Lohusalık hep mi zor?

Ben cahilliği seçtim . İnan mutluluk
En sevdgm yorum bu bencede insan bilmeynce daha mutlu sütü sagip kaç mm diye bakmak saçmalık asla aynı olamaz en iyi makine bile memeyi emme gibi bosaltamaz yok rengine bakıp sarı beyaz neden diye aşırı evham yapmak vs biraz eski kafalı olacaksn ya elbet dikkat et ama bu yorumda mutluluk var
 
Ahh ahh annelik delilik ve bu hiç bitmeyecek. İkinci cocuk konusunda endiselenmek için erken durun naptınız? :)
Bu bir surec ama geçecek. Çıkan miktara takilmayin ve emzirmeye devam edin. Beslemenin bir zamanı ve sınırı yok. Zamanla bebeğinizi cozeceksiniz. Ayrıca her kontrolde kilo alımı devam ediyorsa sütünüz de yetiyor demektir.
Ve evet herkes böyle, hep böyle. Ben de ilk üç ay çok sıkıntı yaşamıştım. Hep böyle mi olacak demiştim ama geçiyor merak etmeyin. Bu günlerin de ayrı bir güzelliği var. Tadını çıkarın
 
 
Anne sütü aldığında her altını açtığımda yalnız 1 defa çiş yapmış oluyo genelde. Ama mama verince bez dolu dolu oluyor. Ayrıca emerken yutkunma sesini sadece ilk 10 çekimde felan duyuyorum. Bebeğim memeyi saatlerce ağzında tutuyo ama yutkunma olmuyo pek. Meme ağzından çıkınca ucunu sıkıyorum sütüm damla damla geliyo hala.
 
Benim kızım da 3 aylık. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Benimki de 50 günlükken yoğun bakımda kaldı. Çok zor süreçlerdi.
İlk 40 gün bende lohusalıl depresyonu asla olmadı. Doğum öncesi covid geçirmiştim o yüzden saçma sapan hastalıklar çıkmıştı vücudumda onlarla uğraştım ama genel ruh hali olarak iyiydim. Sütüm de vardı. Sonra bir anda safra kesemde bir sürü taş olduğunu öğrendik defalarca acile gidip yüksek doz ağrı kesiciler yapıldıktan sonra... Tam o süreçte kızım zatürre oldu. Prematüre doğduğu için hemen yoğun bakıma aldılar evde tedaviye izin vermediler. İşte o gün lohusalık depresyonum başladı. Yemek yiyemediğim için sütüm de olmadı mama takviyesiyle gidiyoruz. Mama vermek dünyanım sonu değil bunu biliyorum ama sadece yemek yiyememle ilgili bir sorun olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Çok yetersiz hissediyorum. Her şeye rağmen biliyorum ama geçecek. Onu beslemek kaygısı ömür boyu sürecek ama şimdi hayata tutunma çabalarını izliyoruz. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz bunu biliyoruz ya içimizi rahat tutmaktan başka çare yok.
Ne dedimse kendime.
 
Valla sürüm ilk zaman fışkırıyordu . Sağınca o süt torbalarını dolduruyordum ama bebek doymuyordu. Ondan sonra anladım hiç bir alakası olmadığına. Bir sürü doktora gittim hiç biri de bir şey bulamadı. Bir sürü test yapıldı , yazık günah çocuğa. Hepsi tertemiz çıktı. Sonra kendi kendime dedim ki cidden bebeği en iyi anne anlıyor. Şimdi mamayı bıraktım çoktan ve yemek+anne sütü ile devam ediyoruz .
 

O ağzında tuttukça beyin biraz daha süt üretmeliyim diye algılayacak hem de duygusal açlığı gitmiş olacak.
 
Kaygılarım o kadar fazla ki.bebeğimi doya doya sevemiyorum. Ona baktıkça hüzün doluyo içim ,hıçkırarak ağlamak istiyorum. Em büyük hakzılık onu bu dünyaya getirmekti diye düşünmekten kendimi alamıyorum
 
Ne güzel anlatmışsınız, evet hayatta kalmak için çabalıyo ve tek çıkış kapısı annesi. Ama anlayamıyorum işte yavrumu
 
Ay ilk zaman bende böyleydim… ben çok ağır atlattım.( yani umarım atlatmışımdır)
Düşünmemeye çalış ve yanında birileri olsun mutlakaOkuyunca eski günlerim aklıma geldi
 
