artık anlamış oluyorsun. Ben alt açmayı beslenme öncesinde mutlaka yapıyordum. Uzmanlar ne uygun dediyse onu yaptım. Alt açma önce sonra beslenme uyguladım. Gaz olayına da dikkat edersen zamanla bebeğin de sakinleşir. Benim ikizlerim gerginliğimden kesinlikle etkilenirlerdi. Bu günler geçecek ve sen bu süreçten müthiş tecrübe edinmiş Süpermen anne olarak çıkacaksın.

Aynen dediğiniz gibi. Bazılarına annelik bir programmış gibi yükleniyor sanırım. Ben hamileliğimi,doğumumu felan her şeyi unuttum. Sanki kızımı biri bizim evin kapısındam içeriye atıp kaçıp gitti. Ben de şimdilik emanete bakıyorum gibiyim. Biri gelip bi yanlışlık oldu diyecek ve ben eskisi gibi yaşamaya devam edicem

İlk çocuk normaldir bunları yaşaman :)
Şimdilik ikinci çocuk fikrini boşuna düşünüp kendinizi sıkmayın bebeğinize odaklanın. Bebeklerin 3. Haftadan sonra gazı başlar genelde gazdan ağlıyor olabilir bütün ağlamalar acliktan değildir. O dünyaya yeni geldi annesi ve adapte olmaya çalışıyor bu süreçte kokusunu bildiği kalp atışını tanıdığı tek kişi sensin o yüzden senden, kucaktan ayrılmak istememesi çok doğal 3 aylık olduktan sonra gaz problemi azalır vede çevreye ilgi çoğalır bu yüzden biraz daha kolaylaşır herşey. Uykularinida ozaman düzene koyabilirsiniz ancak. Sabret annesi herşey zamanla, birbirinizi daha iyi cozeceksiniz sen ona o dünyaya alıştıkça :)

Ya pek cok kisi icin zor zamanlar. Kimisi sansli oluo cok sakin gecirebiliyor.

Doymadigini dusunuyorsaniz once emzirin uzerine doktorun onerdigi kadar mama ile takviye yapmayi deneyin. Yani once meme sonra mama.

2-3 saatte bir önce anne sütü sonra ardındn mama ver işte. Atak haftaları yaşayacağınız için zaten sürekli bir düzen değişimi olacak olabildiğince rutinde kalmaya çalışman yeterli.
Sadece acıktoğı için ağlamıyor ki. Önce beslenme sonra gaz sonra alt değişimi sonra kucak ihtiyacı işte böyle bir sonsuz döngüde hepsini deneyip duracaksın. Neden ağlıyor diye düşünmene gerek yok çünkü cevap hepsi :)
Sen ne kadar az stresli olursan bebek de sakinleşir. Kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…