Birkaç gün emzirmeyin sütünüzü sağın,kaç cc olduğunu anladıktan sonra ona göre ayarlarsınız.Aynı şey başıma geldi,sütüm azalmıştı 20 30cc ancak çıkıyordu,artırmaya çalıştım olmadı.Ben de önce mama verip,sonra memeye geçiyordum
 
Ay ilk zaman bende böyleydim… ben çok ağır atlattım.( yani umarım atlatmışımdır)
Düşünmemeye çalış ve yanında birileri olsun mutlakaOkuyunca eski günlerim aklıma geldi
Eşim hep yanımda.evden çalışıyor. Annem vardı artık o da düzenini özledi pazar günü döndü evine. Yanımda birileri olunca da susmuyor gerçi içimdeki sesler. Kafam sürekli bebekte. Gece gündüz,soğuk,yağmur ışık hiçbir şeyi algılayamıyorum sanki. Nefes aldığımı bile hissedemiyorum
 
Oy oy oy… çok iyi biliyorum.
Bebeğimi yanından ayrılamazdım. Ya nefes alamazsa diye. Ayrıdığım an panik atak yaşardım. Çok normal bunlar. Birden hayatımıza kocaman bir sorumluluk giriyor Geçicek inşallah. Her gün 20 dakikada olsa mutlaka yürüyüş yap. İnanılmaz iyi gelmişti bana. Ama baktın durum iyiye gidemiyor , benim hatamı yapma ve bir psikologa git.
 

Merhaba okadar hikayenizz okadar benki suan bebeğim 4 aylık sarılık bizdede oldu okadar güzel emen bir bebektiki hep uyudugu için doyup doymadıgını anlayamıyordumda sabahlara kadar sürekli emzirmek için uyandırmaya çalışmak niyandan sütümü çopaltmak için sağmak bi yandan bu cocukta farklı bi rahatsızlıkmı var diye düşündüğüm geceler sürekli acı içinde süt sağmakla ( çoğalması için)ve bebeğim biberona alısmasın diye enjektörle mama vermeye calısmakla geçiyodu.uyandırmam zaten bir bucuk saatimi alıyordu bu kargasada sürekli ağlıyodum derken sütüm iyice gitti. Okadar süt vermek istiyodumki biraz fazla mama yapınca çok üzülüyodum herkes o uyuyunca sende uyu sütünnolsun diyodu ama mümkün mü yemek yemeye bile fırsatım yoktu .sağlıkmocahı hemşiresi kesinlikle mama verme o içer senin sütün yeter diyince azcık verdiğim mamayıda kestim.uyudugu için tok diye düşünüyordum fakat bir sonraki kontrolde bebeğim kilo verdiğini öğrendim bu yıkım oldu benim için yine sürekli ağladıgım geceleri hiç unutamam. sonradan baktımki elden ayaktan düşücem inadımı kırıp biberonla mama vermeye basladım (enjektörle iki saatimi alıyordu) nolcaksa olsundu artık.. çocugumun sağlığı önemliydi.yanlıs yönlendirmek istemem anne sütü tabiki cok değerli ama olmaması bizim tercihimiz değil. Emdiği kadar meme aldıgı kdar mama yapmaya başladım önce emziriyodum sonra fazla mama yapıp içmediği kadarını döküyodm ne kadar içerse .. çocugum kendine geldi o mutlu ben mutlu üçüncü ayına kadar inanki bende anlamıyodum ne ister neden ağlar.. iki yabancı gibiydik.. şimdi güzel anne bütün kafandaki bu olumsuzlukları bir kenara koy Onun sana ihtiyacı var. Emin ol hepimiz bu süreçleri yasıyoruz. Doktorunla irtibatta ol haftalık tartıya göre yol belirleyin mama vermek tıbbi bir gerekliliktir. Bizi cok ajite eden bir durum olsada hepimiz onlar için elbetteki en iyisini istiyoruz Biraz uzun oldu amayazını okuyunca hiç unutamayacagım o lohusalığım aklıma geldi.. kendini yıpratma unutmaki senin pskolojin iyiyse bebeğin mutlu ve sağlıklı olucak.. rabbim hayırlı ömür nasip etsin hepimizin evlatlarına..
 
Lütfen öyle demeyin. O masum bir melek ve anneliğe sizi seçti. Her anne çocuğu için en mükemmel annedir. Bunu unutmayın.
 
Sakin olun, hayırlı olsun öncelikle. Şohusalığın hırpalamadığı kimse yok ki… bakabiliyor muyum kaygısı yaşamayan anne yoktur. Beb de oturup ağlıyordum ne yapacağımı bilmiyordum tek başımayım. Siz iki- üç saatte bir emzirin süt olsa da olmasa da uyandırıp emzirin. Şekeri düşünce uyuyakalıyor, o da hastalık için iyi değil. Bolca sevin, öpün, kucağınızda tutun o uyuyunca siz de uyuyun. Kucağınızda uyutun mimiklerini seyredin… bı günler çok çabuk geçip gidiyor.
Bi tane bebek tartısı alın, haftada bir tartın. Aylık kontrolde doktor da kilo alımıyla ilgili bilgi verir, yeterli ya da mama başlayalım diye söyler.
Güzel müzikler dinleyip nefes egzersizleri yapın. Şu an bir tanecik mimnoş var ikinci diye bir şey yok sakinleşin. Sevdiğiniz şeyleri izleyin, sevdiğiniz kişilerle telefonlaşın.
Anne sütünü etkileyen en önemli faktör moral, uyku, su içme ve beslenme. Destek çıkacak biri varsa çok şanslısınız ben tektim. Yansa da yıkılsa da sadece bebeğime odaklandım. Hiç pişman değilim. O minicik bebek öyle güzel büyüyecek ki kıyafetlerine bakınca hayret edeceksiniz. Zaman çok hızlı akıyor bugünleri iç huzurunuzla hatırlamanızı diliyorum
Hepsi geçecek, inanın çok yakında geçecek
 
Bu akşam bi online görüşme ayarlamıştım ve bana iyi geleceğine çok inanmıştım. Teknik bi sorun oluşmuş görüşemedik. Onun da hayal kırıklığı eklenince buraya konu açıp biraz ferahlamak istedim. Yürüyüşe çıkmak şuan için işkence benim için. Hiçbir şey yapmadan saatlerce durmak istiyorum. Bebeğimin kıyafetlerini bile zorla ütülüyorum
 
Sağlıkla büyütün, yaşadığınız normal aslında. Bebekler ilk 3 ay kendilerini anne karnında sanıyorlar. Bu süre uzayadabilir. O yüzden memenizde huzurla uyuyan bebe yatağa koyunca anne kokusu ve sıcaklığı arıyor.
Mama sindirimi zor olduğu için bebege bir nevi ağırlık çöküyor. O yüzden uzun uyuyor. Anne sütü zaten çabuk sindirilir ki bebekler için uzun uyku tehlikelidir. Aslında müthiş bir sistem var
Ancak mama pat diye bırakılmaz, kademeli olarak bırakmanız ve her azalttığıniz öğün için ayrıca o kadar sağıp vermeniz gerekir. Pat diye bırakırsanız yeterli beslenememe olabilir.
Bir de sağım da gelen süt, sütün azlığı veya çokluğu için ölçüt değildir. Sağımda farklı faktörler var. Memelerin sağıma alışık olması en önemlisi. Sağım makinesinin fonksiyonu gibi.
Bir de süt emdikçe artar. Bebek çektikçe süt gelir. Memelerin dolu dolu ya da boş gibi olması önemli değil. Bazı memelerin süt tutma kapasitesi fazladır. Bazılarının az. Mesela benim hiç sütüm akmadi. İlk aylar hariç öyle doluluk olmadi ama ilk 6 ay sadece emzirdim. İkinci de o kadar bile doluluk olmadı, ona rağmen tandem emzirdim(büyük çocuğumla, bebeği emzirdim).
Son olarak doktorlar genel olarak emzirme konusunda yeterli bilgiye sahip değiller. Emzirme danışmanından yardım alsanız. Birebir daha doğru yönlendirirler
 
Benim hala sütüm az 3 ay bitti sütüm artsın diye sürekli emzirdim iki ay kucakta yaşadı uyudu uyandi ilk aylar zor ben çok ağlarsa mama verdim sürekli emzirdim hala öyle yapıyorum mamayı fazla verirsem beni emmez uğraşmaz diye hiç çok vermedim ben ilk çocuktan biliyorum doyan bebek emmeye ugrasmiyo süt emilmeyince sayılmayinca gidiyor zamanla sende rahatliyxaksij canım ben daha yeni yeni rahatlıyorum tek lafım süt süt sütüm yok napim ben napim ben okadar sartlanmisim ki kendimi lohusalık bitince geçiyor merak etme hepsi geçecek
 
Ama sütü artıran en önemli şey emzirmektir. Birkaç gün emzirmeyerek kendi sütünüzü baltalamissiniz. Sağım asla ölçut olamaz. Bebeğim çekme gücü her zaman daha fazladır. Bir de sağıma memelerin alışık olması gerekir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…